Invatatoarea, ce calitati cautam?
Raspunsuri - Pagina 3
Moia spune:
Buna ziua.
Poate cineva sa-mi recomande o invatatoare buna la scoala 307, care are acum clasa aIV-a? Mergem la scoala in toamna lui 2013 si suntem foarte interesati sa-i gasim fetitei un dascal bun.
Celena2 spune:
Dar cum reusim sa transferam copilul de la o scoala la alta? Ce motive invocam? Ma duc si spun pur si simplu ca nu-mi place scoala aia, ca vreau la scoala cutare pentru ca e mult mai buna sau ce? La transfer trebuie sa-mi fac viza de flotant in cazul in care nu apartin de scoala respectiva? Exista o perioada anume cand sunt/nu sunt permise transferurile? (de ex. vacanta ditre semestre)
Rufus spune:
Teodora a mers la scoala la cea mai bine cotata invatatoare. A fost cafteala mare...inclusiv dupa ce incepuse anul scolar, pentru ca o scosesera din clasa aia...pile pe la minister, tot tacamul. Intr-un final, ministerul a aprobat 2 locuri in plus in clasa aia (mai era un copil). Doi ani a stat la scoala aia, pana am mutat-o langa casa, ca ma saturasem de drumuri. La noua scoala nu cunosteam pe nimeni, am facut cerere si a fost repartizata la o clasa oarecare.
Rezultatul: dupa doi ani in care a batut pasul pe loc in clasa faimoasa, unde invatatoarea avea mai multa grija de fondurile clasei si afterschool, Teodora a evoluat spectaculos sub indrumarea unei invatatoare normale, fara nume, dar dedicata. E drept ca intre timp, datorita calitatilor sale aceasta invatatoare a devenit cea mai bine cotata, motiv pentru care are 35 de elevi in clasa I (cu fata mea cea mica printre ei), alesi cu greu printre mult mai multi doritori.
Am speranta ca acest statut nu este o frana in evolutia unui dascal. Sunt foarte atent, urmaresc toate detaliile, pana acum n-am decat motive de bucurie, doamna a ramas o profesionista. Mi-a placut cum a pregatit clasaI, de la prima intalnire din vara, pana la inceputul efectiv.
Concluzia: "numele" nu este intotdeauna o garantie. Daca alaturi de "nume" nu stau exemple concrete care sa demonstreze ca un dascal a ramas acelasi bun pedagog, care i-a adus "numele", batalia e pierduta. Pentru ca oamenii se mai schimba, nu?
Rufus, Tora si iadele
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Celena2 Dar cum reusim sa transferam copilul de la o scoala la alta? Ce motive invocam? Ma duc si spun pur si simplu ca nu-mi place scoala aia, ca vreau la scoala cutare pentru ca e mult mai buna sau ce? La transfer trebuie sa-mi fac viza de flotant in cazul in care nu apartin de scoala respectiva? Exista o perioada anume cand sunt/nu sunt permise transferurile? (de ex. vacanta ditre semestre) |
Pentru transfer este nevoie de un motiv solid. Exista regulamente clare pentru asta. Domiciliul primeaza, insa mai sunt si alte motive care pot fi acceptate. Totul este sa gasesti disponibilitate la scoala-tinta. Sa aiba locuri.
Viza de flotant pentru asta nu te sfatuiesc sa-ti faci, inteleg ca legea se schimba si vei face inclusiv puscarie pentru flotant imaginar.
Cat despre perioada...aici urmaresti interesul copilului, pe adaptarea lui mai usoara, asa ca vacanta mare sau macar cea dintre semestre ar fi de preferat pentru transfer.
Rufus, Tora si iadele
danaionela spune:
Citat: |
Dar cum reusim sa transferam copilul de la o scoala la alta? Ce motive invocam? Ma duc si spun pur si simplu ca nu-mi place scoala aia, ca vreau la scoala cutare pentru ca e mult mai buna sau ce? |
Dupa cate stiu eu transferurile se pot face numai in vacante in special in vacanta de vara dar si cea intre semestre, dar cunosc cazuri care au reusit sa transfere baiatul si acuma la inceput de an dupa ce a inceput scoala.
Celena2 spune:
Multumesc Rufus & Danaionela pt. raspuns. O sa astept vacanta de vara. Intre timp ma voi interesa la scoala dorita, sa vad cum stau lucrurile.