Credit ipotecar, unde?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingrid2907 spune:

fondul de rulment este o mare problema. Eu l-am lasat si din el s-au platit intretinerile care urmau.

La nou apartament nu au vrut sa-l dea ..pe motiv ca nu au bani sa plateasca facturile la timp si se folosesc de el...si da ..s-au scazut intretinerile care veneau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingrid2907

fondul de rulment este o mare problema. Eu l-am lasat si din el s-au platit intretinerile care urmau.

La nou apartament nu au vrut sa-l dea ..pe motiv ca nu au bani sa plateasca facturile la timp si se folosesc de el...si da ..s-au scazut intretinerile care veneau.

si eu ma gandeam ca e posibil sa spuna ca fondul de rulment e fix egal cu intretinerile urmatoare... de fapt nici nu stiu cum se calculeaza..eu am centralizat anul trecut chitantele si pana august 2010 erau 258lei platiti la FR... dar nu stiu daca asta inseamna ca in caz de vanzare la ora aia , admin trebuia sa-mi restituie 258lei...habar nu am cum e

anul asta, ultima luna (cred eu , consum lunia iulie) intretinerea a fost putin peste 90lei (2 camere, 1 persoana, apometre functionale : )). Mama iar nu a fost apta sa-mi spuna ce luna de consum a platit, asta ca sa-mi fac o idee asupra intarzierii... tot ce pot sa spun e ca in februarie am achitat consumul lunii ianuarie..era in grafic...dar eu stiu ce modificari de schimbari au mai facut in ultima jumatate de an?!.... Nu ma pot duce sa citesc eu listele si nici chitantele, nici persoane de baza nu am, am rugat o nepoata si nu a fost apta nici suma de plata sa mi-o spuna ...a citit suma aferenta altui apartament :), asta mi-a confirmat-o mama ulterior platii...suma din chitanta e alta decat cea spusa de nepoata.

Eu incerc sa o ghidez in asa fel incat sa fie cat mai putin in pierdere, oamenii cand vad o persoana trecuta de 60ani care se deplaseaza in doua bastoane..devin fiare din cei mai blanzi mielusei.

La capitolul incredere orbeasca in oameni stau f prost, recunosc.

Nina, 27+,

Mergi la inceput

Citat:

.....

Ca sa inregistrezi o casa in sectorul 2 dureaza o luna. In sectorul 6 10 minute.

mie imi spui, ca in sectorul doi am compatimit si eu onorata institutie....m-au plimbat pe drumuri toata luna aferenta inregistrarii casei, ca asa spune legea , ca noua casa se inregistreaza in termen de 30 de zile (asta in 2001, dupa succesiune)... ba nu le mergea sistemul, ba nu aveau conexiune in reteaua proprie...ba au schimbat baza de date si nu se poate lucra)... in fine cu cateva inainte de incheierea perioadei de 30zile, imi spune functionara, nu pot sa preiau cererea ca iar nu merge sistemul, nu l-au pus la punct din motiv de alegeri de primar general....revino peste 2 sapt ..eu zic..pai sapt viitoare deja depasesc alea 30 de zile...ea zice nici o problema ca se intampla frecvent ca proprietarii sa vina cu intarziere si nu noi nu ii amendam. Ok, asta o fost joia..am revenit peste doua saptamani ... cand ma vede duduia imi spune jenata...stii va trebui sa te penalizez...ups?!!..pai nu zisesi ca nu ma penalizezi!?... am zis, dar noul primar general a dar circulara ca sa nu mai exceptam de la penalizari intarziatii ca de asta nu avem bani la buget... dar te voi penaliza cu cea mai mica amenda..40lei... hm in 2001 o fi fost mica, mie mi-a plans sufetul dupa bani aia :). am platit fara sa comentez.
La finele anului cand sa facem vanzarea...iaca placintica... "aveti de plata 40lei amenda pentru intarziere la inscrierea imobilului!"
Aveam chitanta la mine, intamplator, o arat..si zice nu e suficient, mergi la biroul contabil sa te caute in registre... m-au plimbat din birou in birou...in fiecare birou era cate o tanti care a avut grija sa ma trateze ca pe o infractoare care a fraudat bugetul statului, una a zis chira ca degeaba ii scot ochii cu chitanta ca daca ea nu gaseste copia de la cotor, chitanta mea e apa de ploaie... .
Au gasit-o in al 4-lea birou..alta cladire..alt birou.. mi-au confirmat chitanta si am mers inapoi din birou in birou sa inregistreze si tantiile alea efectuarea platii la timp. Asa am scapat de plata penalitatilor la penalizare :).

aventuri - aventuri.

ps. noul primar era actualul presedinte al Romaniei; istoria cu bazele de date s-a repetat imediat dupa investirea in functie ca ministru al finantelor a onorabilului Bodu, asta a dus la alte aventuri cu chitante doveditoare a platii impozitului pe venitul global..dupa 5 ani de la achitarea lui, cand mi-au trimis acasa o placinta de datorie catre ei de m-a luat cu vertij :)

Nina, 27+,

Mergi la inceput

Citat:

....
Si eu platisem impozitul pana la sfarisitul anului ...dar nu stau sa fac cerere sa-l iau inapoi...dureaza prea mult si sunt prea multe drumuri.
...

poate ca nici noi nu ne duceam pentru alea cateva zile sa cerem banii inapoi, dar daca se aducea in discutie poate pricepea si noul proprietar ceva si nu mai refuza plata impozitului aferent ..si nu mai ajungeam in situatia asta ...adica cu penalizari si notificari aiurea..plus drumuri pentru recuperarea banilor platiti aiurea.... la alea 11-12 zile probabil ca impozitul era in jur de 10lei noi..ori mama a platit cu penalizari cu tot 250lei...

anul asta nu stiu cum face.... o pun sa intrebe si sa clarifice de la inceput cu cumparatorul, sa nu mai faca si asta la fel ca primul....(ca si de data asta e platit integral)

Nina, 27+,

Mergi la inceput

Intretinerea vine cu o luna in urma. Daca elibereaza apartamentul cu 30 septembrie ..intretinerea pe septembrie ajunge abia la inceputul lui noimebrie....sau jumatea lunii octombrie ..iar cei care cumpara nu prea au de unde sa o ia pe mama ta.

Fondul de rulment este cea mai mare intretinere pe tipul de apartament. Cam asa am nimerit eu.

La electrica ..ar tb sa citeasca contoarul cand pleca din apartament si cu comparatorii de mana sa mearga sa schimbe contractul. Sau comparatorul sa ia la cunoastinta ca sunt x kw de platit ...pana schimba contractul pe numele lui.

Impozitul se plateste de la data la care se semneaza contractul de vanzare cumparare :)..indiferent cand se face inscrierea la administratia financiara.

Mergi la inceput

Citat:

Intretinerea vine cu o luna in urma. Daca elibereaza apartamentul cu 30 septembrie ..intretinerea pe septembrie ajunge abia la inceputul lui noiembrie....sau jumatea lunii octombrie ..iar cei care cumpara nu prea au de unde sa o ia pe mama ta.

teoretic da, si daca administratia si-a facut temele si e la zi cu plata facturilor, adica luarea lor in calcul, s-a mai intamplat sa pretinda ca au primit facturile cu intarziere si nu le-au prins la plata... aiurea consider eu..smecherii lor

pai mama nu are de gand sa sucombe dupa :)..glumesc... vor avea de unde sa o ia, daca l-am gasit eu pe fostul proprietar dupa 8 ani o gasesc si ei dupa o luna - doua....si apoi ea e fricoasa si cu simt civic...ma si sperie uneori cu simtul ei civic...:)... si pe octombrie consumul nu are cum sa sara mult peste 100lei asa ca eu cred ca fondul de rulment e mult peste... (decat daca nu o incarca la plata administratia pe motiv de ..las ca nu se prinde si daca se prinde, ne scuzam..."vai ce greseala ne scuzati, reglam luna viitoare...." mi-au facut cel putin o data pe an, se practica in blocul ala)

Citat:
Fondul de rulment este cea mai mare intretinere pe tipul de apartament. Cam asa am nimerit eu.
...

asa stiam si eu, insa sincer iti spun ca nu am depasit niciodata cei 258lei (deja platiti in contul FR in august 2010)....iar alte apartamente asemanatoare din bloc au avut de plata chiar si 500lei... iarna trecuta...nu ma intreba ..ca nu stiu de ce...fiecare cum s-a gospodarit probabil (avem repartitoare si apometre de cca 4 ani..sau chiar mai mult de 4 ani)..culmea ar fi sa o puna sa achite diferenta pana la cea mai mare intretinere pe tip de apartament si doar dupa sa ii elibereze FR..:)...dar e posibil si asta, nu m-ar mira...Te pui cu contabilitatea?! :)

Citat:

La electrica ..ar tb sa citeasca contoarul cand pleca din apartament si cu comparatorii de mana sa mearga sa schimbe contractul. Sau comparatorul sa ia la cunoastinta ca sunt x kw de platit ...pana schimba contractul pe numele lui.

la asta nu am emotii si nici cumparatorul nu va avea motive, chiar va avea discount... noua la regularizare ne venea mereu cu (-) ca am pus eu ca nemancata multi kw la estimativ :)... si vor prinde fix factura de regularizare ...

Citat:
Impozitul se plateste de la data la care se semneaza contractul de vanzare cumparare :)..indiferent cand se face inscrierea la administratia financiara.

de acord, nu au legatura una cu alta..numai ca dupa cum iti spuneam fostii nostri cumparatori s-au fofilat 10 ani de la plata impozitului pentru cele 10-11 zile de la finele anului 2001..sau cramponat mereu de faptul ca noi platisem impozitul pe tot anul si ei aveau chitanta doveditoare.. ..culmea e ca au convins si administratia financiara si ne-au imputat noua ceea ce trebuia sa le impute lor.... halucinant dar asa s-a petrecut....

mercic de info despre FR... o sa o bat la cap sa ceara situatia "contului"...ca nu se practica afisarea, au afisat FR-ul de doua ori in ultimii 5 ani...

Nina, 27+,

Mergi la inceput

Confom legii poti cere fondul de rulment pe baza unei cereri. Nu au cum sa nu ti-l dea. Nu e problema administratiei ca mama ta sa-si plateste sau nu ultima intretinere. Este problema cumparatorului sa-si recupereze banii de la mama ta.

Depinde cum se intelege cu cumparatorii la detaliile astea.

Fondul de rulment este cea mai mare intretinere pt familia respectiva..sau asa inteleg unele administratii sa puna. Posibil ca la apartamentul acela sa fi fost o intretinere foarte mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

cat timp are cumparatorul la dispozitie pt a finaliza tranzactia de la data la care dosarul a fost acceptat de fond??

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)

Mergi la inceput

Daca dosarul este acceptat de fond ...mai trebuie sa vina actele prin curier inapoi la sucursala. Nu cred ca ...este o limita...limita este data de precontract ca expira si de extrasul de carte funciara (de la precontract) care expira si el. Banuiesc ca daca vrei sa amani cu cateva zile. .nu e problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

trebuie sa fie o limita. notarul spusese ceva de 90 zile..... asa o fi?? maine tre sa dau un tel la fond sau banca.

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)

Mergi la inceput