o palma - motiv de divort?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

eu as vrea sa-mi ceara sfatul copiii, adica sa se simta confortabil sa vorbeasca cu mine despre tot.

Este idealul.
Din pacate nu se intampla asa, din doua motive: ba nu vor sa ne incarce cu problemele lor (care, uneori, se rezolva mai repede decat putem noi procesa), ba nu vor sa ne amestecam in viata lor. Indiferent de motiv, aflam ultimii de problemele lor.
Si eu imi educ fetele pentru cele mai corecte valori. Dar tot ale mele vor fi daca nu se vor "alinia" la inaltimea valorilor sugerate, daca nu vor putea sau nu vor vrea acest lucru.
In fine...cred ca am spus tot ce gandeam. Faptul ca par uneori "contra" vine din practica, acolo unde ce mi-am dorit sau ce mi-as dori pentru famila mea se dovedeste, uneori, un simplu deziderat depasit.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Amm doar o intrebare. Din moment ce spui ca nu este si nu a fost niciodata violent fizic discutand si ca aceasta palma este efectul furiei peste extrem la care a ajuns, intrebarea mea este ce anume ai putut sa faci astfel incat un om calm sa ajunga sa nu isi mai poata controla gesturile? Ceva ai facut cu buna stiinta tu ca si om cu celalalt om e clar ca psihic l-ai dat gata daca a ajuns la acest gest pe care tot tu spui ca nu i-a stat niciodata in fire. Stii expresia nu este fum fara foc? Mai ramane de vgazut care este focul si care fumul. Nu era mai simplu sa nu incarci pana la epuizare atmosfera? Poate daca te controlai pe tine de la bun inceput nu ar fi avut loc nici macar o banala cearta. Poate. Insa am vazut mute femei "no offence" care nu-si controleaza Niagara verbala - asta e ce sa-i faci - si cand ajung sa aiba de suferit din acest motiv (nu neaparat fizic) sunt de-a dreptul bulversate, cuuum? Eeeeu?... in fine eu sunt mai rezervat pentru ca ai descris efectul finalul nu cauza... de cauza nu ai spus nimic nimic...

Cat despre viitorul compromis al copiilor din acest motiv da-mi voie doar sa zambesc. Sunt convins ca si acesti copii ai vostrii vor avea viitorul Ok dincolo de acest incident. Insa este clar ca discutam de orgolii imense - nestinse. Eu zic sa te calmezi, sa respiri si mai ales sa gandesti rational.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Deci victima e vinovata ca l-a stirnit? si el vai doamne nu a putut sa se controleze. Asta e ca si aia unde victimele de viol sint vinovate ca poarta fusta scurta si trezesc dorintele ae nu pot fii stapinite.
Nu exista nici un fel de motiv pt violenta, indiferent de cit de violent verbala este vre-unul dintre ei.
In primul rind iti arata clar ca nu te respecta ceea ce sta la baza unei casnicii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

A agresa pe cineva fizic este cea mai inalta forma de umilinta. Nu se compara nici cu injuraturile, nici cu nimic.

Eu personal am avut o aversiune viscerala fata de a fi lovita, inca de cand eram copil. Daca ma lovea cineva, alti copii in general, ma simteam EXTREM de injosita si umilita. De aceea eu desi eram un copil atat de timid incat eram efectiv lipita de pereti (si asa am ramas pana la 18 ani), m-am aparat intotdeauna, am sarit la bataie orbeste dc cineva ma agresa fizic, indiferent dc acela era mai mare si mai puternic. Odata m-am batut cu doi tigani in acelas timp. Faptul ca ei m-au batut pe mine nu a durut, faptul ca i-am putut lovi si eu m-a facut sa scap de umilinta. Altadata m-am batut cu repetentul clasei, pe culoar, pe jos. M-a lovit, dar si eu pe el si l-am facut sa planga. Din clasa a 6a mi-am angajat bodyguard in scoala, pt ca nu suportam sa mi se dea palme la fund cand treceam pe culoar. Orice doar pt a nu fi agresata fizic, pt a nu ma simti umilita. Acela mergea in spatele meu si se uita urat la oricine ar fi incercat ceva. Eu as fi in pericol de a fi omorata, pt ca asa de tare nu suport sa fiu agresata, incat as sari la bataie cu unul care as sti din start ca ma va omori. De aceea eu STIU ca nu as sta cu un barbat care m-ar lovi, indiferent de cata diaree verbala as avea eu. Ce injosire sa numesti faptul ca o femeie vorbeste "diaree verbala", nu vad asta spunandu-se despre un barbat. El dc. tipa "e nervos", "e agresiv" samd, dar niciodata nu are 'diaree verbala" Doar o femeie are, pt ca ea e NORMAL SA TACA, el are prerogativul sa vorbeasca, iar ea dc se cearta cu el, ce pretentii are cand primeste doar o palma? Doar nu a omorat-o! Palma e simbolul umilintei. Vorbim peste 5 ani si ne vei intreba dc. cateva shuturi sunt motiv de divortz, ca nu ti-a rupt coastele, ai doar vreo 5 vanatai. Trist...sexismul este inca atat de raspandit in toate societatile....

Un barbat nu vrea sau nu poate sa inteleaga ca noi femeile suntem in mult mai mare pericol de a fi expuse umilintei de toate felurile, de la mana pusa pe fund in autobuz, pana la cuvantul "curva", care inca exista in vocabular in toate limbile trecand prin multe alte situatii in care suntem tratate prost si terminad cu ultima forma, violenta fizica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Rufus, mie imi pare bine ca ai dat raspunsul asta, probabil ca nu te duci cu sapaliga sa-i dai in cap si nici nu-l arunci de la etaj,desi asta e primul impuls al unui parinte, dar de aia suntem oameni, sa ne abtinem. si da, e foarte relevant, poate intelege basilique cat de anormal e sa primeasca palma, sa i se interzica accesul la portofel si alte mizerii de genul asta.

sa inteleg totusi ca ti-ai sfatui fata sa se desparta de omu cu pricina. sunt curioasa ce raspunde si Marius.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Daca va fi cazul si daca o sa-mi ceara opinia am sa o spun in functie de datele concrete.
Pe de alta parte in egala masura nici el nu este obligat sa inghita urletele ei. Sincer daca o persoana mi-ar tot toca capul asa just for fun probabil ca as divorta rapid de aceasta femeie pentru ca nu vad de ce sa-mi strice mie neuronii o persoana daca pot sa traiesc fara sa mi se intample asa ceva. Sa fim seriosi nu as avea de ce sa inghit nervi gratuit. Ok? Pe bune ca se poate trai si fara tocana de creieri via urechi. Nu este deloc scuzabil sa lovesti nu are motivatie nu va avea niciodata nu are logica. In absolut egala masura eu in locul lui as spune " hello avem o problema nu am chef absolut deloc sa imi toci nervii in fiecare zi pentru ca nu stii sa iti controlezi debitul vrbal asa ca ... tu la dreapta eu la stanga ... ura si la gara." Simplu. Nu exista nici un motiv coerent sau acceptabil pentru ca eu sau oricine sa fie scos din sarite sa fie adus la stare de nervi sau chiar la stare extrema de enervare. Pentru ce? Imi da mie cineva nervii inapoi? Ajung pe la spitale de psiho... de ce? Pas! Chiar nu merita! Asta ca sa spun opinia mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui ruxij
E chiar culmea ca barbat sa te plangi ca te-a batut un copil sau o femeie. O femeie te poate abuza emotional, dar fizic, nu. De aia se zice: "lupta-te cu cineva pe masura ta dc. esti barbat, daca lovesti in unul mai slab, esti doar un las si un gunoi". De necombatut.

ideea orice femeie care abuzeaza chiar si emotional pe criteriul expus de tine este o lasa sau un gunoi. De necombatut. Si asa cum spuneai poate sa fie o persoana joviala, nu neaparat mare la statura chiar placuta insa mica de tot din toate punctele de vedere (altele). Corect?

Nu, nu este corect.

Un las si un gunoi este unul care este mai puternic si il agreseaza pe cel mai mic si mai slab. O femeie care abuzeaza verbal un barbat nu este o lasa, este o persoana cu un caracter urat, narcisist, abuziv si care trebuie parasita imediat ce abuzul este clar. Dar nu este o lasa si un gunoi pt ca disputa este de la egal la egal, intre adulti (prin asta inteleg vorbit urat si jigniri,nu "cicaleala" sau "diaree verbala" in legatura cu dusul gunoiului si gasirea unui job cu care sa isi intretina familia).

O femeie care abuzeaza verbal un copil (il injura, il umileste, il face sa sa simta un nimic) este o lasa si un gunoi. Pt ca disputa nu este de la egal la egal, iar copilul nu se poate apara plecand, daca aceasta ii este parinte sau educator.

E clar acum?

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Marius, doi oameni care se cearta nonstop nu prea au ce face impreuna intr-o casnicie.

deci, datale concrete sunt, el a dat in fata ta. la astra ne referim.

din ce vorbesti, vei judeca in functie daca si-a meritat-o sau nu???
ca nu pricep. sper ca nu, ca ma ia cu transpiratii reci , mai ales ca esti moderator pt un site despre copii.

asta e sg data concreta care intereseaza in discutia de fata, daca palma e motiv de divort.
el da o palma in fata ta. si atat.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Tocmai am raspuns ca daca as avea o sotie care mi-ar toca in fiecare zi nervii in mod sigur as divorta. Nu as avea de ce sa inghit un astfel de abuz din partea ei. Si din ceea ce a scris initiatoarea acestui topic admite faptul ca ea a inceput si ca in mod constant ii face nervii prastie sotului ei ca nu isi controleaza ceea ce spune ca sotul ei este un om calm de felul lui dar face ce face si il aduce intr-o stare de nervi constanta. Ei chestia asta care in fapt este generatorul situatiilor de conflict eu nu le-as inghiti. Asa cum am spus "ura si la gara!"
Sa incepem cu inceputul nu cu sfarsitul ok? Faptul este trancaneala, sacaiala, aduceea in stare de nervi constanta, abuzul psihic, abuzul emotional, Ok?
De aici incepem discutia nu de la sfarsit, Ok?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

si n-am raspuns la subiect, la intrebare. da palma e motiv temeinic de divort. palma aia na venit asa din senin, in mijlocul uni trai edenic.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu nu te intreb ce faci tu cu soptia abuzatoare, te intreb ce faci tu cand sotul fetei tale o BATE.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput