Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (47)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Pica, salut, voiam sa te intreb daca ai vazut ceva de la astia de la Pitesti? Ca eu am vrut sa iau de la ei, patutul alb pentru Sofia, insa nu mi'a placut ca mi'au spus ca nu pot sa le vad nici daca vin la ei si ca pozele sunt luate de pe un site canadian, tu ce stii?

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ralu, da...am citit de cazuri de rupturi uterine fatale pt copil pe siteurile de aici (babycenter si mothering.com). Sunt forumuri similare cu astea.

Rupturi uterine si pe utere stimulate si nestimulate (astea aparand mai ales la nasterile acasa, probabil si unde procentul de VBAC o fi mai mare la nasterile asistate de moase acasa??, nu stiu exact care este aexplicatia...sau poate o vbac urmarita in spital are sanse mai mari de interventie timpurie (gen c-section) si atunci nu se ajunge la ruptura totala)

Doula pe care o gasisem mi-a propus un lucru cam riscant si in urma discutiilor pe care le-am avut cu o prietena medic si cu doctorul meu am zis PAS. Mi-a propus sa stau acasa TOT travaliul si sa merg la spital la sfarsit, mie mi se pare f f riscant si nu cred ca as putea lua decizia asta.

Asa ca sunt INDECISA, pt a mia oara:)). Copilul pare f f mare, uite cum arat eu la 23 de saptamani neimplinite
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralu_t
bedro acum 30 de ani op. de cezariana se facea transversal, ceea ce presupunea mult mai multe riscuri pentru sarcinile si cezarienele urmatoare. o cicatrice transversala este nu NU clar pt Vbac. medicii nu si-au deschis mintea in privinta Vbacului decat dintr-un singur motiv: riscurile statistic sunt mai mici la Vbac decat la ceza nr.2,3..si si medicii astia pro Vbac sunt putini data fiind comoditatea si controlabilitatea (o exista cuvantul asta) cezarienei. depinde f mult de ce simte femeia ca-si poate asuma. daca nevoia de a controla(prin mana chirurgului) procesul si de a-ti declina raspunderea/participarea in procesul nasterii e mare, atunci da, eu sunt de acord ca o cezariana e alegerea potrivita. insa dupa raman si foarte multe semne de intrebare, de indoiala, de incapacitate personala...sunt extrem de multe aspecte psihologice nefaste ale cezarienei. dar nu suntem toate la fel, ceea ce e bine, deci nu exista o decizie care sa ofere o garantie sau care sa se potriveasca oricui. sa dea DD sa facem fiecare alegerea cea mai potrivita pentru noi. nasterea si chiar sarcina sunt un risc in sine, ne place sau nu, asta e adevarul. o cezariana sau o nastere naturala inseamna un potential risc si pentru mama si pentru fat. e cumplit ce i s-a intampat matusei dar e inca un motiv pentru care cezariana fara o motivatie bine fundamentata, nu-si are sensul, e un abuz fata de organismul femeii. matusa ta si-a pierdut copilul si uterul ca urmare a unei cezariene, in timpul sarcinii urmatoare....

ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 23+ cu o margica mititica Luiza
i believe in miracles...povestea noastra

Ralu, departe de mine gandul de a fi pro sau contra VBAC, cu atat mai mult cu cat la mine nu se pune problema. Eu doar ti-am raspuns la intrebarea despre ruptura uterina.

Mai mult, sunt perfect de acord cu tine in ceea ce priveste deciziile fiecareia, de aia intotdeauna 1. vorbesc numai din experienta personala si 2. nu dau sfaturi. Fiecare trebuie sa faca cum simte ca e mai bine, ca e mai potrivit pentru ea, prin prisma a ceea ce ii recomanda doctorul si a experientei personale anterioare. Sarcina si nasterea sunt procese complicate si (uneori) riscante, ca doar fabricam niste oameni, nu plantam cartofi.

Totusi, ma gandesc ca asa cum au reusit 6 miliarde de mamici (in prezent) sa-si nasca copiii, o sa reusim si noi, cu toatele. Deci sarcini usoare in continuare tuturor si nasteri fara durere!

B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Ciao-ciao!!

Am revenit si eu de la testul ala de glucoza unde mi-am pierdut toata dimineata. Rezultatul il am vineri.

Si dupa atatea dulcegarii pe care le-am baut, m-am dres acum cu niste porumb fiert. Uraaaa, am ajuns in sfarsit sa-l savurez!!

dia - saru'mana pt. complimentele la adresa fiica-mii. Asa e, are mama fata frumoasa foc (iar ma-sa e modesta tare )!!

bedro - iti multumesc mult pt. raspunsul la dubiile mele. Desi nu m-ai nominalizat in mod direct, m-am simtit inclusa. Si chiar ti-am aprobat postarea, nu atat pt. ca pledezi pt. una sau alta, ci pt. ca respecti alegerile celor din jur. Sa nu se inteleaga ca celelalte fete nu au facut-o, fiecare si-a spus experienta si apoi trag eu concluziile in ceea ce ma priveste. Va multumesc tuturor.
Da, si eu prefer sa stiu ce ma asteapta, bine sau rau, desi poate pare spus intr-o forma mai dura.

Pana la aceasta sarcina nu am considerat nasterea naturala periculoasa (poate sunt eu mai inconstienta), atunci cand nu sunt probleme de nici o parte, insa acum, nu pot. E un blocaj psihic pe care poate o sa il depasesc sau nu. Insa imi e ff clar in minte, orice as alege, ca vreau un copil sanatos. Si chiar daca aparent pt. el nu sunt motive medicale pt. care sa aleg cezariana, eu nu pot sa trec deocamdata de acest blocaj psihic. Deci, o sa aiba si copilul de suferit pt. ca are nevoie de o mama senina si cu mintea limpede. Si el si Silvia, in continuare.

Am stat in aceste 7 luni de cand am trecut prin experienta trista cu G. si m-am gandit care a fost rostul ei. Exact ca si bedro sunt mai rationala asa, vreau sa inteleg de ce s-au produs anumite evenimente in viata mea (bune sau rele).

Pana acum, ce am reusit sa inteleg, de ce D-zeu ne-a supus unei astfel de dureri ... am devenit mai sensibila la suferinta altora, am invatat sa inteleg anumite prioritati in viata si am invatat sa nu mai judec din prima anumite persoane sau comportamente. Sa respect deciziile altora, desi nu sunt intocmai cu ale mele si sa nu exclud nici o varianta, in nici o problema. Nu spun ca inainte eram un dezastru, insensibila si netoleranta ... insa acum inteleg mult mai bine anumite aspecte ale vietii.

Sper ca nu v-am plictisit cu filozofia mea .

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 23s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca77 spune:

va pup fetelor ... ce mai faceti voi?

noi tocmai ce am revenit dintr-un concediu lung si frumos, de nu s-ar fi mai fi terminat! As avea de citit vreo 6-7 capitole ... dupa care o sa revin cu mai multe detalii si povesti.

pe curand!!

24+ cu Anna

www.psychosomatics.be

Mergi la inceput

Iaca s-a rezolvat si misterul disparitiei biancai . Am mai intrebat de tine pe-aici. Pe unde a fost concediul asta lung? Sa-ti fie de bine!!

aaa ... mi-a placut mini-vacanta lui nicole, mi-ar placea si mie !! Si voua, sa va fie de bine!!

nina - sa inteleg ca esti de-a noastra sau de prin alta ograda (odisee) . Daca ne citesti doar din umbra, poate iti faci curaj sa ni te alaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Draga Brambu, cred ca, dupa ce devii mama, cel mai greu este sa accepti ca copilul/copiii tai au propriul destin, propria soarta (eu nu pun egal intre destin si soarta, nu le consider sinonime, destinul fiind ceva predestinat, iar soarta intamplare).
Uneori, oricat ai vrea sa influentezi in bine viata copilului tau, acest lucru este imposibil. E greu ca parinte sa nu consideri asta ca pe un esec personal, mai ales ca nu intotdeauna poti gasi o explicatie/semnificatie pentru ceea ce se intampla.
M-a intrebat o data o prietena care dorea sa adopte un copilas ce se schimba fundamental dupa ce devii mama. I-am raspuns ca din punctul meu de vedere s-a schimbat teama fundamentala a vietii mele. Atat si nimic mai mult. Asa ca, pentru tine, din tot sufletul, o si ganduri senine!

Si ca sa nu se creada, in continuare, ca am vreo preferinta sau pledez pentru vreo cauza: tot incerc sa aflu daca nu s-a gasit si vreo alta "cale" de scos copilul din burta. Traiesc cu speranta ca pana in decembrie vom auzi de vreo descoperire epocala si vom putea sa-i teleportam direct in patutul lor, fara complicatiile de rigoare.

B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

abramburika - Conform DPN voi naste in decembrie pe 18 (iar dupa unii "autori" pe 17, insa oficial in hartii scrie 18), nu sunt inscrisa la nicio odisee,; am pus intrebarea la voi pentru ca suntem cu sarcinile cam in acelasi punct al evolutiei si m-am gandit ca experientele voastre imi vor fi mai utile decat daca intrebam la sarcini mai mici (poate nu au ajuns sa aibe simptomele astea) sau la sarcini mai avansate, cand poate gravidutele au uitat cumva cum era la 19 saptamani ( de exemplu mie mi s-au cam estomat anumite "impresii" avute acum 2 luni). Iar la anumite testari sunt in urma voastra, voi avea eco de trimestru 2 pe 8 august, asta insemnand saptamana 22 si 2 zile dupa calculul meu, la celelalte eco masuratorile au aproximat termenele cu cca 2 zile mai mici decat cele obtinute pe baza calculelor.

Nina

Mergi la inceput

ohoooo ... si cate temeri am eu ... legate de mine si de copiii mei. Cat de mult as vrea sa le fie viata lina si sa le fiu mereu alaturi cu bratele si caldura mea!! Asta e una din prioritatile alea de care spuneam.

Poate te grabesti si gasesti pana in noiembrie metoda aia de scos copiii mai putin traumatizanta pt. mama si copil.

Mergi la inceput

nina - pai atunci esti de-a noastra, noiembrie-decembrie 2011. Nu stiam ce varsta a sarcinii ai, de aia am intrebat.

Bine ai venit in grupul nostru, speram sa te simti bine si sarcina usoara in continuare!! Daca doresti sa te scriem pe lista, lasa datele tale (UM, DPN si eventual data nasterii, a ta).

Mergi la inceput