Viatza in Germania - cap.71

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Fetele, multumesc mult pentru incurajari. Din ce am citit pe pagina celor de la INI, reiese ca ei primesc numai pacienti care-si platesc singuri operatia, nu au contracte cu casele de sanatate.

Die INI Hannover GmbH ist eine reine Privatklink gemäß §30 Gewerbe-
Ordnung ohne Versorgungsauftrag für gesetzlich versicherte Patienten. Sollten Sie bei einer gesetzlichen Krankenkasse versichert sein, haben Sie leider keinen gesetzlichen Anspruch auf Behandlung im INI Hannover.

Stiu ca sunt si clinici private care primesc asigurati de la stat, dar au incheiate anumite conventii cu casele de sanatate de la stat.

Operatia o sa fie pe 20 septembrie si ne rugam la Doamne Doamne sa iesim cu bine si sa fie o reusita.

Multumesc inca o data tuturor pentru incurajari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ziua buna,fetele!

Tocmai ne-am intors si noi din concediu,ce bine a fost!!

Oh,Christel,am inghetat cind am citit ce ai scris.Iti doresc mult curaj si putere sa treci peste toate si multa sanatate sotului.
Si eu am auzit si citit numai lucruri bune de clinica din Hannover de-a lungul timpului,se pare ca este printre cele mai bune din lume in domeniul asta,am auzit de mai multe personalitati care s-au operat acolo.Eu cred ca un mail poti sa le trimiti cit mai rapid,macar stii ca ai incercat,sincer,nu cred ca opereaza numai pacienti privati,banuiesc ca au incheiate si ceva acorduri cu casele de stat,cred ca exista o posibilitate sa platesti si numai o parte din operatie sau eventual lucrurile in plus care nu sunt decontate,cel mai sigur este sa le scrii un mail cu toata situatia,sunt sigura ca primesti raspuns sau chiar sa suni miine dimineata.
Sanatate multa si tine-ne la curent,daca crezi ca te putem ajuta cu ceva,spune-ne!

Duminica faina tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anduc spune:

Buna fetelor,

Multumim frumos! Botezul a iesit foarte bine, beba nu a plans deloc in biserica, a fost cuminte si a rezistat pana la 22:30 la party:) I-am pus numele Sophia Maria. Maine face 4 luni

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Christel, mult mult succes la operatie sotului tau!. imi pare rau ca treceti prin asa ceva, iti doresc sa fie totul bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anduc spune:

Christel, multa sanatate si Doamne ajuta sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

Salutare fetele! am citit in mare forumul...Sanatate multa sotului lui Christel! Sa dea D-zeu sa se termine cu bine! Eu am un nepotel de 3 ani care a fost operat la cap pt o tumoare si e super ok copilul acum, a trecut un an deja de la operatie. asta asa k sa te in curajez un pic, cada a rezistat copilasul ala, o sa reziste si sotul tau!
Fetele eu vin cu o rugaminte la voi: sotul meu urmeaza sa se mute cu serviciul in germania, in Jakobsdorf si cautam chirie , problema e k noi nu stim germana si ne e f greu, daca ne poate ajuta cineva, stiu eu, poate e cineva din zona sau cunoaste cineva ceva oferte? si daca puteti sa-mi spuneti si mie cam care ar fi preturile/costurile unei pers pe luna.
mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo

Christel sanatate sotului si doamne ajuta ca operatia sa fie bine.

noi suntem deja de cateva zile inapoi acasa. ce bine e acasa! nu mai vreau sa plec nicaieri deocamdata, am avut zile nu prea frumoase in Ro.
si mi-am jurat in timpul zborului ca nu mai zbor in vecii vecilor amin.

copii au inceput scoala, abia asteptau ca se saturasera de vacanta. iar noi inapoi la munca. deci suntem in parametri.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Ramoon, bine ati venit printre noi. EU nu sunt de zona, dar estul Germaniei e destul de ieftin la chirii.

Costurile unei persoane aici pe luna depinde foarte mult de fiecare nu prea poti sa faci comparatii si generalizari. Depinde de cit te intinzi, de ce produse folosesti (Bio sau din Supermarkt; piine de toaster sau de la brutar), cit de mare e locuinta, daca iti faci diverse asigurari sau nu (pe care eu ti-i le recomand de pe acum sa le faci), daca ai copii dati la cresa. Daca sotul tau cistiga sub 1000 de euro (in mina!), chiar si in est, e putin pt o familie (se poate trai, dar fara sa iti permiti multe). Intre 1000-1500 te descurci deja, mai ales in est (in sud nu prea, ca sunt chiriile enorme).

Pune mina repejor sa inveti ceva cuvinte, tendinta este ca ce e scris e lege, iar daca voi nu intelegeti germana veti fii usor de fraierit (aproape nimeni nu iti spune ce e scris in contract de inchiriere cu litere mici, precum cine preia reparatiile, cine si la ce perioade trebuie sa zugraveasca (obiceiul e ca atunci cind pleci sa zugravesti, dar nu e lege), ce cheltuieli include chiria initiala: de obicei inchiriezi cu o chirie de baza (Kaltmiete, prescuratat in anunturi KM) si apoi mai sunt alte costuri: de curent, de apa, de gaz, de gunoi, de curatenie pe scara (Nebenkosten, NK), cu ce perioada inainte de mutare trebuie sa anunti (de obicei e de trei luni, dar sunt si contracte care se incheie pe minim un an sau doi). Chiria si taxa de cresa e ceea ce difera mult de la land la land. De obicei estul (cu exceptia Berlinului) e mai ieftin, din cauza ca sunt mai putine locuri de munca si multi o iau la goana spre sud.

Sfat: nu semnati nimic ce nu ati inteles, lasati o a treia parte sa va traduca. Faceti-va asigurarile de Rechtschutz ( in caz ca aveti nevoie de avocat, avocatul e enorm de scump altfel) si de Haftpflichtversicherung (preai din cheltuieli in caz ca ati facut cuiva vreo paguba). Mai sunt si alte asigurari, dar astea doua sunt f importante. Daca veniti cu contract romanesc, sa aveti grija ca sotul sa fie asigurat medical aici (tu vei fii ca familie cu el atita timp cit tu nu cistigi nimic, trebuie insa sa cereti asta la casa de asigurari).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Fetele, stiu ca am mai intrebat eu aici pe forum, dar caut niste baieti (romani) care sa ne ajute la ceva treaba. Nu vreau sa ma complic cu oameni din Romania, sa platesc masa, casa, samd. Chiar nu stiti pe nimeni in zona Aachen care ar avea nevoie de ceva banuti. E vorba de munca de sapat pentru a pune un gard. Ma gandeam la niste baieti care nu au de lucru sau vor ceva intermediar pana una alta. Unde sa dau de ei?

Albertje, stii tu cumva pe cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

aschiutza mersi frumos!
nush daca am povestit situatia k sunt la munca si scriu repede... deci situatia e asa: va pleca sotul salucreze la firma la care lucra si aici, 6 sapt in germania si 2 sapt acasa, cam asta va fi ...de aia intrebam de cheltuielile pt o pers. eu inca nu am de gand sa plec. mersi frumos pt ponturi!
de inchirat se va ocupa firma, asta pt ca va trebui sa dea cateva luni avans si k sa nu zica aia ceva k e roman. limba n-o stie, vb numai engl. Imi zicea k mai are un coleg polonez cu care ar putea sa locuiasca, e bine k ala e pe jumate neamt si vb si germana. masina cred k va avea de serviciu.

Mergi la inceput