Aspirante optimiste > 20 ani (702)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Citat:

deny si cum ai avut TB dupa noptile nedormite? mai mica sau mai mare decat ar fi trebuit? ca poate-mi dau si eu seama...

Dupa prima noapte neadormita era 36,6 vreo 2 zile, apoi iar o noapte neadormita a scazut la 36,5-36,55 si a tinut-o asa tot vreo 2 zile, si apoi ziua urmatoare s-a ridicat la 36,7 si apoi imediat am inceput sa iau utrogestan pt mentinere si TB s-a mentinut la 36,8. Saptamana trecuta s-a ridicat la 37,0.

4+ neconfirmata inca

Mergi la inceput

Katy82 nu am intrerupt utrogestanul pt ca el nu influenteaza testele si nu face sa nu mai vina menstra. Utrogestanul e progesteron si el hraneste peretele uterului nu amana menstruatia. Asta se intampla numai daca o iei oral, dar eu am luat-o mereu vaginal, pana noaptea asta ca am mutat sa o iau oral, ca vaginal nu mai mergea.
Eu simt ca e bebe si nu am vrut sa intrerup utrogestanul pt ca intreruperea brusca poate duce la avort(am citit deja nenumerate cazuri pe alte forumuri despre asta, si nu vreau sa risc!). Tot in alta parte am citit ca daca e sa vina menstruatia, ea oricum vine indiferent daca iei utrogestan. Intrerupi doar atunci cand vezi chiar rosu-rosu, adica menstruatia adevarata.
Eu am rascolit netul peste tot legat de utrogestan.
Testul de azi dimineata tot e negativ dar nu ma descurajez, ca stiu fete care li s-a pozitivat testul dupa 10 zile de intarziere. Saptamana asta o sa ma starui sa fac bHCG.
Azi pe la ora 11 mi-a curs ceva mai mult de maro-cu rosu inchis-inchis la culoare, si nu e menstruatia normala, stiu sigur. Acuma aproape de ora 13 iar mi-a curs acelasi sange maroniu cam grosut de parca ar fi niste resturi (scuzati de detalii). Eu cred ca e de la implantare. Si mai banuiesc ca as avea 2 .
Si posibil ca eu chiar am menstruatia (falsa) peste sarcina, care stiu de la fetele mai vechi de pe DC si de pe alte forumuri, ca ea difera dupa constistenta si culoare de cea normala. Pai la mine chiar difera!

Am dureri usoare de parca imi vine menstruatia.
Am deja unele simptome: gust metalic in gura, somnolenta, sensibilitate la mirosori, repulsie la unele mancaruri.

Sa vedem ce va fi saptamana asta.

Succes celorlalte la testare

4+ neconfirmata inca

Mergi la inceput

P.S. TB de azi dimineata a fost 37,0 la 4dimineata. Apoi m-am culcat inapoi si la 7 iar am masurat-o - 37,2.

O masor de 2 ori, mai ales de la ora 4 ca am avut iar nopti neadormite ca ma trezeam des la wc si dupa papica ca noaptea mi-e o foame de lup!
Alte nopti(saptaman trecuta)cand eram trezita din cauza vezicii pline, la ora 4 era 36,75-36,8. Din 29 iulie e 37,0-37,2. Si tot luam utrogestan. Dupa cum vad ca s-a ridicat TB, as spune ca nu din cauza utrogestanului. Ca 2 saptamani de pe 14iulie o mentinea la 36,75-36,8, dar din 29 iulie s-a ridicat. Si utrogestanul il iau din 14iulie. Vaginal.
Si daca ar fi rusii, nu s-ar mentine la 37,0-37,2 nu?

De la pranz, azi, mi-am marit doza de utrogestan.
Ca oricum nu face rau, ca e natural.

4+ neconfirmata inca

Mergi la inceput

Multumesc fetelor pt sustinere
Si va tin si voua pumnii pt II

4+ neconfirmata inca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Deny ca sa fie concludenta temp trebuie masurata la aceasi ora in fiecare zi si de obicei dupa ce dormi noaptea,adica daca te culci la 1 si o masori la 4 nu mai este relevanta.Simptomele pe care le descri tu apar mai tarziu de obicei ,nu la 4 saptamani de sarcina.Test ai facut?

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

AJUTOR URGENT PENTRU MARIUS!!!

Doneaza 2 euro prin SMS la 874 si ajuta la reamenajarea si dotarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Fundeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenusht spune:

denyand chiar nu stiu ce sa zic de progesteron. Iti doresc sa fie bebe, insa mie cand eram insarcinata si sarcina mea se oprise din evolutie doctorul mi-a spus ca nu sangerez pt ca e progesteronul acolo care creeaza asa zisa sarcina...cum l-am intrerupt am si sangerat! Cel mai bine sa scapi de dubii e sa mergi sa faci un beta hcg.

Mergi la inceput

Multumesc fetelor pt raspuns.
Dupa ce am citit acuma ce ati scris, parca incep sa cred ca ceva nu e regula in toata "patania" mea.

O sa fac bHCG si va tin la curent. Ca doar el imi va da raspuns sigur.

Eu tot mai sper la bebe
Speranta moare ultima!

4+ neconfirmata inca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique77 spune:

eu spre exemplu am si faza luteala prea scurta, de doar vreo 12 zile...
se recomadna utrogestan?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique77 spune:

Pentru a intelege ce este insuficienta de faza luteala trebuie stapanit bine ciclul menstrual. Faza luteala este perioada scursa de la ovulatie pana la urmatoarea menstruatie, adica pana la inceputul ciclului menstrual urmator. La un ciclu clasic de 28 de zile, faza luteala are o durata (ideala) de 14 zile, dar orice durata intre 10 (12 dupa unii autori) si 17 zile este considerata normala.

Principalul fenomen care se produce in faza luteala este secretia de progesteron, un hormon indispensabil sarcinii, acesta fiind secretat de corpul luteal (sau corpul galben). Corpul luteal este formatiunea ramasa dupa ruperea foliculului ovarian si eliberarea ovulului.

Insuficienta de faza luteala se refera in principal la secretia inadecvata de progesteron. Zic in principal pentru ca insuficienta de faza luteala se manifesta prin 3 entitati diferite, dar toate sunt in relatie cu secretia de progesteron. Vestea buna e ca de cele mai multe ori problema insuficientei de faza luteala se poate remedia medicamentos prin aport de progesteron extern.

Cum am zis mai sus, progesteronul este un hormon esential sarcinii. Secretat de corpul luteal dupa ovulatie, progesteronul pregateste uterul pentru a primi ovulul fecundat spre implantare. Daca fecundatia nu are loc, corpul luteal opreste secretia de progesteron, iar endometrul uterului intelege ca nu va fi util unei sarcini si este eliminat sub forma de menstruatie.

Pentru a exista un corp luteal sanatos e nevoie de un folicul ovarian de calitate care sa se rupa, sa elibereze ovulul si sa se transforme in corp luteal. Daca foliculul nu este de calitate, nici corpul luteal nu va fi de calitate si nu va secreta progesteron suficient. Cauza pentru care foliculul ovarian nu se dezvolta bine este cantitatea insuficienta de FSH (Hormonul Stimulant Folicular) sau raspunsul inadecvat al ovarului la o cantitate de FSH normala.

Apoi, chiar daca foliculul este bine dezvoltat, este posibil ca dupa ovulatie, corpul luteal format sa nu fie de calitate si sa opreasca prematur secretia de progesteron. Efectul imediat va fi un uter pregatit insuficient pentru a primi embrionul si aparitia precoce a menstruatiei.

A 3-a entitate sub care apare insuficienta de faza luteala este cand foliculul se dezvolta normal, apare ovulatie, corpul luteal este de calitate si secreta progesteron suficient (atat cantitativ cat si ca durata), dar uterul nu raspunde cum ar trebui la progesteron si nu este pregatit corespunzator pentru embrionul care urmeaza sa se implanteze.

Ceea ce vede femeia, in absenta controalelor medicale, este incapacitatea de a avea o sarcina normala. De cele mai multe ori nu se reuseste implantarea embrionului, cu toate astea se intampla ca acesta sa reuseasca sa se implanteze, dar apare menstruatia precoce care elimina si embrionul…

In absenta dozarilor hormonale care trebuie facute in diferite zile ale ciclului menstrual pentru a evalua evolutia foliculului si a corpului luteal dupa ovulatie, femeile au o unealta extrem de utila daca e folosita cum trebuie: temperatura bazala. Metoda inregistrarii temperaturii bazale se foloseste cel mai des pentru identificarea momentului ovulatiei. Se bazeaza pe faptul ca dupa ovulatie, foliculul ovarian devine corp luteal si incepe secretia de progesteron, hormon care va determina cresterea temperaturii bazale atata timp cat este secretat, deci pana la dezintegrarea corpului luteal.

Astfel, cu ajutorul temperaturii bazale se pot urmari:

* lungimea ciclului menstrual
* lungimea fazei foliculare (cat temperatura este scazuta)
* ovulatia (identificata ca avand loc cu o zi inainte de cresterea temperaturii bazale)
* faza luteala (perioada cat temperatura bazala ramane ridicata)
* regularitatea ciclurilor menstruale (comparand graficele ciclurilor de la luna la luna)
* eventualitatea unei sarcini (daca temperatura bazala ramane ridicata mai mult de 18 zile).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Progesteronul clar nu influenteaza testele de sarcina. Totusi e un hormon asa ca e de avut mare grija cum il administram.

Ne dorim mult un . Doamne ajuta-ne sa-l avem curand!

Mergi la inceput