Super Pufi de ian-feb 2010 (34)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Citat:
citat din mesajul lui nyny

Davidu' meu a inceput sa planga cand simte ca ne indreptam spre casa, ca sa nu mai spun ce balamuc face cand vede deja blocul in fata ochilor.

Ieri si azi l-am scos cu tricicleta ca s-a cam satuat si de carut(ieri doar pe langa bloc ca ne prindea vijelia si azi direct in parc) ... toate bune si frumoase pana am ajuns acolo... chiar m-a miram de el ca ii spuneam sa-si ridice picioarele pe suport si executa fara sa comenteze. La intoarcere n-a mai vrut sub nici o forma sa stea in ea, nici de mana nu vrea mereu... daca l-as lasa ar lua-o telelei pe strada. Mai incercam si maine... si poimaine, cum spuneau si fetele... e nevoie de exercitiu, nu?

Ma duc la culcare ca sunt varza de oboseala.

Va . Noapte buna sa avem..

Mamica fericita de Mara si de David

si la noi la fel... orice curte din jur e muuuuult ma atragatoare decat a noastra, cam maraie cand vreau s-o aduc acasa si trebuie sa incui poarta obligatoriu
imi pare rau de iesirea voastra ratata, mi-a adus aminte de marea mea, cand eram acolo mi se parea ca viata mea de acasa e un adevarat concediu ; asa a fost sa fie, nu trebuie sa te descurajezi sa mai faci excursii cu copiii; ma bucur ca ti-ai facut planuri de escapada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

Am citit intre timp si mesajul lui Danasor si vroiam sa spun ca nici nu trebuie neaparat sa stii ce anume ii stimuleaza o anumita jucarie. Important e ca pustiul (ca sa evit cacofonia) sa experimenteze...ce are de invatat de la jucaria respectiva invata singur, fara sa-i citesti tu ('tu' la modul general) din manuale ce anume ar trebui sa invete. Pe langa faptul ca invata insusiri ale obiectelor si vede la ce folosesc, experimenteaza stari, trairi, emotii...exact ce spuneai si tu de bucuria pe care o simte cand se plimba cu masinuta. Astea sunt experiente din care ei invata o groaza de lucruri, pe toate planurile, coordonare, autonomie personala, socializare etc... noi nu suntem constienti de asta si nici nu avem cum. Nu toata lumea are studii de specialitate si nici nu e nevoie. Dezvoltarea si cunoasterea in momentul acesta se produc de la sine, o teoretizare specializata nu ar face decat sa creeze un stres in plus, inutil.

Sa ne bucuram de bucuria copiilor nostri cand descopera lumea si sa fim acolo pentru ei...cred ca e suficient.

_
Mami de zgubilice cu ochi de ciocolata

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui livia1980

Salut din nou...sotul meu este foarte revoltatb ca Alexandru nu face la olita...intreb si eu :Cati din pufii vostrii fac la olita?Si cum i-ati invatat?

mami fericita dintr-o poveste de Dragobete

dimineata cand se trezeste imediat o pun pe olitza, nici nu o las sa se intinda bine
apoi o las fara pampers pana la 3 la somnul de pranz, asta daca stam acasa si nu plecam in oras;
in timpul asta, adica intre 10 si 15 o pun cam odata la o ora, o ora jumatate la olitza; sunt zile cand nu avem nici un accident, ramane uscata toata ziua, dar sunt s zile cand se scapa pe ea; daca nu are pamers si e uda vine repede s-o schimb, nu suporta sa stea uda;
la fel procedez si dupa somnul de pranz, adica pe la 5, 6 dupa amiaza- dupa ce se trezeste, o pun pe olitza si nu-i mai dau pampers pana noaptea; parca si voi stati la casa, e mai usor sa-l lasi fara pampers in curte decat in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Doamneee... a inceput o jucarie sa cante negadilata pe hol... normal ca scanceshte copilul... cel suferind, aka Alena. De cand s-a culcat am alergat deja de vreo 5-6 ori la ea... ba suzeta, ba plushatul, ba jucaria dereglata... Sper sa doarma profund macar de acum incolo.
Multzu mamicilor care s-au gandit la noi.

Eu am luat incastrul cu peshti de la chinezarii cu 7 ron (nu scoate sunete, nu e confectzionat din materiale bio, se dezlipeshte pe la coltzuri)... eu sunt multzumita avand in vedere ca se joaca cu el vreo 2-3 luni maxim. Ayanna ne-a zis denumirea jocului... Tocmai ma pregateam sa te intreb ce mai faci ayanna? Ce mai face zgubi? Si aparushi... Despre voi nik?

bf Nici eu nu ash mai lua jucarii pt ca tot cu galetushe de smantana si margele de la pomul de craciun se joaca, dar nu pot sa ma abtzin...imi plac mie ...

Si daa... gemanunetzele se descocotzeaza de cele mai multe ori singure de prin coclauri ... se mai julesc pe drum, dar rar cer ajutorul ...

dece Afine gaseshti in kpitala? Eu credeam ca ai de la parintzi... E o dulceatza intr-adevar speciala; am mancat acu' vreo 20 de ani dar n-am uitat-o...

livia Gemanutzele nu fac la olitza, nici macar nu le-am explicat exact ce si cum, dar nici nu ma prind eu inca de momentul oportun ca sa pun ... deocamdata sunt in expectativa. Ashtept sa invetze singure .

mp Chiar ai disparut? Sper ca suntetzi sanatoshi voioshi cu totzii...

Mergi la inceput

Uite ca azi au aparut si moldovencele mele : Ayanna , Lorex sa-ti fie de bine calatoria, Plateea bafta la examene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

Larisel...trimitem pupici si urari de sanatate Alenei. Urata situatie! Probabil ca inca o doare de este agitata sau poate esti tu acum mai stresata din cauza ei si esti mai receptiva la orice miscare. Sper din tot sufletul sa fie bine si sa doarma linistita, iar maine sa fie fresh si cu chef de nazbatii.

Noi suntem bine, multumim de intrebare. Ghidusii, alpinism, pozne cat incape. Eu sunt umbra non-stop in urma ei si cam atat. Nu am ajutoare, sotul e la servici zi lumina...asa ca se subintelege si raspunsul la sondajul Alexutzzzei, majoritatea sunt cu NU in timpul saptamanii, din motive obiective, dar in week-end se reechilibreaza balanta...nu 100%, dar nici nu am pretentia asta. Eu sunt mamica si imi place rolul asta, oricum mai bine ca mine nu are nimeni grija de zgubilice, indiferent cate eforturi ar face....dar apreciez orice intentie.

La sondajul cu olita...o folosim zilnic, face parte din distractie. Zgubi a acceptat foarte usor rolul olitei, cand ii spun ca facem pipi sau kk la olita nu riposteaza in nici un fel...daca o trece vine linistita si se aseaza pe olita si face, daca nu, ma ignora. N-o stresez in nici un fel cu ea. Daca face in pampers, asta e, o schimb si ne vedem mai departe de joaca. E prea devreme sa-i cer mai mult. E perfect atat cat reusim si chiar sunt uimita de ea de cat de multe intelege. De la o zi la alta descopar din ce in ce mai mult de copilul zgubi, bebe zgubi e deja pe cale de disparitie.

Cam asta. Ma retrag ca e tarziu si nici macar n-am apucat sa vad pozele.

Noapte buna!

_
Mami de zgubilice cu ochi de ciocolata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

neatza fetili....pana va servesc cafeaua uit tot

larisel...imi pare rau de cucui...si noi am fc rost de 2 ieri dintre care unul e f urat...cel mai urat de pana acu( a cazut pe scari) si azi mergem la pasaport....asta e...

dnasor...subscriu la fiecare cuvintel scris de tine...cam tot asa si la noi( doar ca laje nu e mama/soacra) iar telefonul suna su la el non stop zici ca avem firma de taxi.

aynna ieri m-am gandit la tine...si la lorex...cred ca am puteri supranaturale =))))...ia s-mi mai doresc io si alte chestii...nu promit dar sapt viit poate trag o fuga la tine...( multe vreau eu)

livia....hai pt 5% sa depundem o coffe in mall? poate fara pufi..sa ne tihneasca...cik se baga si d-na doctor...

larisel...o da in kapitel gasesti di tati...toti vin sa vanda orice si e scris...produs in romania....am fc aseara...mi s-a parut ca nu erau f proaspete afinele...si park nu e f reusita dar mere....oricum eu nu ma bag la milte kle..ca bea( 10 kile???)....oricum nu mancam...dar nu stiu de ce fac...imi place sa am...si tot dau

legat de stimuli....jucarii ati zis voi destule...tomaca..alex..ayanna..danasor...imi pare rau cred ca sunt denaturata....insa eu nu stau langa el sa-l bibiles si sa-l stimulez...asa in mos expres...sper sa -si foloseasca singur...neuronul atunci cand o fi cazul...zic asta pt ca i-am cumparat tone de jucarii..multe peste varsta lui...si observ ca le descopera cand trebuie cand e el pregatit ...asa ca nu ma mai agit...
in schimb jucam in parc alunelul...in jurul unui copacel...si deja stie asta...ma trage( nudoar pe mine) de mana si ma duce acolo....e f emotionat cand ne invartim..i-a fc o demonstratie si lu ta-su aseara..

ne auzim azi...in casa e dezastru...jiji doarme(cand nu trebuie)...si acusica tre sa plecam la pasaport ca alade anul trecut a fost temporar si apoi plec in moldova....nu mai e timp...

ne mai auzim azi..

sa aveti o zisuperba...

am uitat ceva,,,si nu mi tin minte...ce

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Neatza...

Si eu la cafea ... sarumana Dece. Am nevoie de o cana maaare. Doar ce m-am culcat aseara pe la 1 noaptea si pe la 2 a inceput distractia. Dai cu lapte... nimic, nurofen, tantum_verde pt ca mi s-a parut ca e ragusit si tusea asa cumva din gat ... abia pe la 4 s-a linistit.

Sunt la serv si n-am chef de nimic, sunt praf cu capul.. astept cu nerabdare weekend-ul.

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Yammy...super cafelutza... nu shtiu ce m-ash face fara ea. Cand mi-aduc aminte ca pe vremea burticii nu suportam nici mirosul de departe... ce vremuri...

Eu sunt la birou. Alena era vesela si nazbatioasa inca de ieri... dar scartzaita si noaptea si de dimineatza. Cucuiul arata destul de bine, daca pot sa spun asha ... arnigelul ala chiar face minuni ( rux pt pont). Daca atzi vedea-o pe Alena atzi zice ca a venit de la razbel... pe langa cucuiul vanat cu julituri, este zgariata chiar sub ochi, pe umar, pe genunchi + nenumaratele (una langa alta) vanatai de pe picioare si coate.... si are si urma unei mushcaturi a sora-sii pe spinare. In fiecare zi acumuleaza noi semne ... tati zice ca de la arnigel ii ies vanatai si nu-i trec ...

Ma bag si eu la nishte poze... o zi faina sa avetzi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Buna dimineata,

Larisel - sorry pentru Alena. Cred ca ati tras o sperietura zdravana. Sa-i treaca repede. Sper ca a avut o noapte usoara

Livia - M-a amuzat nedumerirea lui tati de Alexandru. Majoritatea copiilor nu fac la olita la aceasta varsta. Si mai mult fetitele sunt mai avansate ca oricum ele sunt mai fasnetze de fel.

Lorex - bine ai revenit. Un cuvant in poloneza ceva?! Cand ti-au spus ca Bobitza a suferit dupa tine? Cand te-ai intors nu, ca daca-ti spuneau cand erai acolo, nu cred ca-ti mai tihnea. Uite ca impuscati 2 iepuri: tu te scolarizezi si ea devine cantareata dupa aceasta experienta.

Ayanna - cand il culc pe Tudor, mereu ma gandesc la voi. Imi aduc aminte de cum dormea Zgubi si de cum povesteai tu ca adoarme ea. Asa face si Tudor acum. Ära tot patul cu fundul in sus, cu capul intro parte, trage de perne, se urca pe ele etc si in final cedeaza.

Danasor - cand ii citesti printesei cu carticelele in fata, exact asta faci, ii stimulezi limbajul.
Normal ca nu sta nimeni sa faca plan de lectie: astazi discutam cu copilul despre X, sau il stimulam pentru Y. Dupa manuale nu pot lucra decat cadre didactice la clasa. Acasa daca o faci cu dragoste cum spui tu e suficient.
Si da, ai spus esentialul, cartile acelea de phisologie practica, trebuie sa le citesti ca sa faci analogie cu ceea ce i se intampla copilului tau. Dar mi se pare esential sa citesti ceva de genul acesta ca sa poti sa incerci sa-ti intelegi copilul, de ce actioneaza sau reactioneaza intrun anumit moment.

Eu una nici n-as avea cum in cele 2-3 ore cat il vad seara si cea mai mare parte petrecute afara, sa stau sa incep predarea ca la gradinita.
Eu am cumparat jucarii in ultima perioada doar, incercand sa acoper aspectele pe care le descria Ayanna. Caci daca ar fi fost dupa ce-i place lui Tudor, ar sta toata ziua cu mopul si cu aspiratorul. oricum nu se arunca atunci cand vede o jucarie noua. Asa ca ma joc eu cu ele dupa ce i le aduc, daca nu vrea sa o facem impreuna. Si treaba lui cand vrea sa se joace. Nu inseamna ca imi reduce din bucurie atunci cand ma joc cu el, doar ca poate am premeditat ceva.
Dar de cele mai multe ori, a doua zi se duce si si le alege singur ca tovarasi de joaca si le cerceteaza. Mie mi-e clar in ceea ce-l priveste pe Tudor, ca la capitolul moticitate fina mai greutz. Noi suntem mai greoi, mai dintr-o bucata. Cuburile si formele de potrivit in spatii goale il cam enerveaza ca nu reuseste. Asa ca din cand in cand, eu imi mai aleg formele cand ne jucam, ca sa mai exerseze putin. 2-3 minute cat il prind, e ok zic eu. Stoarfa, vecina de alaturi, e as la cestia asta. Motricitatea fina ii va fi necesara la scris.
Da, stiu, nu va scrie maine, dar daca un copil, de la inceput e mai lent la ceva, lentoarea se pastreaza si in perioadele urmatoare comparativ cu ceilalti. Nu se produce un miracol peste noapte, decat prin exersare.
Incerc sa citesc seara inainte de culcare, dar cam greu ca-mi pica domnu'cap greu. Dar ma rog, incerc.

Ayanna - vreau si eu numele acelei carti, please.

Si nu mai stiu, ca am inceput de mult si am mai vorbit si cu 100 de oameni intre timp. Trimit si vad ce a mai aparut intre timp.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput