Aspirante optimiste > 20 ani (703)
Raspunsuri - Pagina 14
Bob_Pixel spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui irmaria Nu vreau sa supar pe nimeni, insa ceva nu imi este clar in legatura cu aceste valori beta. Eu citesc si forumul de FIV si acolo una dintre fete in ziua 7 dupa fertilizare a avut valoarea beta de 21,9
Ce inteleg eu din valorile de mai sus este ca acele sapt sunt de fapt saptamani de la ultimul CM, si nu saptamani de la ovulatie... |
In mod uzual, cand se exprima saptamanile de sarcina, se subintelege ca se numara de la UM. Tabelele de genul celui de mai sus numara la fel. Daca cineva s-ar referi strict la varsta gestatiei numarata de la conceptie, atunci lucrurile ar fi foarte bine punctate. Cum este cazul celor care fac FIV: acele femei stiu categoric momentul conceptiei si ele pot numara fara greseala varsta sarcini dupa conceptie. Dar cum organismul uman nu este o masinarie, putem aproxima valori mediane ale ovulatiei in functie de monitorizari pe mai multe menstruatii (cu temp bazala, cu ecografii, cu analize de progesteron etc.) Si chiar daca stii cu siguranta ca in ultimele x luni tu ai ovulat fix in z14, asta nu inseamna ca automat luna aceasta ovulezi in 14.
Fata din exemplul dat de tine, Maria, este in saptamana 3 de sarcina confirm UM, respectiv o saptamana de la conceptie. Ea s-ar incadra bine in tabelul pus de Deny, ii corespunde, intr-adevar, valoarea de la 3 sapt.
Ma rog, calculam mult si facem x scenarii. Maine e o zi noua, o zi buna !

Un ingeras pierdut in luna 6... asteptam un curcubeu dupa furtuna !
DenyAnd spune:
Ma simt atat de penibila ![]()
Am inceput ziua cu vestea buna, si o termin cu cea rea.
Nici nu stiu cum sa-i explic lui tati ca... uffff

5+ confirmata doar prin HCG
lorena_86 spune:
deny, felicitari
m-am bucurat mult ca ne-ai dat vestea cea buna
sincer eu nu credeam
sa stii ca nu trebuie sa te bazezi exclusiv pe beta
am o cunostiinta care la a 3 a sarcina testele erau negative
ea simtea ca e insarcinata si testele erau insarcinata
a mers la o dr ginecolog si ia zis ca are un fibrom uterin
nu s-a descurajat si a mai mers la alt medic si surpriza: e bebe de 12 saptamani iar testele erau negative
am intrebat un medic cum e posibil si mi-a explicat ca nu e o regula sa creasca beta imediat dupa implantare....poate dura mai mult
eu zis sa nu te descurajezi si sa mergi urgent la alt medic....de data asta mai bun
tin pumnii
acum sa va zis si despre mine
aseara cand faceam bagajele, acum suntem la tara la bunica sotului, m-a sunat o vecina pe care o rugasem sa-mi recomande un medic ginecolog bun (intamplarea a facut ca e chiar unchiul ei dr) si azi dimineata la prima ora am fost la el
un dr minunat, mi-a vb foarte frumos
mi-a facut eco si mi-a zis ca ved trompele usor inflamate si ca se poate sa am salpingita
mi-a zis ca e clar ca am trompele infundate la cum arata la eco si m-a programat la histero imediat dupa cm, imediat ce se opreste
imi e frica acum ca stiu ca daca sunt infundate doare tare histro
si mi-a zis ca daca sunt infundate o sa-mi faca un tratament sau o procedura de dilatare a trompelor
ma interneaza in spital ca sa nu platesc nimic si imi face
acum astept cm si eu cred ca cel tarziu 15-17 august imi face
l-am intrebat daca sa-mi fac secretia si a zis ca nu e nevoie
cam ciudat....
ma rog, macar sa pot ramane ue gravida dupa
asa ca fetelor nu stati si mergeti si la alti dr ca eu am fost la dr aia unde am lucrat eu si mi-a zis numai prostii.....ca trompele nu se vad deloc la eco....ca aia ca alalta.....
mai cereti si o alta parere ca timpul trece
daca in juma de an nu ati ramas gravide mergeti la o histero sau laparo sau alte proceduri ca sigur e ceva in neregula
eu stiu ca la inceput am rama din prima apoi cand am vazut ca lunile trec si nu se intampla nimic mi-am dat seama ca e ceva in neregula
care ati facut hsg, sa-mi ziceti si mie cu a fost
a durut tare?
cat dureaza?
si ce ati simtit?
chiar am emotii dar si abia astept sa vad ce si cum
mia zis dr ca daca nu sunt foarte rau infundate proceduara de hsg le poate forta sa se dilate putin
asta e explicatia de ce multe fete au ramas imediat dupa hsg desi la procedura nu a aratat nimic in neregula, ca jetul ala de fapt le dilata si le elibereaza putin
cele care ati avut trompele infundate ce proceduri ati facut apoi? ce tratament a urmat?
va pupic pe toate
sunt asa de incantata
macar acum stiu de ce nu am mai ramas
========================================================================
Trombofilie, MTHFR - gena C667T genotip homozigot; doua sarcini pierdute: 7s si 6s
ajuta-ma sa devin o
cu
sanatos si la termen
Mihaelafalt spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui DenyAnd
Fetele ![]() multumesc pt raspuns, si sunt de acord cu voi ca daca iei progesteron poate ridica TB.Repet ca progesteronul nu intarzie mesntruatia, ci hraneste uterul pt implantarea ovulului fecundat. El poate sa face sa nu-ti mai vina rusii numai daca iei ORAL!!! dar eu am luat-o vaginal! si de acuma 3zile am luat oral din cauza sangerarilor. De azi o mut la vaginal Lunile trecute TB la mine mereu era peste 37,0 dupa ovulatie. Lucru foarte straniu la mine luna asta(iulie) e ca se mentinea la 36,75-36,80 PLUS ca luam si utrogestan. Altceva: in zilele cu petele maro TB a fost 37,0, dupa asta a scazut iar la TB de mai devreme: 36,75. Acuma sa va dau si raspunsul mult asteptat: HCG=17,6 (laboratorul mi-a mai scris pe foita aia "pana la 3saptamani"). Deci dupa varsta gestationala chiar am 3 saptamani, dar dupa UM am 5 saptamani Acuma ce spuneti de asta? Tati este asa de bucuros Azi am mai dat inca o data HCG-ul si maine ma duc dupa rezultat. 5+ confirmata doar prin HCG |
Deny felicitari pentru sarcina si pentru ca te-ai hotarat sa mai repeti beta inca o data.
Eu sunt intr-un butoi mare cu toate ca vestile sunt bune eu intru parca intr-o depresie din ce in ce mai mare si ma nemultumeste tot ce vine in fata mea.Am facut beta si a iesit 0,1 deci sunt in regula total, am fost astazi si la homeopat si mi-a zis ca am probleme cu capul, da sunt foarte stresata si nemultumita, mi-a dat ceva homeopat dar nu am gasit la farmacie sa cumpar, o sa caut sa iau ca a zis ca o sa ma linistesc dupa.
Cat despre trompa e foarte in regula, ovarele si uterul super, ea a zis sa nu astept 6 luni ca doza pe care am luat-o eu este prea mica si se elimina intr-o luna din organism, da ea a zis liber dupa 4 luni am fost si la doctorul de familie si asistenta cand m-a vazut m-a intrebat cum merge sarcina de atunci sunt cu fundul in sus.
Moni imi pare foarte rau ca esti suparata, incerc sa te inteleg dar nu pot gandi prea mult.
Am vazut unele fete care se pregatesc de concediu, va doresc distractie placuta si sa veniti cat mai relaxate inapoi si cu bebei daca se poate.
Ma scuzati ca mai mult nu vreau sa mai comentez, daca maine o sa am dispozitia necesara o sa o fac atunci.
Pupici.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
Bob_Pixel spune:
Eu zic sa te urci in pat, cu un lapte cald cu miere daca te ajuta sa dormi si sa te linistesti. Beta de maine va va lamuri ce si cum, pana atunci, incearca sa stai calma. Daca nu mai e bebe acum, va fi luna viitoare sau cealalta. Nu mai stiu ce sa-ti zic, ma simt eu foarte prost acum ca am insistat cu valorile, cu calculele... n-am avut nicio intentie sa te supar, jur. 

Fugi in pat, intinde-te, incearca sa dormi, sa uiti seara asta stresanta 
Mihaelafalt spune:
Deny linisteste-te si incearca dimineata sa suni la laboratoe sa ii spui ca e o urgenta si ai nevoie neaparat de rezultatul al 2 la beta si in functie de ala stii ce trebuie sa faci.
Te rog mult cum iti vin rezultatele daca nu s-a dublat in 48 de ore sa te prezinti de urgenta la spital.
Sunt sigura ca o sa fie bine dar Doamne fereste daca nu sa stii ce ai de facut, eu astazi mi-a recoltat sange la 15,20 si la 18 aveam rezultatul la beta.
Te pup si iti doresc numai bine, pana la o lamurire exacta a situatiei stai intinsa in pat, incearca sa te relaxezi ca sa nu faci rau bebelului.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
Bob_Pixel spune:
Lorena, eu am facut 2 HSG. Prima in aprilie 2010, facuta in spitalul Elias. Asta a fost dureroasa tare, a durat cred ca undeva pe la 10-15 minute. Am avut trompele infundate si mi le-au desfundat, de aia m-a si durut. Am luat putin inainte de interventie un nurofen, dar a fost inutil. Am plecat acasa pe picioarele mele, pana seara nu mai simteam decat disconfort. Am sangerat 4 zile (dar unele femei nu sangereaza deloc), putin si cu ceva murdarie (banuiesc "materialul" care obstructiona trompele). Hsg a fost facuta in z10, Bob s-a prins in z17, din prima.
A doua hsg am facut-o acum, in mai, la o clinica privata, m-a costat 4 mil toata povestea (la spital mi-am cumparat substanta de contrast
). Asta a durat foarte putin si nu m-a durut deloc, am plecat chiar putin nedumerita, dar macar aveam trompele curatate. Si n-a dat rezultat, dupa cum se vede
Doc de la clinica privata mi-a dat si reteta de antibiotic pentru 3 zile, ca sa nu fac vreo infectie, dar m-am consultat si cu doc meu si am hotarat sa nu-l iau, pentru ca nu reactionez dragut la antibiotice.
Inainte sa fac ambele hsg, mi s-a pus in vedere sa vin cu analizele la zi(secretii, chlamydia, myco + ureaplasma + Pap) si monitorizare ecografica de ovulatie.
DenyAnd spune:
Uitati ce am gasit eu de ma leg ca nebuna de acest tabel
, ca aici chiar ma incadrez in normal cu valoarea mea 17,6(2august) cand eram inca 4saptamani dupa UM.
Beta Levels in Early
Pregnancy and Beyond
Weeks after LMP -Days after conception -HCG level for single baby
(mIU/hCG)
3 Weeks -7 -0 to 5
4 Weeks -14 -5 to 426
5 Weeks -21 -18 to 7340
6 Weeks - 28 -1,080 to 56,500
7 to 8 Weeks -35 to 42 -7,650 to 229,000
9 to 12 Weeks -49 to 70 -25,700 to 288,000
13 to 16 Weeks -77 to 100 -13,300 to 254,000
17 to 24 Weeks -4,060 to 165,400
25 Weeks to Birth -3,640 to 117,000
4 to 6 Weeks Post Birth -Less than 5
Sursa: http://stages-in-pregnancy.com/beta-levels-in-early-pregnancy.html
Recunosc ca ma nu ma las batuta! ![]()
DenyAnd spune:
Lorena mesajul tau imi dau aripi din nou 

![]()
![]()

O sa vedeti cum tati imi va face o bataita ca iar m-am descurajat, dar mai ales bebelul cand il voi tine in brate "mami, da' ce nu m-ai crezut la inceput ca chiar eram in burtica ta
!" Apoi atuncea eu am sa ma fac toata ![]()
![]()
![]()
![]()
Ma astept deja ca dupa luna 4 cand il voi simti prin miscari, sa-mi dea vreo doua puternic de tot
pt descurajarile mele de azi ![]()
DenyAnd spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bob_Pixel Eu zic sa te urci in pat, cu un lapte cald cu miere daca te ajuta sa dormi si sa te linistesti. Beta de maine va va lamuri ce si cum, pana atunci, incearca sa stai calma. Daca nu mai e bebe acum, va fi luna viitoare sau cealalta. Nu mai stiu ce sa-ti zic, ma simt eu foarte prost acum ca am insistat cu valorile, cu calculele... n-am avut nicio intentie sa te supar, jur. ![]() ![]() ![]() Fugi in pat, intinde-te, incearca sa dormi, sa uiti seara asta stresanta ![]() Un ingeras pierdut in luna 6... asteptam un curcubeu dupa furtuna ! ![]() |
Bob, linistete-te si tu, o sa vezi cum maine o sa radem amandoua de "nebunia" de azi seara
Nu stiu de unde atata optimism? Poate pt ca ii simt pe baietii mei?
Te pup Bob, si stai linistita ca nu esti vinovata

Posibil ca hormonii de sarcina deja imi joaca feste de asa repede cad si plang si apoi asa repede imi revin si rad