Viatza in Germania - cap.71

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

si aici avem 31 gr. azi, iar pt maine au anuntat 34:-)

soarele iesi si intra printre nori, adie usor si vintul..e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

vreau ploaie si racoare. ma ucide caldura asta noroc ca seful a fost asa amabil si azi mi-a spus ca maine si poimaine nu lucrez. biroul meu e pe partea cu soare incepand de la 11, asa ca nu primesc sauna gratuita la job.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Kariguld, la noi a venit ploaia azi noapte impreuna cu o furtuna de ne-a zmucit trambulina din gradina si a dus-o vreo 700 de metrii mai departe.... S-a racorit dar e placut, cu toate ca noi nu am avut caldurile voastre pe care as fi vrut sa le am....la noi la munte e tot timpul mai minus cateva grade fata de rest...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda_ro spune:

Buna,

Sunt noua atat pe forum cat si la acest subiect. De fapt, subiectul de fata m-a determinat sa ma inregistrez, respectiv dorinata de a intra in grupul vostru.
Suntem de curand in Germania si nu prea avem prieteni pe aici si nici nu prea stim cum sta treaba in anumite probleme. Asadar avem nevoie de ajutorul si sfaturile voastre.
Mi-ar placea sa mai cunoastem romani din acceasi zona - Bonn.
Avem un bebe mic , iar in aceasta directie as avea nevoie de ajutorul vostru in mod special:
- exista posibilitatea primirii alocatiei pt bebe;
- exista posibilitatea primirii unei indemnizatii de crestere copil, daca eu nu am lucrat deloc in Germania pana acum?
- se pot face cursuri de limba germana cuumva astfel incat cineva sa stea si cu bebe in acest timp? in cadru organizat?
- cum se procedeaza cu asigurarile de stat? vi se pare ok asigurarea de sanatate la stat? am avut o experioanta dezamagitoare cu un medic care l-a vazut pe bebe - m-a dezamagit lipsa sfaturilor legate de vaccinuri si diversificare, precum si lejeritatea tratarii unei alte probleme de sanatate. Asadar nu prea stiu ca sa cred si ca sa facem in continuare. sa inteleg ca in sistemul de stat nu isi prea dau interesul? sau am nimerit noi un medic mai special? Am vazut la voi ca exista si moase? Cu acestea cum se ia legatura si cum se aloca pt bebe. Chiar am avea nevoie de cineva care sa il vada lunar pe bebe (ca si in RO) Dar aici ni s-a spus ca doar la 3 luni, la 6 luni si la 12 luni se fac controale.

Va rog, orice sfat/recomandare este de folos.

Sper ca de acum sa pot intra si eu zilnic in legatura cu voi. In masura in care ma lasa bebe.

Multumesc din suflet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

M-am topit de la atat caldura venita pe neasteptate, dar cu toate astea am facut azi o placinta cu varza. Daca luna lui cuptor s-a mutat in august, atunci cuptor sa fie!
Aici o reteta dulce cu mar, pentru zile de toamna reci si ploioase, care vor veni cu siguranta, chiar daca momentan pare incredibil:
http://www.lauraadamache.ro/2008/04/pariziene-cu-fondant-de-mere.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

bine ai venit pe forum

Citat:
citat din mesajul lui anda_ro
- exista posibilitatea primirii alocatiei pt bebe;

cred ca poti primi alocatie daca unul din parinti lucreaza in mod legal. dar poate sunt alte fete mai in tema ca mine.

Citat:
- exista posibilitatea primirii unei indemnizatii de crestere copil, daca eu nu am lucrat deloc in Germania pana acum?

nu cred ca exista aceasta posibilitate. dar sunt fete care au nascut si poate stiu mai bine.

Citat:
- se pot face cursuri de limba germana cuumva astfel incat cineva sa stea si cu bebe in acest timp? in cadru organizat?

da, se pot face cursuri oferite de Bundesamt. nu cred ca scolile au personal care sa supravegheze copii, mai ales asa micuti. ppoate exista si nu stiu eu.
poti afla mai multe daca mergi la biserica romaneasca din oras (locuiesti in Bonn, deci trebuie sa fie biserica acolo).

Citat:
- cum se procedeaza cu asigurarile de stat? vi se pare ok asigurarea de sanatate la stat? am avut o experioanta dezamagitoare cu un medic care l-a vazut pe bebe - m-a dezamagit lipsa sfaturilor legate de vaccinuri si diversificare, precum si lejeritatea tratarii unei alte probleme de sanatate. Asadar nu prea stiu ca sa cred si ca sa facem in continuare. sa inteleg ca in sistemul de stat nu isi prea dau interesul? sau am nimerit noi un medic mai special? Am vazut la voi ca exista si moase? Cu acestea cum se ia legatura si cum se aloca pt bebe. Chiar am avea nevoie de cineva care sa il vada lunar pe bebe (ca si in RO) Dar aici ni s-a spus ca doar la 3 luni, la 6 luni si la 12 luni se fac controale.

asigurarile de sanatate si experienta la medic sunt doua lucruri diferite. e de preferat sa cauti un medic care vb limba romana, usureaza mult comunicarea. medicii in general sunt amabili, nu prescriu medicatie copilului ptr un stranut, muc sau febra 38. -fetele care au copilasi mai mici pot confirma asta-
in general daca bebe nu are probleme de sanatate nu trebuie sa mergi la medic lunar. te cheama ei cand trebuie vaccin sau la control.
nu pot sa afirm ca toti medicii din Germania sunt super-profesionisti, dar marea lor majoritate in procent de peste 90% isi fac meseria foarte bine, cu atentie, cu responsabilitate. cred ca ai avut tu o experienta neplacuta.

moasele se aloca la nastere, cel putin la noi in oras si viziteaza mama si bebele in primele saptamani dupa nastere. iarasi fetele care au nsacut de curand pot da mai multe informatii.

asigurarile de sanatate de stat, sunt in general bune. nu esti tratat preferential pe nicaieri in functie de asigurarea pe care o ai. doar daca ai avea asigurare privata -pe care trebuie sa o platesti din buzunar, controalele la medic se platesc pe loc sau in cateva zile (uneori sute de euro) apoi asigurarea iti da banii inapoi- dar asta dureaza si inseamna sa ai finante serioase.

uite cat am scris de la caldura mi se trage. abia astept sa ploua putin..... eu am facut gresala sa aprind aragazul azi si m-am copt langa el. fiimio a vrut neaparat mancare proaspata.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Anda cea noua..ai un Fix? ca io te-as suna cu multa placere si iti raspund daca stiu..l intrebari..dar nu imi vine sa scriu.

@Domnitzelor din Hamburg: sunt la voi in oras si tot vad bus-urile voastre colorate..as lua si io unu..sper ca maine sa nu ploua ca azi la ora 5..care-i mai interesant? il iau de la Marco Polo Terasse Hafen City si sa ajung inapoi la gara centrala..

astept raspuns pana maine la 17..va citescs dar nu o sa ma loghez :)

Multzumesc mult pt Raspunsurile cu schultüte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Buna seara fete si bine v-am gasit!
Suntem si noi proaspat sositi in Germania si mi-ar prinde bine sa ma alatur grupului vostru pt ca am fooooarte multe necunoscute :)

In primul rand vroiam sa stiu daca sunt fete care locuiesc in Stuttgart? Tare m-as bucura sa ma intalnesc cu voi, ne auzim in PM daca sunteti dispuse sa ne vedem.
Sotul meu are un job aici de o luna si ceva, iar noi, adica eu si domnisorica noastra, am ajuns aici acum doua saptamani. Pana acum sunt incantata de ce am gasit, curatenie, lume relaxata si binevoitoare, lucruri bine puse la punct general vorbind etc. Mie personal mi-e greu cu limba, nu prea am gasit asa multa lume vorbitoare de engleza pana acum, dar mai insist. Astept sa ma inscriu si eu la niste cursuri de germana, dar pana atunci, ma descurc cum pot. Sotul sta bine la capiolul asta.

In primul rand v-as ruga daca ma puteti ajuta cu o recomandare de dr pediatru vorbitor de lb romana sau macar engleza, mi-ar fi mai usor sa ma inteleg cu el.
Apoi, exista posibilitatea de a-mi inscrie fetita de 1 an si 5 luni la gradinita/cresa? M-ar interesa cam 4 ore pe zi, i-ar prinde bine ei pt ca invata limba usor si interactioneaza cu alti copii, dar si mie pt ca in felul asta as putea sa imi gestionez mai bine celelalte activitati (gen mers la curs de germana de exemplu). Trebuie indeplinite anumite conditii? Pe ce data incep gradinitele aici?

Cam atat pt moment pt ca am sris un mesajoi de-a dreptul, dar am multe alte intrebari pe viitor :D
Multumesc anticipat si numai bine!

Mada mami de Ilinca frumoasa (31.03.2010)
Mami si tati te iubesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda_ro spune:

Kariguld, multumesc mult pentru raspunsuri si pentru rapiditatea lor. Inseamna mult pentru mine ca v-amgasit aici.
O sa incercam sa mergem si la un alt doctor sa vedem si o alta abordare. Ideea este ca in Romania ni se spusese ca pt problema pe care o are bebe este necesara interventie chirurgicala (ne-au spus mai multi medici), iar aici dr care ne-a vazut a zis ca lui nu i se pare ca ar fi vreo problema. Bine ar fi sa fie asa. Dar nu pot sa nu ma intreb de ce e atat de diferita viziunea asta?!
Sotul lucreaza aici, asa ca se pare ca vom avea alocatie pt bebe. Insa cu indemnizatia pt mame straine nu am gasit inca un raspuns. Poate mai sunt fete care sa stie.

DidiAlex, inca nu avem un numar de fix. Deocamdata stam temporar intr-un apartament. Din spetembrie ne vom stabili si noi, la casa noastra ca sa zic asa :-) iar atunci ne vom pune si fix de la Telekom si o sa iti dau PM sa vorbim. Multumesc de idee.

Bumbiza, si noi suntem in aceeasi situatie cu voi. Tot de doua saptamani aici si tot cu un copilas mic. Din cate am vazut, cel putin in zona noastra (Bonn) nu am gasit pediatru vorbitor de limba romana. poate in Stuttgart sa fie. Iar medicul la care am fost noi cu bebe, desi zicea ca vb engleza, nu as putea spune ca era chiar asa. Dar ne-am inteles cat de cat. Mai cu germana sotului, mai cu engleza, a mers sa zicem. Dar de medic nu am fost multumiti. Daca poti sa iti inchipui, atunci cand am intrebat de diversificare (chiar eram curioasa sa vad cum procedeaza ei) mi-a zis ca sa incep cu borcanele de morcov si cartof ????!!!

Mi-ar placea sa gasesc fete din zona NRW? Deci sunteti pe aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_st spune:

buna ziua fetelor
Am si eu o intrebare, poate ma puteti ajuta. In urma cu vreo 3 luni am comandat de la Möbel Mahler o sofa. Dupa ce am ajuns acasa de la magazin am analizat piata si am gasit-o cu 60% mai ieftina. Toate bune si frumoase urmatoarea zi am dat kündigung la Vertragul care l-am incheiat cu MM. Dupa cateva saptamani am primit raspuns de la ei ca nu accepta kündigungul :). Mentionez ca in contractul incheiat cu ei nu exista nici o clauza stipulata, cum ca nu am putea renunta sau altceva de genul. Acum cateva zile ne suna ca vor sa ne livreze sofa . Am vb. din nou cu tipa i-am zis ca noi am dat kündigung, si ea cica "pai nu se poate da, pt. ca ati fost aici si a-ti semnat"! Am intrebat iarasi daca e scris asta undeva si a zis ca asa e legea. Eu stiu ca legea zice ca ai voie sa dai kündigung la orice contract timp de 14 zile. Voi ce ziceti?
Multumesc anticipat si o zi minunata va doresc

Mergi la inceput