o palma - motiv de divort?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Rufus, ma refeream stric la cazul de fata ca fericirea poate nu mai conteaza ptr ei.
"evolutia tigaii" e mai moderna, din zilele noastre, cand si femeia ii mai arde sotului cate una. asta comparativ cu trecutul, cand barbatul era zmeul si legiuitorul in casa.
dar, sa nu deviem de la subiect.

legat de aspectul ramanerii in casnicie de dragul copiilor, subscriu la ce spuneai tu.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Basilique,
am citit postul tau si apoi pe sarite raspunsuri... nu am nici timp, nici chef sa citesc dispute.
Iti expun opinia unui om care a incheiat un ciclu similar cu al tau.
Prima palma nu ramane singura, decat daca pleci.
Faptul ca iti cauti motive sa stai: copiii, casa, gura lumii, businessul, etc este o modalitate evidenta de a-ti acoperi gunoiul, Dar tu stii ca exista si nu faci decat sa il sari, dar stii ca e acolo. Si tot tu stii ca dupa toate momentele frumoase, vine unul din asta, cu violenta fizica sau psihica, care sterge tot.
Copiii simt. N-or vedea toate certurile, dar simt tensiunea. Si simt aerul viciat in care iti desfasori existenta.
Nu spun ca e usor, sunt 1000 de decizii de cantarit, dar nu iti mai ascunde suferinta fata de tine insati. Ceilalti nu conteaza, doar tu contezi, si daca te minti singura, te autodistrugi.
Nu se intampla nimic peste noapte. Dar o data luata o decizie de salvare a propriei persoane, gandesti lucrurile intr-o anumita directie. Asta e primul pas.
Stii de cate ori am vrut sa renunt dupa ce am depus actele? m-am intrebat de 1000 de ori daca e bine ce fac. Dar deja renuntasem de atatea ori la mine si stiam ca ajung mereu in acelasi loc incat nu avea rost sa ma amagesc... si am mers mai departe fara sa am un plan concret. Si apoi mintea mea s-a setat pe starea de protejare a eului si am luat decizii corecte pentru mine... si implicit pentru copilul meu.
Vezi, mai mereu vorbesc de mine in mesaj. Si asta pentru ca trebuie sa te conservi pe tine si implicit si copiii vor fi protejati.
Nu te mai ascunde dupa copii.
Iti doresc mintea cea de pe urma... si daca totusi ii mai dai o sansa, nu te ascunde si nu-ti fie rusine. Nu te judeca nimeni, doar ne pare rau de tine.
Cu mult mult drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yasmine

Off Topic: Marius la punctul 13 din regulament scrie :

Moderatorii acestui forum sunt membrii ai comunitatii care:
- isi permit o prezenta constanta pe forum,
- au calitati de lider,
- au dovedit ca pot neutraliza unele dispute,
- prin contributiile lor - imbogatesc continutul informativ al forumului Desprecopii.com.

Inteleg ca prin prima ta interventie la aces topic incalci regulamentul, si asta ca moderator. Mai stiu si ca vei sterge acest mesaj, sau il vei muta, probabil pt. a "neutraliza" disputa .

>>Daruieste lumii un zambet si toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
C+AN+YS+ML

Io stiu ca undeva, prin regulament, spune ca daca ai ceva de zis unuia, fara legatura la subiect, il abordezi in privat; asta inseamna ca incalci, cu buna stiinta, regulamentul.

Ups....cred ca tocmai am facut si eu acelasi lucru.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Rufus, mie imi pare bine ca ai dat raspunsul asta, probabil ca nu te duci cu sapaliga sa-i dai in cap si nici nu-l arunci de la etaj,desi asta e primul impuls al unui parinte, dar de aia suntem oameni, sa ne abtinem. si da, e foarte relevant, poate intelege basilique cat de anormal e sa primeasca palma, sa i se interzica accesul la portofel si alte mizerii de genul asta.

sa inteleg totusi ca ti-ai sfatui fata sa se desparta de omu cu pricina. sunt curioasa ce raspunde si Marius.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Rufus, ma refeream stric la cazul de fata ca fericirea poate nu mai conteaza ptr ei.

Am inteles.
E pacat sa nu mai conteze fericirea.
Si, totodata, este distructiv.
Se alege praful de tot.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Rufus, mie imi pare bine ca ai dat raspunsul asta, probabil ca nu te duci cu sapaliga sa-i dai in cap si nici nu-l arunci de la etaj,desi asta e primul impuls al unui parinte, dar de aia suntem oameni, sa ne abtinem. si da, e foarte relevant, poate intelege basilique cat de anormal e sa primeasca palma, sa i se interzica accesul la portofel si alte mizerii de genul asta.

sa inteleg totusi ca ti-ai sfatui fata sa se desparta de omu cu pricina. sunt curioasa ce raspunde si Marius.

Sabina faci ce faci si tot unde vrei tu ajungi.
Dar iti raspund cu placere.
Nu, nu-i normala nici o palma, tigaie, injuratura. Dar nu stiu ce mi-as sfatui fata. Trebuie sa intelegi un parinte nu-i cel mai nimerit sa-si dea cu parerea despre copilul sau, practic n-are sansa sa aiba vreo optiune.
Probabil ca daca fetele mele ar avea o casnicie proasta, cel putin in prima faza mi-as inghiti amarul...doar daca se persista mi-as da cu parerea. Dar datoria mea este, in afara de protectie, sa ii fiu alaturi. Si sa o inteleg.
Chiar nu stiu ce as face daca copilul meu ar capata o palma.
Si nici nu vreau sa aflu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Eu sper sa nu trebuiasca sa fie nimeni intr-o asa situatie, asta e de la sine inteles.

eu as vrea sa-mi ceara sfatul copiii, adica sa se simta confortabil sa vorbeasca cu mine despre tot. Nu poti sa impui, dar poti sa-i dai cu parerea daca esti intrebat, sau, in cazul violentei, eu una mi-as da cu parerea si neintrebata.

pentru ca ideal este ca ai nostri copii sa aiba o asemenea stima de sine si o asemenea tinuta morala incat sa fie sub demnitatea lor statul in aceeasi incapere si casnicie cu persoana care s-a coborat la acel nivel de mitocanie incat sa loveasca sau sa supuna la abuz psihic partenerul.

eu pentru asta ii educ. Sa fie constienti de valoarea lor umana si sa nu accepte nimic mai jos de ea.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Eu sper sa nu trebuiasca sa fie nimeni intr-o asa situatie, asta e de la sine inteles.

eu as vrea sa-mi ceara sfatul copiii, adica sa se simta confortabil sa vorbeasca cu mine despre tot. Nu poti sa impui, dar poti sa-i dai cu parerea daca esti intrebat, sau, in cazul violentei, eu una mi-as da cu parerea si neintrebata.

pentru ca ideal este ca ai nostri copii sa aiba o asemenea stima de sine si o asemenea tinuta morala incat sa fie sub demnitatea lor statul in aceeasi incapere si casnicie cu persoana care s-a coborat la acel nivel de mitocanie incat sa loveasca sau sa supuna la abuz psihic partenerul.

eu pentru asta ii educ. Sa fie constienti de valoarea lor umana si sa nu accepte nimic mai jos de ea.

Cum mi-am alaptat copiii

si imi permit sa mai adaug, ca exemplul parintilor este mai puternic decat o mie de cuvinte.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Sabina ai spus exact ce gindesc si eu.

Pt barbatii care considera ca femeia a "provocat", tot normal vi se pare si faptul ca sotul, in loc sa ceara iertare pentru iesirea lui, a spus sotiei palmuite ca "se putea si mai rau"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Da, o palma este motiv de divort.

La fel le-as raspunde si fetelor mele daca m-ar intreba asta.

Mergi la inceput