Strugurasi S-O 11-BRAVO Loredanar ... (102)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theea spune:

Fetelor sunt disperata ,nu stiu daca v-am zis ca Alessia a avut o raceala puternica incepand cu vinerea trecuta dupa care la cateva zile i-au aparut niste bubite mici pe fata .La o zi dupa au inceput sa ii apara si pe restul corpului.Sunt rosii mici ca niste cosuri cu un punct alb .Dupa ce am citi azi pe net cred ca e rujeola si eu nu cred ca am facut-o.Ce riscuri prezinta pt bebe mic stie careva?????/
Maine de dim ma duc la doctor sa vad ce are dar pana maine o iau razna.Pana acum ma rugam sa nasc mai repede ,acu il rog pe bebe sa mai stea pana ii trec fetei bubitele .Oare cat timp e contagioasa boala?
Dobitocii astia de doctori i-au dat antibiotic ca au crezut ca are rosu in gat iar cand m-am dus a doua oara la doctor sa o intreb de ce era rosie in cerul gurii mi-a zis ca de la rosu in gat iar bubitele de pe fata probabil o alergie.Acu ma rog sa fie numai alergie si sa ma fi speriat degeaba

Hai ca m-am lungit cat o zi de post .Poate cineva stie si imi poate da si mie un rasp

Pup trupa de soc si revin maine dupa ce vin de la doctori ca am programare si la moasa sa ma vada.

38+ si de Alessia(30.08.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didianana spune:

theea nu cred ca rujeola e cu bubite mici ca niste cosuri.Din cate stiu eu e cu pete rosii care se fac maro, si apoi se descuameaza.Si ma indoiesc ca dr nu au recunoscut-o.Oricum stai linistita pana nu stii ceva sigur.Mai intreaba un dr. daca poti.

33+ si mamica fericita de 3+ anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineatza!!!!

Theea http://www.desprecopii.com/info.asp?id=826 aici ai ceva de pe DC despre pojar,si cam seamana cu ce ai descris tu la fetita. Din cate stiu eu boala este 4-5 zile contagioasa pana si dupa sa erupa , apoi nu o mai imparte cu nimeni. Si perioada de incubatie este de vre-o 10 zile. Alessiei cand i-au iesit mai exact bubitele ? Ieri? Asta ar insemna ca deja au trecut ceva zile de cand ai luat contact cu pojarul,daca e pojar, si daca este sa il faci,ar cam trebui i ncateva zile sa iti iasa eruptia. Am vazut chestii urate pe net cu boala asta la nou nascuti,sa nu te uiti si tu , mergi la dr si vezi ce iti spune.

Pentru Raisa
Lali de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si 37+ cu Ioana Teodora
AMR 3 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

buna dimineara cu noaptea in cap . am dormit neintoarsa de la 11 si ceva... mi-am facut igiena si ma simt excelent aproape ca nu mai am nici un fel de durere la epiziotomie si acum m-am pus pe notat intrebarile pt doctori asa ca inainte de plecare...

va rog sa ne dati si voi o sugestie intr-o problema. aseara la baita ne-au spus ca in camera avem nevoie de 24-26 grade la baita si 19-20 in rest!!! am urma sfatul cu drag mai ales ca asistenta parea f priceputa si ne-a invatat multe multe lucruri bune si ne-a incurajat si cu papatul la san. pb este ca noi am avut toata vara in camera intre 26 si 29 de grade constant - iar vara sigur va mai continua pana prin septembrie..... voi cum faceti ? reusiti sa va tineti asa racoare in apartamente? ma gandesc ca nu suntem singurii in situatia asta. geamul am inteles ca il putem tine deschis numai cat aerisim .........

astazi la 12 plecam acasa , am putine emotii insa sunt fericita.

Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!

Mergi la inceput

multumesc pt incurajari ionela, oana , sei o sa incerc sa ma tin tare, de fapt sunt sigura ca voi gasi resursele emotionale pentru fetita mea de a fi linistita si vesela.

Citat:
Draga mea Lore, nu e deloc depresie.... dar deloc. Esti coplesita de hormoni! Ocitocina e numit hormonul fericirii, la nastere ajunge la cote maxime ... iti vine sa plangi nu de neputinta ci pentru ca toata fiinta ta se transforma si de acum vei iubi toata viata, neconditionat acel omulet cuibarit pe pieptul tau, iar tu constientizezi in fiecare clipa ca e cea mai mare responsabilitate si cea mai mare fericire a ta. In cateva zile lucrurile se vor regla incet incet... iar peste cateva saptamani vei crede ca mara a fost acolo dintotdeauna.
Stii ce, eu spun sa plangi, dar sa plangi de fericire si atat... nu de teama... alunga teama chiar daca e cel mai nou si mai important lucru din viata ta acum omuletul acela mic.
Savureaza fericirea asta si lasa-o a te invadeze

plang ca in desene animate cu jeturi de lacrimi pe lateral asa..... :))))
ionela imi identific cum spui tu sentimentele, si cum de altfel a spus si oana... simt o imensa dorinta de a avea grija de ea cum pot mai bine si e teama ca nu voi reusi asta mereu, dar trebuie sa accept acest lucru si sper ca si restul de burtici care sunt ca mine la prima nastere sa reflecteze de pe acum la acest lucru poate la nastere veti trece mai repede sau deloc prin starile acestea.

daca sufletul meu are margini aseara sigur le-am atins. mi-au adus-o pe bibi pe la 10 seara la ora de masa. am pus-o la tituca sa traga picatura de colostru ca mai mult nu am dar e bun si ala, i-am dat suplimentul de lapte praf si apoi am pus-o din nou la san, a facut un cacacel si un pipiluc cred a zambit laaaaarggg si a adormit asa cu tituca in gurita mestecand-o din cand in cand. a fost un moment in care am simtit ca nu sunt degeaba pe lumea asta, ca Dumnezeu exista si ca mi-a dat o sansa sa cunosc fericirea asa cum nu o stiam pana acum. abia astept sa ajung acasa sa impartasesc lucrurile astea cu sotul. el era singurul lucru care lipsea aseara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Lore, mamica fericita, de aici abia incepe dragostea adevarata si iti repet cea mica e fericita si ai vazut si tu asta. iti zambeste numai pt ca o tii in brate si o iubesti. nu trebuie sa fii nicicand perfecta. ea te va invata sa fii mama potrivita pentru ea!

Cat despre plans, iti zic sincer: abia astep sa plang si eu de fericire!

Poti fi sigura ca stangacia din primele zile e de fapt un antrenament perfect pentru viitoare meserie de mamica ce stie exact ce sa faca si cum sa faca pentru copilul ei.

despre temperatura din casa eu zic sa nu iti faci probleme. eu , care stau la curte vara pe canicula tot am 25 de grade in casa. nu cred ca ii poti face 20-21 fara aer conditionat si e exclus. important cred eu , e sa nu o infofolesti astfel incat ea sa se poata racori cumva. eu iarna de ex am soba. la mine in casa sunt peste 24 de grade. daca nu reusesc sa ii scad temperatura in camera si sa o pastrez cat de cat constanta o voi tine intr o pijamaluta de bumbac si invelita cu o paturica mai subtirica. trebuie sa ne adaptam cumva...

Oana 35+ cu Maria Ecaterina

Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

oana vorbesti de parca ai deja vreo 3 copii casa. :))) felicitari pentru increderea in tine si pt putere.

am uitat sa va spun ca ma simt f bine cu epiziotomia pt nici 2 zile intregi de cand am nascut e minunat. la fel si cu burta. la cat de grasa am fost zau nu ma asteptam sa imi revin astfel - normal nu e ca inainte sa raman insarcinata insa mai am ceva sunca si e molcuta asa burta cand apas insa progresele sunt f mari. e un argument extraordinat pro nastere naturala. in plus nu mai am mainile/fata/picioarele umflate. ma simt bine in pielea mea, contrar asteptarilor mele. credeam ca o nu o sa suport sa ma vad in oglinda, insa desi nu e nici pe de parte o imagine ideala ma simt frumoasa, parca am pielea nu stiu cum fina, moale, hidratata. cred cu tarie ca mintea si corpul uman stie ce trebuie sa faca daca lasi lucrurile in sa decurga firesc...
sper ca nu v-am facut capul patrat cu "trairile" mele transmise in direct si in detaliu. :)))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Lore nu te stresa cu temperatura. Eu cand l-am nascut pe Filip era canicula, aveam 25 grade in permanenta. Il tineam intr-un body cu maneca lunga, nu-i era prea cald ca ei la inceput isi regleaza mai greu temperatura. Ba din contra, plangea de mama focului cand il scoteam din baie si nu stiam de ce. Pana mi-a venit ideea sa stau cu foenul pe el pana il usuc. Se linistea instantaneu, el voia si mai cald cand era ud. Cu timpul si-a reglat temperatura si acum e cel mai calduros din casa. Eu iarna stau cu pulover sau halat pe mine si el cu o bluzita subtirica si maieu ca zice ca ii e cald.

bujo mami de Filip si 38+ cu

Mergi la inceput

Bujo te cred ca te-ai speriat,si eu as fi crezut ca nasc la contractiile alea. Noaptea care a trecut cum a fost?
A mea a fost scurta,am dormit putin, am mers si in putinul ala de 3 ori la baie,cred ca fac poteca in gresie,sau mai bine imi pun o perna acolo si dorm derect pe closet,si asa nu apuca sa se raceasca bine ca ma asez iar.

Natalia plimbareata mai esti mamico,m-ai intrecut. Sarcina trecuta am mers si eu hai-hui pana la o zi-doua inainte de nastere,acum am fost mai cuminte .

Matza cum ai trecut de noapte? A mai dat cu capul in col?
Kora felicitari pentru saptamanile incheiate,mai e putin si ajungi la termen .

Nana si nu i-ai frecat un picior din reflex "municipalicesc" sa o vedem cu un pe don'soara? Aaaah,ce nervi imi fac pe tutele astea care se cred mari si tari ca au terminat o facultate sa fie facuta ,le-as bate numai in gura aia cu care spun prostii!! Doamne,deci nu am fost tratata in viata mea in halul ala, cred ca as reactiona ca o isterica sa vad ca ma aseaza pe un pat cu diverse secretii pe el, nu m-as aseza decat daca as fi in stare de inconstienta ,si nu as vedea!! Parca Natalia a mai patit asa!! Fetelor, nu va mai asezati! Faceti urat cand vedeti chestii de astea,ca e sanatatea voastra in joc. Pe cuvant ca citindu-va pe voi ma faceti sa imi cumpar aleze si sa le tin in geanta , sa am pe ce ma aseza.
Fraaateee,nici nu te-a ajutat sa te ridici? Mai,aia de ce era deranjata pana la urma? Avea ora de sex si tu ai venit in plus pe acolo? Sau ce? Aaaah ce draci m-au apucat de dimi asa!!

Seidana si eu m-am uitat cu jind ieri la croseta si la ghemele de atza ,si am plecat de acasa ca nu rezistam. Cand termin paturica o expun la panou , rochita,botoseii ,caciulitele pe care le-am terminat i-au placut foarte mult nasei fetitei. A spus ca parca sunt de papusa!

Camady daca mai vii in cta da un semn,poate bem un suculet ceva undeva la umbra. Kora valabil si pentru tine dupa ce ajungi. Oricum va sun eu azi-maine sa vaz ce faceti,asea,de control.

Am sunat la Marryan dar cred ca era ora nepotrivita ca nu mi-a raspuns. O sa mai incerc. Cu siguranta sunt bine amandoua si au nevoie de liniste,de aia nu am insistat.

Raluca050 hai ca mai e putin de tot!! Scoatem motatele? Stai cumintica acolo si asculta dr-ul!

Cand am fost la dr,sambata,la spital, sotul avea ochii in lacrimi ca auzea copilasii mici plangand ,si imi spunea ca nu credea sa ii fie atat de dor sa auda copilasi mici plangand,si ca abea asteapta sa se invarta spitalul cu el,cu pitica in brate,cum a fost si la Paul. El adora femeile gravide si copilasii mici, cand vede gravide zambeste ca tampul,si asta de mult,de cand ne-am cunoscut am observat. Spune ca au o sclipire si o frumusete aparte femeile care infaptuiesc minunea asta,de a da viata unui copil. I-am spus odata ca o sa isi ia posete in cap,ca s-ar putea sa fie si vre-una care ia cu alta tenta privirile admirative.

Matzooo iar cu siecsul mamicule? Tu ne-ai facut in ciuda toata sarcina ,vezi? Nu trebuia sa faci atunci ca sa aiba efect acum!
Merci pentru urare[D:].
Lore m-am emotionat toata citind cum ai nascut!! Va pupic pe amandoua.

Caty sa facem galerie mai zgomotos sa chemam bebelina?

Si eu sunt hotarata sa nu dau un ban inainte la asistente!! Daca se poarta frumos bine,daca nu, suport si eu cele cateva zile cat o sa stau in spital , o sa merg la dr-ul meu apoi si gata! Mama lor de comuniste,sa gasesc eu vre-una ca tampita de dr la care a fost Nana ,ca o bat! Eu la nasterea trecuta nu am avut ghinionul asta,dar m-am luat de asistente pentru o colega de salon,mititica ,de 1.50 cam asa inaltime, cu rh negativ, cezariana, ii era rau tot timpul saracuta de la anestezie ca a fost prea puternica,si istericele alea o injurau ca le-a deranjat noaptea de la somn si dimineata de la cafea! Eu le-am auzit, si ne-am luat la hara , ca eu le chemasem si noaptea si dimineata fiind cea mai vioaie din salon. Moaaama ce le-au auzit urechile! Bineinteles pe ton politicos,cu nulele asistentei comentatoare scriindu-l pe hartie si amenintand ca merg la conducerea spitalului. Sa vedeti ce rece dar corect se purtau cu noi apoi! Si mai si dlumeam pe seama lor cu asistentele de la copilasi,care auzisera si ele de aia cu gura mare si periculoasa din salonul cu 3 baieti .

Andreea_t ai ajuns la 37 de saptamani,bravo,acum poate veni oricand!
Zubi eu trecusem doar la titlu felicitarea pentru Lore,pentru ca inca nu stiam detaliile,si vazand acolo,poate a crezut ca am trecut-o si in lista...
Da,sunt tare fericita ca mai putem spera la natural , vedem atunci chiar la nastere. Oricum eu insist pe natural.
Lore mie la Paul in spital mi-au spus ca va mai respira o perioada asa,pentru ca inca ii ramane ceva mucus in plamani,pe care il tot elimina. Eu ma speriasem pentru ca ii puneam ser in nasuc,il scoteam cu pompita si iesea ceva vascos,verde,ca la gripa,si mi-au spus sa stau linistita ca de la ala fornaie,si cu cat iese mai mult cu atat este mai bine. Uite asa imi mai imintesc cate ceva.

Citat:
Lore tot ceea ce descrii tu: griji, sentiment de neputinta, panica la cel mai mic gest, neindemanare si teama de a nu ii face rau, au un singur nume. Ai devenit MAMA. Este perfect normal sa simti asta, cred ca toate am trecut prin asta cand am devenit prima oara mame. Eu si acum simt cateodata ca il iubesc atat de mult incat doare. O sa inveti sa fii mai sigura pe tine, sa incerci sa faci totul pentru ea si sa te resemnezi atunci cand vei face si greseli, pentru ca le vei face inevitabil. Dar asta nu inseamna decat ca te straduiesti, iar asta face o mama buna. Nu te lasa coplesita de sfaturi "binevoitoare" si atotstiutoare care mai sunt si contradictorii si nu te speria daca dai de o situatie cand nu stii ce sa faci. Daca vrei o parere avizata intreaba mai bine medicul si asculta-ti si instinctul. Cu siguranta te vei descurca de minune, doar ca ai nevoie de o perioada de adaptare la noua viata. Este greu dar va fi minunat. Curaj
Foarte adevarat !!

Athoosel si eu usnt curioasa care va fi primul baietel al odiseei,abea astept. Zubi,oare al tau?

Lalic ai fost balonata ieri? Eu cand simt ca imi crapa pielea pe burta iau un carbune medicinal si in 30 de minute ma dezumflu.

Didi macar da un telefon dr-ului,vezi ce iti spune. Nu ai un ecograf,un spital,o clinica mai aproape de tine pentru o ecografie?

Seidana cum o vrea Dumnezeu mamicule! Daca e sa se intample azi,cum au spus si fetele ,cu timpul vei considera ca este inca un dar de la fratiorul tau , sa sarbatoresti micuta cu gandul si la el,si o feliuta din tort sa fie mereu pentru el. Inca e proaspata rana,cu timpul se va mai vindeca din ea ,ai sa vezi!
Si eu vad uneori semne in tot. Uite,am ramas insarcinata intr-un moment cand simteam ca innebunesc de-a dreptul,am aflat de Paul cu doua zile inainte de ziua de nastere a sotului,cand aveam ciuciu bani de cadou,si a fost cel mai frumos cadou, am simtiti miscarile lui de ziua surioarei mele mici, am nascut cand am simtit eu ca o sa nasc de cand am vazut testul ,de ziua de nastere a doi oameni care mi-au fost candva foarte dragi. La a doua sarcina,acum,am facut testul in ziua cand pleca cumnatelul in primul lui voiaj ca marinar, am simtit miscarile cu o zi inainte de ziua mamei mele ,si am simtit ca ma iubeste de acolo de unde e. Nu mai zic ca am visat-o si la PAul in timpul sarcinii,si imediat dupa nastere,si dupa ce am facut testul acum la fetita. Na,ca uite ce iti fac si eu de dimineata, te induiosez.

Ce mi-au placut toate mesajele adresate Loredanei!!! Foarte frumoase, ajung la sufletul oricui a devfenit sau va deveni mama!

Loreee si eu plang acum la fel ca tine . Descrii cu atata naturalete toate sentimentele!!
La baita da,acum asta ar fi temperatura care o avem in casa,dar 19-20 de grade la nanel nu cred ca as reusi,pentru ca nu am aer conditionat sa racesc camera. Dar,daca as naste acum,cel mai probabil nu as inveli pitica si as imbraca-o mai subtire pentru ca e cald. Acum cum crezi si tu,cum o vezi ca se simte ea bine. Au infasat-o sau e imbracata in hainute? Sa n u te iei niciodata dupa picioruse si manute cand verifici daca ii e frig sau cald,sau dupa sughit, ca nu au relevanta,da? Sa te orientezi dupa burtica si ceafa.
Abea astept primele poze cu strugurasi!!!
Oana nu e exclus aerul conditionat,ca ii poate da drumul cat merg la plimbare,sau sa o tina in alta camera cat se raceste acolo. Am prieteni care asa au facut mereu,au dat drumul la aerul conditionat cat dura plimbarica si nu au avut probleme.

Gata,am recuperat!! Acum ma duc la crosetat...

Las si cafele? Hai sa las... Deeeci,cafea pentru toata lumea,suc,laptic,si ce mai veti voi,ca sa fie o saptamana excelenta,cu bebici sanatosi,mancaciosi,sa nasca si Caty,Bujo,Raluca,si cine mai e la termen !!!

Oana_s, May, Iris . Probabil vca am mai ratat pe careva,dar imi e somn,de aia.
Mayyycand te citesc numarand oi,imi vine in minte o reclama de mai demult cu doi lupi care furau oi,si le numarau " o oaie,doua oi,trei oi ...si le arucnau pesre gard,si la un moment dat adormeau... dar nu mai stiu la ce era. Chestia e ca mi te imaginez stand asa precum lupul,cu picioarele incrucisate,si numarand pana iti cad pleoapele]:-)))]...

Pentru Raisa
si 37+ cu Ioana Teodora
AMR 3 saptamani

Mergi la inceput

Oooo Doamne cata mesajul am scriiiiis !!!

Pentru Raisa
si 37+ cu Ioana Teodora
AMR 3 saptamani

Mergi la inceput