Gemanutzele in arsita verii!
Raspunsuri - Pagina 8
olim spune:
black, expeertiza este pentru dosarul cu prima casa, nu pentru proprietarul actual.De asta multa lume evita sa vanda cu prima casa, pentrtu c aorice modificare adusa proiectului initial, supue un impediment, plus o cheltuiala in plus cau tot felul de expertize de acest fel, si nici un proprietar nu e dispus sa plateasca asemenea sume.Pe piata libera, ai banii platesti si gata, nimeni nu te intreaba cat ai spart si ce.Problema e ca in Romania nimeni nu respecta legea care spune clar ca pentru orice modificare interioara ai nevoie de autorizatie eliberata de primarie.Cine da banii pe asa ceva?Si de aici apar problemele.Plus ca Fondul de Garantii nu da ok pentur credit, chiar daca banca e de acord cu creditul vostru.Noi am dat toate planurile apartamentului, sii in original, si stampilate de constructor.Doar ca actele astea le-au paltit cumparatorii, plus toate autorizatiile constructorului, au fost copii legalizate, tot pe banii lor.Inclusiv expertiza notarului, care a venit cu un inginer constructor si a declarat ca ce este in acte este real cu ce este in apartament, ca asa cerea Fondul asta minunat.S asta a mai fost cateva milioane.
Sfatul meu este sa incerci sa cauti un apartament nou,cele mai vechi toate au modificari facute, del abalcoane inchise, pana la spart peretii interiori.
Cauta constructori cu apartamente noi, si nu mai ai atatea probleme, daca nu cauta apartamente nemodificate , pentru ca o sa intampini aceste piedici.
noi suntem bine, multumesc de intrebare la 15 ma intalnesc cu moasa, sa vedem unde voi naste,
va pe toate
doinabita spune:
Buna!
Black, nu pot sa plec de acasa caci am purceii aia vietnamezi
fata singura nu se descurca cu ei...sunt si cei mari si la 6 luni.Cum de altfel nici eu singura nu m-as fi descurcat fara Dana.La 5 mari si 19 mici e munca nu gluma...
Nu au aer conditionat in salon, e salonul mic de doua paturi, in care au mai bagat doua paturi,caci e cladirea mare de 10 etaje in renovare si i-au bagat in cladire de 2 nivele pe toti.Plus 3 insotitori...7 persoane in cativa metri patrati...
pe toate, sper sa ii externeze saptamana viitoare!
blackgirl0 spune:
Olim, exact. Pana acum noi am platit tot: si notar, si evaluatorul bancii. Insa evaluatorul ne-a cerut in plus fata de cerintele programului Prima Casa 4 si o expertiza tehnica a unui inginer constructor. Inginerul ne-a anuntat ca el are nevoie de nu-stiu-ce lucrare mai laborioasa, cu planurile originale ale blocului, lucrare care dura iarasi o gramada de timp plus 8000 euro. Intre timp, aseara am mai aflat de inca alti 3 ingineri experti, probabil ca unul ne-ar da expertiza si fara cei 8000 de euo.
Insa nu stiu daca mai vrem noi. Poate pana la urma tot raul este spre bine. Azi urmeaza sa vedem 2 apartamente cu cate 4 camere fiecare. Sotul le-a vazut deja si mi-a spus ca el renunta cu inima deschisa la apartamentul de 3 camere (la care am platit deja avansul), pentru un apartament de 4 camere, cu 2 bai, mult mai spatios, si la aceasi valoare. Avansul oricum il vom recupera, nu cred sa fie probleme in acest sens.
Va spun diseara sau maine si concluzia mea. Voi ce m-ati sfatui? Merita sa luam din prima un apartament asa mare? Noi abia avem mobila pt 2 camere, minus bucataria si baie (pe care oricum vreau sa le iau de noi). Ma gandesc insa la bb2, pe care sper sa-l concepem acus-acus.
Deja asa de repede tb sa te hotaresti cum nasti? Cum stai cu greturile?
Doina, pai aveti bisnis serios acolo, nu gluma! Sper sa-i dea drumul cat de curand lui Dan!
olim spune:
black, chiar dca nu ai acuma mobila, eu cred ca in timp o cumperi, dar oricum ai spatiu, mai ales ca e la acelasi pret.
nu stiu cum sunt cheltuielile cu un apartament asa mare, dar daca e bine izolat, nu cred sa platesti foarte mult.Si asa ai camera pentru fiecare copil , plus dormitor si o sufragerie.
important e sa va placa zona, sa vezi vecinii, loc de parcare, situatie, etc.
cat despre recuperarea avansuli, vezi ce precontract ai facut, ca daca renunti tu de bunavoie fara nici un motiv, pierzi banii de obicei
mie insa mi se pare enorm d emult sa iti ceara 8000 de euro pe o expertiza cand apartamentul e 50000.
Sa stii ca evaluatorul cere ca sa fie sigur ca trece de celebrul Fond, acolo multe raspunsuri vin negativ, si ei vor sa se asigure ca totul este ok si nu pot avea surprize.
Black, aici sistemul e diferit, deja am programarile la ginecolog pana nasc, pentru ca is foarte ocupati sia sa se procedeaza.Iar luna 8 si 9 imi programez intalnirea cu moasa si cu spitalul, ca daca nu risc sa nu ma primeasca ca nu au locuri.Sunt 4000 de nasteri pe an la acel spital, si mai sunt vreo 6 matrnitati in regiune
e complicat sistemul, ca doar suntem in Franta
greturile au cam trecut, deja incep sa ma simt bine, doar ca imi e tare somn, mananc noaptea, ca mi tare foame, si am insomnii, programul meu de la 3=5 citesc
Multa bafta black sa va gasit apartamentul dorit, nu te grabi, vezi mai multe care e al tau te asteapta
doina, sanatate multa lui dan si recuperare rapida
va pe toate
blackgirl0 spune:
Olim, sincer mi-e groaza de facturile din iarna. Blocul cu apartamentul de 4 camere este vechi, neizolat termic (poate in viitor?) si din spusele sotului chiar si a patra camera este spatioasa, nu tip debara (cum am mai vazut eu pana acum). Chiar nu stiu ce sa spun, astept cu nerabdare sa il vad. Sper din tot sufletul sa nu pierdem avansul, pentru noi aia este munca a cel putin 3 luni.
olim spune:
black, eu iti spun din proprie experienta, daca e vechi nu prea merita.Acum are vreo 30 de ani, cand il termini d epaltit are vreo 60
Mai bine ceva mai mic la inceput dar ok.Adica cauta sa nu fie toate la comun, si sa fie contorizat tot, adica cat folosesti atata platesti, asa e cel mai bine.
Chiar da ca nu are centrala iti pui tu una, dar sa nu fie la comun.
Hai sa iti mai spun un lucru, cand cumperi apartamentul, gandeste-te daca vei avea cui sa il vinzi intr-un an.Adica pune-te in situatia inversa in care esti acum.La cum este piatea acum peste tot , trebuie sa te gandesti foarte bine cand faci o investitie de acest gen.Si noi avem deja 4 luni decand tot dam tarcoale pe langa case, dar inca nu sunt sigura.Piata este foarte mare, oferta imensa, cererea mica, lumea precauta, sau nua re bani.
Pune pe hartie punctele pozitive si negative si vezi daca e rentabili.O sa razi de mine, dar sa stii ca la prima vedere nu conteaza, esti impresionata de casa, loc, pret si cand ajungi acasa iti dai seamana ca nu e chiar ce ti-ai dorit.E foarte greu sa cumperi o casa, mai ales ca nu o mai poti vinde asa usor.
Bafta multa cu recuperarea banilor avans, nsa cum ti=am spus trebuie sa ai un motiv intemeiat, daca nu vanzatorul poate ramane cu banii tai.Baga si tu ca banca va refuza apartametnul sauc a trebuie platit expertul pentru perete si poate aveti noroc.
multi
LoraG76 spune:
Black, imi pare rau de asa vesti, dar tot raul spre bine. Bafta! Si eu zic ca un apartament intr-un bloc nou e altceva.
Doina, multa sanatate lui Dan si multa rabdare la toti sa se rezolve problemele!
Ma duc sa mananc, ca nici macar atat n-am apucat azi. Noapte buna!
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Lucrusoare la bazar umanitar
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
blackgirl0 spune:
Gata, ne-am decis. Ramane apartamentul cu 4 camere. Costa cu 1000 de euro mai putin si avem substantial mai putini bani de bagat in el (dat jos un tavan fals, care-i cam kitchos din punctul meu de vedere, zugraveala si mobila). Zona: la intrarea in Brasov dinspre Bucuresti, la 5 minute de serviciul sotului. Puncte tari: suprafara generoasa, luminos, vedere pe 3 parti, balcon dublu, 2 bai. Apartamentul de 3 camere avea ca puncte pozitive zona ultracentrala si cele 3 balcoane inchise, insa erau de bagat bani nu gluma inca in el (perete, usi, mutat centrala termica din bucatarie in camara, refacut o parte din baie). Ambele sunt la etajul 1 din 4, termopane, gresie, faianta (ok in ambele), parchet.
Deci, ce-n pisicii mei, sa aleg? Ambele blocuri sunt din aceeasi perioada (80). Apartament in bloc nou nu ne permitem, Olim. Ceva ok este spre 80.000 euro si multe dintre ele nu lucreaza cu programul Prima Casa.
blackgirl0 spune:
Olim, cu Dumnezeu inainte. Speram ca in 10 ani sa ne luam casa, ca asta-i visul nostru. Si sper ca niciodata sa nu-mi pun problema ca nu-mi permit rata la casa. Teoretic, macar banii de rata (care-s dublul chiriei de acum) tb sa ii avem pusi de-o parte. Si ne-am descurcat cand eu eram in CIC cu 900 ron pe luna (anul trecut), probabil ca muncind in 2 locuri nu vom trai perioade nasoale. Suntem oricum obisnuiti cu economii la sange si pretentii personale mici, incat nu ma sperie gandul ca nu vom razbi impreuna. Daca este vb de teapa, cred ca proprietara apartamentului de 4 camere este un exemplu bun: a pus apartamentul la vanzare cu 100.000 euro si noi il vom lua cu 62.000 (asta daca nu se razgandeste ).
Legat de recuperarea avansului, cei de la agentie se vor ocupa ei personal. Am citit precontractul si este stipulata o clauza ceva de genul: daca apartamentul are vicii pe baza carora banca nu ne acorda creditul avem dreptul la dublul avansului dat. Eu vreau doar banii dati pana acum inapoi.
olim spune:
black, cat au suprafete apartamentele, ca pana la urma poate fii unul cu 3 camere mari sau altul cu 4 mai mici.Sa inteleg ca cel cu 4.Sa stii ca depinde mult si zona, eu nu cunosc Brasovul, dar zona e fff important ain pretul unei locuinte.Sau mai bine zis, care se vinde mai repede, ca doar te gandesti sa te muti intr-o casa cu timpu, eu asa am inteles