Super Pufi de ian-feb 2010 (35)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Voiam sa va mai intreb care dintre voi aveti in casa o trusa de ajutor de medicamente pentru copil. Adica tineti ceva pe acolo pt urgente? Eu nu prea am ca n-am prea avut nevoie si ma bate gandul sa-mi fac una sa nu ma prinda pe picior gresit. Acum din experienta voastra ce urgente pot sa apara si ce medicamente ati folosit / ati folosi stiind ca sunt eficente?
Probit sa centralizez raspunsurile si sa trimit o lista.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Deci....dupa peripetiile din insula de Pasti cand Yannis voma si toate cele si febra si diaree si nu il opream si telefonam la matusi-mea si ea zicea
- pai n-ai d-aia...
- nu, n-am
- si nici d-ailanta...
- nu, n-am
- nici macar d-aia?
- nu, nu...
- aualeeeeu! cum ai plecat la drum?!?

Am inteles ca trebuie musai sa ai la tine (mai ales in caz ca il apuca sambata duminica nu toate farmaciile pe toate drumurile deschise sau aproape etc:

- clasicele antitermice Nurofen, Panadol, Novocalmin
- ceva ptr voma: metoclopramid sirop
- ceva pentru diaree: probiotice (Linex baby)
- saruri de rehidratare
- e bine cik sa ai preventiv la tine un antibiotic usor (augumentin) ptr orice eventualitate, mai ales in calatoriile peste hotare unde nu stii ce si cum gasesti pe la ei. Sau macar biseptol ptr copii care iarasi e bun in enteroviroze mai serioase, viroze etc
- Aerius
- debridat/infacolic asta in cazul in care se baloneaza de pa la ce noutati mananca si debridatul e bun si la constipatii si/sau diaree
- betadina, leucoplast
- as adauga eu de la mine si Arnigelu! incercat acu 2 zile, face minuni nene! Avea Yannis o brazda la tample si umflata (facea piruete si s-a dat cu capul de rama de la termopan cand s-a dezechilibrat, era acasa cu taica-miu) cand m-am intors am zis ca si-a spart capul am dat cu arnigel si intr-o ora arata ca o mica zgarietura si nici umflat nu era si nici macar nu s-a invinetit/cucuiat nimic

Eu de data asta ma car cu farmacia dupa mine nene ca-s patzita....
...oricum, mai mult de jumate din farmacia mai sus mentionata mi le-a adus matusi-mea la sacosa sa se asigure ca mama denaturata nu mai pleaca fara medicamente pentru copil, atata se pare ca a fost de speriata de trusa mea de prim ajutor de calatorie
de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Tomaca pe langa antitermice (siropuri si supozitoare), leocoplast, fese sterile (mentionate si de Mire) mai am colostru cu probiotice si hidrasec (pt durerile de burtica si deranjamente), gelaspon- un fel de buret pt sangerari nazale (nu l-am folosit niciodata... i-a curs odata sange din nas Marei si dr mi-a recomandat sa am in casa asa ceva), ar trebui sa mai metoclopramid sirop (dar nu mai am), tantum verde, vibrocil, marimer, ser fiziologic, pt dezinfectat am decat spirt.... si cam astea sunt asa pt prim ajutor. Restul cumparam la nevoie din farmacie...

Simply ca de obicei indragostita pana peste cap de Ariana. Iti inteleg perfect sentimentele.

Alexutza stai linistita ca nu ai de ce sa ne invidiezi. Momentan batem pasul pe loc. De 2 zile sunt pe baricade la serv si cum mamaia nu prea prinde momentul si nici el nu stie inca sa-si dea pampersul jos... ne miscam incet ca melcul. Nu-i graba, eu ma bucur si daca il prind o data pe zi... avem timp.

Lalitica felicitari pt cresterea lui David in greutate si pt kg tale in minus.

Mire sunt aici... doar ca un pic prinsa cu treaba pe la serv, pe acasa... dar va citesc. "Fratii Butelie" sunt bine... se indeamna toata ziua la prostii, se imita reciproc, se mai ciondanesc dar de cele mai multe ori se iubesc... David e foarte haios cand iesim in parc si ne intalnim cu alti copii se duce si o cuprinde in brate pe Mara si sta asa lipit de ea. O cauta prin casa cand se trezeste, o striga, bate cu mainile in usa de la dormitorul nostru (acolo doarme Mara dupa-amiaza)... nu stiu ce vom face cand o sa inceapa gradinita.

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Gata fetelor, ma apuc sa centralizez lista.

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nyny

Tomaca pe langa antitermice (siropuri si supozitoare), leocoplast, fese sterile (mentionate si de Mire) mai am colostru cu probiotice si hidrasec (pt durerile de burtica si deranjamente), gelaspon- un fel de buret pt sangerari nazale (nu l-am folosit niciodata... i-a curs odata sange din nas Marei si dr mi-a recomandat sa am in casa asa ceva), ar trebui sa mai metoclopramid sirop (dar nu mai am), tantum verde, vibrocil, marimer, ser fiziologic, pt dezinfectat am decat spirt.... si cam astea sunt asa pt prim ajutor. Restul cumparam la nevoie din farmacie...

Simply ca de obicei indragostita pana peste cap de Ariana. Iti inteleg perfect sentimentele.

Alexutza stai linistita ca nu ai de ce sa ne invidiezi. Momentan batem pasul pe loc. De 2 zile sunt pe baricade la serv si cum mamaia nu prea prinde momentul si nici el nu stie inca sa-si dea pampersul jos... ne miscam incet ca melcul. Nu-i graba, eu ma bucur si daca il prind o data pe zi... avem timp.

Lalitica felicitari pt cresterea lui David in greutate si pt kg tale in minus.

Mire sunt aici... doar ca un pic prinsa cu treaba pe la serv, pe acasa... dar va citesc. "Fratii Butelie" sunt bine... se indeamna toata ziua la prostii, se imita reciproc, se mai ciondanesc dar de cele mai multe ori se iubesc... David e foarte haios cand iesim in parc si ne intalnim cu alti copii se duce si o cuprinde in brate pe Mara si sta asa lipit de ea. O cauta prin casa cand se trezeste, o striga, bate cu mainile in usa de la dormitorul nostru (acolo doarme Mara dupa-amiaza)... nu stiu ce vom face cand o sa inceapa gradinita.

da, da, da si Tantum, uitasem de el, si ala face minuni, am mereu.

Si tu ai colostru cu probiotice din ala de la SECOM de 125-130 de lei? ...doar asa...la tursa....

Eu i-am luat acum o cutie de d-ala pudra ca parte din cura de imunizare (1 luna First Defence si 2 luni Colostru)

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

Si tu ai colostru cu probiotice din ala de la SECOM de 125-130 de lei? ...doar asa...la tursa....

Eu i-am luat acum o cutie de d-ala pudra ca parte din cura de imunizare (1 luna First Defence si 2 luni Colostru)

de Yannis

Da, de la secom... adica asta . Il am tot timpul in casa. De ex: dupa starea febrila care a avut-o Mara zilele trecute , azi s-a deranjat la stomac si a avut de dimineata 3 scaune moi. I-am dat o linguritza din praful ala diluat cu apa si s-a linistit copilul cu burta... ii mai dau si maine daca e nevoie si poimaine si gata. De fiecare data cand am avut probleme de genul asta le rezolvam asa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nyny

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

de Yannis

Da, de la secom... adica asta . Il am tot timpul in casa. De ex: dupa starea febrila care a avut-o Mara zilele trecute , azi s-a deranjat la stomac si a avut de dimineata 3 scaune moi. I-am dat o linguritza din praful ala diluat cu apa si s-a linistit copilul cu burta... ii mai dau si maine daca e nevoie si poimaine si gata. De fiecare data cand am avut probleme de genul asta le rezolvam asa.

Aham, uite ca la partea de probiotice nu m-am gandit eu il luam de imunitate, dar e bine de stiut ca ajuta

Si matusi-mea ma intreba daca am din asta atunci cu Yannis ca cik regleaza di tranzitul si te si pune pe picioare/intremeaza ca un om cu diaree sau usor deranjat la stomac e mai apatic, fara pofta de mancare etc, asta cik iti da si putere cumva....

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Alexutzza..o vacanta de vis sa aveti, sa veniti odihniti, sanatosi, grasuni, inalti, voiosi si bronzati!!!

Nyny...ce tare faza cu ouale! Si ce dragalash David, ca o imbratiseaza pe Mara in parc!

Mire..

Simply...tare frumos povestesti...mereu ma emotioneaza mesajele tale...

Lali..bine ati revenit! Am vazut si eu poze de mami gazeluta, si baiat frumos si zambitor! Wow, pai 12 kg...sunt mult tare, felicitari! Felicitari si pentru papa lui David! Si iris papa mult mai lansat, de cand cu marea...Ce vitamine ia David? (nu-i rau de stiut...)

Ruxita.......da, mereu diana a avut vacante frumoase, nu m-a lasat inima s-o tin intre betoane, mai ales ca e si genul de copil mai..."static"...sta la filme, la calculator, mai curand decat sa iasa la un baschet...A mers in cate doua tabere de la sfarsitul clasei intai, din care cel putin una a fost cu tematica (engleza, arte medievale, dansuri moderne..etc), plus week-end-uri la mare cu noi, plus concediu cu noi...cateodata mai pleca o tura si cu bunicii...Acum, de cand a aparut iris....nu mai este chiar ce a fost, pentru ea...dar incercam sa tinem aproape...

Tomaca...lista de medicamente...in casa am mai multe, in vacanta n-am prea vrut sa car decat chestii de prima intentie:
So...in vacanta: Tantum verde(gat rosu, afte), Smecta(diaree), supoz cu algocalmin, supoz cu nurofen, supoz cu paracetamol(antitermice rectale, ca bucal ma cam trateaza cu... "pas" princesita), orajel, camilia(pt eruptii dentare) gel anti-tzantzari de la chicco, termometrul...si cam atat.
Acasa : Pe langa cele pe care le-am luat in vacanta mai detin si: Protectis(probiotic), Enterol (tot probiotic), Debridat(balonari, constipatii, scaune aiurea, alternate diaree cu constipatie), Ketof (anti-alergic), Ibalgin(antitermic), plasturi, comprese sterile, ser fiziologic, Humex spray cu apa de mare, Metoclopramid sirop (anti-emetic), masti sterile, Oscillo, Coryzalia(rinite, muci, etc), Summetrolim(biseptol pt copii, util in enterocolite/enteroviroze, cat si in alte afectiuni)...Marea majoritate sunt sigilate, nici eu nu am prea avut mari pb de sanatate cu tanara domnitza..

Nu mai zic...cred ca mai sunt, dar pun de-o afacere cu roshii, pan' la urma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

Citat:

Fetelor, am retinut partea cu costumele de baie. Trebuie sa ma duc sa-i caut ponchio (sau cum s-o scrie) sa-l am pregatit pentru mare.
Am deja 2 splipi de tipul acela cu crac lung si cu plasa alba pe dedesupt cu care sta in nisip in curte. Am sa caut insa pampersi de piscina, nu stiu cum sunt dar cred ca sunt practici.

Si probabil pe plaja am sa-l tin mai mult in pampers ca sa evit accidente mai ales de tip kk. Eu am vazut chestii de genul asta langa mine pe plaja si mie chiar nu mi-au placut.

Povestea unui Dor

unde ai gasit sa mergi pana la urma?

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput

Citat:

Voiam sa va mai intreb care dintre voi aveti in casa o trusa de ajutor de medicamente pentru copil. Adica tineti ceva pe acolo pt urgente? Eu nu prea am ca n-am prea avut nevoie si ma bate gandul sa-mi fac una sa nu ma prinda pe picior gresit. Acum din experienta voastra ce urgente pot sa apara si ce medicamente ati folosit / ati folosi stiind ca sunt eficente?
Probit sa centralizez raspunsurile si sa trimit o lista.

Povestea unui Dor

hm subiect delicat pt je...desi sunt anti medicamente...s-a dovedit ca in final sa am casa plina de tot felul de kk pt el...desi nu i le-am prea administrat insa...pana una alta cred ca ar trebui sa avem la indemana:

nurofen
paracetamol...supozitor...nu musai...pt varianta nu accepta pe gura
novocalmin( altul nu stiu) pt cazuri de temp mare
iod...sau cum se cheama pt ei...
comprese sterile
ser fiziologic
gel de dinti

cred ca astea r fi de urgentza...nu stiu...recunosc sunt afona la capitol

JUCARII PENTRU PITICI...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

ce frumos ca s-a scris mai mult....ce a facut mancarea asta

Sa va spun ce am retinut eu din excursia noastra in Lanzarote :

la o emisiune spaniola, niste medici nutritionisti si sexologi spuneau ca cea mai eficienta si sanatoasa "dieta" ( ca mod de slabire) e " sexul " ....spuneau ca oamenii consuma fff mult timp si bani pt anumite diete care nu sunt nici sanatoase si nici asa eficiente ca sexul, spuneau ca se consuma nu numai energie ci si multe calorii atunci cand faci dragoste....chiar vb de ce pozitii sunt mai adecvate pt a arde cat mai multe calorii....

Mami de Ariana

Motto-ul meu:
"Eu sunt cate putin din tot ce am intalnit."

CARE?...as putea face un efort....=))

JUCARII PENTRU PITICI...

Mergi la inceput