Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (1)
Raspunsuri - Pagina 11
larissa_79 spune:
Si Nectarie ar suge in nestire si se trezeste noaptea uneori doar de 2-3 ori iar alte nopti si de 10 ori cred. Dar nu sta treaz ca Vladut. Doar suge si adoarme. Iar peste zi...cum ma vede sa ii dau si sa ii dau. Am noroc ca am pe cineva care sta cu el ziua si il scoate si afara mult si eu apar doar la somn si din cand in cand. Sta cu fata si e tare cuminte dar daca ma zareste in casa e jale. Trebuie sa ma ascund.
Altfel cu mine acasa all day nici mancare solida nu mananca bine de grija lui tzatzi. Dar eu nu il intarc....mergem inainte
cristina, uf trebuie sa fie tare greu. incearca sa ii zici Tatal Nostru cand nu doarme, sa il impartasesti mai des. Poate si un consult la medic ar fi de ajutor! Te imbratisez!
ce e treaba asta cu bilantu'?
Larisa mamica de Nectarie
(22 iulie 2010) si Alexia
(13 iulie 2006)
http://picasaweb.google.com/roparo/CopiiNectarieLuna5#
bumblebee spune:
Bilant..
Capos din burta
, n-a vrut sa se intoarca cu nicio rugaminte, asa ca, intr-o zi frumoasa frumoasa de vara, dupa operatie de cezariana, a venit sa ne cunoasca lumina ochilor nostri, sufletul nostru, VICTOR ANDREI (zis si Superman, Hercule, Duracell, Vichisor, plodix, plodenstien etc.)
O noua dragoste, un sentiment inefabil, sublim! Dar care ne ajuta sa fim mai responsabili, mai atenti, sa vedem lumea cu alti ochi, ne-a schimbat, dar speram ca in bine. Ne-a umplut viata si ne dorim din tot sufletul sa aiba o viata frumoasa, sa fie sanatos, si sa ii fim alaturi atunci cand va avea nevoie de noi.
E f energic, alintat, are 8 dinti, un canin si urmatorii la rand, si la premolari e umflata si alba gingia
.
SOMN: Adormim leganati, ori pur si simplu in brate/ langa mami.
Ne trezim noapte de noapte, uneori adormim rapid la loc, alteori dam concert in toata regula, maxim 5 ore de leganat in noapte. Adormim cam la 22, ne trezim in functie de niste variabile necunoscute, de la 5:30 incolo. Uneori il mai fentez si-si mai ia somn, dar asta numai cu rulourile exterioare trase, cu intuneric in camera.
Ziua, un somn, in jurul orelor 15, maxim 1h juma'.
Somnul e f foit, miscari de trupe. Adoarme cu suzeta, o cere si in timpul somnului.
PAPA:Inceput timid cu LP si LM, incet incet a ramas numai pe LM, care, din pacate s-a terminat de tot la 10 luni.
Din cele solide, papa de toate, cu pofta. De fapt, e un pofticios, face scandal mare daca nu primeste mancare cand vede (indiferent cat/ a mancat inainte). Cat exista mancare in raza vizuala si se mananca, pitzigoiul meu tb sa molfaie si el ceva.
CE FACE:Merge bine, danseaza, maraie, urla cand e nemultumit.
Spune UFF atunci cand: frige, atunci cand nu are voie (in acest timp e cu aratatorul fluturand). FFF e si pt flori
.
ISi sufla nasul cand prinde orice bucata de servetel.
Baga orice in gura, dar absolut orice ii pica-n mana.
Face PA - de dmineata cand se trezeste, se duce la usa si-si flutura mainile intr-una, vrea afara MEREU.
Le face si celorlalti PA, de cele mai multe ori.
Cand gaseste o telecomanda, o indreapta spre tv si asteapta 'rezultatele'.
Ia telefoanele, le butoneaza, le pune la ureche, ni le pune si noua la ureche.
Spune: MAMA, TATA, PA, APA, PAPA, ATEL/CATE/AM-AM (catel), AIDE (haide), DA, DAI. Incearca sa repete cuvintele auzite (uneori reproduce surprinzator de corect, e drept ca rar).
Cand il intreb cati ani are imi arata, in functie de dispozitie, 1 sau 5
.
Cand venim de afara, la interfon, el este individul cu cheile, el pune cartela la interfon, musai. In casa pune cheile la loc.
Eu spun bravo, el aplauda.
Face mai-mai, sau asa spunem noi, ca-s mai mult palme
.
Face la olita daca il nimeresc la timp, de cateva ori a venit cu olita dupa mine si a si facut treburi
(asta s-a intamplat de 4-5 ori).
Cunoaste animale de la ferma muzicala: vaca, oaia, pasarea, catelul. Recunoaste din carti magarusul(Cantaretii din Bremen), scufita rosie si lupul. Ii place sa ii citim, vine cu carticelele dupa noi, nu are totusi rabdare sa ii citim prea mult. Dar rasfoieste cartile din ce in ce mai finut, intoarce cate o pagina.
Arata ochii, nasul, gura, urechile (de astea mai mult trage).
Se tine de cap cand ii spun vai-vai (dupa poezia cu piticul mic).
Urca/coboara de pe canapea. Din patul nostru, fiind mai inalt, reuseste doar sa coboare.
Urca trepte, ajutat, sau in 4 labe.![]()
Zambeste la poze. Iubeste copiii, dar la o socializare mai lunga nu-i mai baga in seama.
Intelege multe, mai multe decat vrea sa arate (sa indice cu degetul).
Nu am remarcat jucarii preferate, se plictiseste repede de toate. Dar, adora etichetele, sosetele.
Sunt multe gumbuslucuri, pe care le ador.
Ii place apa, dar ii este frica totusi.
Cateii ii adora de la distanta
.
Face scandal, ca mai toti copiii, la orice oprelisti, interdictii, refuzuri din jur.
Se loveste, f des, e f neatent, ma uimeste in fiecare zi cum se poate impiedica, sau cum poate ignora obiectele pe care calca
.
Imi cer scuze ca am scris atat, dar as mai fi avut muulte de spus
.
Eu imi voi pune aici semn de carte si om mai vedea.. cand ne-o lua nostalgia.
Alina
si
Victor Andrei - 23.07.2010
La mare, la soare!
ainotna spune:
Salutare si bun gasit in casa noua!
Eu am fost singura cu copiii, cu bunica (se adauga si ea la lista de copii), cu catelul si nu prea am avut timp deloc liber
, am facut mancare pentru toti, (pentru fiecare altceva, ca au pretentii sau nevoi diferite
) am spalat vase (duc tare dorul masinii de spalat vase din Bucuresti) si uite asa s-a dus ziua. Nu-mi vine sa cred cat de repede a trecut.
Sper sa am maine ceva timp sa recuperez din urma, acum ma duc sa ma culc, ca mi-e somn tare si Sasha tot la 6 jumatate se trezeste 
Diana_Eva spune:
Ioi ce frumos povestiti de delfinutii vostri!
Alina cum l-ai invatat sa sufle nasucul?
Rody Ai un mail. Daca ai intrebari pentru mine sunt pe aici. Drum bun mamei tale!
Cris Noapte buna si usoar!
Pentru cine mai alapteaza aveti vreun plan de intarcare? Cica daca raresti se intarca. La a mea nu merge. Eu am invatat-o ca nu primeste laptic de mami decat in pat (rar ii dau in alte locuri cand e bolnavioara sau in avion). Macar atat, ma trage in pat dar daca nu e ora nu ma las dusa, o iau la joaca si uita.
Diana, mami de pui iubit Eva
(20.08.2010)
rodyka spune:
bumble, din fiecare cuvintel al tau radiaza dragoste! Victor e un norocos, sunteti o familie minunata!!
diana,
. iti raspund maine pe larg. solutii sunt la orice, dormi linistita 

eu am avut iar program de maraiala cu Isa o ora pana sa adoarma. am pus-o in patul mare si nu ma puteam misca de langa ea, ma tinea de mana
cu amandoua mainile, apoi m-a luat de dupa gat si imi canta ceva in surdina
, apoi m-a pupat de m-a udat toata. clar ca nu-mi venea sa mai plec de langa ea, desi aveam musafiri in salon
. no, pana la urma au plecat musafirii si eu tot cu Isa eram, adormise dar nu vroiam eu sa mai plec de langa ea
. acum am mutat-o ca, daca nu, poate se intoarce tati peste ea
.
am implinit un anisor!!
Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
am implinit 10 ani!!!
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
michelle1981 spune:
Cris - sper ca te odihnesti si tu in noaptea sata 
Ramo - sa va fie de bine concediul, bravo Raisa!
Am vazut pozele cu Bogdanel si Victor, dulci foc
.. Si ce mi-a placut cum ati povestit de delfinasi 
O sa incerc sa fac si eu zilele astea un bilant![]()
Daca va intrebati de ce bantui la ora asta, ei bine tocmai am terminat tura a doua de suc de rosii, mai am o tura si apoi zacusca si gata![]()
Ma duc la dus si apoi la somn, Bianca doarme de la 22, sotul e la baut cu colegii, sarbatoresc 4 ani de la infiintarea firmei.
Noapte frumoasa!!
Mami
de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010)
rodyka spune:
eu iar n-am somn, dar de data asta cu motiv: ma tot gandesc pe unde o fi mama
. cand am vb cu ea era in Ungaria, a zis ca e plin autocarul si pe locurile din fata ale soferilor, bagaje peste tot... of, pai daca ii e frica sa vina singura cu avionul
. mi-a spus sora-mea mai devreme ca mama vrea sa stea pana in vara
. ioii, nu-mi vine sa cred! nici nu indraznesc sa sper asa ceva 
michelle, am crezut intai ca in noaptea asta vrei sa mai faci o tura de rosii si zacusca!! sau... chiar asa e?!
diana, nu stiu cat am fost de coerenta la ora asta, dar... ti-am raspuns la mail 
crispro, somn pufos si lin si tie si lui Vladut 
ma retrag si eu, sa sting lumina? noapte buna 
am implinit un anisor!!
Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
am implinit 10 ani!!!
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
lauri_ca spune:
Neata!
Cristina, ce faci, dormi? Tocmai in noaptea asta cand s-a gandit Stefi sa-i tina companie lui Vladut? Sunt treaza de la 4, i-am dat lapte, am pus-o in patut, a plans, am dat-o jos, s-a jucat pana la 5 cand parea sa-i fie somn, iar am pus-o in patut, a stat linistita vreo juma de ora, pe urma iar da-i si plangi. L-am trimis pe sotu sa-i puna niste nurofen, l-a luat si iar s-a apucat de joaca. Da asa cu ras, cu aruncat mingea, pus muzica la jucarii, fluierat. Mi-a dat apa sa beau cu biberonul ei, apasa tare asa pe gura mea sa beau, razand, pana am zis gata, si ea apoi cu o mutrita serioasa "data" si a pus biberonul jos. Acum plimba jucarii dintr-o camera in alta. Mie nu-mi mai e somn.
Diana_Eva spune:
Buna dimineata! Dau eu cafeaua?
Cris ma bucur ca nu bantui pe aici sper sa fi avut o noapte usoara. 
Rody multumesc mult! Esti o prietene adevarata! 
Fete dragi ( si in special Btz) aveti un mesaj de la mine in grupul de yahoo.
O zi minunata! A mea deja e mult mai senina! ![]()
Diana, mami de pui iubit Eva
(20.08.2010)