Pufi de ian-feb 2010 ! (37) -LMA MP!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Va spuneam de David ca a invatat sa escaladeze patutul... ei bine, devine din ce in ce mai experimentat. Doar ridica piciorul, pe urma isi trage si corpul si... gata. Cade fix in picioare. Nu se aude nici o busitura, nimic... ma trezesc cu el in bucatarie.
Azi la pranz bineinteles ca a facut ca trenul cand am vrut sa-l pun in patut... si era chiaun de somn. Plangea intr-una, se freca la ochi, se facuse aproape ora 3. Cum dadeam sa-l pun in patut ... balamuc mare. Asa ca l-am pus in pat la Mara (ea dormea deja in camera noastra) si m-am asezat si eu langa el. Noooo, nici asa nu e bine... "mamaia, mamaia"..." daca te dai jos din pat, te pun in patut". I-am zis odata, a doua oara l-am si pus... scandal mare. Bun, mai incercam odata ... l-am pus iar langa mine si a adormit in 5 minute. Deci s-a simtit amenintat si s-a conformat intr-un final. A avut o tentativa si in seara asta, dar de data asta l-am amenintat ca-l pun la colt. Ce stie el de colt?... v-am mai spus ca nu sta nici 10 sec. A tinut figura si s-a potolit. N-o fi bine nici asa cu amenintari, dar chiar nu mai stiu ce alte metode sa aplic. Daca refuza sa mai doarma in patutul lui am cam imbulinat-o. Au paturi etajate la ei in camera, dar e mult prea devreme sa o culc pe Mara sus. Sper sa revina la sentimente mai bune si sa nu fim nevoiti sa facem modificari la mobila.

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

simpli Tu pari o fire mai calma (deshi sincera sa fiu cred ca te avantajeaza si varsta si poate si maturitatea relatziei cu tati)... Tu cum reactzionezi cand te enervezi din cauza unei boacane sau mai degraba urlete de-ale micutzei? Sau tu reusheshti sa nu te enervezi?

_
din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare

Larisel, nu am fost o fire calma, incerc sa devin, lucrez f mult cu psihicul meu, incerc sa adopt ce imi place si ce nu imi place sa schimb, am citit carti care mi-au placut si am adoptat ce mi-a placut.chestiile astea pe mine m-au ajutat; ma enervez si eu tare, dar incerc fff mult sa ma controlez eu;am scapari in sensul ca mai tip, dar nu o lovesc; dar a fost greu inceputul insa acum parca a devenit ceva normal sa vb calm, sa ma autocontrolez;eu cred f mult ca parintii trebuie sa fie un exemplu, nu pot sa am asteptari de la ea daca eu nu pot face ceea ce ii cer;incerc sa fiu mereu optimista, vesela, sa ma bucur de ceea ce am , ca nu vreau sa treaca pe langa mine.Am fost f multa vreme pesimista si parca mereu plina de griji si nu mai puteam, eram prea incarcata psihic; de aceea acum incerc sa fiu mai calma, sa merg prin viata slow nu fast forward, incerc sa nu dramatizez, chiar daca mi-a rupt ciorapi, mi-a spart papusa de portelan sunt lucruri efemere, i explic ca nu e voie, data viitoare le iau din calea ei si merg mai departe; vreau ca fetita mea sa devina prietena mea, si asta pt ca simte ea nu ca ii impun eu
Cred ca diplomatia si calmitatea ajuta mai mult decat nervi si stres.. .trec anii si nu o sa mai putem da timpul inapoi si chiar nu vreau la batranete sa regret ca nu am stiut sa imi petrec timpul cu copilul meu...si sa admir un film in loc sa imi fac propriul meu film de basme(si aici nu ma refer financiar pt ca noi nu suntem bogati ci ma refer sufleteste).Vreau sa fie in casa mea, relaytia mea cu sotul/ copilul linsite sufleteasca

Evident ca eu/ noi incercam , acum numai Dumnezeu stie cum va fi

Mami de Ariana

Motto-ul meu:
"Eu sunt cate putin din tot ce am intalnit."

Mergi la inceput

Noapte buna

Eu cred ca ma mai bag un pic la aranjat prin camera, ca sa nu fie prea mare haos si apoi
Aveti grija de voi si ne auzim la cafelutza

Sper ca nici un puf sa nu mai faca febra si mamicile sa se relaxeze

Mami de Ariana

Motto-ul meu:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

neata!

cafelutza????

o zi fumoasa va doresc!

_

Bea, mami de doi baieti :
Ivan Matei (14.01.2010)
si 23+ cu Adam Stefan

Doamne ajuta sa fim sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

ehe bea...incepi sa fiimatinala....sarumana de coffe....

ce sa zic..ca numai ma plang....ink o zi de mare kk si ieri...caand m-am chinuit din rasputeri sa las di tati ca sa putem pleca...

dupa masa de pranz care a constat in pulpe cu cartofi la cuptor si un bibe de lapte..mancate cam repede...la o ora se trez jiji marait( nu ca n-ar fi fost de dimi)...si da-i si ia-l ...si plimba-l....si nikpana a vomat in jet pemine...si iar mar si car...si dormit 5 min si trezit si tot asa..iar voma...l-a laut mama afara..etc in cele din urma a adormit...vreo ora...trezit dat apa...iar voma...si leguma rau de tot...
si-a revenit pe la 9, cred...nu stiam ce sa-i dau de mancare...urla de foame..lapte...ioc..etc...a dormit vreo 3 ore...suficient pt mine cat sa-mi incarc bateriile....si s-a tot trezit...dar fara scandal...

acu ink nu stiu daca vom pleca n-am mai fc niciun bagaj...nik...

daca ma duc..ce ma fac fara el? stau k stres...
in fine...sunt cu nervulsi k capu....

va pup

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput

Neata,

Bea multumesc de cafelutza

Dece am avut si eu prb de genul acesta cu Ariana mai demult si mi s-a spus ca e un virusache la stomacel si singura solutie sa treaca e sa nu ii dai de mancare, nici macar lapte, un pic de apa si cand vezi ca nu mai vomita si incepe sa ceara de mancare ii dai cate putin....mie asa mi-a spus ca virusul trebuie sa iasa din organism si noi daca ii dam de mancare practic ii cream conditii de sedere....imi pare rau ca aveti probleme, va sa treaca repede ....eu am spus ce a functionat in cazul meu, intr-o zi s-a cam rezolvat prb, numai vezi ca englezi merg pe un sistem romanii pe altii(adica am inteles ca in astfel de cazuri ei dau medicamente), poate ca cel mai bine ar fi sa mergeti la medic , eu nu intentionez sa te sperii dar am inteles de la o mamica ca de la un astfel de virusache netratat a facut rotavirus(ca e adevarat sau nu nu stiu) , dar ce e sigur e sigur....sper sa nu te superi pe mine ca am spus

aveti grija de voi

Mami de Ariana

Motto-ul meu:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Neatza...

Sarumana pt cofee Bea. Vrei sa ma omori cu pozele astea? Nu de alta, dar imi imaginam cum stau linistita asa cu toate bunataturile alea in fata si cum vin copiii calare pe mine si imi zboara toata tava aia.

Simply vorbesti foarte frumos si gandesti foarte bine. Sa-ti ajute Dumnezeu in continuare in tot ce ti-ai propus. Desi sunt de acord cu tine in tot ceea ce spui, din pacate mie nu-mi iese mereu . Stresul, oboseala si nervii si-au spus de multe ori cuvantul. Inca dinainte sa devenim parinti am cazut de acord cu tati ca nu ne vom lovi niciodata copiii si am reusit pana acum, dar un ton mai ridicat in situatii critice nu am putut sa-l controlez tot timpul.

Alexutza sper ca deja esti mai bine si ai inceput sa te bucuri si tu cu adevarat de vacanta .

BF cum mai sunteti?

Dece fa ce simti. Pana la urma e foarte important comfortul psihic. Ia-o si pe maica-ta in Delta sa stea cu Luca. Sanatate multa.

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplicity
Eu una nu sunt de acord cu lovitul, batut peste manutze,cel putin nu la varsta asta;adica noi suntem oameni maturi si stim sa ne controlam dar la un copil de un 1n si jumatate ce asteptari sa ai,ca el inca nu a invatat sa se autocontroleze, cum sa invete daca noi nu le aratam,noi suntem pt ei un exemplu;vb cuiva dati tie peste maini nu unui copil care abia acum se formeaza ca si om

Mami de Ariana

Motto-ul meu:

Buna dimineata,

Am vazut ceva activitate aseara. Si eu am aceeasi abordare ca si Simply. Pana la 3 ani orice forma de pedeapsa fizica este interzisa. Furia si agresivitatea sunt forme primitive de exprimare / "comunicare" si ei la varsta aceasta dpdv intelectual cam aici sunt. Pe masura aparitiei limbajului, autocontrolul se poate instala mai usor folosind cuvintele si descarcarea tensiunilor se realizeaza prin limbaj. Munca educativa este mult mai usoara dupa aparitia vorbirii.

In paginile scanate pe care vi le-am trimis, gasiti cateva explicatii. Le mai trimit odata si incerc sa le mai ordonez putin.

Eu zic ca este si o parte buna de vazut. Sunt copii cu caractere puternice care vor sa se dezvolte.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Beatrice1982

neata!

cafelutza????

o zi fumoasa va doresc!

_

Bea, mami de doi baieti :
Ivan Matei (14.01.2010)
si 23+ cu Adam Stefan

Doamne ajuta sa fim sanatosi!

Buna dimineata,

S-a trezit Adam devreme?

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui larisel
Nu shtiu ce sa-i mai fac, imi pare rau ca ma si enervez (relativ repede) si avem scene destul de des. Dar si face faze de imi vine sa-mi iau campii... Azi a mushcat-o rau pe Alena de mana (fara sa-i faca aia cine shtie ce serios, sa-i fure vreo jucarie ceva). Alena a inceput sa urle, normal, o durea. Noi (eu si tati) am sarit pe ea sa pupam sa treaca, sa o linishtim... Naty ce face? Urla si ea si chiar mai tare... de ce? Alena avea atentzia amandurora si nu putea ea sa ramana mai prejos. Chiar a plans si s-a calmat mult mai greu decat cea intr-adevar indreptatzita sa urle.
Si eu simt si vad ca intzleg multe "dedesubturi" la varsta asta. In cazul de mai sus, chiar a facut-o intentzionat, nu pot zice c-a facut-o din joaca.

_
din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare

Si probabil pentru ea a fost o suferinta reala sa vada ca v-a pierdut pe amandoi. Probabil ca Natalia va fi cea care va dori mai multa atentie. Pare mai dependenta de afectiunea voastra decat Alena?

Povestea unui Dor

Mergi la inceput