Pufi de ian-feb 2010 ! LMA Alex & Alex ! (40)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Citat:
citat din mesajul lui ale1212xa

eu am o saptamana proasta dar am intrat sa multumesc de urari pentru Sf. Alexandru....

revin cand ma mai linistesc, va urmaresc din umbra

-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Sper sa te linistesti cat mai repede!

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Neatza!

Multumim de cafea Ana!

Pe unde umblati fetelor? Sper ca sunteti bine, doar ocupate.

Dece cum ati dormit? Mai are de iesit dintele?

Tomaca

Despre noi....aseara am fost pe jos la mega si a insistat sa duca ea cosul. O fetita mica ducea cu 2 manute un cos cat ea de mare, era asa scumpa! Si nici nu ma lasa sa ma agat de el, sa o ajut. Pana la urma am luat-o in brate si i-am tinut cosul pe ascuns. Cand am ajuns la casa s-a dat repede jos din brate pt ca avea treaba: de pus produsele pe banda.
In rest ma cam dispera cu trasul de mana, nu se mai duce nicaieri fara sa ma ia si pe mine. M-am prins si de ce: pentru ca doar eu inteleg ce vrea. Aseara era cu tati in bucatarie si a venit sa ma ia sa-i dau ceva. Cred ca este frustrant sa nu poti sa te exprimi. Asteptam cu nerabdare ziua in care ne vom putea intelege verbal.

_

Bravo Mara!

Cat despre ziua in care sa va intelegeti verbal...nu mai baga si tu cutitul in rana....noi avem "ma-ma!, ma-ma! ma-maaaaaaaa!" dar ma-ma nu e Mama ci e chestia pe care o vrea el in momentul ala si ma-ma e orice, trebuie sa te prinzi. De cele mai multe ori iti arata cu degetul, dar uneori nu e vorba de un obiect, si daca nu te prinzi repede incepe sa urle

Si ma uit a vecina de langa pe care o stiu de cand Yannis avea 1 luna si ea 3 luni, asa frumos comunica si e asa o dulce zice tot ce vrea: Yannis, jos, mancare, iti arata obiecte si le denumeste, o intrebi si-ti raspunde. Am mers la ea si a intrebat-o ta-su daca a pregatit ceva pentru musafiri si ea zice "da" si o intreb ce? ce ne da? zi zice "mancare" Eu: "aa bravo!" si adauga ea "oua" auzi tu ce frumos sa te conversezi cu copilul fara frustrari

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza
Bravo Mara!

Cat despre ziua in care sa va intelegeti verbal...nu mai baga si tu cutitul in rana....noi avem "ma-ma!, ma-ma! ma-maaaaaaaa!" dar ma-ma nu e Mama ci e chestia pe care o vrea el in momentul ala si ma-ma e orice, trebuie sa te prinzi. De cele mai multe ori iti arata cu degetul, dar uneori nu e vorba de un obiect, si daca nu te prinzi repede incepe sa urle

Si ma uit a vecina de langa pe care o stiu de cand Yannis avea 1 luna si ea 3 luni, asa frumos comunica si e asa o dulce zice tot ce vrea: Yannis, jos, mancare, iti arata obiecte si le denumeste, o intrebi si-ti raspunde. Am mers la ea si a intrebat-o ta-su daca a pregatit ceva pentru musafiri si ea zice "da" si o intreb ce? ce ne da? zi zice "mancare" Eu: "aa bravo!" si adauga ea "oua" auzi tu ce frumos sa te conversezi cu copilul fara frustrari

de Yannis

Si noi suntem tot la stadiul de sunete si atat. In afara de mama, tata, apa pe care le spune clar, ssissi (tztzi), abo adica alo, avem ba pt bani, baloane, bau si bravo, te pt pesti, ma pt mancare (imi cere mancare non stop de 2 zile), ta pt un fel de uite si cam atat. Restul comunicarii se face prin tras de mana si aratat cu degetul.
A...mai stie sa cheme puii, ridica mainile in sus si framanta doua degete si zice pa pa pa pa.
In rest.....asteptam.

Tomaca nu i-am facut poza, daca nu o supraveghez atent o scap in borcane si in sticlele de vin si atunci sa te tii.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

rux Da' ai ceva curaj sa pleci asha departe singura cu copiii... cred ca itzi e dor dupa 3 ani... Unde in Moldova mergi, la orash sau la tzara?

_
din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare

sa speram ca ajungem cu bine cu bagaj minimal ca sa nu car mult ca am numai 2 maini... Ela e si ea de ajutor, atat ca trebuie sa-i suport fitzele si mai nou vaicarerile de ureche (a facut otita am mers cu ea la spitalul orl i-au facut spalaturi si i-au bagat o mesa apoi trat cu antibiotic si inca nu i-a trecut desi a terminat antibioticul).

Mergem la tzara, ne intampina la gara cumnatul cu masina, mergem la sora, apoi cu mama mergem acasa-acasa sa stam acolo cateva zile...

sora imi spune ca voi fi dezamagita, ca locul e pustiu, dar pentru mine nu conteaza, atat timp cat casa inca nu e o ruina, e incarcatorul meu de energie... ma simt bine acolo si nu stiu cum sa explic... avem nevoie de radacini, cand plecam de-acasa ne zmulgem din acel loc ca sa ne plantam in alte locuri si cum eu n-am avut unde sa ma plantez am stat cu radacinile afara... de fiecare data cand merg acolo simt ca ma cuplez din nou la sursa... asta inseamna pentru mine mersul ACASA...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

... o restanta... nyny, am citit si eu povestea pedepsei... induiosator... dar data viitoare nu mai amenintati copilul cu o pedeapsa atat de rupatoare, daca tot trebuie sa va tineti de cuvant...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_g

?!?!?!?!?!?!?

unde sunteti fetele cafegii?!?!

na, hai ca dau eu una fierbinte si cu spuma bogata, prima data pt mine!

_
mama lui Stefan, pui scump

sarumana ...e ff buna si merge la fix

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

... o restanta... nyny, am citit si eu povestea pedepsei... induiosator... dar data viitoare nu mai amenintati copilul cu o pedeapsa atat de rupatoare, daca tot trebuie sa va tineti de cuvant...

mda, ma asteptam sa-mi iau rosii, nu-i problema.

Repet, nu am fost de acord nici cu amenintarea, nici cu pedeapsa... Problema este ca noi trebuie sa muncim..... in ultima vreme chiar si eu trebuie sa stau tot mai des pe la serv. De vreo luna ma duc pe la 9 si ajung acasa abia pe la 6 seara (eventual mai prind o pauza de masa pe la ora 1... daca am timp bag copiii la culcare, daca nu... nu). In tot timpul asta copiii stau cu mamaia. Am spus de cate ori am avut ocazia ca femeia asta ma ajuta enorm de mult. Face de mancare dimineata, curatenie, baga la spalat, calca cand dorm copiii, s.a.m.d. Eu stiu ca este foarte greu sa faci toate astea si sa mai ai grija si de 2 copii (inca mici) mai ales ca are si ea o varsta... si din motivul asta sunt nevoita sa tolerez unele lucruri. Nu pot sa stramb din nas de fiecare data cand nu-mi convine ceva. I le mai zic pe ocolite, mai pe fata, mai bat apropouri, il mai pun pe al meu sa-i zica ca si cand ar veni din partea lui ... cateodata se prinde, altadata nu. Mi-e jena sa stau tot timpul ghimpe in coasta ei si sa incep la tot pasul: asa nu... asta nu e bine... aici trebuie facut altfel etc. Per ansamblu e ok... ii iubeste enorm de mult, ii rasfata, ii mai si cearta cand lucrurile scapa de sub control, dar trebuie sa ii tina cumva in frau. Totul pana la bataie. ASTA NU O SA ACCEPT NICIODATA si stie lucrul asta... de fapt mi-a si spus ca nu ar putea sa-i loveasca vreodata.

Ca tot povestea Alexutza despre Yannis ca il rasfata bunica... e , eu ma lovesc de treburi de genul asta zilnic. Stiti cat m-am luptat inca de cand era Dav mic si avea colici sa nu il invete in brate, sa il fac sa doarma singurel, sa nu devina dependent de ceva.... offf... sunt multe de zis. Sunt constienta ca altfel stateau lucrurile daca as fi stat cu ei zi de zi, dar din pacate nu-mi permit sa stau acasa. Ma straduiesc sa fiu o mama buna in restul timpului...

Hai ca am inceput s-o iau prin balarii, dar m-am descarcat.

Intre timp, e a doua zi cand adorm amandoi in camera la pranz fara nici un fel de problema. N-a fost chiar asa rau...

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Nyny,desi nu te cunosc personal,stiu ca esti o mama buna,intotdeauna mi-a placut cum scrii si cum procedezi cu copiii tai...Din punctul meu de vedere,esti de felicitat pentru cum ai reactionat cu Mara,mi se pare mare lucru,chiar daca pe moment a fost induiosator,sigur ca i-a trecut imediat insa a invatat ca in viata lucrurile nu se petrec intotdeauna exact cum dorim.eu zic sa nu iti faci mustrari de constiinta pentru episodul asta,ca e unul pozitiv,e musai sa judecam si cu creierul cum ne comportam cu copiii,nu doar cu inima...

In alta ordine de idei,va citesc,nu imi vine sa scriu,sunt cam aiurea,nu ma mai linistesc si eu odata

Va pup!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Loredana71

Nyny,desi nu te cunosc personal,stiu ca esti o mama buna,intotdeauna mi-a placut cum scrii si cum procedezi cu copiii tai...Din punctul meu de vedere,esti de felicitat pentru cum ai reactionat cu Mara,mi se pare mare lucru,chiar daca pe moment a fost induiosator,sigur ca i-a trecut imediat insa a invatat ca in viata lucrurile nu se petrec intotdeauna exact cum dorim.eu zic sa nu iti faci mustrari de constiinta pentru episodul asta,ca e unul pozitiv,e musai sa judecam si cu creierul cum ne comportam cu copiii,nu doar cu inima...

In alta ordine de idei,va citesc,nu imi vine sa scriu,sunt cam aiurea,nu ma mai linistesc si eu odata

Va pup!

Lara

Nyny subscriu si eu la ce zice Loredana. Personal te apreciez pt felul in care iti cresti micutii si repet, sper sa am si eu puterea la un moment dat sa gestionez situatiile de genul asta asa cum ai facut-o tu.

_

Mergi la inceput

Fac un capitol nou, unul mai cu chef de vorba.

_

Mergi la inceput