Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***331***
Raspunsuri - Pagina 16
novus spune:
Am recuperat in viteza de mi-au fugit gandurile deja ![]()
Aris sa nu mai lipsesti de aici ca tare-mi place cum si ce scrii
; ai redat exact temerile mele ref la al doilea copil
; m-a impresionat Vitamina cum si mai ales cu cine povesteste el 
Olga, sper ca ti-ai revenit din depresie, te verific eu mai tarziu 
La capitolul dulciuri noi suntem incepatoare, prajituri de casa si pufuleti (din astia ar putea manca non stop , noroc ca nu ii cumpar ), aseara chiar m-a anuntat ca nu mai adem puculeti, o intreb cine i-a mancat, imi raspunde eu, pt ca mi-a post pofta mama ! no, ce sa-i mai spui
?!
La munte chiar ne distram toti copiii o serveau cu ciocolata si alte dulcegarii, ea venea si mi le aducea dezgustata
Cu creme eu trebuie sa ma dau, am tenul uscat si simt nevoia, folosesc de obicei gama Vichy
Verific astazi si contul sa vedem cum stam cu excursionistele vesele![]()
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
Anaan, ai reusit sa pui pozele din vacanta
? grea gulieza asta, abia astept sa invat si eu cateva cuvinte 
Tre' sa admir si eu matele lui Aris acasa ca aici nu pot, dar bine ca am voie sa forumesc ![]()
aris26 spune:
neata
am intrat acum pe fuga sa va salut, mai am ceva de organizat pe jos si sper sa am ceva mai mult timp pe la pranz, desi vreau sa ajung si la epilat azi
.
bai deci exageram cu dulciurile...hmmm..intra fi-miu la regim![]()
noroc ca sta la gradi mai mult de jumatate de zi si acolo sunt atenti ..nu ca mine![]()
anca - pai de greci ce sa mai zic ca la ei diminutivele sunt la ordinea zilei. nu exista bar la care sa nu te intrebe: "o cafelutza sau o apitza, doriti?" daca asa vorbeste omul de felul lui e una dar sa vorbesti numai in diminutive doar cu copilul mi se pare total aiurea, ce daca el e mic inseamna ca tot ce se invarte in jurul lui si are legatura cu el e tot mic?eu am fost dresata sa urasc diminutivele(atunci cand ele nu isi au rostul) de catre diriginta din 5-8, o femeie extraordinara, un pedagog asa cum ar trebui sa fie un pedagog adevarat. tare multe vorbe si fixuri am pastrat de la ea.
pe mine una ma deranjeaza exagerarile, dulcegariile gratuite. adica pe bune si eu ii zic copilul "sufletel" sau "guritza mea" dar de aici si pana sa ajunga la 3-4 ani si nici sa nu stie ca apa e apa ci doar apitza...mi se pare aiurea
monnvas -
probleme la matze :))) ma rog, de cand creste burta au inceput si alea dar....
olga - of, daca nu ash cunoste toanele si toata nebunia asta as mai zice. oricum nu te mai stresa pe tema asta, experienta ne spune ca luam atat de diferit una fata de cealalta dar si aceeasi femeie de la o sarcina la alta, in plus trebuie sa vedem care e ritmul si in decursul sarcinii. adevarul e ca la prima eu am pus mult in ultimile 30-40 de zile. nici eu nu zic hop inca. la fel de bine si tu poate ai pus acum 3 si nu mai pui deloc 10-12 saptamani..si tot asa.
blugi sunt f buni pt ca e important sa ai haine fix pe masura ta in fiecare moment. eu la sarcina asta am purtat haine speciale de gravida muuult mai devreme pt ca am inceput sa am burta inainte de 10 saptamani, apoi nu a mai crescut cine stie ce. am aproape 5 luni si arat cum aratam si la 3...cine sa mai inteleaga. dar si un kilogram daca il pui si nu te simti bine pentru ca te strang pe ici pe colo e ca si cum ai fi pus 10 kg. cel putin eu asa sunt. desi am in plus doar jumatate de kilogram nu imi mai port hainele mele de f mult timp.
mai fetelor, ma bucur ca s-au potrivit si cu ce simtiti voi temerile mele pt bb2, unu la mana pt ca asta inseamna ca nu am luat-o eu razna de tot si doi la mana pt ca asa prindeti si voi curaj
revin ca am scris ca o placinta si oricum am cam uitat de vineri ce aveam de zis
+
pisigri spune:
Am reveniiit 
Am fost la Cimpulung, cu ( si la) niste baieti super faini, care fac enduro (offroad cu motoare :)).
Super tare.
Ilincul a devenit de ceva vreme suuuuper sperioasa, de orice zgomot, de orice insecta, puf, frunza....si ma enerveaza ca are momente: uneori nu-i pasa nici daca se darima muntele pe linga ea, alteori o tine intr-o isterizare continua. Si pe de o parte o inteleg, si eu am niste reactii ciudate cind e vorba de insecte, pe de alta parte vorba Biancai, daca mai tinea we juma de ora, o aruncam pe geam....:))
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
chatonel spune:
Neata tufete ![]()
N-am kef de nik, aici ploo si e frig, zici ca e decembrie sau ca sintem la 2000m altitudine; realitatea cruda e ca sintem la sf de iulie, in sudul frantei si ca sint 18°C
Ah, bineinteles ca e ocazie sa purtam hanoracul facut de Dodo-pui si deja primiram complimente 

Anca si diminutivele: pe la olteni la Bailesti cite mai sint si ce ma nervau cu ele ![]()
Aris: ce bine ca mai stai pe-aci :)
Motanul meu a plecat la Roma iara, toata saptamina
eram plouati amindoi de dimi, iar fie-mea n-a vrut sa ne pupe pe niciunul; ce si-o fi zis: ce sa ii pup pe astia care au niste fete ca la-nmormintare ![]()
Pisik06 spune:
Neatza!
Ne mai primiti si pe noi?
Noi iar cu peripetii zilele astea, saptamana trecuta a avut Ana febra mare 40-41, am stat 3 zile cu ea acasa, acum imi este mie rau de cateva zile, zici ca-s gravida, dar nu sunt sigur, in fine, cred ca se mai cere o vacanta
Am citit, dar nu mai retin multe. Si noi suntem fara pampers, de facut nu face, asteapta sa o pun la olita, dar daca cumva uit nu cere decat cand incepe sa faca, incepe in pantaloni si continuam la WC. Nici la noi nu a mers cu olita, in schimb a mers minunat cu reductorul. Acum acasa face numai la reductor, iar in deplasare face fie la "copacel/iarba/floricele", fie o tin eu in brate deasupra WC-ului. Cu caca a fost mai problematic, nu zicea neam, facea in chilotei si era f constienta, cred ca i se parea amuzant la gradi a stat un picut si la colt din cauza asta, acum incet incet incepe sa zica. Oricum, nu mai purtam pampers deloc, nici noaptea.
Apropo de plansul/crizele copilului la despartirea de parinte/parinti. Sambata am fost la un curs cu o tipa psiholog care vorbeste la "Meditatii pt parinti" la Itsy Bitsy (eu sunt fan) si promoveaza metoda de comunicare "Espere". Printre altele, ne-a spus o chestie f interesanta. Copilul trebuie sa stie ca parintii lui au si alte roluri decat acela de parinte pt ei: ca sunt sot si sotie (si atunci cand sunt sot si sotie nu mai sunt mami si tati), ca sunt prieteni pt prietenii lor, copii pt parintii lor (bunicii copilului), etc. Ca sa accepte asta, copiii trebuie sa fie martori la relatia de cuplu a parintilor (imbratisari, vorbe tandre) si sa stie ca parintii au si activitati impreuna. Pt ca(,) copilul sa separe f bine rolul parintilor, atunci cand parintii pleaca undeva fara el, nu ii vor spune "mami pleaca cu tati" sau "eu plec cu mami" pt ca automat unde sunt mami si tati este si el si va dori sa participe, ci i se va spune "eu plec cu sotul meu sau cu X - numele sotului, respectiv cu sotia mea". Chiar imi povestea cineva ca fetita ei (un pic mai maricica) fusese atat de obisnuita ca mami este mami, dar este si sotie pt tati si prietena pentru prietenele ei, incat atunci cand veneau prietenele lui mami in vizita fetita nu ii spunea "mami", ci ii spunea si ea pe nume. Mi s-a parut interesant. Ni s-au mai spus si alte lucruri f interesante, daca va intereseaza va mai impartasesc.
In alta ordine de idei, mor de oftica ca ratam intalneala
. O sa incerc sa vad totusi poate putem face ceva sa venim si noi.
ARIS, ma bucur ca ai mai bagat capul pe la noi
. Ma fascineaza modul tau de gandire, te admir f mult
ANCA, si pe tine ma bucur ca te-am "revazut"
Va imbratisez cu drag
Mami de minune mica
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aris26 pe mine una ma deranjeaza exagerarile, dulcegariile gratuite. adica pe bune si eu ii zic copilul "sufletel" sau "guritza mea" dar de aici si pana sa ajunga la 3-4 ani si nici sa nu stie ca apa e apa ci doar apitza...mi se pare aiurea |
Si pe mine asta cu apitza ma scoate din sarite si o aud cel mai des
, n-am nimic cu manutza, piciorush, etcwww.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
Pisik , ma gandeam eu ca iar vi s-a intamplat ceva de nu mi-ai raspuns la telefon 

aris26 spune:
pisik -
bine ca a trecut febra. a mai avut si altceva sau doar febra? ca mi-a facut si al meu un episod de febra exact inainte sa plece ta-su din tara.
tu baga niste vitamine daca un concediu nu se poate inca(poate niste magneB6 ca face minuni mai ales cand esti obosita).
interesante idei, unele le-am aplicat fara stiinta dar uite ca la unele nici nu m-am gandit. mai spune idei, ca toate avem nevoie de un pic de ajutor in domeniu. cateodata este atat de usor sa trecem peste o criza daca stim cum sa punem problema.
chato - of...daca te incalzeste cu ceva si la noi e urat afara, doar ca eu ma bucur, dupa atata caldura...
si la noi a fost tare grea despartirea de taica-su de data asta, mai ales ca in ultimul timp erau f lipiti unul de altul.dar vad ca la el functioneaza daca ii dau muuulte explicatii, cum, unde pleaca, de ce, pana cand, ce face acolo, ce facem cand se intoarce, cu cine se vede acolo, ce ii aduce la intoarcere....tot tot tot e un mic control freak ca si ma-sa
oricum am descoperit ca e f important sa ii spun ce simt si eu si taica-su. daca ii spun ca si mi-e imi e f dor de el(acum ca a zis pisik probabil trebuia sa ii zic ca mi-e dor de sotul meu) si ca nici eu nu vreau sa plece si ca de fapt nici tata nu vrea si bla bla bla, ii e mult mai usor
+
novus spune:
Daaa si la noi e nevoie de explicatiicu lux de amanunte, ce face si cu cine se intalneste fiecare, ce primeste Ada, cu descrierea exacta a culorii si mai ales a numarului de obiecte ![]()
Sa va zic faza ca sa vedeti ce evoluati sunt picii nostri: aseara Ada se uita la desene si mai ca ii venea sa se culce cand pe Pisi l-a paucat stransul jucariilor ei,in special piesele de lego care stau in mijlocul camerei all day ,cand a auzit ea semnalul a tasnit ca arsa, nu nu nu, eu nu ma culc, pam pam
si de acolo gata circul, si-a desfacut toate jucariile si nu am mai putut-o lamuri ca trebuie sa se culce, cand in sfarsit am luat-o eu in brate si mai cu forta am dus-o in dormitor, s-a intors catre Pisi si i-a spus ca acolo e camera noastra si el sa plece
, nu a vrut sa-i spuna nici noapte buna, nici pusi, nimic, asta ca sa-l pedepseasca ![]()
Apoi vazundu-l cum sufera s-a milostivit de el si i-a urat naca buna ![]()