Floricele de liliac de mai-iun 2010 (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui NicoletaB

Neatza!
Bautura energizanta e gata!

Ale-admirat printesa frumoasa. Si parintii asemenea!
O zi frumoasa!

Mamica unui buburuz
Neata!
Ma bag eu

Nu am mai avut timp sa scriu aseara,dar:felicitari Alesicoo pentru varsta frumoasa pe care ai implinit-o,sa ramai la fel de tanara in suflet si cand vei implini de 3 ori mai mult!

La multi ani de asemenea si celor ce si-au sarbatorit ieri ziua numelui!

Maribell,Lena daca ne cititi spuneti-ne ca proaspata mamica e bine,sanatoasa,se bucura de printese.
Ne e dor de voi

Cris,mami de Sebi,copil poznas,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010

Vreau si eu parintii mei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Mai am o cutie de 900 gr de Nestle junior si dupa ma tenteaza sa-l bag pe lapte de vaca,am 2 posibilitati:sa cumpar de la Carrefour(dar nu stiu ce marca ar fi mai buna) sau sa iau de la tara,de la mamaia(dar am posibilitatea sa iau decat odata pe saptamana,sau la 2 saptamani si ma gandeam sa-l tin la congelator)....sau sa-l mai las pe LP?.;...2 variante care's 3
Care varianta credeti ca ar fi cea mai buna?

Cris,mami de Sebi,copil poznas,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010

Vreau si eu parintii mei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zguby77 spune:

Eu am inceput cu Tnuva, dupa care l-am tecut pe lapte normal de vaca fiert, doar ca eu pot cumpara zilnic de la cineva. Ii merge foarte bine, sunt multumita.
Sfatul meu ar fi pentru inceput 1-2 zile da-i lapte din comert de 1,5 dupa trece-l la 3,5 si dupa daca accepta de vaca de la tara, acela fiind cam de 4.5.

O zi buna si faina va doresc! paaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Eu pana la cel putin 2 ani nu am de gand sa-l scot de pe lapte praf. Consider o investitie intr-o fundatie sanatoasa. Stiam ca cel din comert nu asigura necesarul de vitamine/minerale necesar varstei lor, iar decat sa completez cu suplimente de vitamine mai bine dau lapte praf. Acum chiar nu stiu care cum e realitatea. barbate-miu de cand s-a nascut a fost pe lapte de vaca, caci soacra-mea nu a avut lapte, iar lapte praf nu exista. Realitatea e diferita pt fiecare in parte.

Mergi la inceput

Nicoleta piciu meu a refuzat cu desavarsire laptele praf, am incercat toate metodele si nu am reusit. Am mancat eu ciocolata de casa la greu :). Asa ca ce era sa fac, daca am vazut ca accepta cel de vaca am fost fericita. Oricum e si multa publicitate contra. Eu nu sustin nimic, consider doar ca fiecare mamica face cum crede mai bine pentru puiutii ei, pentru ca teoria e una si practica alta.Important e sa fie sanatosi.
(Pentru vitaminizare eu ii dau zilnic suc de fructe + legume, manaca cereale etc) Oricum acum ca are o alimentatie mai complexa vitaminele si le ia si din altele.

Va pup!

Mergi la inceput

Asta vreau sa subliniez si eu, ca nu stiu exact cata dreptate are tabara pro/contra lapte praf vs lapte vaca. Fiecare citeste, se documenteaza si alege ce crede ca e mai bun.

Si cum 2 se cearta (lapte praf vs lapte vaca) vine al 3-lea si castiga: laptele matern. Dar daca nu e, ne multumim si cu ce avem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

eu stiu ca laptele de vaca are prea multe proteine si ca un copil f mic nu suporta usor procesarea lor. nu neaparat ca pateste ceva cat e mic, dar e posibil sa capete ceva sensibilitate in zona rinichilor mai tarziu sau sa dea in hipocalcemie (proteinele "scot" calciul din organism).

desi eu am un clontz impotriva laptelui praf (pitici pe creier, stiu), cred ca dupa intarcare o sa continui si eu tot cu lapte praf pana spre 2 ani. la pret ajungi tot pe acolo, ba chiar cred ca e mai convenabil.

pe de alta parte, eu am o alta problema cu laptele lichid in general. mi se pare un aliment nu f sanatos (nu dezvolt acum), cred ca ar fi preferabile celelalte lactate - iaurt, sana, kefir, branza...o sa incerc pe cat posibil sa-l conving pe d sa se axeze mai mult pe astea decat pe lapte. la D am pierdut batalia, e indragostit lulea de lapte, ar manca numai lapte daca l-as lasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofie-iubi spune:

dragele mele,
n-am mai intrat de mult sa va citesc.
Ocupata cu Sofie...a inceput si ea sa mearga, cam greu pe la 1 an, o luna si cateva zile...chiar ne ingrijorasem putin. Tot asa, se tinea de mobile, facea ture ture prin casa, de manute sau de deget mergea fara probleme. Dar singurica ioc. Insa cand a inceput, intai prin casa de la unul la altul, apoi pe distante mai lungi cand o chemam. Iuhuuu!
De o saptamana am intrerupt alaptatul la indicatia pediatrei. ne-a parut tare rau...chiar daca o alaptam doar seara. Am ramas doar pe lapte praf, marca proprie de la mega image. Ne-a recomandat sa evitam laptele de la tara cu orice pret.

felicitari boboceilor care au inceput sa mearga, curaj celor care se pregatesc!
La multi ani sarbatoritilor de ieri!

Mergi la inceput

Sophie-bine ai revenit!

Incet, incet poate ne mai scriu si alte fete care nu au mai postat de mult.....

Mergi la inceput

Asta e ultima postare care o fac referitoare la lapte, caci ssincer nu vreau sa creez dicutii inutile. Asa cum spune si Vivela fiecare se documenteaza caci internetul e la dispozitia noastra.

Dar cand citesc ca laptele de tara e ceva de care sa te feresti mi se pare o aberatie. de mii de ani omenirea a evoluat cu asa ceva si acum e considerat otrava. sa fim seriosi.

http://sanatate.findtalk.net/t44-laptele-praf-un-cocktail-toxic-cu-efecte-daunatoare

Am citit de efectele negative ale laptului de vaca dar vreau sa aud si despre efectele negative ale laptelui praf, de care nu vorbeste nimeni, sau chiar avem impresia ca laptele praf e facut din lapte de mama. Se compara cu el dar nu este nici pe departe egalul lui. La baza laptelui praf tot lapte de vaca sta. Gata nu mai continui, vreau sa zic doar sa nu ne lasam manipulati.

Mergi la inceput