Prietene la bine si la greu -133-Hai Laura!
Raspunsuri - Pagina 10
Lumi_Richard spune:
Dana,si eu ma intepam tot de atatea ori cred(nu mai tin minte exact....era prima inainte de micul dejun,apoi la 2 ore dupa si tot asa....). Ma obisnuisem cu aparatul si intepatul...inca il mai am,cu tot cu rezerve de ace si hartiute
Nu stiu de ce spui de insulina,eu nu tin minte sa-mi fi spus vreodata dr ca ar fi cazul....mi-au spus doar ca se poate controla prin regim alimentar. Trebuie respectat un regim alimentar pt a nu ramane cu acest diabet dupa sarcina,si pt a controla greutatea copilului la nastere.
Multa sanatate si curaj,stai linistita si nu te mai stresa, nu este raul cel mai rau
Si daca tot s-a dezbatut subiectul Vigantolului, am intrebat pediatra(aia buna )- tocmai ce ne-am intors de la control. Mi-a spus ca a fost destul pana la 1 an si jumatate,cand a inceput vara. Incepand cu septembrie mi-a recomandat Osteocare- o cura de 7 zile la 2 luni,si cate 10 zile/luna ulei de peste.
Analize la 2 ani a spus ca nu este nevoie sa facem decat daca banuim ca ar fi o problema cu copilul.
Cu expunerea la soare,asa stiam si eu: este suficienta o expunere de 5-10 minute a manutelor(deci o mica parte a corpului).
dana n. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lumi_Richard Dana,si eu ma intepam tot de atatea ori cred(nu mai tin minte exact....era prima inainte de micul dejun,apoi la 2 ore dupa si tot asa....). Ma obisnuisem cu aparatul si intepatul...inca il mai am,cu tot cu rezerve de ace si hartiute Nu stiu de ce spui de insulina,eu nu tin minte sa-mi fi spus vreodata dr ca ar fi cazul....mi-au spus doar ca se poate controla prin regim alimentar. Trebuie respectat un regim alimentar pt a nu ramane cu acest diabet dupa sarcina,si pt a controla greutatea copilului la nastere. Multa sanatate si curaj,stai linistita si nu te mai stresa, nu este raul cel mai rau Si daca tot s-a dezbatut subiectul Vigantolului, am intrebat pediatra(aia buna )- tocmai ce ne-am intors de la control. Mi-a spus ca a fost destul pana la 1 an si jumatate,cand a inceput vara. Incepand cu septembrie mi-a recomandat Osteocare- o cura de 7 zile la 2 luni,si cate 10 zile/luna ulei de peste. Analize la 2 ani a spus ca nu este nevoie sa facem decat daca banuim ca ar fi o problema cu copilul. Cu expunerea la soare,asa stiam si eu: este suficienta o expunere de 5-10 minute a manutelor(deci o mica parte a corpului). My english rose Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009 www.youtube.com/watch?v=mzOPlaMmkSg" target="_blank">Filmulet1 www.youtube.com/watch?v=nbjgqqH5BN8" target="_blank">Filmulet2 www.youtube.com/watch?v=JiHmBGr3F6I" target="_blank">Filmulet3 `Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna trebuie sa contribuim la crearea ei.` Mahatma Ghandi |
Lumi, multumesc ptr incurajari. La mine a adus vorba de insulina, si se administreaza insulina, in cazul in care nu se poate tine sub control glicemia prin regim alimentar...deocamdata nu este cazul la mine. Dupa cum am spus, astazi valorile au fost bune...dar data trecuta sarise de la 4 si ceva la 11.
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 27+ cu
RamonaCopot spune:
Salutare,
am citit ce ati spus despre catina, dar am dat putin inapoi ca era preparata cu miere, pe care soricelul nici nu o pune pe limba. Totusi o sa incerc si eu, poate asa combinata, nu si=o da seama ce e.
Miany, merci de pont, dar daca stii denumirea produsului respectiv de la hofigal (parca) zi-mi si mie te rog, sa stiu ce sa caut.
Monis deci si tu ai fost "copil problema"?? Ce bine ca acum exista branulele astea, ca greu era inainte cu ciuruielile alea.
Ce rau imi pare sa aud despre Amalia ca nu e bine fara mami ei. Adica nah...era de asteptat, dar tot rau imi pare. Sper totusi sa reuseasca tati sa o faca cumva sa uite.
Cu vigantolul, ma bucur ca am deschis discutia aici, ca m-am lamurit din nou ca "cate bordee atatea obicee". Si eu mai am 3 pareri diferite de la alti pediatri despre administrare, dar asta de la ortoped a fost cea mai exagerata parca. Nici nu stiu ce sa fac si dupa care sa ma iau, dar nu e nimic nou nici asta. M-a certat ca nu ii mai dau vigantol, ca el crede ca noi mamele suntem comode si in loc sa ii baga 3 stropi la copil in gura zilnic, stam cu cafea si tigara la telenovele (probabil) si ca daca am respecta indicatiile doctorilor nu ar mai avea copii rahitism si alte cele, ceea ce nu e cazul nici la soricel. Alte cele poate o avea, dar rahitism nu, desi nu i-am mai dat vigantol de muuult.
Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:
DOMINIC ANDREI(26/10/2009) si a lui tati Stefi
asteptam sa apara o pispirica in burtica
RamonaCopot spune:
Tot referitor la catina aia, oare asa nestoarsa nu o rezista in frigider? Adica ma gandesc sa iau 1 kg si sa storc acum doar un pahar si sa imi pastrez si peste iarna, ca ma gandesc eu ca e mai buna stoarsa cat mai proaspat, decat sa stea in frigi amestecata gata.
Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:
DOMINIC ANDREI(26/10/2009) si a lui tati Stefi
asteptam sa apara o pispirica in burtica
miany75 spune:
citat din mesajul lui RamonaCopot Salutare, Miany, merci de pont, dar daca stii denumirea produsului respectiv de la hofigal (parca) zi-mi si mie te rog, sa stiu ce sa caut. Ramona , dependenta de dragostea barbatilor din viata mea: DOMINIC ANDREI(26/10/2009) si a lui tati Stefi asteptam sa apara o pispirica in burtica |
ramo,nu stiu denumirea dar o pot afla...dar,cred ca ar fi mai indicat sa scrii tu la cei de la hofigal sa le relatezi toate pataniile si sa-ti recomande exact ce trebuie..
p.s incerc sa o sun mai tarziu pe fina-mea si iti comunic ce mi-a zis
monis5 spune:
citat din mesajul lui RamonaCopot Tot referitor la catina aia, oare asa nestoarsa nu o rezista in frigider? Adica ma gandesc sa iau 1 kg si sa storc acum doar un pahar si sa imi pastrez si peste iarna, ca ma gandesc eu ca e mai buna stoarsa cat mai proaspat, decat sa stea in frigi amestecata gata. Ramona , dependenta de dragostea barbatilor din viata mea: DOMINIC ANDREI(26/10/2009) si a lui tati Stefi asteptam sa apara o pispirica in burtica |
eu am pus si la congelator; am clatit-o in 2-3 ape, am pus-o pe un prosop sa se usuce ca sa nu se lipeasca boabele intre ele ca sa pot scoate cate boabe imi trebuie si am pus-o la congelator.
Acu si tu cu mierea, bine ca siropele si medicamente ia, dar o lingurita de aia cu miere nu... Priveste-o ca pe un medicament. In fine, mierea e folosita ca si conservant, daca tu reusesti sa-i dai catina simpla, felicitari, eu una nu reusesc sa mananc
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
Lumi_Richard spune:
Uite cum mi-am gasit eu ocupatie cu catina! Am cautat pe net,citit,vazut cum arata, salvat retete,maine merg la piata sa o cumpar si sa fac siropel. Deci bag pisicelul pe sirop de catina
Sincera sa fiu, abia astept sa amestec si pt mine putin sirop cu apa,din cate am citit,cica e delicios!.
Si bag si o rezerva de boabe la congelator,am zis!
Lalu_79 spune:
citat din mesajul lui Lumi_Richard Lalu,trebuie sa te fi simtit groaznic, dar ma bucur din tot sufletul ca Ari a fost curajoasa si s-a simtit bine cu copiii. Spune-mi,te rog, la ce cresa merge...poate vor fi colege,in viitor! |
Merge la cresa nr 2 din Podu' Ros, e langa liceul Racovita. Si astazi a fost un succes total, ea e incantata, eu mai putin, ca am vazut meniul .
Scuzati stilul telegrafic, dar net-ul de pe telefon e de toata jena.
Dymomo,va asteptam la noi martea viitoare. Ce spuneti?
Si nu in ultimul rand , buna ziua.
Lumi_Richard spune:
Am o problema,m-ar putea ajuta cineva,va rog?
Cand caut pe google,fie ca ma uit la catina alba,fie ca la cea rosie,apar aceleasi imagini....deci care a alba si care rosie? Si care e mai buna,oare?
Mda....ma laudam ca mi-am facut temele
many_bani spune:
RamoC, mama mea taie crengute de catina cu fruct pe ele, le leaga in snop si le pune la uscat. fructul in timp se pashogeste, nu stiu cum sa spun, asa ca si fructele confiate, iar iarna face si ceai din fructe uscate si pune in cate un bol cu miere. Dar asta ptr. ca ea merge toamna la padure si taie crengute, nu cred ca in piata se gasesc asa.
Lumi nu am cautat pe google, dar iti spun ca la mine la tara fructul copt este portocaliu aprins, noi pe asta il folosim.
Mama foloseste de mult timp, cred ca din copilaria mea, ii face foarte bine si la ficat, mierea, si ptr. ca ea in fiecare toamna cand era in activitate ragusea, mai ales cand avea clasa I, catina cu miere o ajuta.