Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (172)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

rubia, pupici multi sa fie totul bine!

ainotna, palomina, eu am noroc ca sunt parculete mici imprejmuite cu gardulet doar pentru piticoti si alaturi pentru copii mai marisori. in general nu prea se joaca cu mingea in parcuri, se duc pe terenurile de fotbal de la scoli sau de pe plaja. DAR parculete pentru pitici cu adevarat pitici (adica sub 2-3 ani) n-am niciunul, cu hinta pentru ei, cu topogan pe care sa se poate urca singura, cu groapa de nisip

laurika, imi amintesc cat de suparata erai pe sotul tau cand iti spunea ca esti grasa, apoi soacra... e tare greu ca nu ai pe nimeni aproape care sa te ajute, dar mai ales sa te inteleaga si sa te sprijine. eu sunt chiar SINGURA, n-am cu cine s-o las pe Isa nici 5 minute!! dar asa a fost si cu Maria, o aveam pe mama o luna pe an, in rest am tot platit in stanga si in dreapta pentru cate o "bona". de ce zic eu ca e mai usor la al doilea?! nu pentru ca tin minte ce urmeaza, cum va fi, nuuuu. ca eu de acum 9 ani nu-mi amintesc chiar tot, mai citesc in jurnalul Mariei (de aia va incurajam sa tineti un jurnal, peste ani veti fi incantate sa-l cititi, sa vedeti cum ati rezolvat temerile de atunci, cum au trecut primii ani). oricum Isa si Maria sunt foarte diferite (mai putin la fizic, unde-s doua picaturi de apa, dar si aici Isa e mai lunguta decat Maria la varsta ei). e mai usor pentru ca sti ca orice ai face, va fi bine, ca e copilul tau si instinctiv faci ce trebuie! ca sti ca el te iubeste chiar daca e prea mic sa-ti spuna, dar iti demonstreaza in fiecare zi printr-un zambet, un pupic, un alintat in brate, un plans dupa mama . deci, mamici, fruntea sus! bucurati-va de fiecare zi, nu asteptati sa fie mai bine sau mai liniste, poate ca nu va fi. vor urma incercari si mai grele, vor merge la gradinita si la scoala, vor deveni adolescenti cu personalitate, vor dori sa-si ia zborul si va vor frange inima, dar noi mereu vom fi MAMA, cea la care se vor intoarce iar si iar, o vor iubi neconditionat, o vor respecta si ii vor aduce nepotii in grija!!

crispro, dar daca nu bea lp la 8 seara nu e nici o tragedie, i-l dai cand ajungi tu acasa la miezul noptii, prin somn. soacra ta poate incerca, poate in timp o sa vrea si de la ea. mai vroiam sa-ti spun ca astea doua chestii depind una de alta: stresul tau cu Vladut si raceala cu Vasi. fiecare e rezultatul celeilalte. o viata de familie stabila, un mediu cald elimina stresul. la fel de bine dupa cum, daca Vladut te simte pe tine linistita si fericita, e mai bine si el, si apoi te vei linisti si tu in ce-l priveste; asa vei privi cu alti ochi si relatia de cuplu, te vei pune in pat zambind si nu cu gandul la programul de masa si de somn al copilului. eu am trecut demult de faza cu "vai, e ora 11, Isa n-a mancat inca!!". daca o vad ca nu manifesta nici un entuziasm daca ii spun de papa si ii arat lingurita sau un bol, pai degeaba!! o mai las cateva minute, eventual ma vede ca ii pregatesc mancarea si ii vine pofta . la amiaza si seara inainte de culcare incerc sa o plimb intre 15-30 minute, sigur doarme apoi rapid! acuma fiecare copil e diferit, eu asa faceam si cu Maria, cu acelasi rezultat!!

cris,tu de fapt sti foarte bine cum e teoria. dar cred ca faptul ca tie iti place atat de mult mancarea te influenteaza cand vezi cat efort trebuie sa depui ca sa manance Vladut. ei, acum mananca! dar uite la mine, Maria la 10 ani are 4-5 feluri de mancare pe care le tot fac pentru ea, fara urma de leguma!!! si era mancacioasa de mica, fara mofturi si fara fund, ar fi tot mancat!! nici fructe nu mananca (doar mere si lebenita), dar nici dulciuri...

lauri_ca, ce m-am distrat de spalatul mainilor in ceasca de cafea . saptamana trecuta a facut si Isa ceva asemanator: a furat din scrumiera un chistoc si tot il mesteca, de fata cu sotul si nasul. apar eu din bucatarie si intreb artagoasa ce i-au dat sa manance(erau chipsuri si popcorn pe masuta!!) dar cand bag mana in gura ei... . Maria la 10 luni - ii gasesc pe tavita premergatorului plin de tutun si in pumn bine stranse 3 filtre de tigara!! le mancase deja . nici eu nu-i las nimic la indemana dar, cum zici, daca imi scapa mie ceva, ei sigur nu!!

puiutz, acum ca am citit cum spui asa de frumos: mai tarziu cand va creste va fugi de mine, cu siguranta ca nu va mai trage de pantalonii mei si nu va mai veni sa ma intampine bucuros cand intru in camera . cand era Isa mai mica intra tati in casa si ea repede se intorcea catre usa sa-l vada, dar el nu intra la noi pana nu se spala si se schimba de haine. ei, acum aude Isa cheile in usa si deja fuge chiuind pe hol. iar tati o asteapta in genunchi "hai la tata" si ea fuge repede-repede, de multe ori imi dau lacrimile! momentele astea trec atat de repede si sunt atat de frumoase!!!

racusor, multa sanatate lui Andrei! daca e vreme urata, de ce mergeti la bunici? ca sa stati in casa, e acelasi lucru si in Bucuresti, dar cu tati alaturi macar seara...

am implinit un anisor!! Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
am implinit 10 ani!!! Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

buna dimineata, delfinariu!

ia poftiti la , capuccino (alice, tu ce poftesti?) si piscoturi! is treaza de la 6:45, m-am trezit in urlete ca din filme de groaza , Isa mea in fund in patut cu ochii inchisi urla cat o tineau plamanii, daca o atingeam sau ii vorbeam se zvarcolea si o lua mai tare!! in brate n-o puteam tine, in patul mare dadea sa sara jos, asa am tinut-o 5 minute fara sfarsit, timp in care mi-am dat seama ca sotul era inca in pat si el trebuia sa fi fost ajuns la serviciu . nici sa las piticuta singura in pat sa-i fac lp nu puteam asa ca, dupa ce s-a mai linistit, am luat-o cu mine la bucatarie si cu ea in brate am preparat 7 masuri de lp. cred ca a visat urat scumpica, nici nu ma mir, ca azi-noapte la 2 a facut exact la fel, mi-au trezit-o doua vecine care se certau mai sa se ia la bataie chiar sub balconul nostru, nu stiau ele care e mai c...., si cu tot familionul fiecareia sarit in aparare . s-a trezit si atunci speriata si plangand, greu am mai adormit-o in patul mare...

ei, acum ea doarme, dar eu... ciuciu . am o pofta de ceva dulce si am gasit ieri o prajitura cu pere, sa vedem daca ma mobilizez si-o fac. nu de alta, pe vremuri era ziua tineretului azi, nu?!

am implinit un anisor!! Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
am implinit 10 ani!!! Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

Rody saru'mana de capucino!

Si maimuta mea e treaza de la 6:30 dar nici gand sa adoarma la loc. Acuma ea fugareste pisica iar eu stau in fotoliu cu laptop-ul in brate si ochii in barba. Azi noapte ne-am intins cu vinetele pana la 3 dimineata!

Io eram cu parcul nu ainotna. Si asta e parc pt copii pana la maxim 7-8 ani dar nu varsta e problema ca puteau sa aiba si 18 daca nu ii puneau in pericol pe astia mici.

Ma duc sa salvez pisica. Fii-mea daca tot a vazut ca-i moale acu' o tine bine si vrea sa se aseze pe ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciristina_serban spune:

Salutare iubetelor..

Am intrat repede sa va citesc, sa pap si eu pana se trezeste zmeoaica.

Cris, am citit prin ce frustrari treci si te inteleg perfect. Mi se intampla si mie de foarte multe ori sa ma pun pe plans, si iar plans din cauza greului pe care il simt zi de zi. Cred acum, analizand totul la rece si intr-o stare buna, ca e ceva normal totusi. Suntem mamici grijulii, toata ziua ni se invarte capul gandind totul de mii de ori ca sa fie bine puiului. Plus de asta zilnic avem parte de smiorcaieli, urlete, nervi si refuzuri de-ale lor si orcat de intregla mine esti, toate te afecteaza. Si asta pentru ca ii iubim si ne facem griji pentru ei.
Din experienta mea, am observat ca starea mea fizica si psihica e cea care conteaza de fapt, caci bebe e la fel mai mereu. La oboseala devin de regula nervoasa si nu mai fac totul cu aceeasi placere. De aceea iti zic, sa te odihnesti si tu cu Vlad odata, chiar si daca e numai pt o juma de ora, tot iti prinde bine. Stiu ca asta inseamna ca nu mai ramane timp sa faci ce ti-ai propus, dar, psihicul tau e mai important decat treburile. Si mai mult decat atat incearca sa rezolvi problemele cu sotul. Asta te afecteaza fara sa vrei. Tu trebuie sa te incarci cu energie pozitiva de la el, printr-un sarut, o tandrete, o mangaiere...etc,etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Neata! Copil treaz de la 7...

aseara nu a mancat prea bine, azi dimi nici atat. Distractia continua!

Paula, Iuliana, Bumblebee,Racusor, Puiutz, tare si pe voi. Stiu ca trebuie sa ma bucur de momentele astea unice, dar uite ca nu pot...

merg la copil, ca deja e marait.

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Imi beau cafeaua si va citesc (cat ma mai lasa)

Rubia, sanatate multa si Domnul fie cu tine, sa te ajute sa rezolvi problema cat mai usor cu putinta. Fii optimista si asa atragi pozitivul in viata ta. Pupici!

Palomina va pup. Ma bucur ca ai incredere in puterea lui Dumnezeu.

Mergi la inceput

Racusor, bine ca ati aflat de unde vine problema la Andrei. Sanatate multa! Aaaaa…. Si sa va fie de bine! Sa dea Domnu sa aveti fini care sa va respecte si sa va merite!!! Pentru ca stiu cat suflet pui tu in orice… pup

Puiutz, ufff, si tu cu acte im miez de noapte!!! Mai fetelor, dar sunteti niste forte!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Neata!

Rody, Puiutz, aveti mare dreptate!

Crisu', tu simti ceea ce simti, e f bine ca nu-ti negi/ignori sentimentele. De multe ori starea asta se accentueaza pt ca noi credem ca trebuie sa simtim/traim intr-un anume fel. Total gresit!
In schimb, cred ca trebuie sa ne adaptam, adca stim ce ne streseaza, stim ce ne pune pe ganduri, dar stim si ce ne scoate din starea asta, atunci macar sa incercam sa soatem ce-i mai bun dintr-un lucru, ziua sa se incheie cat mai bine. Incercam!
Imi pare rau ca esti incercata de atatea framantari. La curatenie nu ai adus pe nimeni sa te ajute?
Eu curatenia o fac cu V, dau cu aspiratorul cu el, sterg praful cu el, spal pe jos cu el (am mopuri din alea, fara galeata, o carpa groasa de microfibra pe un suport, care vin cu una uda si cu cealalta mana cu una uscata) si uite-asa trece si curatenia.
La mancare e mai greu, se lasa cu urlete, gatesc numai pe partea din spate a aragazului, tai si curat la un nivel unde nu prea vede, dar, desi nu imi plac deloc urletele lui, supravietuiesc si il ignor, ii cant, ma maimutaresc, pana la urma trece si asta.
Si eu am soacra mereu la dispozitie, dar apelez f rar, numai la nevoie de fapt.
Esti o mama buna, f buna, cea mai buna pt Vladut! Dar cred ca esti prea exigenta cu tine, stii ca esti perfectionista, stii ca suferi din cauza asta.. Ai un copil sanatos, tu si Vasi sunteti sanatosi, va iubiti, capul sus, ai o familie frumoasa, bucura-te de ea cum poti!
Sper ca atunci cand vine mama ta sa iti gasesti o oaza de liniste..

Alina si Victor Andrei - 23.07.2010
La mare, la soare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainotna spune:

Neata!

Am citit de Andrei, Racusor, cum a spus si Puiutz, bine ca ai aflat ce are
Am citit si de Mateo,of, ma faceti sa ma gandesc mai bine si eu daca sa-i fac vaccinul sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Krys, esti o super drgauta , ca de obicei! Musai sa incerc sa iau lucrurile mai pe indelete, sa vad ce e cu adevarat prioritar. Sotul ar vrea sa ma vada puternica, sa nu ma plang atat, sa nu mai fiu stresata. Si de multe ori nu ii spun prin ce trec, ca sa nu ma vada asa. Dar aseara nu am mai rezistat, si m-am plans lui. ASa bine mi-a facut, am simtit ca m-am descarcat. Si incerc sa revin in patul nostru dupa ce ii dau suzi peste noapte lui Vlad, sa nu raman in pat cu Vlad decat daca e musai necesar.

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput