Aspirante optimiste,Felicitari alina_loca ,J.D.!!!
Raspunsuri - Pagina 24
balanta_tm spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui MeAlex Kovacsc, ai 3 variante: - sa stai in concediu 1 an si primesti 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, minimum 600 lei, maximum 3400 lei. Daca te intorci inainte sa implineasca bebe 1 an primesti in plus 500 lei lunar (pana face bebe 2 ani); ai dreptul la concediu fara plata pt cresterea copilului pana la 2 ani daca e nevoie. - sa stai in concediu 2 ani, indemnizatie este de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, minimum 600 lei, maximum 1200 lei. |
alex, nu era si varianta aia cu stai acasa 2 ani, iar in primul an primesti 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, minimum 600 lei, maximum 3400 lei, iar in anul al doilea stai pe gratis? (adica primesti doar un an bani)
Monique77 spune:
| citat din mesajul lui elenusht buna fetelor! m-am intors din concediu! A fost foarte frumos, am crezut ca eu si sotul meu ne putem regasi, chiar incepuse sa vina spre mine, sa ma pupe, imi spusese ca vrea sa fim bine, sa trecem peste acest episod urat! Odata ajunsi in tara, cum a ramas ceva timp singur, a sunat-o pe femeia aia cu 10 ani mai in varsta ce au vb ei, ce s-au gandit ca el a zis ca s-ar duce vreo 2 zile la el la tara, la soacra mea sa se linisteasca. Cumnatul meu imi spunea ca el crede ca sotul meu nu o sa aiba curaj sa ia nicio decizie si ca eu trebuie sa fiu cea care pune punct. Il sun in seara respectiva pe sotul meu care era chipurile sa se linisteasca si il intreb ce are de gand sa faca. ca eu stiu ca el a mai vb cu aia cum a ajuns in tara si ca nu mai suport aceasta situatie si sa faca ceva: ori eu, ori ea. Imi raspunde ca in ritmul asta nu mai avem nimic impreuna, ca il stresez (tot eu il stresam!!!!)si ca nu-l las sa se linisteasca. Eu zic, ok, in cazul asta o sa vb cu ai mei ca situatia asta dureaza de 2 luni si lor nu le-am spus nimic in speranta ca se va rezolva totul! vb cu ai mei, mai sa faca infarct, cu pastile, ca nimeni nu se astepta de la iubitul meu sot sa faca asa ceva si il suna tatal meu pe el sa-i spuna ca-l asteapta sa vina sa vb cu el ca intre barbati. zice ca vine A doua zi, la usa apare doar soacra, ca sotul meu nu are curaj sa dea ochii cu ai mei, ca a plecat (cu masina noastra) si si-a mai schimbat si cartela de telefon. s-a dus la femeia aia! Am fost la ea acasa, dar nu sunt in Bucuresti! Ce ma deranjeaza e ca a fugit ca un las, ca nu a avut curaj sa-mi spuna in fata si sa vb cu ai mei si ca aplecat cu amanta in cateva zile de relaj cu masina noastra in timp ce a ei era la poarta....Fetelor, va rog sa ma credeti ca daca el ar veni cu flori, lacrimi, regrete, sa ma roage sa-l iert eu l-as ierta! Inca il iubesc...poate sunt proasta, nebuna, dar asa simt, insa el nu mai vrea sa fim impreuna....nu i-am gresit cu nimic, am fost prea buna...O sa divortam, nu mai e cale de intoarcere, mai ales ca el a fugit in felul asta...o sa dau de el luni cand probail va merge la servici si trebuie sa vedem ce si cum facem: divort la notar, partaj....e si aici o alta poveste! El initial zicea ca nu are pretentia la nimic, dar eu stiu acum? avem si credite pe 25 de nai impreuna....offf....nu mai pot...nu mai rezist! Omul in care aveam cel mai mult incredere, pe care l-am iubit orebste, alaturi de care am crescut, am atatea amintiri m-a tradat! Il credeam diferit, deosebit si am trait impreuna o poveste superba de iubire...dar a aparut o panarama si el nu a avut minte si s-a dus dupa ea! Asadar, de 2 luni trec printr-o perioada groaznica, de facut copii nu poate fi vorba, sper sa vad luminita sperantei! ![]() acum ma simt ca intr-o barca fara vesta de salvare pe o mare involburata care ma duce nu stiu unde si nu stiu cand voi ajunge la mal!![]() . nu vreau sa divortez, nu vreau sa trec prin asa ceva...as fi capabila sa iert, dar el nu ma mai vrea: cica ma iubeste, tine mult la mine dar o alta iubire ca de sora....iubeste o alta femeie!![]() ![]() ![]() Doamne, de ce eu?Cu speranta si rabdare toate se pot rezolva! ingeras plecat la 7 wks |
of mai elenush
dar de cat timp erati impreuna?
stii ceva....lasa-l....daca te iubeste va realiza lucrul asta, fiind langa ea si va fi ca o trezire la realitate
daca insa nu mai vine..inseamna ca nu te-a meritat si nu merita nici el sa suferi
eu asa faceam mereu. strangeam din dinti, niciodata nu m-am dus dupa el (fostul meu iubit, cel dinaintea sotului)
ma zgariam pe fatza de suparare , ma urcam pe pereti, nu aveam fizic aer sa respir si ma mistuiam ca o flacara nealimentata...
dar nu sunam
stateam cu zilele in pat, si doar fumam. nu mancam. letargie. nu-mi trebuia nimic
stateam cu telefonul legat de mana
si cand suna cineva imi venea chiar sa ma reped la cei ce ma sunau de ciuda ca nu era el si ca m-am panicat degeaba
o iubire nesanatoasa si chinuitoare care a lasa urme adanci si sechele pe care acum cu greu ma straduiesc sa le astup sub un strat de 'fond de ten'
inca traiesc consecintele prin felul de a ma manifesta. a lasat urme...
dar asta e
eu am stat si consider ca sunt principala vinovata. puteam sa plec oricand....
asa ca...elenush....eu zic sa te tii tare si asta e....tot raul spre bine...
http://www.fertilityfriend.com/home/2fe758/
Sindrom antifosfolipidic pozitiv 55" (analiza 1), negativ 38" (analiza 2)
Proteina S 60% (60%-140%)
Pro C Global 0.80 cut off 0.80
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, MagneB6 (470 mg) 2/zi, Q10 (120 mg) 1/zi si Vitamina E forte (120 mg) - primele 10 zile din CM, Aspenter (75 mg) 1/zi, Vitamina C (120 mg) 1/zi, Acid folic (5 mg) - 1/zi
DenyAnd spune:
| citat din mesajul lui Katy82 Buna fetele! Lore felicitari pt rezult. Eu am avut ieri dureri de ovulatie dar nu si mucus specific, nu stiu ce sa mai cred. Pupici la toate! Ne dorim mult un . Doamne ajuta-ne sa-l avem curand!http://lt1f.lilypie.com/C8eip3.png |
Si eu asa am avut, dureri de ovulatie in ziua9-10, dar mucusul s-a vazut abia in z12-13,si 14 doar dimineata. In ziua13 la test de ovulatie linia teste era aproape-aproape de cea de control, si banuiesc ca in z14(nu am mai facut) era pozitiv. asa ca eu m-am

total.Ori in fiecare luna e diferit, ori mai am inca de invatat cum sa prind ovulatia la fix.
Cu ajutorul lui DUMNEZEU, in curand-curand-curand

. Si asa
si asa
! 
odata!!! http://www.fertilityfriend.com/home/36cee8
(istoric: sarcina confirmata doar prin HCG, pierduta la 4+ )
MeAlex spune:
Ba da, Balanta, e varianta de la concediu platit 1 an si iti poti lua fara plata inca unul (daca vrei).
Nu stiu de alocatie, stiu ca bebe are alocatie vreo 200 lei (pana la 18 ani) si mai primeai o suma daca depuneai dosar la primarie si primeai ori un trusou, ori banii aferenti, dar nu stiu prea multe despre atsa, pentru ca gravidele din jurul meu au renuntat la asta din cauza birocratiei.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru
http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060
Monique77 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui lucianamoga
A fost bine in concediu Moni,chiar f bine , dar s-a terminat... M-am gandit la tine cand au venit blestematii de urati si abia am asteptat sa vin sa citesc ceva de tine , dar cum spuneam mai devreme o fi un semn ca suntem multe in perioada fertila tu ?cum mai esti? si-a refacut sotul tau spermograma?cum a iesit? ![]() Doamne ajuta-ne sa devenim mamici ! |
aaa, ma bucur luci ca te-ai gandit la mine
da, sotzul si-a repetat spermograma, dupa 2 luni de tratament cu spermotrend si vitamina E si a iesit bine
si inca ceva: spermatozoizii au tendinta de aglutinare.... (adica..din ce am inteles au tendinta de a se dispersa/dezintegra prea repede)
oricum e mult mai bine decat data trecuta
uite trec aici valorile:
volum: 1.8 (2 - 6)
PH: 7.6 (7.2-7.8)
Timp de lichefiere: 40 (<=40)
Numar de spermatozoizi: 128 (mil/ml 40-240)
Mobilitate: A (foarte mobili) 40 % A+B+C: 85%
B (Mobili) 25%
C (lenti) 15%
D (imobili) 20%
Leucocite: 200 (mm3 <1 000
Morfologie 60% forme tipice minim 40% forme tipice
15% forme bicaudale
10% piriforme
10% amorfe
5% bicefale
Concluzie: normospermie cu usoara astenospermie
Spermatozoizii prezinta tendinta de aglutinare
http://www.fertilityfriend.com/home/2fe758/
Sindrom antifosfolipidic pozitiv 55" (analiza 1), negativ 38" (analiza 2)
Proteina S 60% (60%-140%)
Pro C Global 0.80 cut off 0.80
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, MagneB6 (470 mg) 2/zi, Q10 (120 mg) 1/zi si Vitamina E forte (120 mg) - primele 10 zile din CM, Aspenter (75 mg) 1/zi, Vitamina C (120 mg) 1/zi, Acid folic (5 mg) - 1/zi
MeAlex spune:
Balanta
, nu-i nimic!
Eu am alta problemutza...eu sunt in somaj si nu stiu cum se va calcula indemnizatia asta...daca se face medie intre venitul dinainte si somaj...auzisem ca in cazul atsa se ia in calcul doar somajul (care e 600 lei)...si nu stiu ce fac daca raman gravida si expira perioada somajului. E oare ok, primesc indemnizatie dupa aia? Oricum ar fi, nu renuntam la proiectul bebe, ma voi face eventual PFA, dar asta inseamna ca mai platesc eu niste dari...
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru
DenyAnd spune:
YLARI, multumesc ca mi-ai scris despre tine prin ce ai trecut, ca exact asa ca tine ma invinovateam si eu ca am pierdut sarcina, si incep sa realizez si eu ca o fi si la mine trombofilia cauza. Tot la cuvintele lui MeAlex ajung![]()
![]()

pe amandoua
si pe toate

Elena, imi pare foarte rau prin ce treci
. Si eu am facut de multe ori greseala sa ma umilesc in fata lui(fostul), dar mi-am luat viata in maini si am mers mai departe fara el. Decat sa fiu inselata si sa traiesc in minciuna si stres ca el se duce la ailalta sau nu, mai bine singura si cu pace in suflet. Daca a plecat o data in halul asta, asa va face si daat viitoare, si mai mult se va agata de cealalta si mai mult.
Te 

ca sa prinzi la putere si sa mergi mai departe fara el. Crede-ma ca nu face sa lupti pt el.
Cu ajutorul lui DUMNEZEU, in curand-curand-curand

. Si asa
si asa
! 
odata!!! http://www.fertilityfriend.com/home/36cee8
(istoric: sarcina confirmata doar prin HCG, pierduta la 4+ )
MeAlex spune:
Deny, am trecut prince treci tu acum...stiu ca ti se pare ca exagerez si ca mi se pare ca toata lumea are trombofilie...nu sfatuiesc pe toata lumea sa faca analizele astea, judec problema inainte sa spun...Si eu m-am invinovatit de tot ce se putea la acel moment...apoi, am ignorat ca un dr mi-a zis sa fac analizele de trombofilie...nu le-am facut, am crezut alt dr mai cunoscut, mai profesionist ca n-are cum sa fie asta...de parca imi scria mie in frunte ca nu am...am ramas a 2-a oara gravida si am pierdut iar sarcina...si abia atunci am facut analizele, nu doar pe cele date de dr, care mi-au iesit oricum ok ci si mutatiile (le-am facut ce capul meu)...si inca as putea sa mai fac cateva, cred ca mai am ceva pe acolo, nu e doar banuiala mea ci ma bazez pe analizele mele si ale altor fete de la trombofilie.
De asta, sfatuiesc fetele sa isi faca analize...e mai bine asa, mai bine sa nu regreti dupa ce mai pierzi o data...ce sa zic? am o fosta colega ce stie o fata care a pierdut 5 sarcini si nu stie ce are...cica de la stres...nu concep asa ceva...e traumatizant psihic, fizic, pe toate planurile...
Monique, conteaza ca e normospermie cu usoara asteno...e bine!
pentru
dreambaby spune:
Elenush, eu una as astepta pana luni, m-as duce la el la servici si atat l-as intreba: te-ai hotarat ce vrei sa faci de acum inainte? Si daca o alege pe amanta i-as zice scurt si la obiect ca maine isi gaseste hainele in fata usii. Nu mi se pare normal sa nu ii pese de sentimentele tale, mai ales ca te cunoaste de atatia ani. De amanta o sa aibe Dumnezeu grija... Eu una am stat 7 luni cu un specimen care ma insela constant si ii gaseam sms-uri de la tot felul de domnisoare in telefon. Cand m-am intalnit ultima data cu el m-am imbracat foarte sexy
si i-am dat cu niste cd-uri in cap de nervi. Dar mi-am revenit, a fost f greu pt ca eram obisnuita sa facem diverse lucruri impreuna si la 3 ani dupa mi-am intalnit sotul. Iar el e cuplat de vreo 7 ani de zile cu cea mai buna prietena de la bloc. Vezi ce ciudata e viata?
si sa fii tare

. Doamne ajuta-ne sa-l avem curand!