Prietene la bine si la greu -133-Hai Laura!
Raspunsuri - Pagina 19
cristina_boc spune:
Oare ce-o fi fost saptamana asta cu fulgusorii nostri? Si Andrei a cazut de si-a spart buza si zdrobit nasul, pe langa inceputul de pneumonie pe care l-a avut.
Licu, bine ai venit acasa. Cu timpul o sa reusesti sa te organizezi, si sa multumesti ambii copii. Eu zic sa profiti de timpul in care doarme Dragos, sa faci alte chestii sau sa te odihnesti. Nu trebuie sa stai cu ochii pe el, si sigur nu se simte neglijat.
In we am fost la Cluj, la nunta, si acum sunt foarte obosita.
Va urez noapte buna tururor!
Cristina , Andrei Cristian , 7 dec 2009
POZE
Lumi_Richard spune:
Cristina, Andrei cum se mai simte? Ce medicamente a primit?
Ce sa facem,si sezonul virozelor,plus faptul ca sunt mai mari si vor sa alerge...si asa se aduna si mucisori,tuse,julituri,buze/dinti sparte....
cristina_boc spune:
Buna dimineata,
Aveti o de la noi si un croissant cu cioco.
Lumi, multumesc de intrebare. Andrei este bine acum. Cel putin asa il vad eu. Azi mergem la control. Am avut Eurespal 3x3ml si aerosol cu ACC. (Mi-a scris pe reteta si Augumentin , dar mi-a zis sa-i dau numai daca imi face febra, si nu a fost cazul). Andrei are ca si tratament pentru alergie KEtof, pe care il ia de la 6 luni si sper ca la 2 ani sa scapam de el. Mai tuseste rar, dar destul de urat.
Prietenul lui Andrei, de la care a luat boala, a primit ca si tratament, de la alta pedi, Ospamox, Eurespal ..... mai inca ceva.... si Prednison. Vad ca si la noi e moda cu medicamente pt alergii la raceli.
O zi buna!
Nu mai merge incarcatorul de la laptop
strumfy_12 spune:
Neatza!!!
Licurici tin pumnii sa va acomodati cat mai repede in noua formula.
toti fulgusorii bolnavi sa se vindece repede.
Nici nu stiu ce mai am de zis...ca de citit citesc in timp real...cu scrisul stau mai greu...ca sunt inca in faza in care nu am chef de nimik...si as dormi toata ziua. Desi am trecut in al doilea trim...greturile nu au trecut....s-au mai rarit dar nu au disparut.
Va pupik pe toate si astept noi relatari in legatura cui gradinarii.
Mami fericita de strumfita si 14+
magdaz_ina spune:
Ne pare rau pentru sezonul de raceli + mici accidente.
Ne inscriem si noi in trend cu cazatura de zilele trecute care s-a soldat cu julituri la coate si genunchi iar ca bonus si dureri de burtica pentru ca a cazut cu torsul pe o piatra. Sper insa sa fie fara urmari deosebite pentru ca la cateva ore de la incident nu mai parea deranjat de durerea de la burtica.
De asemenea, ne "laudam" si cu prima raceala din sezonul 2011-2012. Desi de data aceasta am fost hotarata sa incep cura de imunizare la ambii pitici de la 1 septembrie, Rares a reusit sa faca rosu in gat cu febra in ultima saptamana din august. A avut o febra destul de incapatanata, de 2-3 zile, cu Panadol la 6 ore in primele 36 de ore, desi a primit antibiotic imediat dupa ce a facut febra prima data. Nu i-am mai luat temperatura dupa confirmarea diagnosticului pentru ca nu i se pare deloc amuzanta procedura si nu am vrut sa il agit si mai tare. De asemenea, am fost multumita ca Panadolul are efect 6 ore si nu a fost nevoie de alt antitermic. Totusi, dupa palmele si talpile reci asociate cu fruntea si torsul fierbinte banuiesc ca a fost febra de peste 39 grade. A doua zi a facut afte si astfel 2-3 zile abia a putut sa bea apa, nu mai vorbesc de mancare. Desi am inceput si tratamentul pentru afte ma speriasem ca nu poate manca, ca se si deshidrateaza, ma gandeam cate zile poate rezista fara mancare el, care si asa este slabut; in plus ma speria si cum i se umflau buzele noaptea de ma duceau cu gandul la o alergie la antibiotic.
Din fericire, dupa 4 zile atat antibioticul cat si glicerina cu stamicina si-au facut efectul asa ca am scapat de febra si a inceput sa manace cu spor, pe stilul "recuperare", stil pe care il pastreaza inca.
Acum sunt bucuroasa ca aftele au trecut dupa 3 zile si ca nu a fost nevoie de al dolea flacon de antibiotic. Am inceput cura de imunizare de la 1 septembrie iar saptamana aceasta sper sa facem vaccinul de la 4 luni care cuprinde si doza de antihepatita de la 2 luni.
Datorita picaturilor de vitamina C pe care i le-am strecurat pentru afte in medicamentele lui cardio acum avem ceva dificultati in administrare medicatiei insa am renuntat la vitamina C si sper ca in curand totul va reveni la normal. Nici glicerina nu o mai vrea pe suzeta insa ma bucur ca a trecut faza acuta a aftelor si sper ca restul se va rezolva si fara tratament.
In aceasta perioada am avut si controlul cardiologic din Germania si ma bucur ca tratamentul nu a interferat in niciun fel cu cele doua zile petrecute pe drum.
Mi-a placut medicul cardiolog care a zambit tot timpul si s-a jucat cu Rares la consultul de dinainte de ecografie. Nici de data aceasta nu a mai fost nevoie sa fie sedat la eco, chiar daca a fost "naughty boy" a fost totusi "much better than crying".
Pe de alta parte, tot cu zambetul pe buze, cardiologul ne-a explicat ca Rares este bine, la fel de bine ca data trecuta, maximul posibil de bine pentru diagnosticul lui. Ne-a explicat ca invinetirea buzelor atunci cand ii este frig este normala iar ocazionalele stari de oboseala si alte invinetiri ale buzelor fac parte din boala lui si nu au cum sa dispara total asa cum nu vor disparea nici ingrosarea ventriculului drept si nici insuficienta cardiaca pulmonara atata timp cat el nu are valva pulmonara. Starea lui actuala este buna asa cum este ea, ventriculul nu este inca atat de afectat incat sa se impuna acum un implant de valva pulmonara, stentul de pe ramul drept al arterei pulmonare este functional, circulatia colaterala este cel mai probabil o urmare a primelor operatii.
Cu aceasta ocazie mi s-a mai spulberat o iluzie caci eu speram ca ventriculul va reveni la normal si nu va mai avea nevoie de medicatie (desi data trecuta chirurgul mi-a explicat destul de clar ca prin montarea stentului si inchiderea shuntului se spera ca ingrosarea ventriculului sa fie mai lenta... nu a fost vorba de revenirea la normal a ventriculului ci doar de incetinirea ingrosarii lui in continuare).
Insuficienta cardiaca impune insa atat mentinerea medicatiei cat si revenirea la control dupa 3 luni.
Partea buna este ca va fi atent monitorizat si astfel se vor putea face la timp interventiile necesare care sa ii asigure o viata cat mai aproape de normal.
La capitolul "cra-cra" ne laudam cu inaltimea si greuatea masurate in Germania: peste 85 cm si peste 10500 gr; desi la masuratorile de acasa este sub 85 cm si mai degraba doar putin peste 10 kg. Vom vedea la 22 de luni cum mai stam.
Ne mai laudam ca progresam la urcatul/coboratul de pe bordurile mici si mai noi, medii. Face progrese si in privinta echilibrului la mers, uneori indoaie putin genunchii cand alearga.
Chiar daca inca nu vorbim ne laudam cu limbajul pasiv si in mod exceptional au aparut vagi tendinte de a spune cate un cuvant din 2 silabe la momentul potrivit. Din experienta stiu insa ca mai este cale luuunga pana la primele cuvinte, fiecare nou progres a necesitat intotdeauna mult timp si rabdare.
Se vad insa clar progrese in corectarea viciului de mers, tine piciorusele tot mai des in mod corect si tot mai rar cu talpile indreptate spre exterior.
De asemenea, este tot mai vesel, se joaca atat singur cat si cu surioara, ne cheama si ne indeamna si pe noi la joaca, ne ia de mana sa mergem unde vrea el si ne arata cum sa ne jucam impreuna.
Multi pentru mamici, pitici si burtici !
rares - clipe in spirala norocului
laura - andreea spune:
Buna dimineata, suplimentez cafiaua!
Licurici, Doamne cat e de frumos si iti seamana leit...deocamdata sa va traiasca si sa fie sanatos iar tie iti doresc multa putere si rabdare sa gasiti echilibrul dorit.
Dana urez si eu La Multi Ani sanatosi, sarcina cat mai usoara si bebe sanatos. Mult optimism si incredere si va fi totul bine!
Monis tare si pup si mai tare pe Iuli sa treaca buba (cum zice Giulia) . Spune-i ca o trimit pe donsoara mea sa-l ingrijeasca ca e experta la ingrijit julituri si bubitze
Ariadna sunt mii de virusi si fiecare are un efect diferit si dau simptome atipice uneori. Giulia a avut cel putin o viroza cu febra mica, fara muci si fara tuse. Eu le consider pe astea din alea "bune"
Sincer cu pam-pamu-ul de rigoare, mi se par prea multe medicamente prescrise de pediatrii din Ro pentru viroze. De cele mai multe ori pedi nu-i da absolut nimic pt tuse daca o consulta si constata ca tusea este produsa de mucozitati aflate in zoua laringelui, trahee. Si mie mi-a fost greu prima oara sa o las asa insa a avut dreptate.
Iar medicamente contra alergiilor date de viroze - asta imi suna iar ciudat- la o varsta asa frageda mi se par un pic exagerat insa poate nu stiu eu
anyway, multa sanatate bolnaviorilor si multe mamicilor incercate.
Smara, chiar ma gandeam azi-noapte cat sunt de fericita ca mama de fetitza Mai ales acum cand a crescut si intelege ce-i spun, este super dragastoasa si-mi da pupici cu o fetzisoara scumpa tare si sta agatzata de mine ca sa ne hlizim si sa facem tot felul de maimutareli.
Apropos de curatarea in zona intima, eu am curatat cat mai delicat mereu si a fost ok. La un moment dat secretiile alea se vor diminua.
Multi pupici si si putere cu Timi, o sa inteleaga el pana la urma
Pup toate fetele nenumite si va urez un inceput de saptamana cat mai bun!
Edit: Magda, de fiecare data cand te citesc nu am cuvinte care sa-ti arate respectul pt ce faci Sa va dea Dumnezeu putere! Ma bucur enorm pt rezultatele bune
ionelamaria spune:
Ziua buna
Incep cu boceala: nu mai pot de durere de cap. Vad in ceata... astept sa treaca de la sine.
Magda, ma bucur ca sunteti bine per ansamblu.Imi pare rau ca ati avut si o perioada mai neplacuta, dar bine ca ati trecut cu bine.
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 32+ cu
mami.ilinca spune:
Neata,
Monis: multumim de intrebare , suntem bine , adica mie nu-mi mai ajunge timpul deloc iar Ilinca e din ce in ce mai strengarita si mai pusa pe sotii Inca ii facem fata
In rest,trece printr-o faza in care e superlipita de mine, ma striga toata ziua, accepta cu greu sa se joace cu altcineva, e ca si cum oamenii se impart in ''mama si restul''.....dimineata cand plec la serviciu avem mare taraboi in casa , offf, tot sper sa treaca...de o luna tot sper:(
Voi ati trecut /treceti prin faze de genul acesta?
Legat de pedodont, am cam pierdut legatura cu colegii mei :( , dar cred ca e ok si medicul tau daca zici ca are multi pacienti -copii .
Ionela:ti-ai luat tensiunea acum ,cand te doare capul? Sarcina usoara in continuare!
si pt toata lumea!
monis5 spune:
neatza
noi tot in faza de acomodare gradinita suntem, e cam greu, dar asta e. Iulian e intr-o faza super maraita, aproapew nu-l recunosc, asa cum povestea Miany acum vreo luna , cu mofturi toata ziua, greva foamei, trezit din somn si urlat neconsolat si cate 1 ora .
Mami.Ilinca deci da, noi exact asa suntem . Si daca zici ca si acasa cand ramane e tot cu suparare, parca ma consuleaza putin, ca pare aceeasi suparare ca si la Iulian cand a ramas azi la gradinita .
sper sa revin cand doarme (daca o sa doarma in loc sa urle ) sa mai zic si eu una-alta...
kiss all
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
monis5 spune:
a si fac eu cap nou, ma duc sa vaz la Licuriciu ce trebuie modificat
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)