Viatza in Germania - cap.71
Raspunsuri - Pagina 14
kiki78 spune:
Merci fetelor,pai ma gandeam ca poate gasesc un psiholog roman prin Munchen,altfel nu stiu cum. Orice intrebare legata de gradinita mi-o ignora, nu am habar ce face ziua acolo. Fac niste cursuri de germana de integrare, si sper ca in cateva luni sa pot purta o conversatie simpla.Eu stau in Munchen, Obersendling.
tinatache spune:
kiki, uite aici, la nr 24:
http://psychotherapeutensuche.de/psychotherapeuten/M%FCnchen.html
Panseluta spune:
Christel, ma bucur tare mult de vestile bune! mult mult succes in continuare, refacere rapida si sanatate sotului tau! numai bine!
Dragelor, am si eu nevoie de un sfat. Baietelul meu face acus 1 an si am probleme cu el la dormit.
De 2-3 zile nu mai vrea sa doarma la el in patut, urla si plange isteric sa il iau in brate, sa doarma cu noi. Problema stiu de unde a aparut: noi suntem in mutari cu locuinta, asa ca in moment dormim la socrii (avem o camera la ei, cu patul nostru+pat copil).Cateva seri la rand l-am adormit in patul nostru, apoi transferat la el in pat. In plus, pe la 5 dimin.se trezeste si vrea musai la noi. Eu il iau si ii mai dau si lapte sa bea, caci ii e foame. De sticla inca nu l-am dezvatat, noaptea. Asta e alta problema.O fol.pe post de suzeta, se trezeste de 2-3ori pe noapte si o cauta, n-o gaseste, plange, eu ma scol si i-o dau. Sticla noaptea e cu apa.
Ce ma sfatuiti? Fiind f.f.obosita in perioada asta, nu pot inca sa aplic metoda "insista sa doarma la el, chit ca urla, pana adoarme" .
As vrea intai sa aud o parere din p.vostra, eventual linkuri utile pe tema "einschlafen,durchschlafen", etc...apoi vad eu ce-cum fac.
Miriluta spune:
Buna Simina, acum intreb si eu: de ce nu il lasi sa doarma cu voi? Mai ales daca sunteti in curs de mutat, pentru el sunt o gramada de lucruri noi. Eu m-am zbatut sa ii invat pe copiii mei sa doarma singur/in patutul lor...si am esuat.
Intre timp nu mi se mai pare un capat de tara, ci ma bucur cand vin noaptea tip-tip si se urca la noi in pat(e adevarat ca avem un pat urias) si savurez momentele cand inca mai vor sa se cuibareasca langa mine.
Alina spune:
Panseluta,eu cred ca o sa-si revina baiatul dupa mutarile din viata lui.Si eu am patit asa cu baiatul meu in primavara(avea un an jumate),a trebuit sa merg in Ro si acolo am dormit cu el in pat iar aici vroia cu mine sau ma rog,cu cineva.Eu l-am lasat la prinz intii singurel(era super terminat de la cresa si nu avea timp si energie sa mai tipe ca vrea in patul meu cu mine) apoi seara,la el in patut dar cu unul din noi in patul mare pe post de paznic.Urla daca plecam dar usurel s.a dezvatat,adoarme singur in patutul lui dar in dormitorul nostru.Dar urmeaza sa-l mut cu patutul lui la el in camera dar nu ma grabesc f tare,mai tipa noaptea dupa suzeta si imediat ma scol sa i-o dau.
Succes si rabdare!
DidiAlex spune:
Kiki,
rabdare si tutun. io cred ca sunt multe care isi pun amprenta..tara noua, limba necunoscuta...etc.
Am si io acasa un asemenea exemplar. e derutant pt mie pt ca edu imi spun ca e un copil foarte bun..in gradi ca incepe nebunia din prima clipa. parca acu la 4+ ani s-a mai domolit nitel. ..
din cate am citit io si la noi s-a verificat ei isi cer atentia. La gradi totul e la comun..in plus e speriat de despartirea de parinti.
Panselutza, si io ca Mirilutza sunt. In 7 ani decand am copii pot sa numar pe degete noptile dormite. io stau cu ei sa ii adorm, de fapt adorm la povestea de seara apoi piticul ori ma striga ori vine cu plapuma langa mine, apoi vine spre dimineatza cel mare si ma ia langa el. Io mereu le spun ca daca nu pot dormi io sunt acolo langa ei. Uneori e obositor..mi se intampla sa ii adorm pe colegi, mai ales in sedintza dar stiu ca vor creste....nah ca nu te-am ajutat
sunshine2009 spune:
Panseluta, o carte f utila este a lui Elisabeth Pantley, Schlafen statt schreien...iti spune ce si cum si ce ai putea sa faci. Pe tine de ce deranjeaza ca doarme cu voi? Sau te deranjeaza parerea socrilor? Parerea mea este ca metoda lasa-l sa planga ca s-o obisnui el candva este cruda inumana si daunatoare . Este cu totul altceva cand iti plange ca si-a scapat o jucarie pe jos si tu esti de ex pe wc, si cu totul altceva cand sistematic zi de zi seara de seara aplici programul de urlat. Se resemneaza ca nu-i nimeni langa ei si se distruge increderea pe care o au fata de parinti, isi uraseste latul si camera....in fine, faci cum crezi..dar sunt prea multe schimvari in viata lui acuma, ca sa-i faci si asta.
Mai exista si In Liebe wachsen, a unui dr. spaniol, parca Gonzales il cheama.
Sper sa te ajute, sunt pareri, metode, indicatii, dar tu hotaresti daca ti se par ok sau nu.
Cresterea in greutate
Perioadele de crestere
helbi spune:
Panseluta, Bianca mea are aproape 12 ani. Pe WE doarme numai la mine in pat, iar in cursul saptaminii mai "fura" cel putzin o noapte la mine. De ce nu-l lasi acum uc voi? Dupa ce va muatzi la voi acasa, i-l potzi pune de la inceput la el in camera, dar acum oricum e o sitauatie de tranzitie...Ce mari v-atzi facut deja! Parca mai ieri nasteai
tinatache spune:
neatza la
kiki, ce face piticu? v-ati hotarat cu psihologul? In pricipiu un psiholog ajuta in situatii in care nu mai stii ce sa faci, nu e bau-bau. Noi nu suntem obisnuiti sa apelam la el, ne rezolvam treburile in familie, dar nu-i chiar asa mare scofala. Decat ca tb sa mergi acolo, dar banuiesc ca voi deosamdata nu aveti asa multe Termine.
panselutza, ce faceti, unde va mutati?
Apropo de mutat, si la voi au crescut preturile la case/apart.? La noi e jale, si se dau ca painea calda, zici ca-s de pomana. La noi a ajuns un REH 500 de mii, DHH de la 600 in sus, vb de astea noi, alea vechi insa nu-s departe.
Am avut o vreme superba de long weekend, da' cica asta fu cu soarele, se strica treaba :((
O zi buna tutulor!
kariguld spune:
hallo
cred ca s-a intors vremea invers, vine vara....ieri am iesit la piscina cu copii, pana nu ne-am murat bine n-am plecat acasa.
intrebare la gospodinele pricepute. aveti leustean in ghiveci? merita efortul? maicamea zice ca trebuie caldura si soare nici prea mult nici prea putin. asa ca io's in dilema, sa pun in ghiveci sau la uscat mai bine?