Aspirante optimiste>20(709)Felicitari Bettercy!!!
Raspunsuri - Pagina 19
Monique77 spune:
daaaaaaaaaaa
si pe mine luna asta m-a durut ba in stanga ba in dreapta
si pe mine m-a durut in dreptul rinichiului drept acum 2 seri
a trecut de la sine dar ma gandeam sa ma ung cu ceva gel
am rabdat putin insa
asa ca nu stiu pe care ovulez....
http://www.fertilityfriend.com/home/2fe758/
Sindrom antifosfolipidic pozitiv 55" (analiza 1), negativ 38" (analiza 2)
Proteina S 60% (60%-140%)
Pro C Global 0.80 cut off 0.80
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, MagneB6 (470 mg) 2/zi, Q10 (120 mg) 1/zi si Vitamina E forte (120 mg) - primele 10 zile din CM, Aspenter (75 mg) 1/zi, Vitamina C (120 mg) 1/zi, Acid folic (5 mg) - 1/zi
lauricea2002 spune:
Multumesc mult, Mihaela! Nu era greu deloc, numai ca nu ma uitasem cu atentie unde pot gasi "contul meu".
pentru toate fetele. Inca sunt in faza in care incerc sa va cunosc.
Nu credeam, acum cativa ani, ca unui cuplu/ viitoare mamici, ii este dat sa treaca prin atatea incercari. Ma impresionati de fiecare data, si-mi doresc mult, mult de tot sa trecem cu toatele la Odisee, macar pana la finele anului.
Monique77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lauricea2002 Multumesc mult, Mihaela! Nu era greu deloc, numai ca nu ma uitasem cu atentie unde pot gasi "contul meu". pentru toate fetele. Inca sunt in faza in care incerc sa va cunosc. Nu credeam, acum cativa ani, ca unui cuplu/ viitoare mamici, ii este dat sa treaca prin atatea incercari. Ma impresionati de fiecare data, si-mi doresc mult, mult de tot sa trecem cu toatele la Odisee, macar pana la finele anului. ![]() |
Sa dea Dumnezeu!!!
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, MagneB6 (470 mg) 2/zi, Q10 (120 mg) 1/zi si Vitamina E forte (120 mg) - primele 10 zile din CM, Aspenter (75 mg) 1/zi, Vitamina C (120 mg) 1/zi, Acid folic (5 mg) - 1/zi
Monique77 spune:
transcriu aici raspunsul unui doctor referitor la dereglari hormonale si ca raspuns la o intrebare a unei aspirante
Pentru ca incercam de 1 an si jumatate sa avem un copil am ajuns si la analize hormonale, din care reiese ca am o insuficienta hormonala.
Iata datele:
ziua 14
FSH=6.5 (v.n. 7.5-20 mlUI/ml)
LH=10 (v.n. 12-82mUI/ml)
estadiol=145 (v.n. 153-237 pg/ml)
ziua 21
prolactina=396 (v.n. 66-460 mUI/ml)
estadiol=52 (v.n. 48-172 pg/ml)
progesteron=4.5 (v.n. 7.66-25.6 ng/ml)
Intrebarea mea este: valorile scazute din ziua 14 inseamna lipsa ovulatiei sau ar putea fi o ovulatie tarzie (eu avand un ciclu neregulat intre 27-35 zile). Nu am ajuns inca la medicul meu pentru interpretare si de cand am rezultatul analizelor imi pun tot felul de intrebari.
Multumesc!
Raspunsul medicului ginecolog www.desprecopii.com
Hai sa lamurim mai intai cum evolueaza lucrurile dpdv al hormonilor sexuali, in mod normal. Presupunem un ciclu genital "standard" de 28 zile.
In organismul femeii exista 3 niveluri ierarhice de control al ciclurilor hormonale sexuale:
1. directorul = hipotalamusul, care da ordine sefilor de sectie (parti ale hipofizei). Ordinele esentiale in cazul de fata sunt reprezentate de hormoni numiti FSH-RH (hormon de eliberare a FSH) si LH-RH (hormonul de eliberare a LH). Numele spune clar ce rol are fiecare.
2. seful de sectie = hipofiza, care da ordine maistrilor (ovarelor). Ordinele plecate de la acest nivel sunt hormonii numiti FSH (hormon stimulator al foliculilor) si LH (hormon luteotrop, adica de formare si stimulare a corpului galben).
3. maistrii = ovarele, care transmit ordinele primite muncitorilor (foliculii ovarieni, eventual corpul galben).
Hipotalamusul elibereaza la inceputul ciclului cantitati din ce in ce mai mari de FSH-LH, care comanda la nivel hipofizar cresterea sintezei de FSH. FSH-ul creste deci in permanenta in cursul primelor 14 zile ale ciclului si determina o dezvoltare progresiva a unora dintre foliculii ovarieni. Stimularea foliculilor de catre FSH are drept urmare productia de estrogeni, cel mai important in afara sarcinii fiind estradiolul (E2 - nu e unul din E-urile din alimente! - LOL). Prin urmare si nivelurile estradiolului in sange cresc progresiv in primele 14 zile.
Intre cele trei etaje mentionate exista legaturi de control invers (feed-back). Feed-back-ul poate fi negativ (cresterea unui hormon sintetizat la un nivel inferior determina scaderea sintezei hormonului de la nivelul superior ce stimuleaza secretia primului) sau pozitiv (cresterea unui hormon de nivel inferior determina cresterea sintezei altui hormon de nivel superior).
Intre E2 si FSH exista o relatie de feed-back negativ: cresterea E2 determina scaderea FSH, si invers. Intre FSH si E2 pe de o parte si LH pe de alta parte exista o relatie de feed-back pozitiv: cresterea FSH si E2 determina la o anumita concentratie descarcarea brusca a unei cantitati mari de LH - asa-numitul "varf de LH (LH peak)".
Varful de LH are loc intr-un ciclu de 28 de zile cu pana la 24-48 ore inaintea ovulatiei, adica in ziua 12-13. De fapt, se pare ca el este responsabil de producerea ovulatiei in sine. Ovulatia intr-un astfel de ciclu se va produce in ziua 14.
In urma ovulatiei, foliculul care a ovulat se transforma intr-un nou tip de "muncitor" ovarian, corpul galben. Desi valorile LH scad mult dupa varful mentionat, ele raman ridicate dupa ziua 14 si stimuleaza formarea si ulterior functionarea (secretia) corpului galben. Acesta "stie" sa sintetizeze doi hormoni sexuali: estrogeni (sub comanda FSH) si progesteron (sub comanda LH). Deci din ziua 14, estrogenii isi mentin un nivel ridicat in sange, si in plus apare un al doilea hormon, progesteronul (P), ce creste rapid si se mentine la valori aproximativ constante, inalte, pana aproape de sfarsitul ciclului.
Dupa aproximativ 11 zle de "munca", corpul galben oboseste si inceteaza repede a mai functiona. Nivelurile estrogenilor si progesteronului scad rapid pana aproape de 0 (zero). Lipsa acestor hormoni determina paritia menstruatiei.
Si totul se ia de la capat (plictisitoare viata are ovarul asta, nu?).
Etapele prin care trece aparatul genital dpdv hormonal sunt deci doua:
1. faza foliculara (zilele 1-14), in care se dezvolta foliculii si creste progresiv nivelul E2, P fiind aproape nul; FSH e de asemenea la niveluri inalte (datorita rolului sau), iar LH este redus cantitativ;
2. faza luteala (zilele 15-28), in care se dezvolta si functioneaza corpul galben; E2 atinge valori inalte, la fel ca si P. FSH si LH incep sa scada, datorita valorilor ridicate ale E2 si P (feed-back negativ). Toti hormonii scad dramatic in concentratie in ultimele 3-4 zile ale ciclului.
In principiu, lungirea unui ciclu se produce in marea majoritate a cazurilor pe seama fazei foliculare, care e mai lunga prin intarzierea ovulatiei. In astfel de conditii, ovulatia se produce cu 14 zile inaintea urmatoarei menstruatii. Deci daca la tine menstruatia apare la 35 zile, se poate presupune ca ovulatia (daca a avut loc - exista si cicluri anovulatorii) se produce in ziua 35-14= 21 a ciclului.
Observ valori usor scazute atat ale FSH, cat si E2 in ziua 14. Aceasta ma duce cu gandul la un oarecare "hipogonadism hipogonadotrop", adica secretie insuficienta de E2 datorita unei insuficiente stimulari foliculare prin cantitati prea scazute de FSH. Prin urmare, "buba" e sau in hipofiza, care secreta prea putin FSH, desi i se ordona sa secrete mai mult, sau in hipotalamus, care secreta prea putin FSH-LH, si deci nu da o comanda suficient de "ferma" hipofizei. Asta poate insemna utilitatea folosirii anumitor inductori de ovulatie, cu actiune inalta, in cazul in care la tine se diagnosticheaza cicluri anovulatorii.
Valorile farte mici ale P in ziua 21 sunt cele mai problematice. Aceasta inseamna fie ca ovulatia nu s-a produs INCA (dar posibil sa se produca chiar ulterior recoltarii sangelui, vezi calculul de mai sus pt ciclul de 35 zile), fie ca ovulatia nu s-a produs si nici nu se va produce. Daca ciclul in care ai facut dozarile a durat 35 sau mai multe zile, e posibil ca el sa fi fost totusi ovulator, dar cu o faza foliculara mult prelungita. Daca ciclul a durat mai putin de 35 zile, a fost sigur anovulator.
In context, valorile mici ale LH in ziua 14 nu spun prea multe pt un ciclu care a durat mai mult de 35 zile: daca faza ta foliculara a fost mult prelungita, este posibil ca LH-ul sa fi crescut undeva prin ziua 19-20. Daca ciclul a fost insa de 27-30 zile, valorile LH sunt mult prea mici si sunt inca o dovada a absentei ovulatiei.
Nu stiu daca nu te-am incurcat mai mult cu toate explicatiile astea, dar pe viitor vei putea sa-ti faci singura interpretarea rezultatelor dozarilor hormonale. De data asta ti-am dat si pestele, dar te-am invatat si sa pescuiesti. Datile viitoare vei putea pescui singura :)
elenusht spune:
fetelor, eu sunt praf cu psihicul. si familia mea la fel! Sper sa+mi dea Dumnezeu putere sa trec peste toate aceste incercari...insa parca am momente in care simt ca nu mai rezist si ma intreb de ce mi se intampla mie atatea lucruri...
nu m-am mai intalnit cu sotul meu de miercuri, m-a sunat de pe un nr necunoscut si mi-a vb rece de parca eu eram cea care a plecat si care l-a inselat...a zis ca o sa treaca pe acasa sa-si ia haine...eu mi-as fi sorit sa ramanem prieteni, sa fie civilizat sa fac un rezumat al povestii noastre de cuplu...dar ma evita...spune ca ii e rau, ca se simte slabit, etc...vreau doar sa se termine mai repede!
ma iertati ca sunt off topic...mi-e tare greu singura! asta ma omoara cel mai rau! Ma simt de parca as fi in doliu: mi-a murit sotul, prietenul cel mai bun, iubitul, fratele...offf...viata asta!

monna3 spune:
buna fetelor
intru putin pe la voi in special pt a o incuraja pe lucianamoga. nu stiu daca ma mai tii minte dar acum cateva luni iti scriam ca si sotul meu are aceeasi problema cu cea pe care o are si sotul tau, ce voiam sa-ti spun e sa nu-ti pierzi increderea in DD ca va veni si la voi bebe. ex: eu, sotul nu a facut nici un tratament si totusi s-a intamplat minunea, miercuri o sa implinim 10 saptam. nu-ti pierde speranta! sper sa nu te superi ca ti-am scris dar pe mine m-a ajutat mult sa stiu ca au mai fost persoane cu aceeasi problema ca a noastra si totusi s-a intamplat minunea.
va doresc tuturor sa vi se implineasca visul cat mai repede
. odiseea strengarilor inca e deschisa si asteptam gravidute deci grabiti-va ![]()

de molipsire ![]()
Monica, fericita
9+
lary74 spune:
Elenus nu esti singura!
Parinti tai sunt sigura ca te sustin si sunt alaturi de tine!
.Nu te inchide in tine povestesteti oful unei prietene bune sau unei rude apropiate care tine cu adevarat la tine.Sau in ultima istanta spune tot ce te doare aici de cate ori este nevoie,numai nu te inchide in tine!
Noi suntem alaturi de tine si te sustinem atat cat putem noi,posibilitatile noastre sunt limitate ,stiu asta ,dar o vb buna ,un gind bun din partea noastra va fi intotdeauna pt tine.Imi pare sincer rau ca treci prin asa ceva.Un divort este intotdeauna greu de trecut(eu stiu f. bn pt ca si eu am trecut printrun divort)dar cu timpul vei vedea ca va fi mai bn.Intradevar timpul rezolva totul.Te rog din suflet sa-ti faci curaj sa mergi mai departe,ridicate,fi puternica ,nu lasa sa te doboare situatia aceasta urata in care esti.

Mihaelafalt spune:
| citat din mesajul lui elenusht fetelor, eu sunt praf cu psihicul. si familia mea la fel! Sper sa+mi dea Dumnezeu putere sa trec peste toate aceste incercari...insa parca am momente in care simt ca nu mai rezist si ma intreb de ce mi se intampla mie atatea lucruri... nu m-am mai intalnit cu sotul meu de miercuri, m-a sunat de pe un nr necunoscut si mi-a vb rece de parca eu eram cea care a plecat si care l-a inselat...a zis ca o sa treaca pe acasa sa-si ia haine...eu mi-as fi sorit sa ramanem prieteni, sa fie civilizat sa fac un rezumat al povestii noastre de cuplu...dar ma evita...spune ca ii e rau, ca se simte slabit, etc...vreau doar sa se termine mai repede! ma iertati ca sunt off topic...mi-e tare greu singura! asta ma omoara cel mai rau! Ma simt de parca as fi in doliu: mi-a murit sotul, prietenul cel mai bun, iubitul, fratele...offf...viata asta! ![]() ![]() ![]() Cu speranta si rabdare toate se pot rezolva! ingeras plecat la 7 wks |
Imi pare rau sa aud asa ceva, lasa-l sa vina sa isi ia hainele si dupa va intalniti la notar si o sa vedeti ce faceti atunci, sa nu te lasi calcata in picioare si sa iti aperi si tu drepturile tale, sa nu ii dai lui tot ce aveti impreuna.
Iti doresc sa se sfarseasca cat mai repede acest chin, sa iti pui ordine in viata cu timpul sa iti gasesti sufletul pereche, un om care sa te merite si sa ne anunti ca esti graviduta.
Mai intra pe la noi ca doar ai fost alaturi de noi si tu.
Te pup si multa putere.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
Monique77 spune:
despre progesteron
Progesteronul este un hormon feminin important, care joaca un rol semnificativ in preconceptie si sarcina. Nivelul scazut de progesteron poate duce la infertilitate. Vom prezenta in continuare cateva aspecte ce tin de infertilitatea provocata de progesteronul scazut.
Progesteronul este un hormon steroid, vital pentru o concepere de succes si o sarcina sanatoasa. Acest hormon feminin este secretat de corpul luteal in timpul procesului de ovulatie. Glandele suprarenale produc, de asemenea, mici cantitati de progesteron. Hormonul steroid pregnolon contribuie la producerea progesteronului.
Progesteronul ajuta la producerea altor hormoni steroizi precum estrogen, cortizol si testosteron. Progesteronul are un rol major in reglarea ciclului menstrual si in pregatirea uterului atat pentru concepere, cat si pentru sarcina.
Termenul 'progesteron' isi are originile in latinescul 'gestare', care inseamna gestatie ('a purta'). Se poate astfel spune ca progesteronul are un rol important pentru crearea unui mediu fertil pentru concepere, precum si in sustinerea unei dezvoltari sanatoase a embrionului.
Cea mai importanta functie a progesteronului este pregatirea endometrului pentru implantarea ovulului. Odata ce ovulul a fost implantat, placenta in curs de dezvoltare stimuleaza productia de progesteron pentru a preveni respingerea embrionului. Daca productia de progesteron este insuficienta, endometrul poate determina aparitia menstruatiei.
Rolul progesteronului in fertilitate
Progesteronul joaca un rol crucial in sarcina prin asigurarea unui mediu optim pentru aceasta. Ajuta in reproducere prin stimularea unor modificari uterine impreuna cu o crestere optima a temperaturii corporale. Mentine o sarcina sanatoasa prin stimularea dezvoltarii tisulare si a aportului sanguin in stratul unde embrionul este atasat. Astfel, asigura supravietuirea ovulului fertilizat printr-un proces de implantare sanatos. Progesteronul intareste si mentine endometriul, care sustine fixat embrionul de-a lungul sarcinii. De asemenea, previne aparitia menstruatiei.
Infertilitatea cauzata de nivelul scazut de progesteron
Nivelul scazut al progesteronului este una dintre cauzele principale ale infertilitatii la femei. In timpul ciclului menstrual lunar se produce un dezechilibru major al nivelului de progesteron. In timpul ovulatiei nivelul progesteronului creste semnificativ. Daca fertilizarea nu are loc, nivelul progesteronului scade considerabil. Scaderea nivelului de estrogen si progesteron determina eliberarea endometrului.
Infertilitatea se poate produce fie din cauza scaderii nivelului de progesteron, fie din cauza producerii in exces a estrogenului. Daca nivelul de progesteron scade considerabil in primele 10-12 saptamani de sarcina, acesta poate duce la pierderea sarcinii. De asemenea, progesteronul scazut in timpul sarcinii poate duce la nasterea prematura. Progesteronul scazut poate impiedica implantarea ovulului sau supravietuirea embrionului prin eliberarea endometrului dupa implantare, fiind astfel cauza infertilitatii la femei cu varste cuprinse intre 30 si 40 ani.
Ce determina nivelul scazut de progesteron ?
Exista multe cauze ale scaderii nivelului de progesteron. Printre acestea se numara predominarea estrogenului, rezistenta la insulina, stresul cronic, lipsa de miscare, hrana bogata in zahar si dietele lipsite de cantitati adecvate de nutrienti.
Progesteronul scazut cauzeaza infertilitate, fibrochisturi, disfunctii tiroidiene, cresterea in greutate, ciclu menstrual neregulat, cheaguri de sange in timpul menstruatiei, uscaciune vaginala, sensibilitatea sanilor, colecistite, hipoglicemine si retineri de apa.
Cum se determina progesteronul scazut ?
Femeile cu infertilitate sau cele care au avut pierderi de sarcina trebuie sa consulte un ginecolog. Acesta va indica anumite teste pentru determinarea nivelului de progesteron. Printre acestea sunt testele de verificare a fertilitatii si teste sanguine pentru masurarea nivelului progesteronului dupa ovulatie. Progesteronul scazut determina scurtarea fazei luteale (perioada scurta dintre ovulatie si ziua urmatoarei menstruatii). Din cauza progesteronului scazut faza luteala dureaza mai putin de 10 zile.
Nivelul progesteronului este masurat pentru a detecta sarcinile ectopice si posibilele pierderi de sarcini si pentru monitorizarea starii placentei si a sanatatii fetale in sarcinile cu risc crescut. Este de asemenea masurat pentru a monitoriza eficienta injectiilor cu progesteron administrate in vederea mentinerii sarcinii.
Tratamentul pentru nivelul scazut de progesteron
Se face cu injectii cu progesteron, capsule si supozitoare vaginale. Exista, de asemenea, si crème naturale cu progesteron, care pot ajuta la pregatirea uterului pentru implantare. Femeile cu antecedente de avort ar trebui sa opteze pentru crème naturale cu progesteron imediat dupa ovulatie pentru suplimentarea secretiei de progesteron. Cu toate acestea, este esentiala consultarea unui ginecolog inaintea folosirii acestor produse avand in vedere dezbaterile legate de beneficiile aduse.
Monique77 spune:
| citat din mesajul lui elenusht fetelor, eu sunt praf cu psihicul. si familia mea la fel! Sper sa+mi dea Dumnezeu putere sa trec peste toate aceste incercari...insa parca am momente in care simt ca nu mai rezist si ma intreb de ce mi se intampla mie atatea lucruri... nu m-am mai intalnit cu sotul meu de miercuri, m-a sunat de pe un nr necunoscut si mi-a vb rece de parca eu eram cea care a plecat si care l-a inselat...a zis ca o sa treaca pe acasa sa-si ia haine...eu mi-as fi sorit sa ramanem prieteni, sa fie civilizat sa fac un rezumat al povestii noastre de cuplu...dar ma evita...spune ca ii e rau, ca se simte slabit, etc...vreau doar sa se termine mai repede! ma iertati ca sunt off topic...mi-e tare greu singura! asta ma omoara cel mai rau! Ma simt de parca as fi in doliu: mi-a murit sotul, prietenul cel mai bun, iubitul, fratele...offf...viata asta! ![]() ![]() ![]() Cu speranta si rabdare toate se pot rezolva! ingeras plecat la 7 wks |
elenush
trebuie sa iti aduni fortele
n u te lasa doborata
asta a ales..asta sa aiba
o sa treaca si greul asta
e normal sa te simti ingenunchiata
gandeste-te ca toate m trecut poate prin ceva asemanator deci nu esti singura
capul sus! fi demna! ai puterea sa inchei totul transant si rece! sabuit! nu te mai uita inapoi!
as vrea sa fiu acum putin in preajma ta sa te imbarbatez
dar te rog sa sintri si sa vorbesti cu noi
ori de cate ori ai nevoie