La France (2)
Raspunsuri - Pagina 34
cristinuk@ spune:
noi pe marcile cunoscute ,ne facem poftele ,nu consumam bio lasam la magazin cam 200 300 pe saptamana nu include doar mancarea merge la gramada suma asta nush vro 60 % sa fie mancare restul jucarii si haine detergenti pampersi mai avem putin si scapam de tot de ei deja fii miu ii cere doar la kk si servetele umede cosmetice nush am zis asa in mare
rar mai facem piatza pe la arabi in nice
venitul la noi nu e fix cand e bine spargem tot cand nu e bine stam pe coada nu avem decat asigurari private la copii restu nada traim clipa
olim spune:
cristinuka, is relax, dar nu imi plac acuzatiile gratis
raluka, eu nu am facut un calcul exact, dar ne ducem catre500 de euro leger. Si avem si 100 de euro cecuri de masa ale sotului.Si da, in comparatie cu Germania de exemplu e mai scumpa mancarea.Dar si aici ai oferte bune, eu cumpar BIO din Eclerc, marca proprie, mai cumparam din Super U tot marca proprie.Si ce e drept, cum stau acasa, fac mancare gatita fff multa, nu cumpar aproape nimic congelat.De exemplu stiu ca laptele si faina BIO e in Aldi cea mai ieftina, ouale in Lidl.Si mai gasesc uneori produse ieftine BIO in Noz, dar astea intamplator, depinde de noroc!
Mai iesim si la restaurante odata pe saptamana,ne facem si pofte cateodata, dar nu exageram niciodata.
Cred ca de luna asta reducem cheltuielile, Alex mamanca la cantina, si Marius tot in reuniuni este, iar eu ma descurc usor singura!
mai trec, ca Alex cere mancare
olim spune:
la noi aia is doar mancare,paltesc cash, iar restul ce inra in alte categorii paltesc cu cardul, asa stiu cat am cheltuit.
a, si profit de oferte, adica iau deteregent pe 6 luni daca e la jumate pretul, sau cosmetice, produse de curatat.Si la mancare gen lapte cumpar 2-3 baxuri, sau faina 4-5 kile.Dulciuri cumparam foarte putine,prefer sa le fac acasa decat din comert.Plus ca Alex nu prea vede tv, reclame putine, tantatii si mai putine.
Din piata nu prea cumpar, prefer direct de la oameni de acasa, gen cartofi la sac de 10 kile, sau ceapa la 5 kile, usturoi.Carnea o cumpar proaspata, ca daca o tin in congelator uit de ea, si apoi o arunc ca e veche, asa cumpar fix cat am nevoie, si am doar o rezerva minima de carne congelata.Tot la 3-4 zile cumpar iaurt, fructe, legume.A si painea, in general o fac acasa,ca e mult mai ieftina si mai buna, si stim ce mancam.
Pe mine ma avantajeaza si faptul ca stau acasa si am timp sa
ma uit la ofert si sa caut, daca lucram sigur era mult mai greu.
Noi insa pe ce cheltuim fff mult este motorina, cei drep ca si umblam tare mult, deja zafira in nici 4 luni a facut 14.000, darsuntem adeptii ca ramane in viata cu ce vedem nu cu ce avemadica tot cum zice cristinuka traim wekendu!
delphin spune:
Olimp, calm down, nimeni nu te acuza de nimic! Eu ti-am zis cum se intampla in general, probabil voi sunteti exceptia ce confirma regula!
Nu ma intereseaza nici cat castigi nici ce si cum faci cu banii sau ce taxe platesti sau nu.
Ce stiu eu, e ca la un venit de 2500-3000 pe luna nu ai nici ajutor la chirie si platesti si th, dar daca la voi e altfel sa va fie de bine, zau asa! Nu am nimic cu tine, sa stii!
Dar nu trebuie dezinformata lumea. atat! ca tu nu ai platit, ca situatia ta e altfel, asta e diferit! atat!
Am mai zis eu ca ma bag unde nu-mi fierbe oala, ar trebui sa fac cum am facut si pana acum, nu de mult, pur si simplu sa sar peste subiectul asta
olim spune:
delph normal ca nu noi suntem regula de calculare a impozitului, a cerut info despre impozit, eu am scris cat platim noi si atat.
dar nu imi place sa fiu acuzata pe nedrept, si nu ese prima data.
si nu consider cca am dezinformat lumea deloc, am spus cazul meu real, si atat.
poate difera de la o regiune la alta, nu stiu, voi cunoasteti mult mai bine regulile aici ca aveti mult mai multa experienta.
Si nici nu trebuie sa sari peste subiectul asta, doar din cauza mea , sincer.Eu am apreciat intotdeauna parerile tale, mai ales ca ai experienta aici, si mai ales in domeniul imobiliar.Si iti multumesc pentru toate sfaturile, chiar multe mi-au fost de folos si la notar, si la banca.
Ma gandesc ca nu ai nimic cu mine, dar cateodata nu stiu de ce, am impresia, ca orice o sa scriu, o sa pari tu sa ma contrazici.E clar ca situatia mea aici nu e la fel cu a voastra, fiecare e diferit, mai ales ca traim in regiuni diferite, si vad ca multe lucruri difera.
Hai, multi[pup]si nu te supara pe mine,macar aici, ca dincolo nu mi-ai raspuns inca la intrebarea de acum 2 saptamaniHai ca nimeni nu e perfect, si eu poate ma oftic prea repede, dar am o scuza, HORMONII!!!!
DECI SA ITI TREACA SUPARAREA!
[
Marox spune:
Marimar, aici sint mai multe vacante - 10 zile acuma, la sfirsitul lui octombrie, vacanta de Toussaint. 2 saptamini in decembrie, intre Craciun si Anul Nou, 2 saptamini in februarie, 2 in aprilie si vacanta mare din 2-3 iulie pina in 2-3 septembrie. Vacantele din februarie si aprilie sint luate pe zone; in Fr sint 3 zone, A, B si C si in fc de domiciliu apartii unei zone, copiii nu sint in acelasi timp in vacanta. Copiii au ore de la 8.30 sau 9 pina la 16.30, cu pauza de masa de o ora jumate. Miercurea nu au scoala.
Pt alegerea scolilor: copilul cel mare va merge la collège, poti sa mergi la cel de care apartineti sau sa alegi tu altul, dar trebuie sa-l accepte. Cel mijlociu, anul asta daca veniti ar fi in CE1 la Ecole Primaire, iar cel mic, Petite section la Ecole Maternelle. Pt cei mici, nu poti alegi scoala, mergi la scoala de care apartii in functie de domiciliu. Sau ii dai la scoala privata. Sau ceri o derogatie scolara (acum citeva luni au fost discutii pe aceasta tema la topicul asta).
Marox spune:
Fetelor, nu stiu daca ati apucat sa vedeti "Echappées belles" de simbata trecuta. Jérôme Pitorin a fost in România! Eu tocmai l-am vazut pe France 5 Replay si sint incintata, in fine, o emisiune in care nu se vorbeste doar despre rromii din România!
Asta e link-ul:
http://www.pluzz.fr/echappees-belles--2011-10-22-20h45.html
Enjoy :-))
olim spune:
marox, am vazut si eu fragmente din reportaj.
al meu sot l-a vazut impreuna cu prietenul nostru francez, care era supe incantat de Romania, mai ales ca el cunoaste putin Transilvania si Carpatii.
danamiha, al meu sot nu a fost primit in colegiu Medicilor veterinari, deoarece diplomele in Spania nu se recunosc, sau nu se recunoasteau atunci oficiali, erau o gramada de diferente de dat si de asteptat cu anii, mai ales ca Romania nu era in UE.Acum nu stiu exact cum este.El a lucrat la o ferma particulara, dar nu putea semna acte oficiale.
Aici i-a fost recunoscuta diploma in 3 zile de Colegiu, are drept de semnatura, inclusiv la Politia Sanitar Veterinara, are stampila cu nr de colegiu si are si dreptul de libera practica pe teritoriul Frantei.