vreau un sfat
Relatia mea cu sotul s-a mai imbunatatit decand am postat ultimul subiect si totusi ma macina multe.In loc sa ma bucur de viata ca acum copilasul meu e vindecat complet,sunt intr-o stare de depresie grozava,nimic nu imi mai surade,mi-am lasat sotul in pace sa faca ce vrea,fara sa-i mai reprosez nimic,pleaca fara mine ,sta cu copilul cand are chef,vine si pleaca cand are treaba fara a-mi da prea multe explicatii.
Am obosit foarte tare psihic si acum am descoperit ca m-am umplut de fire albe brusc.Ma simt exclusa pt ca vreau sa fiu exclusa din viata lui.
De curand am avut o mica disputa cu mama lui iar el ia dat tot ei dreptate,desi pe drum intre patru ochii imi spune "ai dreptate tu mamica".Va rog sa ma ajutati sa-mi pun casnicia pe roate,nu stiu ce mai mult de atat sa fac,sa stea mai mult cu noi decat cu masa,sa ne puna pe noi pe primul plan si nu pe masa.
Tin sa precizez ca a spus ca ne va lasa apartamentul,ei isi construiesc in alta parte o casa,au construit-o deja,iar eu nu imi mai vad sotul la culoare si vesnic e obosit,daca cer ceva de la el ,sare imediat,lasa tot si se duce,nu zic sa nu ii ajute,dar nimeni nu ma ia in calcul si pe mine ca mai am dorinta sa ies cu sotul meu,ca as mai vrea sa iau o pauza etc.
El mai are o sora nu m-ar mira sa se bata ca chiorii pe apartament,ca e la oras ,casa e la tara.
Ideea e ca am o stare de depresie care nu ma lasa sa fac nimic,sunt fericita ca mi s-a facut puiul bine,motive am de fericire,dar nu pot ceva ma retine,ma simt singura ,suparata,am prietene,dar totusi simt ca nu le pot impartasii chiar tot,ce sa fac,eu l-am lasat pe sotul meu in pace nu ii mai reprosez nimic,de aici si intelegerea noastra mai buna,ii pun doar masa,ii calc,ma intreaba ce am facut in cursul zilei si dupa aceea se culca,nu stau de vb cu el decat 5-10 min,mai vb ziua la tel.,dar decat daca il sun eu el nu ma suna.
Ce face impreuna cu masa ramane doar al lor eu aflu intamplator sau deloc dupa,dar oricum la ce stare am nu ma mai intereseaza,dandu-ma la o parte din tot cu voie sau fara,am ajuns sa ma exclud singura,oricum eu pic mereu pe locul doi,sunt buna doar sa fac curat,mancare si sa am grija de copil.Oricum numai am nevoie de atentia lui marita ,dar as vrea un sfat sa nu mai fiu asa depresiva ,ce as putea sa fac sa-mi schimb starea,e vara ,e cald,si totusi toate mi se par in zadar,fac ca robotii,dar nu mai eu stiu ce e in sufletul meu,nu-mi place nici orasul in bucuresti ma simteam acasa,aveam toate rudele aici sunt singura ,mi-e tare greu,nu suport nici oamenii de aici ,mi se par rai si profitori si foarte incuiati,nu stiu ce sa fac,nu as vrea sa am atitudinea asta,ce sa fac sa-i spun sau sa merg asa?
As vrea sa mai spun ca se duce week-end de week-end,ori la pste,ori la film la mall,si eu raman acasa ca nu are cine sa stea cu copilul,dar asta e ,m-am obisnuit,ma intreaba daca se poate duce si ii zic da,am lasat la alegerea lui,daca pe el il rabda sufletul sa se duca sa se distreze,relaxeze si eu sa stau acasa,inseamna ca nu ii pasa,i-am spus ca m-a deranjat ca a plecat ,si mi-a zis "pai ce nu ai zis ca pot sa ma duc",el nu vede ca nu e ok,ca ma simt singura si exclusa.
Nu-mi pasa vreau sa-mi creez o stare mai buna fara ajutorul lui,exclus,chiar daca asta inseamna sfarsit pt relatia noastra,fiecare sa-si faca starea de bine cum crede,nu vreau sa ies doar sa nu mai fiu depresiva.
Imi pare rau sa o spun dar stau cu el pt copil,oricum el tine mai mult cu ai lui,si pe mine ma tine pe post de dadaca si menajera,am discutat cu el cu calm dar nu am cu cine,am renuntat,nu vreau sa divortez,eu cred ca se va mai maturiza si va vedea lucrurile cu alti ochi.
De ex dimineata isi bea cafeaua cu colegii de munk,i-am zis de ce nu o bea cu mine si zice" pai ce rau fac daca vreau sa stau s-o beau cu colegii in fatza magazinului" si de data asta l-am lasat sa aleaga el,daca el asa simte foarte bine,ma trezeam dimineata ca sa stau cu el,dar daca a les asa nu ma mai trezesc,mi se rupe sufletul asta e.
Multumesc mult si ma scuzati ca m-am lungit
Raspunsuri
Rufus spune:
Singurul lucru pe care l-ai facut fata de postarile anterioare este ca acum iti tii gura. Adica il lasi in plata domnului si asa ai ceva liniste.
Cred, deci, ca este gresit sa afirmi ca relatia voastra s-a mai imbunatatit. Poti spune doar ca atmosfera este mai putin incordata, pentru ca tu ai tacut.
Ceea ce traiti voi nu se numeste casnicie si, prin urmare, nu vad ce ai putea salva. Din anumite motive sotul tau nu stie/nu vrea sa se comporte ca intr-o casnicie, asa ca situatia e destul de clara, spre nesansa ta. Tot spre nesansa ta, lucrurile se vor complica, pentru ca, la un moment dat, sotul tau se va obisnui cu "mutenia ta" si va cere mai mult, poate sa si dispari...
Daca tot stai si nu poti lua o decizie care sa-ti fie favorabila, macar incearca sa lucrezi cu mintea ta, sa te autoeduci, pentru a putea trece mai usor peste ceea ce are sa vina.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Bee spune:
Ufff, te-a lovit depresia si pe buna dreptate. Stiu cat ai avut de tras cu fetita ta si cat ai muncit ca sa fie ea bine. Ma bucur ca ai reusit. Insa tu trebuie sa traiesti prin tine. Trebuie sa traiesti viata pentru tine, nu pentru copil si pentru sotul tau. Poti sa incerci sa faci asta? E usor de spus si greu de facut.
Experienta personala ma invata ca unii oameni nu se sechimba niciodata. De fapt aproape nimeni nu se schimba. Ce nu inteleg e de ce mai stai cu el, daca e numai pentru copil, de ce mai vrei sa-ti salvezi casnicia? N-o sa-ti ridice nimeni statuie din asta. Imbatranesti si te epuizezi asteptand lucruri care nu vor veni. Esti impacata cu tine asa? Ar trebui sa incerci sa vorbesti mai mult cu prietenele, ele te cunosc mai bine si poate te-ar putea sfatui mai bine. Lasa copilul cu el cateva ore si pleaca la mall cu prietenele. O sa-ti faca bine. Va fi ciudat, dar bine.
blackgirl0 spune:
Cati ani are sotul? Douaj' si ceva, maxim 25 dupa comportament. Mersul la mall, la peste si la baut cafeaua de dimineata cu colegii se fac in tineretea cruda, cand este holtei, nu cand are nevasta si copil.
Numai stiu detalii despre voi (cat de mic este copilul, daca si tu lucrezi), insa va lipseste un plan comun de familie: de exemplu sa umblati impreuna pt locuinta voastra cu Prima Casa 4 si sa nu asteptati locuinta de la socrii (care oricum este deja impartita). De ce nu va mutati impreuna in Bucuresti, daca te deprima orasul in care stati acum?
Nu-i bine ca te izolezi asa, ca te izoleaza sotul tau asa. Azi-maine afli ca merge de fapt cu alta la mall, vor urma certuri si mai mari, eventuale batai, copil deprimat. Si mie mi se pare extrem de clara situatia voastra: nu sunteti o familie, nu va comportati ca o familie.
lucialu spune:
Clarmai, spune-mi te rog ce are el in plus de il pui mai presus de tine? Tu nu meriti sa fii fericita, sa te simti iubita, sa iti traiesti viata si cu bucurii, si pe placul inimii tale, atat cat se poate desigur(nu toti suntem nababi)? Fa un exercitiu de imaginatie(dur!) cam cum crezi ca va fi ingrijita fata ta de altii, tatal ei, dc tu vei fi beteaga...ca din cat te citesc spre asta te indrepti fata draga, te imbolnevsti, intai sufletul si apoi corpul!
Nimeni nu iti poate sa iti spuna tie ce sa faci, asta tu stii cel mai bine. Nu avem retete miraculoase, un panaceu universal pt casnicii.
Nu vrei sa divortezi, atunci pune piciorul in prag. De dragul tau, al copilului vostru, al vostru ca pereche:scu-tu-ra-l! Nu poti singura? Perfect! Vorbeste cu fratii pe care spui ca ii ai, sa vina sa te ajute, cere ajutor, dar nu de aici, de unde noi nu putem face mai nimic nici macar in mod indirect... E greu, e ft greu, mai ales cu un om care este precum il descrii tu, dar nimic nu este imposibil: ori il aduci pe drumul cel bun, ori deschizi ochii si realizezi ca iti pierzi vremea si ca meriti si vrei mai mult si faci ceva pt asta.
cum adica merge la film singur si tu ii spui ca poate? De ce nu esti sincera? De ce strangi frustrari aiurea, ca sa rabufnesti dupa ce faptul e consumat? Cum adica te lasi calcata in picioare de mama-sa? Le sunteti indatorati cu ceva lor? De ce ti-e greu sa-i spui femeii ca fiul ei are indatoriri fata de sotia lui si copilul lui si sa isi mai puna pretentiile in cui, pt ca nu cred ca fost dus legat la primarie si obligat sa spuie Da? De ce l-ai lasat pe el cu toti banii pe mana? Stii, unii si-o mai fac si cu mana lor...
msl1 spune:
Daca poti sa divortezi si vrei ar fi cea mai buna solutie; din ciine nu faci slanina iti zic eu din experienta! Si eu trec printr-o situatie asemanatoare, din pacate nu pot divorta acum ca nu am resursele necesare sau cine ma ajuta, dar iti spun eu, ca va deveni din ce in ce mai rau, pt ca, clar nu il intereseaza familia si copilul, asa sint unii barbatii egoisti si nu se schimba pt ca le convine sa fie asa.Nu isi va lasa nici pestele nici filmul nici alte distractii, pt ca lui ii PLACE asa.
cleo78 spune:
clarmai, dupa problemele cu fifi mica, nici nu ma mir ca esti la capatul puterilor. Prin ce ati trecut, nu e usor. Ce ai reusit, nu multa lume ar fi facut fata. Fii mandra de tine, esti o invingatoare!
Problemele cu sotul exista, dar astea sunt mici din viata ta, si rezolvabile.
Tu te ancorezi inca de ceilalti: fata, sot, socrii, cumnata, aprt socrilor care v-au promis ca etc. Vorbeste-ne de tine.
doinabita spune:
Spui caci esti fericita ca e fetita bine.Asta e motiv de bucurie mare nu de depresie.Tu si numai tu poti sa te ajuti sa iesi din aceasta stare!Tu esti sotia lui nu menajera lui(a sotului tau) .Trebuie sa iti impui in fata lui respectul, sa iti folosesti farmecele tale proprii sa il aduci langa tine.Tu stii ce ii place, gusturi, trebuie sa folosesti o"tactica" feminina sa il faci sa beti cafeaua imperuna.Aranjeaza-te pentru el, incearca sa il opresti delicat cand vrea sa plece la film fara tine.Nu te inchide in tine, cere ajutorul fratilor tai cu spune si Lucialu.Nu stiu daca in postarile tale am citit daca el asa a fost mereu.Daca nu a mers cu discutii sau certuri, schimba tactica.Relatia cum spune Rufus nu s-a imbunatatit, caci el face ce vrea, nu prea e viata de cuplu, planuri de cuplu. Cred ca sunteti foarte tineri. In depresie se cade usor dar se iese greu, dar daca ai grija sa nu te lasi prada gandurilor POTI! Soacra sa isi vada de treburi fara el, caci sotul tau te are pe tine si fetita. Incearca sa gasesti o metoda si cu ea, fara sa te superi tu.Simt eu asa ca poti multe!!! Sa ne dai de veste! dar cu vesti bune!
kariguld spune:
sfat ptr ce? sa iesi din depresie? e foarte usor sa aluneci in jos, de fapt asta si faci acum cu buna stiinta. adika taci si il lasi pe DL sa faca ce vrea muschiul lui. ce traiesti tu nu se cheama casnicie.
schimbarea trebuie sa si-o doreasca el, sa vrea. dar se pare ca maria sa are alte prioritati. asa ca iti ramane tie sa te schimbi. sa schimbi situatia in care esti.
tacerea pe care ai ales-o "ca sa fie bine" e gresala. adanceste si mai mult prapastia dintre voi.
eu as avea o discutie scurta si obiectiva cu el. linistita, fara nervi si cearta. asta si asta vreau, ca sa functionam ca o familie. nu de maine sau de sfantul astepata, de acum. nu spun sa divortezi, nu-mi permit asta, dar trebuie sa gasesti solutii. trebuie sa faci ceva ptr tine pana nu cazi mai jos.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Bee spune:
Kariguld, de ce cred eu ca sotul lui Clarmai n-o sa reactioneze pozitiv nici la o discutie calma, scurta si la obiect? Exista barbati care functioneaza fix asa: nu aud, nu-i intereseaza. Nu-i vorba ca vrei avioane sau luna de pe cer. Pur si simplu, vin cu argumente de genul "stiai cum sunt, eu nu ma schimb" "Daca tu nu mai poti sa continui asa, inseamna ca s-a terminat" sau "m-am saturat de discutii sterile, nu vezi ca numai asta facem". Omul asta pana n-o sa fie pus in fata faptului implinit, pana n-o sa vada clar ca-si pierde familia (daca-l intereseaza cumva asta), o sa creada in continuare ca nevasta face mofturi sau ca da si ea din gura sa se afle in treaba. Da si eu cred ca nu se va schimba niciodata.
michelle-usa spune:
asa cum au mai spus si alte fete ce ai tu nu se numeste casnicie.
ce ai ales sa faci este doar prelungirea agoniei nu este o solutie, o imbunatatire.
voi 3 sunteti familia nu voi 3+mama lui, +familia lui...
tu si sotul tau treb sa trageti la aceeasi caruta.tot ce faceti treb sa fie pt voi 3(munca, timpul liber, bunurile materiale).
nu este nimic de acceptat. stati de vorba si acctionati ca familia voasra e pe cale sa se destrame.
eu ma intreb cat o sa poti sa suporti?
necazuri apar mereu in viatza.
cum o sa le faci fatza cand pe linga ce ai mai aapar si altele? cat crezi ca te tine sanatatea si nervii? fetita ta care o vad in poza cat e de dulcica, are nevoie in primul rind de tine. daca tu te imbolnavesti ce faci?
zic sa te gindesti bine la viatza ta si a copilului tau.
eu sunt credincioasa si imi permit sa iti dau cateva sfaturi diferite dar care pe mine personal m-au ajutat.
Daca vrei le iei in considerare daca nu, nu:
1.Pe mine cand nu am fost apreciata in viatza, cand muncesc si nimeni nu-mi spune multumesc, ma gindeam ca tot ce fac e pentru Domnul Isus-asa cum scrie in Biblie. In felul asta nu mi se mai parea o mare greutate sau asteptam recompense. Stiam ca o recompensa daca nu o primesti de la oameni , D. tot te vede si te va rasplatii El. Iar rasplata D. e cea mai mare.
2. Dumnezeu nu iti da niciodata mai mult decat poti duce. Prin ce treci e de la El sa te caleasca, sa iti dea putere.
3. Niciodata nu esti singura. El e cu tine tot timpul.
4. Roaga-te la El sa fii pe drumul bun, drumul care El il doreste pt tine.Roaga-te sa nu gresesti in deciziile care le iei.
5. Roaga-te pt sotul tau, sa-l lumineze D.
6. Vorbeste cu sinceritate nu lasa nimic sa iti apese inima.
7. Ai incredere in D.
Domnul sa te lumineze si sa te ajute in incercarile prin care treci.
michelle