Dulceturi si papanasi de 4 ani! La multi ani!(434)
Raspunsuri - Pagina 15
Roxana_G spune:
Vlad si Albert
, sa fiti sanatosi si norocosi, sa aveti numai bucurii.
Si inca o data multumim pentru urari tuturor.
Ceamica, ba chiar mai am tort, prea mult, iti trimit cu mare drag. Bine ati revenit! Apropos, sa stii ca multi mi au transmis super impresii despre Nessebar.
SabinaY, felicitari Erikai, abia asteptam sa o vedem si noi. Cred ca i-a placut mult iesirea mama-fiica, s-a simtit tare importanta.
Sabina, succes si spor pentru teza. Felicitari copiilor tai minunati! Iar plangeri de scoala probabil voi avea, oricum adaptare de un an jumate este cam mult.
Erina, eu nu doar am chiulit de la sport dar am si mancat non stop. Sper sa recuperez de saptamana viitoare. Andrei e mai bine, doar usor infundat.
Roxana_G spune:
PS Alex a primit exceptional vestea despre clase, e foarte mandra ca e la clasa de avansati si ca a fost tare buna. I-am aratat poza invatatoarei si a fost incantata, a zis si azi dnei directoare ca are cea mai draguta invatatoare (am fost sa luam camasile cu ecuson pentru serbare). A avut o atitutdine pozitiva fata de scoala si pare chiar multumita.
Sabina spune:
mai, a=cand zic adaptare ma refer la responsabilizare quasicompleta:D
Ca in rest, ei se adapteaza in tr-op luna:)
dar au fost nenumarate siruri de echipamente de sport uitate, creioane pierdute, teme nenotate, notita in caiet ca nu e atenta la ora si nu lucreaza, vorbit continuu in timpul orei samd samd .
Asta cu rezultate scolare excelente.
de prin februarie clasa a doua am observat ca a inceput sa se abtina de la vorbit in timpul orei, ordine perfceta in caiete (da asta nu garantez, eu n-am avut niciodata sa ceva in 18 ani de studii :D)
important e sa nu ii descurajam si sa nu ne stresam daca nu au inteles din prima.
de ex, Sofia a avut mari probleme la numarat sunetele din cuvant, aveau niste exercitii de genu. Nu mai tin minte cum erau, poate Alina sa isi aminteasca, dar Sofia era groaznica la asa ceva. Mi-am dat seama ca daca pun presiune pe ea mai rau fac si am lasat-o in pace.
Eu cred ca Alexandrelor le va placea scoala. temele sunt plicticoase la inceput, dar de prin semestrul 2 devin mai haioase. Sa nu va suprati daca gresesc din neatentie. Cel mai greu se educa Atentia!! Si daca ii fortam, se produce un scurt circuit si se rupe filmul.
Fiecare pas inainte trebuie incurajat.
Nu trebuie confundata dorinta parintelui sa aiba cel mai bune copil posibil cu posibilitatile reale ale copilului.
le cerem prea mult, utam ca e mai important sa isi dezvolte toate calitatile treptat, ,incet, dar sigur. Ce vine fortat se pierde cel mai repede.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
bernix spune:
ce s-a animat forumul! Super!
Eu, ca de obicei, intaiziata in toate.
Inainte de orice, multi, multi ani fericiti tuturor copilasilor care au implinit 4 ani! Sa fie sanatosi si norocosi, hotarati si siguri pe ei (chiar daca asta inseamna incapatanari si nervi pt parinti :))
Apoi, felicitari Christinei pentru mezina durdulie si zambareata! Si eu ca si Luy, tot mama-eroina de vad!
Annisia, felicitari pentru culoarea caruciorului!
La petrecere venim si noi, ca nu mai concep sa ratam si anul acesta. Multumiri Luizei pentru implicare!
bernix spune:
Bafta Alexandrelor scolarite!
myral, nu te pot ajuta cu experiente personale nici in privinta cariilor, nici a ocluzorului, insa tare ma bucur sa aud vesti despre voi!
Ne inscriem si noi pe lista celor care incep in toamna asta gradinita, deci Sabina nu-i Gheorghe ultimul. :)
Fata mea e 13 zile pe antibiotic preventiv dupa o muscatura de capusa.
Am inceput bine toamna!:(
ceamica spune:
Bine ai venit pe lume Carlotta ! Felicitari Christina !
Rodica cum a fost tortul ?
La multi ani Emanuel !
La multi ani Veveritul ! Ce mare si frumos s-a facut !
D-na Teo conced placut !
Roxana
asa frumos e in delta la sf ghe , mai ales in locul unde se varsa dunarea in mare ! si nisipul e mai fin acolo ! Mai tin minte si cand mi-au atras granicerii atentia ca nu tb sa ies din zona satului dupa lasarea intunericului
Ma bucur sa citesc ca a ramas tot o gura de rai ! Dar sunt ai naibii rau tantarii. Dar sunt niste prostanaci , te lasa sa-i omori
Si cu toate astea tot ei castiga lupta !
Yaia imi pare tare rau ca nu am venit la intalnirea cu tine si imi pare rau ca ati trecut prin perioade de boala . Cred ca m-as fi simtit vinovata si mai tare sa fi fost si sa fi auzit ca Alexia s-a imbolnavit 
Anisia eu n-am inteles ! E roz sau bleu ? Oricum arati tare bine si dupa forma burtii si glezne eu zic ca e baiat
Dar nu sunt mama omida !
Carpatina tinem pumnii sa iasa cum vrei TU !
Elena
, am descarcat pozele in calc , insa imi lipseste organizarea . 
Seb are in jur de 17kg si se vede ca e aschilambic . Sa vad cat de inalt pentru ca i-au ramas scurti pantalonii !
pana la urma scrie 1 octombrie ! Deocamdata nu zic nimic pentru ca astept sa vad cand pot nasii lui Sebastian sa ne vedem !
Bag si eu un ochi pe contul comun sa vad daca mai sunt poze ! Si ma mut dincolo![]()
Roxana_G spune:
Ceamica, tot gura de rai la Sf Gheorghe, tot nisipul fin, dar e ceva cam populat. Joi si vineri a fost super, insa sambata peisajul era cam "poluat" cu oameni de toate felurile.
Bernix, multa sanatate Anei, sper sa nu fie probleme de la ciupitura. De unde a cules o? Cum ti ai dat seama ca e capusa?
Myral, am tot vrut sa iti scriu despre strabism si m am luat cu altele. La noi Andrei are strabism bilateral si nu e diferenta mare intre ochi, insa la Alex au fost probleme pentru ca un singur ochi are deviatia. Tot asa ne au avertizat ca e posibil ca semnalul vizual de la ochi catre creier sa fie complet taiat daca este diferenta mare intre ochi. La ea nu a fost cazul de ocluzor, insa nici cu ochelari si nici cu exercitii nu am corectat strabismul. Operatia se poate face si acum, si cand va fi adult, insa la ea ar fi necesara numai din motive estetice.
Roxana_G spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina cand zic adaptare ma refer la responsabilizare quasicompleta dar au fost nenumarate siruri de echipamente de sport uitate, creioane pierdute, teme nenotate, notita in caiet ca nu e atenta la ora si nu lucreaza, vorbit continuu in timpul orei samd samd . de prin februarie clasa a doua am observat ca a inceput sa se abtina de la vorbit in timpul orei, Sa nu va suprati daca gresesc din neatentie. Cel mai greu se educa Atentia!! Nu trebuie confundata dorinta parintelui sa aiba cel mai bune copil posibil cu posibilitatile reale ale copilului. |
Daca vorbim de adaptare in sens de responsabilitate (fie ea si quasi

Nu ma sperie lucrurile pierdute, ratacite si incurcaturile, asa am fost si eu, vai cum mai plangeam in fata casei de frica sa ii zic mamei ca iar am pierdut echipamentul de sport si am rupt stiloul. De fapt inca mai pierd si inca mai sper sa fie uitat incidentul cu pierderea tuturor actelor originale
.Cand vorbim insa de neatentie, e greu sa nu ma supar. Inteleg ca e normala pentru varsta ei, dar consider ca atunci cand i se spune sa faca intr un fel sa si asculte. Adica macar sa incerce sa se concentreze cand i se atrage atentia. Aici mai avem mult.
Vorbitul la ore? E ceva tare contradictoriu in mine. De principiu ma deranjeaza sa stiu ca vorbeste si e neatenta; pe de alta parte eu eram o mostra de elev pedepsit frecvent pentru asta. Zau nu stiu cum e de procedat, de fapt cum ar trebui sa faca invatatoarea, ca eu decat sa ii spun ca nu e bine nu prea vad ce as putea face.
Insa te asigur ca eu nu am nici o dorinta sa fie prima, vreau doar sa stie ce e normal pentru varsta ei, ce ii e util si ce i se cere la scoala. Bucuria ei pentru clasificarea la avansati nu e si a mea, eu am fost chiar stresata. Inca sunt de altfel, nu as vrea presiune prea mare pe ea.
valentina_22 spune:
Fetelor, am si eu o intrebare la voi!
Alexandra, cred ca v-am mai spus are dislexie de vorbire si va avea unele probleme la scris si la dictare, dupa cum spune d-na logoped.Problema se va rezolva, numai ca mai avem ceva de munca.
Iar eu sunt intr-o mare dilema. Sa-i spun asta invatatoarei din prima zi?
Din cate am auzit nu toti invatatorii sunt la curent cu aceasta afectiune si nu as vrea ca Alex sa sufere din cauza asta, sa se simta neinteleasa, sau sa ia note mici pentru ca nu poate scrie corect un cuvant.
Merci!
_
Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.
Vale, mami de
ALEXANDRA si
ANDREIcum creste Alexuta
cat de mare este Andu
ALATURI DE BIBI
BAZAR DC
mandarinutza spune:
Bun gasit dragi mamici!
Va multumim mult de tot pentru urarile pentru Antonia si Filipache. Noi am fost plecati in Bulgaria, ne-am intors ieri seara. Ne-am simtit tarebine, am avut noroc de zile tare frumoase, amandoi copiii au profitat de balaceala si in mare si in piscina. Antonia s-a distrat in fiecare seara la programul de animatie care a fost ff reusit.
Nici nu imi vine sa cred ca am o fetita de 4 ani, cand au trecut oare asa repede 4 ani? De maine reincepem cursurile de inot cu A si duminica o sa o sarbatorim cu familia probabil. Ma inspiram acum pe blogul Laurei Adamache, ce tort sa pregatesc.
Myral
, ma bucur ca ai mai scris. La multi ani Elisei!
Bine ai venit pe lume Carlotta!
Aniisia, arati superb cu burtica, sarcina usoara in continuare!Asteptam sa se decida dl dr daca e fata sau baiat. 
La multi ani Vlad si Albert!