Credit ipotecar, unde?
Raspunsuri - Pagina 18
bbea spune:
Am luat cea mai mare teapa cand am refinantat in franci elvetieni acum 3 ani...acum creditul ni s-a dublat ... facem parte dint- un grup care este intr-un proces cu banca de mai mult de 10 luni...speram sa fie bine ...Am castigat , dar a facut banca recurs!
ela_04 spune:
Astazi am semnat!
ufff mari emotii!!!
A durat de la 10 pana la 14 toata povestea si noi eram si cu bb dupa noi...in fine a trecut si asta!
Mai avem un hop la cumparare si apoi la mutare.
Bcr-ul nu stia de comisionul de retragere care trebuie suportat de cumparatori. Dar nu a fost asa o tragedie pt ca cei de la care cumpar si-au deschis cont tot la bcr pt cand vom semna. Iar taxa de transfer in cadrul aceasi banci este de 2 euro indiferent de suma.
Asa ca e ok.
Taxa aia de 2% a fost dureroasa rau.
Va multumesc mult pt sfaturi. Ca ati fost pe aici. E tare bine sa poti vb cu cineva care a trecut prin ce treci tu
bb_yasmi spune:
ela nu nu inteleg cu ce te ajuta sa transferi in cadrul aceleasi banci?? ii lasi in banca banii?? tot ii vei scoate pana la urma iar oricand ii vei scoate vei plati cei 0,5% din suma.
mamica implinita cu 2 comori !!
nadaflorilor spune:
s-a incheiat tot si in cazul mamei, banii au intrat in cont dupa 7 zile de la semnarea contractului....
la un cont curent nu ai nicio dobanda...maicamea ii va muta la alta filiala bcr mai aproape de ea si pentru ca poate dura pana va avea nevpie de bani intentioneaza sa-i puna in depozite ...desi eu as fi optat pentru cont de economii...dar individul de la banca s-a facut ca nu pricepe ce i se cere (si jur ca a avut scris pe hartie fix denumirea produsului de economii asa cum apare pe siteul bcr... dar nu ma mir, nu ar fi in interesul bancii sa sfatuiasca clientul catre produse flexibile)
sa veti succes pe mai departe
si multumesc tuturor care au postat informatii si sfaturi, mi-au fost foarte utile
ps. s-ar putea sa ma mut la subiectul cu constructiile...
Nina, 32s+,
ela_04 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bb_yasmi ela nu nu inteleg cu ce te ajuta sa transferi in cadrul aceleasi banci?? ii lasi in banca banii?? tot ii vei scoate pana la urma iar oricand ii vei scoate vei plati cei 0,5% din suma. mamica implinita cu 2 comori !! |
eu cumpar si eu la randul meu. Banii nu'i pastrez as fi vrut eu... ba trebuie sa mai pun
celor de la care cumpar le-am sugerat sa-si deschida cont tot la bcr astfel sa fie mai usor (si mai ieftin pt mine bineinteles).
Martea viitoare cumparam. De la bcr mi-a spus ca pe vineri, luni intra bani...da' am pus marti sa fiu eu sigura.
Edit: vin si eu la constructi ca ne mutam la casa
bb_yasmi spune:
bravo ela!!! felicitari!!
noua cei de la casa ne-au spus ca vor banii in mana sa nu mai plateasca ei comision dar bonus..au platit ei panoul de la usa de intrare in casa
bb_yasmi spune:
nina,a sa este! trebuie mutati intr-un depozit. daca ii lasi in cont curent am inteles ca mai platesti tu anumite taxe, comisioane.... daca nu are nevoie mama urgenta de bani sa ii puna intr-un depozit la termen in euro pe 3,6 luni. vezi ca sunt unele banci cu dobanda bunicica iar aceste dobanzi se pot negocia la sume mai mari (45.000-50.000 euro de ex).
nadaflorilor spune:
nu stiu la alte banci, dar la bcr eu am luat teapa anii trecuti, am deschis un cont curent la indemnul si sfatul aganjatului bancii, am pus un car de intrebari sa ma asigur ca va fi bine ptr mine si m-a asigurat ca e bine, mi-a pusi in brate si un vraf de fluturasi si pliante..in fine dupa 3 luni la overificare alt angajat al sucursalei mi-a dat un extras de cont si mi-a precizat ca soldul 0 din extras nu e real..ca de fapt datorez bancii comisionul de administrare.... despre care stiam de la primul angajt ca e 0 daca soldul e 0.... m-au mai iritat si cu alte tampenii si m-am decis la o saptamana sa inchid contul...am avut de plata 60de lei pentru ca au administrat trei luni un cont cu 0lei...
eu asteptam o suma in euro si am vrut sa nu am posibilitatea sa schimb euro in lei fara sa ajung la vreun ghiseu, primul angajat al bcr m-a sfatuit sa deschid cont curent in lei si sa solicit internet banking...ca din momentul in care am euro in cont sa pot face tranzactiile cum vreau eu...
pe langa ca m-a aiurit cu lipsa comisionului ala, m-a pus si sa deschid aiurea acest cont... eu am insistat spunandu-i ca am cont in euro la alta sucursala bcr... in concluzie la ora aia nu se puteau face schimburi valutare intre conturi deschise la sucursale diferite...tanti s-a scuzat ulterior ca nu a stiut..si ca a gresit....
parerea mea este ca sunt instruiti sa determine clientii sa deschida conturi curente pentru minunatele lor comisioane..
de la bcr am plecat la bancpost, nu or fi straluciti dar macar nu am a ma plange de relatia banca - client...chiar am dat peste oameni care nu cauta sa te abureasca sau sa te incurce
in ziua de azi dobanzile nu sunt f mari, la un cont de economii ai o dobanda mai mica decat la un depozit, dar e mai flexibil in sensul ca depinzi de scadenta, se calculeaza dobanda la soldul de la sfarsitul lunii...
daca ai nevoie de banii din depozit obligatoriu inainte de scadenta (se intampla) pierzi dobanda...la contul de economii se aplica o regula de calcul si dobanda se diminueaza proportional cu numarul de zile pana la scadenta.....dar nu ai beneficiu 0 ca la depozit(am la bancpost maxicont de economii si mi se pare destul de bun..)
apoi am patit-o la cec cu un depozit al mamei, a mers cativa ani bine...adica se reinnoia la scadenta, stiind regula am mers dupa vreo 6 luni de la scadenta sa scot dobanda si surpriza...nu s-a mai reinnoit...(oricum erau bani putini in cont)
in fine dar decat cont curent e mai bine depozit, in cazul in care nu au alt produs de economisire
ps. o sa incerc sa ma gandesc ce si cum sa o sfatuiesc, ea vrea sa cumpere un teren si sa inceapa o constructie...prin urmare va fi o treaba de durata si intre timp va avea nevoie de diverse sume....
Nina, 32s+,
ela_04 spune:
Multumesc bb_yasmi
Doamne ajuta sa mearga bine totul si sa apucam sa ne mutam pana da iarna.
Cat despre bcr si eu am avut experiente urate aici. Aveam un cont de debit in care imi mai puneam niste banuti sa-i am acolo.
Cand dintr-o data au inceput, prin 2008...daca vroiam sa depun (in lei) 5 lei comision -nu conta suma. Daca vroiam sa platesc vreo factura de pe contul respectiv 5 lei comision. daca retrageam bani 5 lei
m-am simtit cam furata asa...astfel incat am cerut inchiderea contului. Si la inchidere am avut mari probleme. Imi tot spuneau ca gata e inchis si de unde! Intre timp se facusera vreo 10 lei de plata...in cateva luni. Eu veneam in fiecare luna si imi tot bagau scuze.
A trebuit sa fac un pic de circ cu ei acolo. Pana nu am facut scandal nu am reusit sa inchid contul ala.
Acum stiu ca imediat dupa tranzactie trebuie sa lichidez contul si sa verific bine sa numai am vreo surpriza.
ela_04 spune:
Au fost 2 zile de cosmar!!!
Mai intai vanzatorii au spus ca ei vor banii inainte de semnarea actelor la notar. Adica sa le fac transferul inainte....
Le-am explicat ca nu se poate asa ceva...apoi ca sa scot banii...sa-i dau la notar.
Pana la urma a mers notarul cu noi la banca si am facut actele in banca.
Pana sa ajungem la banca ....ne-am trezit ca nu au intrat banii in cont... noi trebuia sa semnam, trecuse o saptamana de cand vandusem si nu aveam banii.
Telefoane peste telefoane...am inebunit...daca nu semnam mai trebuia sa amanam cu o saptamana ca unul din vanzatori nu putea sa mai scape de k\la munca...
Pana la urma am semnat...dar prin ce emotii am trecut...numai eu stiu.
Nu mai vand-cumpar prin banca...cate zile am!!
Noroc ca a putut mama sa stea cu copilul ca de la 11 dimineata am ajuns la 17 acasa, nemancati dar fericitii posesori ai unei case din chirpici cu 250 de mp teren.
Ps. Si totul a plecat de la un apartament 2 camere cf 2 in care numai avem loc.
Eu zic ca per ansamblu a iesit bine.