Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***331***
Raspunsuri - Pagina 23
chatonel spune:
Ina, daca tot faci faculta pt diploma, pai inscrie-te frate la facultatile online, nu te mai lega la cap. Si asa alegi ce vrei.
Eu nu as face pt nik in lume o facultate "sa fie" in caz ca gasesc pila potrivita ca sa intru la stat. Daca ar fi doar un an, as mai zice, dar 3-5 ani, nuuuuuuuuu.
Chiar asa, in ro nu se fac masterate in diverse domenii la care sa poti intra pe baza faptului ca ai facut deja o facultate si se presupune ca stii deja sa te organizezi sa inveti, indiferent de domeniul in care ai facut-o?
novus spune:
Ina, cu facultatea nu stiu ce sa zic, stiu ca asa se intra la stat dar chiar iti doresti jobul asta ? eu cred ca nu si dupa cum zicea si Bianca, gandeste-te ca nu depinzi de banii aia care ii vei lua de la serviciul de stat sau care o fi el ceea ce nu e rau deloc adica eu daca nu as depinde de banutii pe care ii castig si nu as avea ratele zau daca m-as mai stresa cu un job cu program, mi-as pune pe picioare o afacere micuta si fara stres prea mare, asa de hobby ca sa nu ma plictisesc toata ziua ![]()
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anaan M-am ghiftuit cu ciorba de fasole verde, insotita elegant ![]() |

eu mananc cu ceapa rosie ciorba de fasole uscata, ii place si Adei la maxim
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Pisik06 spune:
Multinationalele: as comenta la infinit despre ele, despre cum fura viata oamenilor, in schimbul unui pumn de bani, etc. Nu incep, ca nu ma mai opresc si am invatat ca nu e bine sa pui etichete![]()
INA, subscriu la parerile anterioare: nu pune jugul pe tine aiurea. Iti inteleg nevoia de a sti ca faci si altceva in afara de a fi mama si sotie, dar nu mai bine faci ceva pentru tine - gen o afacere mica, cocheta, ceva cu bijuterii, ceva din zona fashion, ca tot iti place tie subiectul si eu zic ca te si pricepi si in felul asta faci si ceva frumos pentru cei din jur si te simti si tu implinita, decat sa te irosesti intr-o institutie de stat, numai ca sa fii "in rand cu lumea"? Defapt ceea ce iti spun tie, imi spun mie, doar doar oi pricepe si eu candva si oi lua taurul de coarne![]()
ELA, exact asta zicea si psiholoaga la curs, ai exprimat mai bine ca mine
Noi suntem la 2 mai in week-end-ul 5-8, dupa 5 zile in Bucovina. Si cand spun noi e posibil sa ma refer si la familia Adeleza, ramane sa isi puna si Motanul sef ok-ul final pe finalul de vacanta
Mami de minune mica
Monnvas spune:
INA mai ia in calcul un aspect: la stat, adeseori nu ai satisfactia interioara (bine, pe aia materiala cu atat mai putin) ca ai facut ceva ca lumea. Si self-esteemul are de suferit. Io inca ma lupt cu asta. Si cu faptul ca gradinita copilului ma costa mai mult decat salariul de la institut.
Dar intre stat si multinationala exista mai multe optiuni: afacerea ta, angajat in afacerea altuia, PFA...
Cre' ca tre' sa fac capitol nou, nu?
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
denisamada spune:
| citat din mesajul lui Monnvas Eu, care de cand am iesit din facultate lucrez numai la stat, pot sa-ti spun ca nu e asa roz situatia. Si la stat exista dumnezei care se pun cu curu' si te cheama la munca si intre Craciun si Revelion daca vrei (mie nu mi s-a intamplat, dar stiu cazuri). Si la stat te trezesti cu drepturi salariale neacordate, desi nu le da nimeni "din banii lui". Si stii care-i problema? Ca la privat mai poti misca ceva in privinta schimbarii dinozarilor/dumnezeilor, la stat nu, ca in general au o sustinere puternica din spate. |
Si eu... si am "o varsta"...
So, nu incurajez pe nimeni sa lucreze "la stat". Sunt sigura ca "purtator de cuvant" e mai bine "renumerat" decat muncitorul sanitar, dar tot n-as incuraja... Pe de alta parte, a-ti "intregi" studiile nu mi se pare o problema indiferent de varsta. Daca ti se pare util go for it! 

Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
denisamada spune:
| citat din mesajul lui Pisik06 Multinationalele: as comenta la infinit despre ele, despre cum fura viata oamenilor, in schimbul unui pumn de bani, etc. Nu incep, ca nu ma mai opresc si am invatat ca nu e bine sa pui etichete |
Hmmm... nici pdv al bugetarului nu e prea optimist... te pun in legatura cu "unul" care e 50% bugetar (pe ce-a invatat) si 50% "multinational" (pe ce i-a placut), sa vedem punctul de vedere...
Si nici el nu e sigur ca face "ce trebuie", pentru ca nu face nimic LA MAXIM... 
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
Floric spune:
| citat din mesajul lui Pisik06 Apropos de nume, Ana nu zice nici picata cu ceara cum o cheama. Foarte rar spune, dar numai noua si zice ca o cheama "Biaca Maninecu" Daca o intrebi "dar Ana nu te cheama?" incepe sa tipe si sa se jeleasca "nuuuuu, Biaca Maninecu, nu Ana", desi noi o strigam numai Ana ![]() Mami de minune mica |
Copii nascuti in aceeasi zi. Si cu Rares ptesc exact acelasi lucru...Daca il intreb cum te cheama raspunde prompt (in ultima vreme nu atat de prompt) Abighel Cabu (pana acu o luna era Bagu) dar Rares nu te cheama? il intreb...Raspunsul este Nuuuuuuuuuuuuuu. Desi noi DOAR Rares il strigam prin casa si niciodata Gabriel...O singura data l+am intrebat Gabriel, cum te cheama? Si stiti ce mi+a raspuns..."Iaie" adica Rares, deci ceva, ceva stie el...
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel

Floric spune:
| citat din mesajul lui Bianca2503 Pe mine ma bate intr-o vreme un gand sa imi fac second hand. |
Bianca, tin sa iti spun ca cel putin in Braila (nu am studiat nici un alt oras) a re-inflorit aceasta afacere. Ca acum 10-15 ani...uimitor...nu stiu ce sa inteleg...nivelul de saracie al populatiei sau sictirul fata de chinezismele de 2 lei de pe piata si aprecierea produselor (indiferent de domeniu) gasite intr-un second hand.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel