INSEMINARE 80
Raspunsuri - Pagina 10
Andra_C spune:
Irip, la prima inseminare, cu Cezara Bucur am stat 5 min pe masa acolo, picior peste picior.
Acum, la a doua, cu Bechir, m-a lasat doar 2 min, tot picior peste picior m-a pus sa stau. Cica cu cat stai mai mult cu atat e mai bine, dar dr sunt foarte grabiti...
angelica28 spune:
SA ITI IMPARTASESC SI EU CUM AU DECURS LUCRURILE LA INSEMINAREA MEA
:am facut stimulare cu femera si menopur ,la inceput menopur una la doua zile ,apoi dupa primul eco ,vazind ca nu raspund prea bine la stimulare mi-a bagat menopur zi de zi ,apoi in a 12 zi seara la 9 era intr-o simbata am facut pregnilul ,si luni am facut inseminarea,aveam doar un singur folicul simbata de 16 ,nu mi-a mai facut nici un eco apoi nici inainte de inseminare ,nici dupa ,pe masa ma lasat cred ca mai bine de un sfert de ora picior peste picior.Cert este ca desi nu am raspuns extraodinar ,inseminarea a reusit ,dar din pacate finalul a fost tragic la 9 saptamini sa oprit din evolutie!
Mutatia677-in stare homozigota
Mutatia844g -in stare heterozigota
2 INSEMINARI ,A TREIA IN CURS ,O SARCINA OBTINUTA NATURAL IN IUNIE 2010,OPRITA DIN EVOLUTIE LA 13 SAPTAMINI
Tratament actual inainte de sarcina:femibion1 1/zi,acid folic1/zi ;magmeB61/zi;vit E3/zi;cetebe1/zi,
Inseminare reusita in iunie 2011 dar pierduta la 8 saptamini.
irip spune:
Sa inteleg ca IA facuta cu dna Bucur a fost reusita. Mai facusei alte IA inainte? Ce probleme aveati? Mie mi-au spus ca nu s-a demonstrat stiintific ca ramanerea in pozitie culcata ar fi de folos si ca spermatozoizii au fost plasati direct in uter, neavand cum sa se scurga..Acum nu mai stiu ce sa mai zic...
irip spune:
Angelica, te stiu de la capitolul Dragos Albu. Si eu am fost la domnul doctor si mie mi-a recomandat Femara, insa eu am refuzat sa iau Femara dupa ce am citit pe net si nici nu m-am mai dus la el. M-am reorientat catre Gynera. Acum parca imi pare rau ca nu am insistat la Albu sa imi fi dat alt medicament de stimulare si sa fac o IA cu el. Am citit despre fete care au reusit la el cu IA. Sunt in dubiu. Eu la Gynera coboram imediat de pe masa.
dankutza spune:
Claris
la cate ore dupa administrarea pregnyl-ului ati facut inseminarea?
primele doua IA si amandoua reusite, am facut Ovitrelle si a doua oara Pregnyl cam cu o ora, o ora jumatate iniante de IA. LA a treia IA, facuta in iunie, am facut Pregnylul cu o seara inainte si a doua zi IA. Asta nu mi-a reusit.
Ati facut ecograf inainte de inseminare ?
da, la toate 3.
Ce ar trebui sa se vada la ecograful de dinaintea inseminarii?
un endometru de cel putin 8 mm si cel putin un folicul peste 18mm
Se poate observa daca s-au spart foliculii?
da, se poate vedea lichidul douglas in ovar, semn ca s-au spart foliculii. Mai tarziu acest lichid se va transaforma in corp galben.
E recomandat sa fie sparti sau nu ?
Cezarei ii place sa stea cu spermatozoizii la panda. Ii trimite cu jet puternic direct pe trompe si micii violatori asteapta.
Sau se mai face un ecograf dupa o zi de la inseminare sa se vada daca s-au spart foliculii?
Daca ceri tu in mod special sa mai faci o eco a doua zi, dr iti face. Eu nu am cerut. 
Andra_C spune:
Irip, cu Cezara a reusit de la prima inseminare. Nu mai facusem niciodata, tocmai de aceea s-a si mers pe ciclu normal. Noi suntem foarte bine cu toate analizele mai putin ca am eu anticorpi antispermatici. Am o prietena care a facut o IA si a pus-o sa stea jum de ora pe masa si tot nu a prins, asa ca e dupa cum vrea Dzeu, asa cum vb si voi mai sus....Acum sa vedem daca reusim sa-i facem si un fratior/o surioara la fel de repede, nu am mari sperate la IA facuta acum, dar sper ca la cea din septembrie sa se prinda
Tu ai zis ca ai 3 nereusite, ce probleme ai? Si cand o faci pe a patra?
dankutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui claris "Eu pot sa-ti mai spun ca cei mai multi doctori una spun si alta fac. La teorie se pricep de minune, in practica lasa de dorit." Ai dreptate Irip,de asta vreau sa stiu cat mai bine cum trebuie facut o IA,pt ca am auzit de cazuri cand IA s-a facut cand foliculii erau prea mici,endometrul la fel,spermograma suficient de proasta incat sa trebuiasca FIV,asa ca ma astept sa se faca gafe. In orice caz daca stiu exact cum stau lucrurile ma voi impune si nu ii voi lasa sa faca ce vor ei pe banii mei,sau cand au timp,nu cand au timp ci cand trebuie ,daca nu pot cand trebuie sa nu faca IA sau alte proceduri care se fac la un anumit moment. ![]() |
Unii medici sunt nesimititi. Iti fac Ia aiurea ca sa te detremine pe tine sa hotarasti s afaci un FIV. Castiga mi bine de la un fiv decat d ela o IA.
dankutza spune:
| citat din mesajul lui irip Am si eu o intrebare pentru cele care au facut IA: Dupa IA, ati ramas in pozitie culcata? Daca da, cat timp? ![]() |
IA 1 - reusita 2 minute am stat pe masa
IA 2 - reusita 5 minute am stat pe masa
IA 3 - nerusita 15 minute am stat pe masa
Cel mai mult conteza ca dr sa bage spermatozoizii sus la trompe. Colul oricum se inchide.
dankutza spune:
| citat din mesajul lui irip Mie mi-au spus ca nu s-a demonstrat stiintific ca ramanerea in pozitie culcata ar fi de folos si ca spermatozoizii au fost plasati direct in uter, neavand cum sa se scurga..Acum nu mai stiu ce sa mai zic... |
Si mie mi-au spus la fel si dr Bechir si dr Bucur. Inclin sa le cred, gandindu-ma cat le ia sa deschida colul. Greu il prind. Ma mai gandesc si al nereusita de luna trecuta cand am mers pe contact sexual dirijat. Au ramas gigeii in vagin, ca altfel nu-mi explic cum naibii nu au fecundat 8 foliculi venind agale pe trompite.
irip spune:
Andra, nu o mai fac pe a patra. Ne-am programat la o consultatie pentru a discuta despre FIV. Spermograma sotului nu este tocmai buna. Oligoastenospermie moderata. Ni s-au dat sanse si natural, dar nu mai am rabdare. Nimeni nu imi poate garanta ca voi ramane natural. Au trecut doar apoape 2 ani de cand am decis ca ne dorim un bebe si nu s-a intamplat. Asa ca ce sa mai pierd vremea..Eu as mai fi incercat o IA, dar sotul meu crede ca este pierdere de bani.