femei maritate cu barbati musulmani
Raspunsuri - Pagina 39
Katya spune:
Te rog, Hannen, nu mai folosi pluralul "multumite" sau altceva, realmente nu stiu ce vrei sa spui.Eu n-am prietene care sa nu aiba curajul sa-si spuna parerile si nici eu nu sint instrumentul cuiva,imi asum ceea ce am spus sau facut,nu exista nimeni din umbra responsabil pt asta, de-aia ziceam de scuze catre "amica".
Daca vrei, ne putem opri aici(sau continua pe privat), mi-am cerut iertare, hai sa nu mai stric si partea aceasta de subiect, imi cer scuze si celorlalti participanti.
Monnvas spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Asta este o informatie interesanta ... in apararea crestinismului pot spune ca acum 600 de ani si stiinta era veche tot de 600 de ani. Banuiesc ca atunci exista un echilibru aproape perfect intre modul cum se desfasura viata si ce spuneau textele sfinte, nu existau prea multe explicatii stiintifice, nu existau prea multe optiuni de a trai (decat in familie, fememeia la gospodarie si barbatul la vanatoare) ... in general oportunitatile erau limitate. Islamul ar avea avantajul de a sari peste 600 de ani de evolutie a crestinismului, pentru ca exisa informatie in jur, oportunitatile sunt mai multe si la ei ... toate aceste transformari prefera sa le ignore, parca le lipseste analiza - preiau din exemplele din jur numai aspectele negative (divortul, avortul) si cei care totusi sunt dispusi sa incerce (cu toate riscurile) a trai si altfel, sunt pedepsiti ... ca noi in comunism ..ce stiam noi de viata capitalista ? ca e rau, ca aia au arme, droguri, nu aveam voie sa ne ducem dincolo si daca unii insistau, erau pedepsiti. |
Acum 600 de ani, medicina araba era mai avansata decat cea crestina, deci sa zicem ca ar fi avut si ai nostri modele de urmat. Dar nuuu, a trebuit sa le descoperim pe spinarea noastra.
Iar stiinta... tin comunitatile crestine cont de stiinta? Am vazut anul trecut un reportaj la Universul credintei care reclama intoarcerea la heliocentrism. Divortul si avortul nu sunt acceptate de Biserica.
In Europa doar s-a laicizat statul. Si de aici toate deosebirile, "stiinta", "democratia", "informatia".
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
danaradum spune:
eu am trait cu familia intr-o tara araba. civilizata dar total diferita de Romania. pentru mine a ramas o a 2-a tara dar nu m-am gandit niciodata sa ma casatoresc cu un tip de acolo. diferenta dintre cultura europeana si cea araba este destul de mare. m-am simtit extraordinar de bine acolo, am legat prietenii si imi este dor de oamenii deosebiti pe care i-am cunoscut. exista insa din punctul meu de vedere o granita invizibila a culturii si a modului in care suntem educati de mici. fiecare e liber sa traiasca cum vrea, eu cred in libertatea femeilor si in respectul reciproc.
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monnvas In Europa doar s-a laicizat statul. Si de aici toate deosebirile, "stiinta", "democratia", "informatia". |
Exact ... in asta sta progresul lumii moderne. Statele laice dau posibilitatea de alegere intre a ramane intepenit in normele religioase, a le interpreta mai liberal sau a nu crede deloc in ele.
Tarile musulmane cu stat laic (Turcia de ex) sunt un exemplu de evolutie.
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui michelle-usa iti multumesc dar crede-ma ca nu merit nici flori, cu atit mai mult plecaciuni... astea sunt pt Dumnezeu. Lui ii multumesc si eu zilnic ca i s-a facut mila de mine-o pacatoasa, iar prin jertfa Domnului Isus pacatele imi sunt iertate si sufletul salvat. michelle |
michelle, mie asta imi suna a bataie de joc, ceva in genul vinderii de penitente (biletele) pentru iertarea pacatelor. In primul rand, TU trebuie sa fii responsabila de ceea ce faci. NU mi se pare normal sa savarsesti nu stiu cate tampenii si apoi sa speri ca Iisus va zambi intelegator si te va ierta si mantui.
Eu am un profund respect pentru Iisus si pentru ceea ce a facut El. Insa nu as putea spune ce ai spus tu.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Selene_Bunny spune:
Pe de alta parte, raspunsul la intrebarea ta: "are Allah un fiu" este NU.
Iar islamismul recunoaste ca Iisus s-a nascut din fecioara, dar nu ca ar avea un alt statut decat acela de profet, la fel ca Mohammed. Este un profet muritor, nu o divinitate intrupata, nemuritoare.
hannen spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Pe de alta parte, raspunsul la intrebarea ta: "are Allah un fiu" este NU. Iar islamismul recunoaste ca Iisus s-a nascut din fecioara, dar nu ca ar avea un alt statut decat acela de profet, la fel ca Mohammed. Este un profet muritor, nu o divinitate intrupata, nemuritoare. Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! |
Selene,corect dpdv islamic.Insa nu si crestin.Lui Michelle ii este greu sa inteleaga ca si arabul crestin crede la fel ca ea.are o Biblie scrisa in limba araba si ca acolo numele domnului este Allah,iar ei cred ca si ea (interpreteaza ca si ea,ca doar e aceasi religie,aceasi dogma) cum ca Allah are un fiu,el fiind Isa(adica Isus)
Eu am mai explicat.Pt. mine e simplu,vorbim de doua religii diferite islam si crestinsm(fiecare cu dogmele si credintele ei) dar nu inteleg de ce ii este greu lui Michelle sa inteleaga ca si arabul crestin care zice Allah,crede la fel ca ea.
Poate pt. ca imaginea despre Allah este echivalenta cu statuia lui Budha?Sau ceva in genul ,Allah=zeu pagan!Altfel nu pot sa-mi explic de ce ii este greu sa inteleaga.
Whatever happens don`t let go of my hand!
Selene_Bunny spune:
Corect, si eu vorbesc despre doua religii diferite, cu dogme diferite, ca altfel, iese o harababura...
Eu inteleg de ce lui michelle ii este greu sa creada. Din cate stiu eu, cuvantul "crestin" vine de la "Christos". Iisus Christos. NU Isa. Iisus Christos, Fiul lui Dumnezeu. NU al lui Allah.
Vezi ca si michelle foloseste "DD", adica Domnul Dumnezeu. Nu Domnul Iahve, nu Domnul Iehova. Nu. Dumnezeu. Asta este numele si nu altul.
Crestin islamic e o hibridizare. Ori, ori.
hannen spune:
Din nefericire nicio carte sfinta nu a fost revelata in limba romana.
Asadar romanul si alte limbi ale pamantului au tradus numele tuturor "celor impricinati".
Ca si cum pe Mr. Black din engleza ,l-au numit domnul Negru!
Whatever happens don`t let go of my hand!
caro spune:
Hannen a spus: arab crestin nu a spus crestin islamic. Nu e cazul sa le faceti ciorba de potroace. Sunt crestini si in tarile arabe, char daca in numar mic.
Cat despre Domnul Dumnezeu, Dumnezeu, Allah: este greu de inteles ca Allah in araba (care dialect o fi acela, sau in toate) inseamna Dumnezeu? God, Dieu, Gott,Dios....