Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***336***
Raspunsuri - Pagina 14
dyana27 spune:
as putea sa ma alud ca mutzu e spaima vaccinului!!!!!!! l-am vaccinat de rotavirus, a facut rotavirus
; l-am vaccinat cu ROR.... acum cred ca are pojarel
; ca simptome ne incadram la fix, adica a bagat 3 zile de febra si scaune moi, in a 4-a zi s-a spuzit tot; initial am crezut ca e de la caldura, doar ca nu-i apareau capetele albe pe bubite cum facea de obicei, ci ramaneau doar pete rosii. si cand am vazut ca e si pe fata, si pe burtica, si spre picioruse... m-a trasnit ideea!!! Nu-mi dau seama exact daca are ganglionii inflamati la ceafa, l-am pipait eu dar nu ma lasa (asa ca e posibil sa-l doara si de aia sa nu ma lase)... dar in rest ne incadram perfect; urocultura, sumarul de iruina, coproparazitologicul au iesit negative, mai astept si coprocultura... dar sincer cred ca nu mai e cazul.
partea haioasa e ca mamele noastre nu-si amintesc daca eu si cristi am facut rubeola, iar pe mine deja ma doare usor in gat... n-ar fi haios sa-mi petrec concediul in pat in loc sa ma balacesc in mare?????

. chiar radeam de cristi ca daca ne intreaba cineva ce-am facut in concediu le zicem: "pojarel!!!" 


va tin la curent cu evolutia
inapreda spune:
Pisigri, citindu-ti meniul zilnic, mi-am dat seama ca esti "de-a mea" 
Singura chestie care nu "cadreaza" cu Monti e mincatul in 2 DACA Motanul nu-l agreaza pe dl. Mihaitza, in sensul e ca e greu (pentru mine, cel putin care sint pofticioasa iar cartofii sint "aerul" meu intr-ale halitului) sa stati fata in fata si tu sa maninci linte si el cartofi. Daca nu esti pofticioasa sau daca se "aliaza" cu tine, zau ca nu e greu deloc!
Important este si sa faci cumparaturile care trebuie; va fi mai greu de 2, 3 ori pina stii ce-ti place si unde le gasesti; de asemenea, tre' sa citesti etichetele la produse sa nu contina amidon sau zahar. Dar e greu pina le stii. De ex, mustarul de Dijon, marca / Crrefour e fara zahar.
Si, din nou, daca esti pofticioasa, nu tine chestii nemonti in casa. Decit cele ale Ilincai, din care, oricum, ma gindesc ca nu maninci (eu o mai dau si aici in bara, recunosc
)
Nu tre' sa citesti nici o carte (decit, desigur daca ai timp, energie timp si-ti face placere). Ai putea avea impresia ca te incorseteaza, ca e stricta, ca "nu e de voi" etc. etc. Cel mai simplu este sa cunosti principiile de baza si sa adaptezi meniul vostru zilnic conform acestora, fara sa te agiti cu retete "Monti" (el are multe feluri de mincare mediteraneene si foloseste multe ingrediente care nu se gasesc la noi). Din experienta, iti spun ca / cam toate mincarurile neaoshe pot fi adaptate.
Sa vedem:
Mic dejun: spuneai ca beti cafea cu lapte; ok, beti in continuare dar FARA LAPTE si DECAFEINATA! In loc de zahar, pui fructoza (sau alt indulcitor" dar fructoza e mai sanatoasa decit zaharina, de ex.
Laptele trebuie scos total din alimentatie. Si, ar trebui sa maninci FRUCTE dimineata. De care vrei. Nu pepeni. Nu banane. Monti zice ca e musai sa ai mic dejun dar daca maninci fructe si nu simti nevoia de altceva, nu-i bai.
Gina lu' Ian
Mi-e dor...
La 2 ani
inapreda spune:
Ciorba cu carne 


Ciorba mea preferata este de fasole boabe cu ciolan afumat.
Cred ca o luna -poate 2
- am facut urmatoarele ciorbe:
-de fasole cu ciolan
-de varza cu ciolan
-de fasole verde cu ciolan ![]()
Poti minca / ciorba cu ce carne vrei tu. Poti pune smintina. Sau -pe ciorbele de pui, de ex- smintina cu ou.
NU pui RADACINOASE!
Pare ciudat sa faci o ciorba fara morcov sau patrunjel dar te obisnuiesti si ies foooooooooooarte gustoase. Morcovi poti minca cruzi citi vrei pe post de gustare, Gatiti, nu, sub nici o forma.
In ciorbele Monti, pe linga carne, pun de toate: ceapa, usturoi, rosii, ardei verde, ardei rosu, dovlecel + "buruieni" de care-ti plac (tarhon si leusean la fasole, cimbru la varza, marar si patrunjel la radauteana sau...cum iti place tie)
NU CIORBA DE CARTOFI!
NU CIORBA CU OREZ!
AMIDOANELE si FAINOASELE sint interzise la Monti.
Exceptie: poti minca spaghete (si numai spaghete) in urmatoarele conditii:
1. sa fie fierte al dente
2. sa fie gatite fara grasimi.
Pont: spaghetele cu varza calita fara grasime in cuptor sint dementiale si nu se prepara greu. Pt varza: eu pun intr-un castron varza, ceapa, ardei, rosii, condimente + cimbru, pun folie de aluminiu, o bag la cuptor si...plec de acasa
vreo 2 ore.
Gina lu' Ian
Mi-e dor...
La 2 ani
Monnvas spune:
*La cafea, poti pune lapte degresat. Mie mi se pare mai buna fara.
Zic si eu ca Ina. Daca stii cateva principii, restul e floare la ureche.
Ina, eu am inceput de saptamana trecuta, dar n-am zis nimic fiindca ieri am dat-o in bara... urat de tot... cu macaroane cu nuca si pesmet
Macar au fost gatite in 2 ("Chiti si mami")
Nu ma bag la o continuare fiindca vineri plec la ocri si numai Monti nu se va manca acolo... Dar in saptamana asta in care am incercat nu sa tin Monti, da' sa nu mai mananc balarii am dat jos 1,5 kile.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
Kea spune:
Ah Dyana, ce le mai testeaza si Mutzu! Poate macar voi scapati! Multa sanatate!
Eu vineri m-am si vazut internata in spital
. Mi-am facut chiar si un minibagaj. Dupa parnz m-a pocnit iarasi o durere in zona rinichilor, de abia ma miscam. Bineinteles ca ginecoloaga avea program numai pana la pranz! Mi-am sunat sotul sa vina acasa si imi faceam fel de fel de scenarii cu ce ar trebui sa fac. Aici in orasel e un serviciu de urgenta, dar aia incep programul abia la 7 seara (se presupune, probabil, pana la ora aia mai gasesti medici la cabinet, plus ca si cei care fac acolo de garda lucreaza pe undeva). A, dar n-ar fi avut ce sa-mi faca, ca-s in general generalisti, imi dadeau numai trimitere la spital, ca am mai trecut pe acolo cand am facut mastita. Pe de alta parte, ma gandeam ca la spital m-ar fi oprit acolo pt ca neavand rezultatul de la laborator cu ce antibiotic imi trebuie, eu luand deja amoxi, nu stiu daca mai testau si altceva. Si daca imi faceau ei analiza, tot dura 2-3 zile. Nu stiu unde a gasit sotul un nr de mobil al ginecoloagei pt cazuri de urgenta si a sunat-o. Nu era in zona, ca ar fi fost prea simplu, dar mi-a zis ca venise faxul inainte de a pleca si ca cedeaza la nu stiu ce antibiotic, dar trebuie sa-mi gasesc un dr care sa-mi dea reteta. De unde naiba? Bun, ma gandesc sa-mi incerc norocul la medicul de familie, la care am trecut numai de 2 ori in 5 ani. Sun acolo, dar pe robot isi cereau scuze ca fix in ziua aia nu era nimeni la cabinet, isi indrumau insa pacientii la un alt dr. Ne-am dus la ala indicatu` fara nici o tragere de inima, dar surpriza, mi-a prescris 10 pastile, sa am pana maine cand merg la ginecoloaga. Am luat 4 pana acum, nu-s ca noua, inca imi mai simt mijlocul, dar sper sa reusim sa trecem si peste asta cu bine si fara sa-l afecteze pe bebe. Maine abia intru in 34 de saptamani. De am resusi sa ajungem cu bine la macar 37!
Scuze ca m-am pierdut in detalii, nu o mai iau de la capat. Va citesc, dar cu energia si moralul nu stau tocmai bine.
gasca!
inapreda spune:
Tartine: aici e ma greu; chestii tartinabile Monti sint gramda dar nu prea ai pe ce le...tartina ![]()
Ori faci piine monti; n-am facut never, nu stiu sa-ti spun.
Ori cumperi wassa (la noi gasesti la OMV sau la Kaufland). Te obisnuiesti cu ea repede; baiul e ca nu o poti minca cu grasimi decit daca are fibre peste 27 la suta, cred; la noi nu am gasit.
Ori...fabulezi si/sau inlocuiesti tartinele tot cu ceva rapid:
-omleta pe teflon cum vrei si cu ce vrei
-ochiuri facute mai tari si cu brinza rasa deasupra
-ochiuri facute in rosii din alea cum au si italienii, nu-mi vine acum in minte; eu desfac o conserva de rosii si o pun in tigaie; adaug usturoi, sare piper, frunza de dafin; rastorn 6 oua si pun capac; sint 
- tai felii de mozarella mai groase si -optional- le pui la "topit" in cuptor/microunde si le maninci cu rosii si putin ulei masline+busuioc
-vinetele le maninci cu rosii sau oua fierte tare
-pe ouale fierte tare poti pune spanac sau alte "paste"
-faci crema de linte/susan cu ce vrei tu si maninci cu morcovi, castraveti, rosii, telina, ce vrei
Gina lu' Ian
Mi-e dor...
La 2 ani
inapreda spune:
Felul 2: pe linga gratar de toate mamele, friptura poti face si tocanitze, ciulama, snitzel, chiftele etc.
Nu pui morcovi. Nu pui faina alba.
Eu am inlocuit-o ccu faina de linte. Cumpar linte din Kaufland si o macin in masina de macinat cafea de cite ori am nevoie, la snitzel, de exemplu. E fain ca o poti face fina, fina, sau o rishneshti mai mare is-ti ies mai "crunch"
Garnitura e mai "cu probleme" pentru ca nu e voie cartofi, nici orez, nici paste.
Eu maninc multa linte (chiar si acum am mincat linte cu ceafa again!), naut, fasole verde. Dar si brocoli putin "oparit" si cu mozarella rasa si pus putin la microunde e 
Sint fan conserve. Nautul si lintea numai la conserva le cumpar. Le poti minca / ca atare sau combinate.
Frecvent si RAPID (tocmai pentru ca e rapid fac asa: intr-o farfurie rastorn lintea sau nautul, si deasupra pun o conserva de ton, ceapa rosie si rosii (chery, de preferinta). Dar poti combina cu ficatei sau cu oua fierte. Musai cu ceapa ![]()
Nu mai stiu ce sa spun. Daca te intere' si nu ti se pare greu, iti mai spun.
GUSTARI excelente: migdale , ciocolata amara cu 75% cacao si caise uscate. Ti-as sugera sa ai intotdeauna in geanta, la birou si acasa pentru momentele in acre ti-e foame rau sau ai chef de rontzaieli.
si intreaba-ma orice, daca stiu, iti raspund cu toate ca eu n-am fost "studioasa", s-ar putea sa gresesc pe ici pe colo; ti-am spus cum am facut eu sa slabesc toate cele 35 de kg in plus. Acum am pus 6 la loc
si mi-e greu sa ma urnesc.
Gina lu' Ian
Mi-e dor...
La 2 ani
inapreda spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Monnvas *La cafea, poti pune lapte degresat. Mie mi se pare mai buna fara. Zic si eu ca Ina. Daca stii cateva principii, restul e floare la ureche. Ina, eu am inceput de saptamana trecuta, dar n-am zis nimic fiindca ieri am dat-o in bara... urat de tot... cu macaroane cu nuca si pesmet Nu ma bag la o continuare fiindca vineri plec la ocri si numai Monti nu se va manca acolo... Dar in saptamana asta in care am incercat nu sa tin Monti, da' sa nu mai mananc balarii am dat jos 1,5 kile. CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way |
Lasind la o parte faptul ca EU CRED ca arati minunat
, sa-ti fie de bine! Iar daca l-ai "ajutat" pe Chiscutza la prepararea lor, nici macar nu e o abatere! De ce ti-e cel mai pofta cind tii Monti?
Marius e fan Monti sau nu?

Gina lu' Ian
Mi-e dor...
La 2 ani
Monnvas spune:
Diana, uitai sa te tzuc, sanatate!
KEA
hai ca mai e putiiiin....
INA eu nu am mai respectat Monti in cele mai mici detalii. De ex., nu mai fac fata solicitarilor fara o cafea cu cofeina. Cat am tinut regimul cred ca asta mi-a lipsit cel mai mult, cofeina. Apoi mai scap cate o inghetata. De paine nu imi e dor, mananc wasa, chiar daca nu are chiar procentul respectiv de tarate. Rar combin cu grasimi - numai la salata de vinete. De cartofi iar nu-mi e dor. Hmm, sa zic de clatite sau de pandispanuri, ca nu mai am rabdare sa le monticizez. Dar nici nu ma grabesc sa slabesc, mai am f putin de dat jos si nu va rostul unor restrictii rigide.
Mie cel mai bine imi merge cu fructe la cina, MD consitent (wasa cu magiun sau omleta; apropo, interesanta omleta ta cu rosii, o sa incerc
) si pranzul iar consistent (carne sau paste cu legume). Azi am reusit sa nu o dau in bara, dar mi-a adus mama o praji... sper sa o haleasca Chiti pe toata ![]()
La mine a mers f bine substituirea painii cu altceva: cascaval, rosii, ardei. Nu am scos niciodata radacinoasele, poate si fiindca nu ma pricep la subtilitati de gatit ca tine, cu buruieni aromate.
Ma bag si eu in seama. La gustarea cu tartine recomand:
- wasa sau vitastar (o paine umeda, se gaseste in Kaufland, exista si la DM) cu magiun
- salata de vinete cu ardei sau rosii, fara paine
- orice pui pe tartina, pune pe cascaval in loc de paine.
A si INA, chapeau, 35 de kile ai dat jos????
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
