de ce nu imi ramine pane-ul crocant?
De fiecare data cind fac ceva pane nu ramine crocant; se inmoaie chiar daca dupa ce imediat ce am scos din cratita era crocant; se inmoaie si nu mi se mai pare deloc bun asa moale; cum sa fac sa ramina tare/crocant? si cu cartofii prajiti tot asa patesc, nu ramin crocanti; am si luat un deep frier ca am crezut ca prajitul la cratita ii face asa, dar nici vorba, aceeasi poveste, bine ca am putut sa il returnez. Deci ce fac gresit?
Raspunsuri
lisssa_ana spune:
care este modul in care face paneul?
da-l prin pesmet si va fi foarte crocant
in legatura cu cartofii, depinde de cartofii care ii folosesti si de ulei. Eu folosesc Vegetable oil si n-am probleme. Pun cartofii cand e foarte incins uleiul si nu umblu la ei decat cand trebuie sa ii scot. Uleiul ii acopera.
Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)
Fashion
ela_04 spune:
Cand scoti din cratita...de exp: pestele crocant il acoperi cu un capac sau altceva pana se face urmatoarea serie?
de obicei se imoaie cand acoperi vasul, in care pui cartofii etc, cu ceva datorita aburului cald. Daca nu mai acoperi farfuria, bolul etc raman crocanti.
cllaudia spune:
Pane-ul ca sa iti iasa f crocant foloseste in loc de pesmet fulgii de porumb, maruntiti sau intregi. Iese foarte bun. Si la fel cum au zis si fetele, e foarte important sa nu acoperi cu nimic pana la servire.
msl1 spune:
Folosesc ulei de floarea soarelui; nu imi plac celalate uleiuri; nu acopar farfuria/cratita cu nimic; dar le pun pe servet absorbant, asta sa fie cauza?indiferent cu ce fac pesmet sau combinatie de faina tot se inmoaie
andacos spune:
Ca paneul s aramina crocant,din pacate preparatele trebuiesc prajite in baie de ulei!
Incearca de exemplu sa prajesti in friteuza clasica si ai sa vezi ca indiferent de ingredientele folosite ,paneul devine crocant!
Cartofii dupa ce-i prajesti,sa nu-i acoperi cu capac/vas ma rog,lasa-i asa ,insa si aici secretul este tot cantitatea de ulei in care sunt prajitzi!
Stii tu...tot ce-i bun nu-i sanatos!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
hannen spune:
Eu am incercat cam tot...si tot degeaba.Fie ca e pane-ul obisnuit,fie ca folosesc pesmet tot se inmoaie.
Am auzit citeva "secrete",le-am incercat.Degeaba.
De ex. compozitia de pane se face in bol intr-un alt bol cu apa cu gheata.Se pune apa rece si nu se amesteca prea mult.
Uleiul sa fie incins bine,se face o proba(pui o pic. din compozitia pane-ului,daca se ridica imediat la suprafata,uleiul e numai bun).
Am auzit ca se scot pe un gratar(nu pe servetele) si se lasa sa se scurga.
Dupa cum ziceam,am incercat cam tot fara niciun rezultat.
Ce n-am incercat e baia de ulei.Cum pane-ul cumparat e crocant si sta asa de cind e facut si pina il maninci,ori baie de ulei e secretul,ori vreun ingredient care e chiar "secret".
Dar m-am decis ca cel mai bun pane e ala fara ulei E mai sanatos asa.
************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!
louisea spune:
Si eu daca pun pe servetel absorbant se face inmoaie. Deci fara daca vrei crocant. Si nu asezati unu peste altul pt ca cei de jos se inmoaie.
Cartofii eu ii fac numai la cuptor dar am observat ca ,, daca ii dau o temperatura mai ridicata ultimele 10 min aprox e coaja mai crocanta.
Lala_D spune:
Mie imi ramane crocant.
Folosesc un bol de faina, unul de pesmet si unul cu oua batute.
Carnea o dau intai prin faina, apoi ou, dupa aceea pesmet.
Pesmetul trebuie sa acopere bine carnea.
Le apas un pic cu degetele apoi le pun pe o farfurie la rece in frigider pentru 10-15 minute ca sa se coaguleze oul si sa se lipeasca bine pesmetul.
Incalzesc bine uleiul si le pun la prajit.
Le scurg bine si chiar daca le asez pe servet absorbant le intorc rapid dupa cateva secunde si le pun pe o farfurie curata.
Raman crocante, ca la restaurant
Idem la cascaval pane.
La cartofi difera dupa specia lui, dupa cat de moale sau ferm este cartoful, dupa cat de subtire sau gros il tai.
Oricum taiati, spalati si uscati bine inainte de a fi pusi in tigaie daca sunt taiati subtire raman crocanti.
Cand sunt scosi nu se pun in castron mic ci pe o tava pe care se pot pune servete absorbante dar sa nu fie unii peste altii ci cat mai "aerisiti". Astfel raman crocanti.Dupa ce nu mai frig pot fi pusi in castron.
Anda08 spune:
Daca vrei cartofi crocanti: taie cartofii in forma dorita si lasa-i intr-un castron cu apa aproximativ 30 min sau mai mult (sa fie acoperiti de apa), dupa aceia mai trece-i odata printr-un jet curat de apa si usuca-i cu un prosop.
Acum ii prajesti cum vrei si ar trebui sa ai niste cartofi crocanti
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
andacos spune:
Anda,eu stiu de la bunica mea,ca daca ii lasi in apa isi pierd ...uite ca nu-mi amintesc exact ce spunea ea,o substantza hranitoare in orice caz!(pentru om)
Care este rolul apei de fapt?De ce devin crocantzi apoi,ce se intimpla?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit