Viatza in Germania - cap.71
Raspunsuri - Pagina 13
Christel spune:
Revin cu vesti, ieri a fost operat, a durat operatia 6 ore, a fost foarte complicata din ce a spus medicul, dar acum e bine, a stat azi noapte la terapie intensiva iar astazi a fost transferat in salon. Este bine a vorbit cu mine de azi dimineata de la 6, zice ca nu-l doare deloc,s-a dat chiar jos din pat si a mers la toaleta singur.
Doamne ajuta si sa speram sa fie bine in continuare.
Multumesc tuturor, pentru ca v-ati gandit la noi.
helbi spune:
Christel, ma bucur mult sa aud ca deja s-a dat jos din pat si a mers singur, dar si ca nu are dureri.
Doamne ajuta sa se recupereze cit mai repede si sa revina linga voi
maraki spune:
Christel numai vesti bune Refacere rapida sotului si sanatate mereu
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
kariguld spune:
cineva intreba de tigari. eu am adus cu avionul saptamanile trecute doua cartuse eu si doua sotul. nu ptr noi, ptr prieteni.
christel, sanatate si recuperare sotului.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Alina spune:
Christel,ma bucur pt vestile bune,sa dea D-zeu sa fie bine in continuare.
Ce urmeaza sa faceti in continuare?Cind primit rezultatul la biopsie la ce au scos de-acolo?
maraki spune:
Kari eu intrebam
Am emotii cu venirea mamei aici. Are foarte multe medicamente de luat zilnic si am sfatuit-o sa isi ia copie dupa reteta + iesirea din spital ca sa poata justifica la aeroport de ce are atat de multe cutii cu med. Mai ales ca este aprovizionata pt 2 luni, cat va sta aici.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maraki Kari eu intrebam Am emotii cu venirea mamei aici. Are foarte multe medicamente de luat zilnic si am sfatuit-o sa isi ia copie dupa reteta + iesirea din spital ca sa poata justifica la aeroport de ce are atat de multe cutii cu med. Mai ales ca este aprovizionata pt 2 luni, cat va sta aici. Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 ) Foto Angelo Angelo1 Angelo2 Angelo3 Angelo4 filmulete maraki5 |
a, tu intrebai . eu am luat tigari in drum spre aeroport de la o benzinarie si le-am pus in bagajul de la cala.
cu medicamentele e bine sa aibe reteta si eventual o scrisoare de la medic, dar medicamantele sa le puna in bagajul de la cala. anul trecut cand a fost socrosenia la noi avea si ea cam 14 feluri de pastile de luat. si a cerut de la medic o scrisoare in care spunea ce boli are, stampliata si parafata. bine, ca pana la urma n-a intrebat-o nimeni nimik la vama.
kiki78 spune:
Buna fetelor,as vrea si eu sa ma sfatuiti cum sa procedez cu baietelul meu de 3 ani si 5 luni...poate ati trait astfel de experiente :)
A inceput in sfarsit gradinita, ma bucur mult ca ii place, adica nu plange cand il las, pare ca se joaca.Programul e pana la 12,nu am gasit un loc pana dupa-amiaza.Ii pun un pachet pentru ora 10 pe care , observ, ca nu il manaca.Dupa ce il iau de la gradi, incepe problema mea. Deodata devine f nervos, f anxios, plange, nu vrea sa mearga in directia care i-o aratat eu...de obicei inspre casa.Pe scurt,nimic nu ii convine, tranteste jucariile acasa...Ma gandesc ca poate se aduna niste frustari, datorita faptului ca nu stie limba, el nu poate vorbi la gradinita,probabil imita.Mai rau e ca nici eu inca nu am ajuns la un nivel al limbii sa imi permit sa port o discutie clara cu educatoarele. Ele nu vorbesc engleza, si e cam dificil.Practic,nu stiu ce se intampla, ele imi spun ca e un copil ok. Si totusi...As vrea sa il pot ajuta.O prietena din tara mi-a zis sa incerc la un psiholog...probabil e o solutie...nu stiu.E si destul de singur pt ca nu are deloc parteneri de joaca.
angiuta spune:
kiki exact asa a fost si la noi anul trecut cand i-am schimbat gradinita. Avea 3 ani si 3 luni. Toaste crizele astra au durat cam 4 luni pana si-a facht preiteni. Vladut este un copil care se adapteaza destul de greu la situatii noi si faptul ca vorbei germana nu prea l-a ajutat. In educatoare a inceput sa capete incredere abia dupa vreo 8 luni.
Nu s-a plans niciodata ca nu vrea la gradi, dimineata mergea bucuros dar cand il luam era mereu nervos, ne certam, ne suparam din orice. Era si forte aggresiv. Eu intotdeauna l-am lasat sa se descarce, mai putin sa ma loveasca, am incercat sa-i explic cat puteam de calm ca in mami nu e voie sa dea, ca nici lui nu-i place sa fie lovit si nici mie nu-mi place.
Nu cred ca tu il poti ajuta prea mult, doar sa-l lasi sa se descarce. Eu una ajunsesem la capatul pueriler mai ales ca si eu abia incepusem Ausbildungul si eram si eu obosita si cu nervii la pamant. Dar dupa cum am spus, dupa aprox. 4 luni s-a acomodat si acum merge totul f bine.
Pe mine discutia cu educatoarele nu m-a ajutat cu mimic, imi spunea mereu ca e un copil cuminte si linistit, ca are doar nevoie de timp sa se adapteze si ca trebuie doar sa-i las timp. Dar lucrurile astra le stiam si eu...
De pisiholog eu nu cred ca e nevoie. Eo situatie noua si dificila pentru copil, ii trebuie ceva timp sa gaseasca o cale sa comunica, sa se creeze o baza de incredere intre el si edu. Asta ajuta cel mai mult, sa se creeze o relatie de incredere intre copil si edu. Cu cat se intampla mai repede lucrul asta, cu atat se adapteaza mai usor. Iar germana o sa invete.
Unii copii incearca sa vorbeaca imediat, sa repete cuvinte, etc, altii acumuleaza intai si incep sa vb mult mai tarziu dar corect.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)
tinatache spune:
christel, multumim de vesti si numai bine in continuare!
kiki, daca el nu stie germana, cum ar comunica cu un psiholog? Daca el nu mananca nimic toata dimineata cred ca ii e si foame, eu fac urat tare la foame, poate si el la fel. Incearca sa-l tragi de limba, ce a facut la gradi, cu cine s-a jucat, cum ii cheama pe copii, sau pe educatoare. Sigur nu are prea multe de povestit ca nu intelege mare lucru dar macar ce stie poate spune. Da-i exemple: uite, ai creioane din astea la gradi? ce culori, pe cat posibil pe germana ca sa-l ajuti si pe el. Sau au masinutze, intreba-l daca a mers, daca i-a placut, ce culoarea avea, cate roti, etc.
Incearca sa iei cartulii mici cu poze, sa invatati amandoi cuvinte ca "minge, leagan, desenat, samd" pe care le pune in leg. cu gradinita. Si cand aveti de ex. ceva cu "malen", desenat, intreaba-l daca a desenat la gradi, sa-ti deseneze si tie ce a facut acolo si tot asa. In felul asta ar putea sa-si mai descarce din frustrarea de a nu putea comunica acolo, poate mai invatati amandoi cuvinte.
Tu inveti germana? Acum nu e f important, dar in 1-2 ani ar trebui sa poti purta o discutie cu educatoarea sau mai tarziu cu invatatoarea. E f important sa te socializezi cu ele si cu ceilalti parinti, e mult mai important decat pare la prima vedere si o faci pt copilul tau. Asta e, toti am trecut prin asta...
Numai bine!
Edit: kiki, unde locuiti voi acuma?