femei maritate cu barbati musulmani

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Cum sa ajuti..
Uite aici idei:

http://www.penniesforpeace.org/

http://www.ungei.org/index_2831.html si liste organizatii prin care poti ajuta fetele ca prin educatie sa-si schimbe viata

http://www.ungei.org/whatisungei/index_2593.html

Poti ajuta femei mature prin fonduri de microcredite.
http://www.humanium.org/en/microfinance/

http://www.womenforwomen.org/news-women-for-women/assets/files/Microcredit%20Loans%20in%20Afghanistan.pdf

Poti sa-ti petreci vacanta predand la o scoala un Africa, Asia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
ai stat sa te gindesti vreodata:dar de ce te rogi si la cine te rogi?
nu e asta o risipa de energie daca tot nu crezi?
ce crezi ca vei obtine prin rugaciune fara credinta?

Uite, iti raspund eu ca sunt pe fir ... ruga este un confort sufletesc fara nici o certitudine, nu imi garanteaza nimeni, nici mie, care nu cred si nici tie care crezi cu convingere, ca ceea ce ne dorim o sa se indeplineasca.

Atunci cum se obtine confortul ala, daca oricum nu crezi in ce te rogi?

Printr-un moment de relaxare, de evaluare noua a situatiei, de imbarbatare, de motivatie interioara, uneori de resemnare ... Eu cand ma rog, de fapt nu sper sa-mi dea nimeni (DD ?) nimic, sa-mi indeplineasca cineva ceva, ci sa gasesc EU puterea (nu stiu unde, in mine ?) sa ies dintr-o situatie neplacuta sau sa pot sa ma resemnez cu o situatie nefericita ... cred ca viata fiecaruia este un cumul de evenimente care reprezinta modul in care NOI reusim sa exploatam oportunitatile cu care ne intalnit. Oportunitatile acestea nu sunt planificate de nimeni (DD ne stie viitorul ?), sunt absolut aleatoare, nu tin de nimic ci strict de cursul vietii ...

Puterea si decizia de a merge mai sus, mai jos, deloc sau inapoi sta in noi, 80% in potentialul nativ si 20% in infuenta mediului in care am crescut (familie, educatie, scoala, prieteni).

Poate nu fac sens 100% - pentru ca asa cum am spus, relatia mea cu divinitatea este una confuza - cu religia insa este ceva mai clara, pana nu imi explica cineva de ce exista exista mai multi "Dumnezei", de ce au reguli diferite despre trairi, sentimente, impliniri, echilibru, satisfactii similare si de ce trebuie sa urmam reguli impuse de "ei" care nu sunt confortabile ... nu cred ca o sa am incredere in ea.

Buflea,ai scris multe mesaje dar in toate predomina aceasi confuzie.Am ales unul la intimplare(pina aici am ajuns cu cititul) ca sa-ti raspund.
Exact asa cum zici tu,relatia ta cu divinitatea este confuza si mesajele tale arata asta.Esti confuza din mai multe motive (si nu o
zic ca o critica).Unul din motive ar putea fi lipsa interesului fata de divinitate.

Cum ai putea sa-ti fie clar ,sa nu te simti confuza daca niciodata nu ai cautat sa te apropii de divinitate si sa intelegi ce a vrut divinitatea de la noi .
Gresesti si cind afirmi/crezi ca sunt mai multi Dumnezei.Acesta se numeste politeism si din cite stiu si crestinismul si mozaismul si islamul se vor religii monoteiste.
Ca in fiecare limba omul I se adreseaza diferit (God,Gott,Dios,Dumnezeu,Allah,Illah,) asta nu este niciun motiv de confuzie.Iar o analiza amanuntita iti va arata ca in ebraica si in araba Elloh,Illah,Allah...este acelasi nume pt. TATAL ceresc.De altfel si crestinii arabi se refera la Dumnezeu numindu-l tot Allah.

Aici chiar ca nu exista motiv de confuzie.

Despre carti si mesaje diferite!In esenta "mesajul " Lui Dumnezeu este unul si acelasi .Acest mesaj a inceput de la Adam S.A
si s-a incheiat la Mohammad S.A.S.
A fost unul si acelasi :credeti in MINE,UNICUL .Nu-mi faceti asociati la stapanire caci sunt un Dumnezeu gelos si aspru la pedeapsa.
In timp mesajul initial nu s-a schimbat cu absolut nimic,doar felul in care a fost propavaduit,exemplele,pildele,ingaduintele si restrictiile sau mai retusat asta in functie de capacitatile oamenilor din acele vremuri(cind au fost revelate mesajele)
Totul a fost revelat pe masura capacitatii lor de intelegere.
De ex Isus S.A a facut minuni!Toate aceste minuni au fost posibile numai datorita LUI,Unicul.La momentul respectiv au avut efectul scontat nu?
Ia sa vina acum unul la tine sa iti arate cum invie el un porumbel.Ce ai zice?Te-ar impresiona numarul lui de Abracadabra?Nu,pt ca am evoluat(cica),nu mai gindim ca acum 2000 de ani.

Vorbesti de VIATA undeva prin mesajul tau.Poate ca aceasta este o tema de gindire de la care sa incepi ,VIATA.
Poti tu singura sau cu inca doua ,trei persoane sa zicem sa creezi ceva din nimic?Sa dai viata.(ah,nu vorbesc despre sarcina,nu e valid.Daca ar trebui sa studiem cum se formeaza un embrion probabil ca toti eram repetenti,si ca specie disparuti demult)

Dupa ce te-ai gindit la aceasta tema poti sa treci la urmatoarea,SCOPUL pt. care ni s-a dat VIATA.Cu ce scop ne-a creat?Ca sa facem umbra pamantului degeaba?Sa ne taiem si sa ne ciopartim unii pe altii?Sa ne umilim ,sa ne injosim ,sa ne razboim ca chiorii?Sau sa "prosperam" ,sa ducem o viata indestulata in fata noilor televizoare 3D,a pc-urilor,a ultimelor modele de masini trasnet?
Nu ca nu are sens?Nu ca ai impresia ca Dumnezeu a avut un SCOP cind a decis sa creeze omul?

Poate cind vei intelege care a fost SCOPUL atunci nu o sa ti se mai para ca legile LUI nu sunt confortabile.Poate,dar doar putin!Si pt. restul care iti vor aduce o stare de discomfort o sa ajungi la intelepciunea ca sunt niste "chestii" pe care oricit am dori sa le intelegem,nu vom reusi niciodata!Nu avem aceasta capacitate!

EL e numai UNUL si legile LUI nu s-au schimbat niciodata si toate mesajele sunt de la EL.

ah,ziceai undeva ca nu stiu citi pretind ca s-au intilnit cu Dumnezeu si ca le-a vorbit....
NIMENI nu l-a vazut pe DUMNEZEU!Si DOAR lui Moise i-a vorbit Domnul!

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

De asemenea vreau sa corectez o eroare.

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Evreii in vechime considerau numele lui Dumnezeu atit de pretios incat nu aveau nume-cuvint pentru El.

michelle

Bineinteles ca evreii au si au avut un cuvant pentru zeitatea suprema. Nu este scris complet pentru ca orice hartie/ mail cu numele complet ar trebui ingropat in pamant ca sa nu se distruga numele. Scrolurile de Torah dupa care se citeste in sinagoga cand se strica se ingroapa. Asa ca se scrie D-zeu in romana, G-d in engleza, se foloseste in afara rugaciunii HaShem ( cel Numit). In rugaciune numele cu patru litere (in ebraica ca si in araba se scriu consoanele, vocalele sunt marcate ca puncte si/sau bare sub/langa consoane) se folosea de Yom Kippur de catre Marele Preot. Acum in rugaciune se folosesc Adonai, Elohim, El, Shaddai, Elyon, Avinu, Malkeinu care reprezinta calitati de exemplu cel puternic, cel inalt etc. Unii evrei extrem de religiosi vor evita si Elohim si vor scrie sau pronunta Elokim.

Pentru detalii http://www.hebrew-streams.org/works/hebrew/hashem.html

Cit de frumos!
Asa si in araba,Allah/Elloh/Dumnezeu are 99 de nume (aka,epitete /calificative elogioase) de ex. Al-Rahmen,Al-Rahim,Al-Ghafur...si tot asa pina la 99.
Ceea ce putem traduce "Cel Milostiv,Cel Indurator...

Si poate citeste si buflea inca o data si intelege ca NU este nicio diferenta intre Dumnezeul meu si al tau.Nu exista Dumnezeu crestin,Dumnezeu evreu sau Dumnezeu musulman.
Dumnezeu e unul si al tuturor,EL nu are religie(astea sunt denumirile noastre in cel mai bun caz,dar sa-i zici lui Dumnezeu ca-i un Dumnezeu crestin...)
Insa daca chiar vrem sa ne diferentiem putem zice ca daca un crestin il considera pe Isus Dumnezeu,atunci clar se diferentiaza de evrei si de musulmani!
Pt. evrei si musulmani,Isus NU este Dumnezeu.

Repet,asta este ce am inteles noi oamenii din religie.Ca ne dam unuia altuia in cap,e problema noastra.Ca nu ne intelegem,e tot problema noastra.
Insa un singur lucru e cert,nu te-a creat pe tine un Dumnezeu crestin si pe mine unul musulman,asa cum nici pe evreu nu l-a creat Dumnezeul lui personal,sau pe budist,Budha.

Pe toti ne-a creat EL.Doar unul.Ca vrem sa-L recunoastem si sa ne inchinam,e problema noastra.Ca vrem sa ne omoram si sa ne urim zicind "ba al meu e mai bun" e tot problema noastra si e una de perceptie.

Mergi la inceput

Citat:

Sigur ca fiecare crede in ce vrea cu sau fara justificare logica - eu sunt cea mai cea si cred in Mos Craciun dar pana si pe el l-am dezamagit ca nu mai vine de mult pe cosul casei mele, asa ca am ramas sa ma bazez tot me mine si sa-mi cumpar singura cadouri ) - gluma, gluma

De fapt s-a ajuns aici de la ideea ca daca statele islamice religioase guverneaza dupa scrierile Coranului, atunci ar trebui Coranul actualizat cu idei, ideologii si tendinte ale traiului modern, care sa ia in considerare toata evolutia din ultimile secole ... Ne invartim in cerc, poate de aia tarile astea sunt atat de inapoiate in mentalitate, social, educational, material ..etc, pentru ca sunt intepenite in reguli, norme si docme care nu mai corespund lumii in care traiesc. Ori renunti la ele, ori le actualizezi ... (puah ! am gasit eu solutia de indreptare a statului femeii musulmane in Orientul Mijlociu )

Gresesti!
Stiinta,cunoasterea ...absolut toate cunostintele (in domenii vaste) de care s-a bucurat Europa (stim cind,nu?)s-a datorat Quranului!A indemnului gasit in el la cunoastere,la cercetare(a nu l-au studiat europenii,il studiasera musulmanii si de aceea ajunsesera departe in timp ce Europa se zbatea in bezna)!Culmea ,ceea ce i-a motivat a fost cuvintul "JIHAD" care inseamna straduinta,perseverenta.

Chiar te indemn sa citesti cu mai mare atentie despre Islam si vei vedea ca intunericul NU vine din Qoran.Si ca (aici sunt de acord cu Michelle) noi oamenii nu avem voie sa atingem textele sfinte!Nu avem cum sa le "adaptam" vremurilor pt. ca ele sunt deja atemporale insa noi ne incapatinam sa nu pricepem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

AB_AC,normal ca nu alegi cu mintea, dar contribuie. Mesajul insa trebuie sa iti atinga sufletul.
Hannen, o mica erata: pt europeni nu musulmanii au fost deschizatorii de drumuri in ale cunoasterii, nici macar in ceea ce priveste cunoasterea lui Dumnezeu. Ai sarit etape mari de istorie si cultura: Grecia antica, IMperiul Roman...epoca bizantina cand se da edict privind religia crestina, renascentismul. Iar europenii cred eu ca inca sunt majoritari crestini.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

AB_AC,normal ca nu alegi cu mintea, dar contribuie. Mesajul insa trebuie sa iti atinga sufletul.
Hannen, o mica erata: pt europeni nu musulmanii au fost deschizatorii de drumuri in ale cunoasterii, nici macar in ceea ce priveste cunoasterea lui Dumnezeu. Ai sarit etape mari de istorie si cultura: Grecia antica, IMperiul Roman...epoca bizantina cand se da edict privind religia crestina, renascentismul. Iar europenii cred eu ca inca sunt majoritari crestini.

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Ba nu,nu am sarit nimic.Nu europenii au preluat arta si stiintele marilor invatati.Ei le-au luat "de-a gata"(furat,e parerea unora) dupa ce musulmanii au "jonglat" cu ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Hannen, te referi la perioada antica, Mesopotamia si altele? Atunci nu erau decat religii politeiste. Cat despre "furat", apai cam toate imperiile au furat, inclusiv cel otoman...cat despre cat bine ne-a facut el noua ca natie dimpreuna cu amicii fanarioti...noh, nici in ziua de azi nu am scapat de flagelul coruptiei si nici de manele.
Nu mai pot sa scriu, s-a trezit pitica de laultimul tau mesaj. Merg sa prestez micul dejun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Cred ca Hannen se referea la faptul ca intre romani si greci si Renastere e un vid stiintific si cultural. Religia crestina catolica a adus o perioada obscurantism in Europa. In tot acest timp cultura araba s-a dezvoltat. Toleranta religioasa musulmana care in aceea epoca respecta crestinii si evreii numindu-i precum in Quran popoarele cartii a produs in Europa cultura maura. Aproape 800 de ani intre 711 si 1492 au dus flacara culturii si stiintelor si tolerantei. Sudul peninsulei Iberice este si astazi vizitat de milioane turisti, arhitecti precum Gaudi isi recunosc radacini in cultura maura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen
Nu exista Dumnezeu crestin,Dumnezeu evreu sau Dumnezeu musulman.
Dumnezeu e unul si al tuturor,EL nu are religie(astea sunt denumirile noastre in cel mai bun caz,dar sa-i zici lui Dumnezeu ca-i un Dumnezeu crestin...)
Insa daca chiar vrem sa ne diferentiem putem zice ca daca un crestin il considera pe Isus Dumnezeu,atunci clar se diferentiaza de evrei si de musulmani!
Pt. evrei si musulmani,Isus NU este Dumnezeu.

Trasaturile Dumnezeului la care ma inchin eu (crestin-ortodox) nu sunt aceleasi cu cele ale Dumnezeului denumit Alah de catre musulmani. Oricine se poate lamuri in acest sens citind Curanul si Noul Testament sau, mai simplu, comparand figurile pamantesti marcante ale acestor doua religii, Iisus Hristos si Mohamed (cum au vietuit, ce principii au insuflat credinciosilor, ce "mostenire" au lasat in urma lor, samd).
In mintea mea cel putin exista o diferenta neta intre ceea ce eu numesc Dumnezeu iar musulmanii - Alah.

In alta ordine de idei, Hannen, ai dezaprobat postarea mea in care intrebam cum de-s considerate femeile egale cu barbatii in islam, atat timp cat marturia lor nu e egala cu cea a barbatilor, ca nu se pot marita cu evrei sau crestini, ca atunci cand mostenesc primesc doar jumatate din ce i se cuvine unui barbat, samd.
O dezaprobare nu inseamna nimic, as vrea sa vad un raspuns argumentat din moment ce voi, musulmancele, sustineti ca femeia este egala barbatului in islam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen
Gresesti!
Stiinta,cunoasterea ...absolut toate cunostintele (in domenii vaste) de care s-a bucurat Europa (stim cind,nu?)s-a datorat Quranului!A indemnului gasit in el la cunoastere,la cercetare(a nu l-au studiat europenii,il studiasera musulmanii si de aceea ajunsesera departe in timp ce Europa se zbatea in bezna)!Culmea ,ceea ce i-a motivat a fost cuvintul "JIHAD" care inseamna straduinta,perseverenta.

Bun, si daca Curanul indeamna la cunoastere de vreo 1400 de ani incoace si islamul a "luminat" mintea europenilor atunci cand ei bajbaiau prin bezna, cum se face ca in momentul de fata, Anul Domnului 2011, tarile cu majoritate musulmana sunt printre cele mai sarace din lume, au un nivel de trai extrem de scazut (cu accente primitive pe alocuri) iar locuitorii lor bat incontinuu la portile Europei / Americii / Australiei...? Cum se face ca marocanii, algerienii si tunisienii isi risca viata pe niste barci subrede ca sa ajunga in Italia (EU)? Care e amploarea dezastrului umanitar din Somalia la ora actuala si din ce cauze s-a ajuns aici?
Unde e stiinta Curanului care sa scoata la lumina pe cei aflati in nevoie?

Mergi la inceput