El si prietenii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

...adica este mai important prietenul, decat femeia iubita, cu care isi imparte viata si patul...
pai daca barbatul meu si-ar fi pus mai presus de mine si relatia noastra,un prieten, l-as fi trimis la preferatul numarul 1.

Draga, tu accepti mult prea multe. Atat de multe, incat este nedrept fata de tine.
Apreciaza-te pe tine ca om si femeie, altfel vei culege toti scaietii din drum...

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina24b

Bun, dupa indelungi discutii, neamurile urmeaza sa se mute. Dar de domnul nehalit, nici nu incape vorba, cica noi l-am ajutat si ne e atat de recunoscator incat vrea sa ramana cu noi. Spune el ca ne-ar fi si noua mai usor cu impartitul chiriei si cheltuielilor. Dar oare cu impartitul treburilor in casa? Tot eu raman!
Prietenul meu spune ca asa persoana minunata cu care sa stam in casa nu am mai putea gasi. Si mai economisim si la chirie. Ca eu nu imi dau seama? Puteam sa stam cu un necunoscut, sau oricine altcineva, sa vina beat acasa si sa dea muzica la maxim. Asa ca, sa zic MERSI ca am parte de doar atat! Total de acord cu partea cu necunoscutul, dar de ce trebuie sa impart eu casa cu altii? Doar in formula de trei persoane am stat si pana sa vina "nehalitul", si ne-a fost atat de bine!!
Eu nu mi-am adus pe nimeni la mine, desi stiti cum e, cand esti intr-o tara straina deja dintr-o data toata lumea te suna si te cauta sa te intrebe de sanatate si apoi "ajuta-ma, ajuta-ma si pe mine!".
Socrul, si el se ciondaneste cu prietenul fiului, dar stiti cum sunt barbatii: azi se cearta, maine beau un spritz impreuna, poimaine iar se cearta si tot asa..
Atunci cand ma apuca disperarea si zic "gata, am plecat!", si dau sa imi impachetez lucrurile, al meu plange si imi zice ca tot ce a zis a fost la nervi, si sa mai am rabdare ca o sa locuim iarasi numai noi amandoi.

Adica exact pe invers de cum ar fi trebuit: socrul sa ramana si sa plece amicul-gay. Sunt eu mai suspicioasa? sau e un mic complot aici? Adica: fiule ramai tu cu iubitul tau si plec eu ca sa fie aia multumita?!
Draga mea, tu ori esti foarte naiva ori sunt eu foarte rea: eu le dadeam in cap de mult!! La toti trei!!
Mama ta stie?
Deja m-am enervat prea tare.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, incerc sa ma bag si eu cu un raspuns.Poate nu spun chiar prostii.Daca am inteles eu bine , stati cu chirie , asa-i?
Persoana care v-a inchiriat,a inchiriat doar pentru 2 peroane sau pentru mai multe?
De ce zic asta, pentru ca noi am stat mult cu chirie pana sa ne cumparam apartamentul , dar de fiecare data se specifica in contract ca nu ai voie sa primesti in spatiu alte persoane.Mi se parea normal, pentru ca asa proprietarul se asigura ca nu intra o intreaga armata la el in casa, el inchiriind doar la 3 peroane in cazul nostru (aveam un copil atunci).
Si legile aici spun clar ca in visita poti sta doar 3 luni, apoi trebuie sa inregistrezi la primarie persoanele care depasesc aceasta limita de turist sa zic asa.Iar pentru inregistrare iti trebuie adresa, deci contract de inchiriere.
Nu stiu cum e la voi , dar in Germanica nu ai voie ca la un numar de persoane sa ai un spatiu mai mic decat spune legea.Pentru 3 persoane atat, pentru 4 mai mult...
Nu am putut noi inchiria un aparatment doar pentru ca eram 4 persoane (dupa ce am avut si al doilea copil) si respectivuzl apartament nu avea suprafata necesara.
Si ne gandeam ca in romanica stateam si 3 intr-o garsoniera de 25 m²...
Poate la voi nu e asa, dar poti sa vezi in contract daca proprietarul e de acord ca in casa inchiriata de voi doi sa stea toate rudele voastre din tara.Eu garantez ca nu, probabil nu stie.
Dar daca cumva ar afla, sunt destui binevoitori, ai avea si tu probleme nu doar ceilalti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ai gresit si ai acceptat o jumatate de victorie !
revino asupra discutiilor, acum cat sunt proaspete si impune-ti punctul de vedere : sa plece si prietenul, ca nu e treaba voastra/a ta sa-l ajuti sa-i fie lui mai usor cu cheltuielile; si sa nu se mai faca el praf de grija voastra, ca stand cu voi va ajuta la plata chiriei si a cheltuielilor; ii spui ferm si politicos ca asa cum v-ati descurcat pana sa vina el pe capul vostru, asa va veti descurca si dupa ce el se va muta. punct. nu mai accepta compromisuri, pentru ca nu ai rezolvat situatia. iar magarul ala de prieten precis ranjeste si isi trambiteaza peste tot victoria obtinuta asupra ta, practic te-a mai infrant inca o data. tu chiar nu te-ai saturat ?
pune piciorul in prag si da-l afara pe trantor. iar prietenului tau spune-i ca daca nu-i convine, sa plece si el, sa se mute impreuna. sau iti faci bagajele si dormi vreo 2 nopti la o prietena sau la un hotel. cand va vedea cat esti de hotarata, ai sa vezi ca nu o sa-i placa aceasta varianta. si lucreaza la alianta cu viitorul tau socru. daca te intelegi bine cu el si il convingi, vei avea inca un aliat de partea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

CorinaDani eu nua s fi atat de sigura in locul ei ca nu as ramane la hotel daca ma mut acolo, din dorinta de al face pe asa zisu prieten sa plece.Posibil ca ei sa fie asa fericiti ca raman singuri ca ar schimba si yala la usa...sa nu cumva sa vrea cea contra iubirii lor sa se intoarca.Ca din cate reese din ce s-a scris, ei cam ar fi mai mult decat prieteni...iar aici cea in plus pare ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Eu nu as sta cu un barbat care nu a fost capabil sa termine facultatea fiindca nu a avut timp, din cauza ca a stat in facultate impreuna cu un prieten dubios. Ok, e una sa nu termini o facultate pt un motiv intemeiat de genul nu a mai avut bani sa se intretina si e alta sa nu termini o facultate fiindca nu esti serios si nu te tii de treaba.
Apoi...sa intre cu prietenul lui in baie si unul sa stea pe WC iar altul sa faca dus...Wow!!! E o chestie bolnava, nu iti dai seama?

Nu am sa inteleg vreodata de ce femeile accepta atat de multe mizerii din partea unui barbat, de ce accepta sa stea cu un barbat inferior lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Ar mai fi varianta ca baietii sa aibe ceva afaceri nu tocmai legale si de aici acest atasament ciudat. Ai o situatie complicata, nu stiu ce poti face, varianta buna ar fi sa fi independenta de el, dar zici ca nu poti. Ca student nu ai dreptul la un minim de ore de munca fara alta viza?! La facultate nu poti gasi ceva pe langa vreun colectiv, laborator?!!...sau macar o cazare mai ieftina in campus... vei avea camera ta si la bucatarie ve ifi la comun cu altii..dar asta nu te obliga sa le faci smotru sau sa-i hranesti, fiecare se gospodareste individual...

Cat despre vecini, pe noi ne-au pus in atentia consiliului local dupa 2 saptamani de la mutarea mea in locuinta sotului. Vecini nu au fost informati de sot si au tras ce concluzii au vrut dupa "sapaturi arheologice" . Doua saptamani zi de zi erau la usa pe rand cu intrebari si cereri gen "nu ai un sul de hartie igienica in plus, ca am uitat sa cumpar si am ramas fara"....sau nu iti prisoseste o cutie de mazare?...etc. dupa vreo 10 zile s-a lasat liniste, nimeni nu mai avea nevoie de nimic, iar dupa alte vreo 2-3 zile am primit invitatie de la consiliu local care il invita pe sotul sa treaca pe la ei daca are de declarat vreo persoana mutata in locuinta... el zice ca nu a primit niciodata scrisori de genul asta de la consiliu si ca e sigur ca s-a produs o informare. Culmea e ca pe noii mutati la adresa ai obligatia sa-i declari dupa 30 de zile nu inainte, ai dreptul sa ai musafiri pe durata a 30 de zile fara sa-i iei in spatiu.

Nina, 23+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina24b

Prietenul meu zice ca vrea sa ne casatorim si sa avem copii

Asta-ti mai trebuie! Sa fiti si mai multi in casa?
Mai, eu nu contenesc sa ma minunez in ce situatii de cacao se baga oamenii, mai ales la tinerete, si insista sa ramana acolo!
Nu pricep neam de ce, la varsta la care viata trebuie sa fie infloritoare, unora le place sa traiasca prost. Pentru ce? Pentru un istoric de relatie de aproape trei ani?
Eu personal nu prea vad, din ce spui tu, cum va intelegeti asa bine de vrei sa-ti petreci restul vietii cu el.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Alina, cel mai bine ar fi daca ai putea sa te linistesti putin. Sa alungi gandurile astea si starea de stres, desi e greu, pentru ca factorul nociv elanga tine mereu. :)

Dar incearca sa iei distanta. Trebuie sa te concentrezi pe master. Spune-i iubitului tau ca trebuie sa incepi sa inveti pentru master si sa te ajute daca chiar te iubeste: sa se ocupe mai mult de casa, de cumparaturi, de gatit... iar pe prieten DA-I IGNORE. Cat de mult poti. Nu sa nu vorbesti cu el, dar sa iti fie indiferent. Si asa nu mai ai nimic de pierdut. Pe iubitul tau cred ca l-ai pierdut deja, mai ai o sansa sa revina la sentimente mai bune, daca te mai relaxezi si tu, pentru ca indarjirea ta il indarjeste si pe el. Asa sunt unii ei.

Oricum, vorba lunga saracia omului - pune prioritate nr.1 masterul si lasa-i pe ceilalti.

(DE CASATORIE nici nu poate fi vorba atata timp cat nu stii sigur daca atunci cand ii spui ca pleci iubitul nu plange pentru ca ii pleaca menajera - adica atata timp cat nu esti sigura pe iubirea lui autentica. )

_

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Alina, rezista pana termini masterul (nu mai e asa mult) si apoi RUPE-TE DE EI! Nu sunt sanatosi, am si eu prietene dar nu facem dus sau treaba mare impreuna! Daca ar fi un copil mic in casa, si ar veni prietenul nesimtit incaltat cu bocancii la copil in dormitor, iar "taticul' ar spune ca e ok pt. ca e prietenul lui, iti dai seama cum ar fi? Poatte de-aia vrea sa faceti copil, ca sa-ti ocupe tie timpul iar el sa-si vada in contonuiare de treaba mare cu prietenul.
Sau presupunand ca scapati de asta poate oricand sa apara alt prieten cu aceleasi apucaturi sau mai rele - dupa mine problema nu e "prietenul" respectiv, ci conceptia partenerului tau fata de "prieteni". Parerea mea sincera, in interesul tau, e sa mergi la "relantie" pana la dizertatie, apoi ia-ti jucariile si fugi de toata colcaiala asta nenorocita de "prieteni"!

Mergi la inceput