de ce nu imi ramine pane-ul crocant?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Pusi in apa isi pierd amidonul.
Care oricum nu-i mare pierdere
Eu ii las in apa, cam 10 min daca ma grabesc, alteori mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Apa sa fie insa cat mai rece, NU folositi apa calda.
Unii bucatari pun chiar cuburi de ghiata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Daca ii lasi in apa, iese amidonul din ei (dupa ce scoti cartofii si apa se limpezeste ai sa vezi cum se lasa la fundul castronului amidonul), astfel ei formeaza o crusta si raman mai crocanti - "secretul" l-am auzit la o emisiune cu bucatari, am incercat si chiar mi-au iesit ... acum depinde si de cartofi, altii sunt mai sfaramiciosi, deci aia nu o sa iasa prea curand crocanti

Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

asa e Lala_D - nu am observat raspunsurile tale inainte

Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

dana, cred ca era vorba despre amidon.

eu cred ca secretul cartofilor crocanti sta in primul rand in soiul cartofului; am observat ca cei mai potriviti sunt cartofii cu coaja rosietica, nu cei albi. de asemenea, cartofii noi, indiferent de soi, raman crocanti doar 2 minute dupa ce-i prajesti, mai apoi devin pastosi.
chiar daca nu e o metoda sanatoasa, prajirea in baie de ulei garanteaza coaja crocanta; uleiul trebuie incins foarte bine inainte de a pune cartofii la prajit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

cartofii rosii se mai numesc si sapunari (se comporta f bine la fiert, bucatile fierte au consistenta si nu se sfarama, pot fi taiati etc.) cei albi se mai numesc si fainosi, dar si astia sunt dupa soi unii sunt mai fainosi decat altii (e greu sa te prinzi care cum sunt)... as putea adauga ca la reusita unor cartofi prajiti crocanti contribuie si rabdarea bucatarului, unii bucatari de frica sa nu se arda cartofii ii tot racaie in tigaie, la final cartofii au aspect mai mult de fiert decat de prajit, pana si cei care se rumenesc sunt moi tot din cauza asta... mama mea spune ca e important sa nu pui sare in timpul prajirii, eu pun sare si tot imi ies crocanti...

- in schimb un tuci de fonta face minuni indiferent de soiul cartofilor

Nina, 22+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Nina,mare dreptate ai!

Inaintea erei teflonuluicind tuciul era la putere in Romania,da tuciul ala traditzional de la piatza cumparat direct de la tzigan,faceam niste cartofi prajitzi atit de crocxantzi incit tata saracul ne spunea cind il invitam la masa lui sa-i facem altfel de cartofi ca nu-i poate minca!

Pe pietze nu erau prea multe soiuri de cartofi,cam cumparai ce gaseai si ce era mai ieftin(ca nu erau nici supermarketuri pe vremea aia),ii taiam subtzire si-i prajeam in tuciul cu ulei,da...ulei mult de trebuiau sa-nnoate cartofii acolo(ei...pe atunci nici prajitul in ulei nu era cHIAR atit de daunator)fara sare ca aia se punea dupa ce-i scoteam din cratitza/ceaunel,ii scoteam cu paleta aia cu gauri,scurgeam cit d ebine puteam uleiul si-i puneam direct in castron1

Erau asa buni si gustosi si crocantzi...deci eu sustzin ca secretul e baia de ulei!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Multumesc pt raspunsuri!
Am sa tin cont de sfaturi cind am sa mai incerc; in friteuza am incercat tocmai de aceea am cumparat una special si tot aceasi poveste, deci am returnat-o.
Cit timp am fost in ro imi ieseau toate crocante, doar aici am aceasta problema.
Am sa mai incerc.

Mergi la inceput