Care este solutia?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kynderica spune:

baby blue.... uite eu 2 ani am cautat de munca si abia acum am gasit....si cunosc multe cazuri in care lucra doar sotia .....asta pt ca sotul lucra in constructii si cum e criza...nu gasesti nimic....da nimic.....acum fiecare tie cu dinti de locul de munca....normal e sa aduca sotul banu si sotia sa stea cu copii...dar can ajungi sa nu ia ce manca situatia se schimba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

deja nu mai sunteti de mult o familie, asa ca ce-am avut si ce-am pierdut... fetita oricum nu sta langa tata, asa ca nu se va schimba prea mult situatia nici daca va despartiti.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Basilique spune:

Cunosc multe familii cu copii in toate variantele: care au plecat in strainatate cu copiii, care au plecat fara copii, unde a plecat mama, unde a plecat tatal. Mai ales in satul de unde se trage mama sunt chiar multi.

Concluzia pe care am tras-o, mai ales ca am si eu copii si ii vad cat de dependenti sunt de iubirea materna: lipsa mamei de acasa e o tragedie.

Nu se merita toti banii din lume sa pleci si sa iti lasi copilul acasa!! Mai ales cand e asa de mic, in cea mai importanta perioada a dezvoltarii sale afective!

Da, castigi niste bani, dar ce pierzi pe langa asta?! Pierzi un suflet de copil care va ramane cu frica si neincredere in oameni si in lume, cu traume care poate se vor manfesta mai tarziu prin dependente de tigari / alcool / droguri, prin relatii dezastuoase si cate altele! Si nici pe tine nu te va respecta, ca mama, pentru ca ai plecat de langa ea. Faptul ca ai muncit din greu sa strangi niste bani crede-ma ca pentru sufletul copilului nu conteaza. Are lucruri si nu are mama.

Da, stiu ca e greu, stiu ca te ranesc cu ce zic, dar stiu atatea cazuri - si de ce sa suferiti amandoua?! Ca si tie iti merge groaznic fara ea. Chiar daca ai lua-o cu tine si ar trebui sa platesti gradinita o zi intreaga in Germania, si macar ai vedea-o seara, macar ati fi impreuna in fiecare zi. Si banii tot i-ai strange, ca un copil nu se creste neaparat mai ieftin in Romania fata de strainatate, dimpotriva.

Stiu o mama cu trei copii care a plecat de cand avea cel mic 4 ani, acum are 11, si surorile lui sunt cu cativa ani mai mari. Tatal lor a inceput sa bea. Nu pot sa iti descriu ce durere simt copiii aceia, cu mama plecata si cu un tata caruia nu ii pasa de ei, chit ca stau in aceeasi casa. Mama le trimite bani, le plateste scoala, si ei sunt singuri si terorizati de un alcoolic care ii da afara din casa noaptea dupa bunul plac, sau ii ameninta sa ii dea bani pentru bautura etc etc. Si culmea - cand mama se intoarce acasa pentru vreo luna, doua, nu pune un strop in gura si e cel mai harnic si gospodar om.

Gandeste-te, si pentru casnicie o asemenea despartire e teribila.

Nu stiu, asta e parerea mea, despartirea mamei de copil nu se merita decat, poate, in cazul razboiului, unde trimiti copilul ca sa scape cu viata.

Ai incredere ca va descurcati, ori in Romania, ori in Germania, dar impreuna. Inca mai poti repara, inca nu e prea tarziu.

B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

Citat:
citat din mesajul lui kynderica

baby blue.... uite eu 2 ani am cautat de munca si abia acum am gasit....si cunosc multe cazuri in care lucra doar sotia .....asta pt ca sotul lucra in constructii si cum e criza...nu gasesti nimic....da nimic.....acum fiecare tie cu dinti de locul de munca....normal e sa aduca sotul banu si sotia sa stea cu copii...dar can ajungi sa nu ia ce manca situatia se schimba...

da, e adevarat. dar cred cu tarie ca trebuie sa stea impreuna cu fata ei. ideal si impreuna cu sotul. dar mai ales cu copilul.

_

Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Eu un singur lucru nu inteleg : cum adica "Ma ameninta ca imi ia casa si pleaca daca nu ma duc sa muncesc pt el" ??? Sa inteleg ca el nu are servici si freaca ariciul ??? Din cate vad nu te ameninta ca iti ia si copilul doar casa ... din asta ar reiesi ca partile materiale sunt mai importante pentru el decat sotia si propriul copil. Fetita are nevoie de mama ei, nu mai pleca ( dar asta nu implica neaparat viata alturi de sot ) sau daca nu ar fi ideal sa o iei cu tine. Reorganizeaza-ti viata . Succes !

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ciudat. Un tata care se debaraseaza de copil si un sotz care isi jigneste sotia ca "nu mai vrea sa plece sa munceasca PT. EL".

Sigur nu si-a bagat coada vreo... soparlitza?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Ciudat. Un tata care se debaraseaza de copil si un sotz care isi jigneste sotia ca "nu mai vrea sa plece sa munceasca PT. EL".

Sigur nu si-a bagat coada vreo... soparlitza?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

parca ar mai conta...

_

Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

solutia este ca tu sa fii MAMA si el sa fie TATA, daca se simte in stare sa indeplineasca acest rol!
adik tu sa iti cresti copilul, sa fii alaturi de el, sa nu o mai lasi singura pe mana unor straini si a unui tata iresponsabil si nepasator. intr-un cuvant sa nu mai pleci departe de fetita: ori ramai in tara si iti gasesti un job aici, ori o iei cu tine in strainatate.
iar pe el sa il trimiti neaparat la munca!!!! este inadmisibil ca un barbat, care se mai numeste si tata, sa stea relaxat ca un trantore acasa si sa traiasca pe spinarea neveste-sii. sa se comporte si sa iti vorbeasca in asemenea hal!!! asta este rasplata pe care o primesti tu pt munca, efortul si sacrificiul facut? asta numesti tu familie?
macar daca ar fi avut grija de copila, ai mai fi zis. insa din cate expui tu, el a plasat "problema" (propriul copil) in spinarea altora. ce fel de tata este un asemenea specimen? ce fel de incredere ai tu ca mama sa lasi un copil in asemenea conditii pt un timp atat de mare?
este inadmisibil ca un barbat sa astepte sa ii trimita nevasta bani din strainatate, iar el sa stea fara griji si stres acasa de pomana. si nu cred nici varianta ca nu si-a gasit nimic de munca. cred ca nici nu a cautat! i-a convenit ca avea cine sa munceasca pt el si sa ii trimita bani sa se distreze. si ce daca este criza? cine vrea sa munceasca tot gaseste! da, nu gasesti poate pe specializarea ta, dar daca vrei sa muncesti accepti orice job, faci pe draq' in patru si te duci cumva undeva la munca sa faci un ban. nu stai sa pice para malaiata in gura lui natafleatza!

Mergi la inceput