Cand stim ca nu mai e nimic de facut?
Raspunsuri - Pagina 2
balanta_tm spune:
Daca nu ai fi povestit fazele astea cu emailurile siropoase, cu faptul ca nu mai ai acces la mailurile lui sau cand ai, emailurile nu mai sunt acolo, ca s-au intalnit 'intamplator' in oras, as fi zis si eu ca majoritatea fetelor, ca probabil treceti printr-o perioada mai dificila ce tine de adaptare a vietii in 3 si/sau ca poate dorinta lui de a pleca din RO vs dorinta ta de a ramane, au/a dus la o situatie tensionata.
Acum insa, inclin sa cred si eu ca poate fi usor amorezat de duduia insistenta.
Dpdv sexual te neglijeaza?
emanouela spune:
eu cred ca e un virus care circula....pe bune, s-au tampit cu totii.
cam identic fu si la mine, am simtit ca e gata in mom in care la N incercari de ale mele de a avea un dialog civilizat nu auzeam decat reprosuri, la N propuneri de ale mele de a incerca amandoi sa facem ceva, ma loveam de un zid...atunci mi s-a confirmat ca se exista si 'o alta', el mi-a zis, chestie pe care dupa 2 zile in care eu am luat niste hoatarari, a dezmintit-o...a zis ca 'la nervi' a spus-o, ca l-am presat (eu ii aruncam doar sageti, c-a cazut in plasa e probl lui)...dar el era ft calm cand imi spunea, acu asteapta sa il cred. bine macar ca ii pasa de copil, ca il iubeste, tatal lui Darius se batea cu pumnii in piept ca ii pasa de el dar l-a ignorat cu brio, sunt luni in care nu l-a vazut, il doare la basca. eu am stiut ca nu mai e nimic de facut in mom in care, luat de val, a uitat sa ma respecte ca om, ca sotie si ca mama a copilului lui.
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
Marox spune:
Si care e acuma pozitia lui fata de plecarea din tara? Tot asa mult insista sau a lasat-o mai moale? Poate ca intentionat o zicea, intentionat insista, stiind ca tu nu vrei sa pleci. Si-o fi spus ca o sa cedezi prima, ca o sa divortezi si el o sa fie liber sa-si traiasca amorul in Ro sau in alta parte cu dama respectiva. Si o sa mai si pretinda ca tu ai fost cea care a stricat familia, nu el . Desi, daca zici ca ea e casatorita nu vad cum ar putea pleca cu ea in strainatate.
bird70 spune:
Atunci cand esti nefericit, cand simti ca partenerul tau nu te intelege si nu vrea sa iti dea o sansa la fericire, nu stiu...poate esti tentat sa-ti cauti norocul in alta parte. Nu zic ca e moral sau corect, dar cred ca e cumva uman. Eu il iubesc pe sotul meu enorm, dar daca refuza sa plece din tara nu cred ca am fi rezistat impreuna. Eram atat de nefericita acolo ca in suferinta si nefericirea mea l-as fi facut responsabil pentru fiecare zi proasta, pentru fiecare mizerie de care ma loveam, pentru fiecare badaran care-mi iesea in cale. Sunt absolut convinsa ca nu puteam ramane impreuna. Eu nu m-as fi dus sa caut pe altcineva, dar nu poti sa nu incerci sa-ti imaginezi cum ar fi cu cineva care isi doreste sa fi si tu fericit si ii pasa suficient sa-ti dea o sansa.
Diuta,
tu i-ai taiat aripile la sotul tau cand ai refuzat sa iei in considerare plecarea din tara. Ai refuzat sa faci un sacrificiu, un compromis pentru fericirea lui, pentru fericirea voastra (cum o vedea el). Si acum el simte probabil ca nu iti pasa si l-ai abandonat. Probabil cu atat mai mult daca motivele tale au fost sa nu te desparti de parinti sau sa nu iti lasi prietenii. Se simte lasat de caruta din cauza parintilor sau prietenilor, ca ei sunt mai importanti pentru tine decat el. Si el e om si e firesc sa simta ca pentru sotia lui este cel mai important dupa copii. Vorbeste cu el, e evident foarte nefericit. Spune-i sa puna cartile pe masa si sa discutati ca 2 adulti, fara tipete, fara reprosuri, sa afle fiecare ce simte si gandeste celalalt. Apoi vei putea sa iei o decizie.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Rufus spune:
Cred ca o casnicie se termina atunci cand nu mai ai nimic de vorbit cu partenerul iar existenta in cuplu este absolut fara nici un rost. Atunci constati ca cu partener este cel putin la fel ca si singur. Dar de cele mai multe ori mai bine.
Indiferent de copii, de sentimente, de trecut sau de gura lumii.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
balanta_tm spune:
bird, plecatul din Romania nu este asa simplu. Eu am spus la celalalt topic al diutei ca la noi este invers: eu as vrea sa plecam in Canada, dar sotul nu vrea. Am fost acolo in vizita si el nu a fost impresionat - am sperat ca daca il duc acolo, ii va placea si va fi de acord sa plecam. In fine, cert este ca sotul meu este mult mai legat de Romania decat sunt eu. Insa nu l-as parasi doar fiindca eu imi doresc sa plec cu doua valize si sa las aici tot ce am construit in 9 ani de stat impreuna. Da, Romania nu este tara care sa ma multumeasca, dar incerc sa imi gasesc un echilibru. Aici financiar nu ne lipseste absolut nimic, avem amandoi joburi ok, etc. Pt mine, problema este de fapt sistemul in care traim si mentalitatea oamenilor. Dar sunt sigura ca nici in Canada nu este totul perfect. De ex, stiu de la prietenii de acolo ca nici sistemul lor medical nu este cel mai grozav (adica este departe de ceea ce mi-as dori eu).
Plus ca a o lua de la zero in alta parte, cu absolut tot (locuinta, job, limba, etc), nu este ceva ce faci din incheietura mainii, mai ales de la o varsta incolo. Este un proces complex care implica niste riscuri.
Chiar daca sotul diutei ar fi simtit ca ea "ii taie aripile" prin faptul ca nu este dispusa sa plece cu el, cred ca nu avea dreptul sa se poarte urat cu ea si sa inceapa sa se uite dupa alta (mie asa mi se pare, ca el are o slabiciune pt doamna aia casatorita). Nu asa se rezolva nemultumirile fata de partenera...
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta_tm bird, plecatul din Romania nu este asa simplu. |
Nu are importanta. Ce e important este ca unul din parteneri isi doreste enorm ceva si este nefericit, iar celalalt partener nu doreste sa considere o schimbare care sa-l faca fericit. Nu zic sa-si faca bagajele sa plece maine ci sa considere idea, sa incerce sa inteleaga cat de important este asta pentru el. Noi dupa ce am ajuns in Australia ne-am asezat cat de cat, adica fata incepuse la scoala, eu am cunoscut niste mame in zona cu care socializam, mai aveam niste prieteni. Sotul meu si-a gasit job pe meseria lui dar el a vrut sa lucreze doar intr-o anumita nisa din meseria lui si nu a gasit job in nisa asta decat in alt oras. Si uite asa am plecat la dracu-n praznic , abia stabiliti in Australia, intr-un loc pe care nici nu l-am vazut, unde nu cunosteam pe nimeni, intr-un oras mic despre care nu stiam nimic, doar pentru ca sotul meu isi dorea foarte-foarte tare sa lucreze in acel domeniu si acolo a gasit job. Planul a fost sa stam aici un an si apoi sa ne intoarcem in orasul mare, dar ne-am indragostit de locul asta si dupa 9 ani nici nu ne trece prin cap sa plecam de aici . Cred ca secretul unei relatii reusite este sa tii cont de dorintele celuilalt. Eu mi-am dorit al 2-lea copil dar sotul meu era foarte multumit cu un copil, a acceptat sa facem al 2-lea copil pentru ca era asa important pentru mine.
Chiar daca sotul diutei ar fi simtit ca ea "ii taie aripile" prin faptul ca nu este dispusa sa plece cu el, cred ca nu avea dreptul sa se poarte urat cu ea si sa inceapa sa se uite dupa alta (mie asa mi se pare, ca el are o slabiciune pt doamna aia casatorita). Nu asa se rezolva nemultumirile fata de partenera... |
Ai dreptate, dar e si el om. E nefericit acasa, nevasta ii ignora dorintele si nu vrea sa-i dea sansa sa fie fericit. Corect ar fi sa se desparta si apoi sa caute alte femei. Dar acum e complicat pentru ca este si copilul, probabil de asta spune ca e responsabilitate mare, pentru ca acum nu mai e asa simplu. Probabil se simte ca in tr-o capcana. Nevasta are alte prioritati dar nici nu poate sa o paraseasca pentru ca este copilul pe care il iubeste si pentru care se simte responsabil.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Rufus spune:
citat din mesajul lui bird70 ... dar e si el om. E nefericit acasa, nevasta ii ignora dorintele si nu vrea sa-i dea sansa sa fie fericit. Corect ar fi sa se desparta si apoi sa caute alte femei. Dar acum e complicat pentru ca este si copilul, probabil de asta spune ca e responsabilitate mare, pentru ca acum nu mai e asa simplu. Probabil se simte ca in tr-o capcana. Nevasta are alte prioritati dar nici nu poate sa o paraseasca pentru ca este copilul pe care il iubeste si pentru care se simte responsabil. |
...si alege calea "de mijloc"(citez): cauta nod in papura in tot ceea ce fac si ce nu fac, este indiferent fata de suferinta mea, neinteresat de dorintele mele,imi jigneste familia si orice motiv prielnic sa ma faca sa sufar este binevenit.Nu am dovada,dar banuiesc ca are o relatie extraconjugala cu o fata casatorita.
De ce? Pentru ca nevasta nu vrea sa plece din tara.
bird, e varianta ideala ca ambii sa doreasca, macar cat de cat, acelasi lucru. Si oricare din noi facem lucruri doar pentru ca asa doreste doar partenerul...dar nu cred ca trebuie sa fac ceva pentru fericirea partenerului meu cu pretul nefericirii mele. Si, daca suntem parteneri cu adevarat, nu vad cum partenerul meu mi-ar cere asa ceva.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
bird70 spune:
Rufus,
eu stiu ca omul se poarta imatur, nu i-am dat dreptate, doar ca cumva il inteleg. Acum ca are copil e intr-o situatie imposibila. Si e profund nefericit. Si poate nu neaparat ca nevasta-sa nu vrea sa plece din tara ci pentru ca nu vrea sa considere ideea sau nu vrea sa plece din cauza prietenilor si familiei. Si eu as fi luat-o putin razna daca sotul meu ar fi refuzat sa plece din tara unde eu eram asa nefericita, ca sa stea cu maica-sa sau pentru prieteni. Si eu as fi suferit cumplit si as fi simtit ca eu ar trebui sa fiu inaintea prietenilor si restului familiei lui. Omul se poarta urat pentru ca nu stie ce altceva sa faca, e nefericit, respins de nevasta, legat de copil.
...dar nu cred ca trebuie sa fac ceva pentru fericirea partenerului meu cu pretul nefericirii mele. Si, daca suntem parteneri cu adevarat, nu vad cum partenerul meu mi-ar cere asa ceva |
Dar de unde stii ca ai fi nefericit in alta parte? Daca nu ai fost in situatia aia nu stii. Nu e vorba sa ceri celuilalt sa fie nefericit ci sa-i ceri sa considere o varianta si eventual sa incerce sa vada cum e.
ioanata spune:
In situatia descrisa de tine cred ca mi-ar fi zdruncinata increderea si probabil nici eu nu as mai crede ca e ceva de facut. Daca intradevar nu e nimic intre ei de ce s-a restrictionat accesul sau de ce acele mail-uri sunt acum sterse. De ce nu a mentionat intalnirile intamplatoare ca tu sa nu aflii din alta parte, daca intradevar nu a fost nimic atunci de ce sa se ascunda. Trecand printr-o relatie in care am fost inselata acum nu as mai accepta sa fiu in ceata si sa nu am raspunsul la aceste intrebari. Probabil ar trebui sa-mi aduca multe evidente sa imi recastige increderea pentru ca atunci cand intr-o casnicie nu mai e increderea intre parteneri ...
Probabil as incerca sa vorbesc cu el cat mai calm, sa-I explic ca daca doar copilul il mai retine in relatie atunci spre binele copilului ar trebui sa stie ca nu e bine ca acesta sa creasca intro-o familie unde certurile sunt la ordinea zilei, unde mama primeste rautati gratuite si tensiunea e mare. El va ramane tatal ei indiferent de natura relatiei dintre voi. Si daca intradevar inca mai exista iubire din partea lui atunci ar trebui sa-si schimbe atitudinea simtitor si sa nu existe secrete.
Asta as face eu. Stiu ca sunt multe femei mai bataioase care consider a ca poate trebuie sa lupti pt "barbatul iubit" insa eu nu vad rostul. Nu prea stiu ce inseamna lupta pentru ele, banuiesc ca umilinta si supunere (asta a fost in cazul mamei mele, tata a vut multe infidelitati). Eu consider ca daca el sia gasit fericirea in alt a parte sau daca e nefericit in relatia actuala, cine sunt eu sa-l opresc. Macar sa recunoasca si sa nu mai provoace atata suferinta partenerului.
Si noi credeam ca un copil ar trebui sa schimbe relatia in bine si o schimba dar nu intotdeauna chair de la inceput, asta vine dupa ce trece perioada de acomodare in viata in trei. Am trecut si noi prin greutatile de inceput dar cu rabdare trec si astea. Cred ca fiecare familie se intalneste cu frustrarea la primul copil, cand nu mai poti controla timpul, programul trebuie facut in functie de copil etc. Este un nou mod de viata. Abia cand te obisnuiesti cu el vine si dorinta celui de al doilea copil (poate nu la toata lumea dar la noi asa a fost).
Multa intelepciune iti doresc.