Aspirante optimiste > 20 ani (705)
Raspunsuri - Pagina 7
lorena_86 spune:
alex mie mi-a zis d-na Viorica de la fundeni ca de la proteinele c si s am pierdut sarcinile dar si de la homocisteina prea mare
proteinele le am la limita inferioara si mi-a zis ca in sarcina scad si mai tare dar daca fac imediat anticoagulant e ok
da si eu m-am bucurat ca a scazut homocisteina, mai ales la ce alimentatie am eu
fetelor daca va zic ce nu mananc.....radeti de mine
si sa incep....nu pot manca: rosii, castraveti, ardei, ceapa, ciuperci, mazare, fasole verde, spanac, verdeata, ciorba o strecor, nu suport salatele si nici maioneza etc.
sunt o ciudata
========================================================================
Trombofilie, MTHFR - gena C667T genotip homozigot; doua sarcini pierdute: 7s si 6s
ajuta-ma sa devin o
cu
sanatos si la termen
YLARI spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Monique77 Ylari dar tie ti-a iesit proge' valoarea 88.51 sau 8.51? ca vad aici in valorile de referinta de pe buletinul meu ca 88.51 e o valoare valabila pentru trimestrul 3 al sarcinii... difera valorile in functie de locul unde faci analiza? logic ar fi sa nu difere nu? |
Scumpa mea iti transcriu de pe buletinul de analize:
Progesteron Rezultat = 88.51 nmol/L
Valori de referinta
faza foliculara 0.6-4.7
faza ovulatorie 2.4-9.4
faza luteala 5.3-86
menopauza 0.3-2.5
Ela

cate sperante mi-ai dat! Sa te auda Dumnezeu! 
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
http://lt1m.lilypie.com/0dLup3.png
Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
lorena_86 spune:
cristina, exact cum ai zis
chiar daca ai homocisteina normala dar ai una din mutatii trebuie sa faci anticoagulant injectabil pt proteinele c si s ca astea sunt factori de coagulare si daca scad embrionul inceteaza din evolutie
homocisteina nu este scazuta daca faci anticoagulante ci doar daca iei vitamine din complexul B, am vazut ca se pune mare accent pe acidul folic
deci ylari, degeaba ai tu homocisteina in limite normale daca in timpul sarcinii proteinele c si s scad mult atunci inceteaza in evolutie
de asta trebuie sa faci injectii
========================================================================
Trombofilie, MTHFR - gena C667T genotip homozigot; doua sarcini pierdute: 7s si 6s
ajuta-ma sa devin o
cu
sanatos si la termen
MeAlex spune:
Asa e Cristinuta, si eu zic la fel, cu Clexane le dam in cap la toate
, fraza asta o citeam si eu acum. Lorena, asta stiu si eu si de la d-na Viorica si de pe site-uri. MTHFR da probleme cu homocisteina care duce la formarea de compusi toxici pt bebel, pe de alta partea da si trombofilie si se alatura efectelor date de ceilalti factori ai coagularii (Proteina C, S, Antitrombina III...). Trombofilia e asa de importanta ca ea influenteaza chiar modul de prindere al embrionului, poate provoca probleme cu placenta, hematoame si mai tarziu, cand se formeaza cordonul, se pot forma cheaguri pe el si atunci bebe nu mai e hranit, oxigenat...
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru
http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060
DenyAnd spune:
| citat din mesajul lui MeAlex Ylari, sunt de acord cu Deny, nu cred ca aveai cum sa ramai daca ai prestat la cateva zile dupa ovulatie. Din cate am observat pe pielea mea (dar si a altora) este extrem de important sa prestezi cu mai mult inainte de ovulatie, in ziua ovulatiei si cel mult a 2-a zi dupa ovulatie (din 2 in 2 zile). De asemenea, nu tb sa fie abstinenta pana la prima prestare pentru ca scade calitatea spermatozoizilor (de aia la spermograma se zice sa fie recoltata dupa 3 - 5 zile de abstinenta). Inca ceva foarte important, scriu asta chiar daca stiti, e important sa nu se faca spalaturi inainte si dupa contact...pentru ca se distruge mediul propice spermatozoizilor si ei mor. Stiu ca MTHFR homozigot da homocisteina mare, stiu ca daca ai 2 mutatii hetero, practic se cumuleaza si e ca si cum aia avea una homozigota, deci mai dura, dar nu stiu daca ai 2 mutatii MTHFR hetero, iti afecteaza homocisteina. sper ca am fost destul de explicita, ca-s cam varza. La ce hematolog mergi la Regina Maria? |
MeAlex cred ca ai vrut sa scrii "trebuie" sa fie abstinenta pana la prima prestare (preferabil de cateva zile 3-5zile) ca sa nu scada calitatea spermatozoizilor, adica sa reuseasca sperma sa se improspateze.
P.S. spre sa va ajute cazul meu: luna trecuta cand am prestat(chiar 2-3zile inainte de ovulatie) pt bebe si chiar am ramas gravida, tati a avut o abstinenta de fix 7zile
Sarcina pierduta la 4+ (cauza->???. fac investigatii). Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, in curand
http://www.fertilityfriend.com/home/36cee8
Cristinuta_M spune:
Ai dreptate, Lorena
Homocisteina mea, la o luna dupa oprirea sarcinii in evolutie era la nivelul 12.
Dupa o luna de magne B6 forte ajunsese la 7...
30 de ani, sarcina de 24 sapt oprita in evolutie, factor XIII pozitiv heterozigot, posibila trombofilie indusa in sarcina. Tratament de intretinere cu aspenter 3/sapt, acid folic 5mg, folowise 1/zi, magneB6 1/zi
YLARI spune:
Hai ca bine ca mi-am notat, so: am prestat in fiecare zi cu test pozitiv de ovulatie si inca o zi dupaia, pauza 2 zile si dupaia iar inca doua pauza una si inca una
Acum stiti tot despre mine, ha ha ha...
MeAlex mi-am facut programare Reg.Maria la dr. Vasile Dana, la Medlife la Ciochinaru Mihai, la Coltea vreau sa merg la dr Ciocan Oana (pe care o cunoaste o vecina operata de varice) si la Fundeni, ofcourse vreau sa merg la dr U, la care pot ajunge printr-o prietena ![]()
Stie cineva ceva de cei de la Reg Maria si Medlife??
Intr-adevar nu am analize la Proteina C si S in sarcina.
Dar am gasit ultimele analize facute cu 2 saptamani inainte de a o naste pe Eva si am acolo urmatoarele chestii legate de coagulare:
Timp quick 13.3 (min10-max14)
Activitate de protrombina %94 (min 70-max100)
INR 1.08 (min0.9-max1.2)
Fibrinogen seric 350 (min200-max400)
Ce parere aveti?
Oricum mai e putin pana joi, totusi sper sa am noroc sa imi iasa si cele 2 recoltate azi ca sa am mai multe info de prezentat, sa nu merg bou si sa vin vaca.
POZE
Mami de Eva scumpa
MeAlex spune:
Deny, am zis bine...deci, medicii zic ca dupa 3-5 zile de abstinenta, spermatozoizii sunt cantitativ si calitativ minunati...de asta zic ca, inainte de perioada fertila nu trebuie sa fie o pauza foarte lunga, e bine sa fie de 2 zile (ca sa aiba timp sa se maturizeze spermatozoizii) pana la 5 zile. Peste 5 zile abstinenta, scade calitatea. Asta e f important pt barbatii care au probleme cu spermatozoizii...daca spermograma e ok, nu mai conteaza ca mai sunt niste spermatozoizi ametiti la cate zeci de milioane sunt OK.
Uitati ce am gasit pe un site:
Este recomandata abstinenta timp de 2-5 zile inainte de efectuarea spermogramei pentru a asigura un numar cat mai mare de spermatozoizi. De asemenea, nu evitati contactul sexual pentru mai mult de 2 saptamani deoarece o perioada lunga de abstinenta poate reduce numarul de spermatozoizi, precum si mobilitatea acestora.
si am mai gasit o discutie pe tema asta aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=89234
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru
http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060
DenyAnd spune:
| citat din mesajul lui lorena_86 eu iau asa: -aspenter -cetebe -magne b 6 -femibion 1 -acid folic -omega 3 -vitamina e din toate cate o pastiluta pe zi |
| citat din mesajul lui MeAlex semnatura: Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile |
Dragele mele, voi care luati atatea vitamine aparte pt pregatire sarcina, nu e mai bine sa le luati toate in una? Ca toate astea vitamine se contin si in prenatale, plus ca in prenatale sunt mai multe vitamine de folos pt sarcina.
Sau nu e voie pt voi sa luati toate N vitamine in 1?
Eu iau prenatale (vitrum forte cu iod) cu indicatia pe flacon "pt inainte, in timpul si dupa sarcina"

Sarcina pierduta la 4+ (cauza->???. fac investigatii). Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, in curand
http://www.fertilityfriend.com/home/36cee8
YLARI spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui DenyAnd
Dragele mele, voi care luati atatea vitamine aparte pt pregatire sarcina, nu e mai bine sa le luati toate in una? Ca toate astea vitamine se contin si in prenatale, plus ca in prenatale sunt mai multe vitamine de folos pt sarcina. Sau nu e voie pt voi sa luati toate N vitamine in 1? Eu iau prenatale (vitrum forte cu iod) cu indicatia pe flacon "pt inainte, in timpul si dupa sarcina" ![]() Sarcina pierduta la 4+ (cauza->???. fac investigatii). Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, in curand http://www.fertilityfriend.com/home/36cee8 |
Femibionul sunt prenatale, iar restul nu se contin in concentratiile astea in cele prenatale.
Apropo fetelor am comparat un pic Elevitul cu Femibionul si am vazut ca Elevitul are mai multe vitamine si in concentratii mai maridecat femibionul. De ce e mai recomandat in ultima vreme acesta din urma, din cauza metafolinului?
Vroiam sa va mai intreb ceva, am completat in FF ca a devenit cremoasa secretia, ma rog cum se numeste si punctul de temperatura de acum doua zile a devenit alb, nu mai e plin. Ce inseamna asta?
Si inca ceva, vroiam sa va intreb ce importanta are TB pe seara, ptr ca mi-am luat-o adineauri (de curiozitate si din lipsa de ocupatie ca Eva e in parc cu ai mei) si am 37,7!!!!!! Ce Dumnezeu????? Am inteles ca si progesteronul mare da stare febrila, asa e?
Hai ca v-am zapacit zilele astea...
Ah si inca ceva deci imi este o sete continua, toata ziua mi-a fost sete, nu stiu cata apa am baut dar de maxim jumate de ora am baut 0,6 litri, imaginati-va toata ziua...
POZE
Mami de Eva scumpa