Invatatoarea, ce calitati cautam?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

si eu am cautat o invatatoare blanda.
norocul a facut ca fetita mai mare a prietenei mele sa termine acum clasa a 4-a, altfel as fi cautat referinte la parinti si copii prin parcuri
majoritatea de la noi de la gardi s au inscris pur si simplu la cea mai apropiata scoala.
eu n am avut curaj si am mers o strada mai incolo

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Androix eu nu aveam experinta ta, avusesem o invatatoare foarte buna din toate punctele de vedere.

La prima experienta de genul asta, am cerut recomandari, am urmarit si rezultatele claselor a IV-a (exista intotdeauna un clasament al claselor, mai mult sau mai putin oficial, dar bine cunoscut de toata lumea) si m-am dus sa discut cu doamna. Prima impresie a fost OK, stia ce sa spuna sa sune bine.
Si totusi partial am dat gres cu alegerea mea
Da, fiica-mea a ajuns in cea mai buna clasa din generatia respectiva a scolii respective (bine cotata si ea). A invatat carte, numai ca a avut de suferit emotional si relational. Doamna era zero barat la capitolele astea.
OK, a supravietuit, am reparat daunele, acum va incepe clasa a VII-a deja, insa ramane o experienta neplacuta.

La a doua incercare am fost mai precauta deja. Am cerut mult mai multe pareri si recomandari, si de la profesori si de la parintii copiilor de a IV-a. Le-am cernut putin, am cerut amanunte, nu doar "e buna doamna", sa vad si ce inseamna pentru ei o doamna buna.
Am inscris-o pe Ioana si sunt optimista ca am ales mai bine de data asta. Vom vedea daca asa va fi.
A, si sa nu uit! Ce m-a convins in final, a fost entuziasmul copiilor in masa, pur si simplu o iubesc pe doamna cu totii. O fetita chiar si-a atacat mama in timp ce vorbea la telefon cu mine si o critica pe doamna invatoare, ca nu ii trimite la concursuri si nu le stimuleaza competitivitatea

La inscriere mentionezi pe cerere la ce invatatoare doresti, dupa ce ai acceptul doamnei desigur. Fiecare are o lista in agenda proprie cu elevii "inscrisi" (anuntati si acceptati) la ea.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

androix... deja la scoala... wow...
nu stiu de ce aveam senzatia ca mai aveti si voi un an, ca noi...

acum ca tot am terminat clasa 1:
la mine a fost mai simplu... trebuia sa intram la o doamna, am aflat ca nu mai ia clasa 1. era prea tarziu sa ne mai rasucim, si oricum logistic nu puteam pleca prea departe de casa. aveam la dublul distantei o scoala multi-laudata, dar erau 35 in clasa.
am zis nu din start, poate fi doamna cu doctorate, cu 35 in clasa nu e ok.
si am ramas aici. pot spune ca am avut noroc. andrei o place, lucreaza de drag. m-am oferit sa si ajut pe ici-colo si am putut s-o cunosc mai bine.
n-am prea avut ce opta la inscriere, caci erau 2 clase. step by step si traditional. am vrut traditional... si gata.

la iris tot asa va fi. si se pare ca o prindem pe doamna pe care am ratat-o acum. e un pic mai dura, dar o sa vad cum se acomodeaza iris. de ex, am prins intr-o discutie ca "trebuie sa ai caietul oglinda, liniutele perfecte". nu sunt de acord, trebuie sa te straduiesti, dar nu sa dai in paranoia si sa bagi banii in pic si stilouri magice. daca nu iese din prima, iti dai mai mult silinta data viitoare...
mai nasol e ca iris a cunooscut-o pe doamna lui andrei, a mers si in excursie cu el, ba a stat si o ora la scoala, in banca... si... acum nici nu vrea sa auda de alta doamna in clasa 1. sa vedem ce vom face toamna viitoare.

mult noroc! caci e un pic de loterie aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Poate va ajuta si interviul de aici, Pregatirea parintilor pentru ... clasa I: http://www.businesswoman.ro/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=1380&cntnt01origid=88&cntnt01lang=ro_RO&cntnt01returnid=88 Si noi suntem in aceeasi situatie si ... speram sa fie bine.

Mihaela Zaharia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

interesant articolul, un pic departe de realitate...

ma refer in primul rand la numarul de elevi intr-o clasa, care este undeva la 30-35, din nefericire...

si...."La ce sa se astepte si la ce sa fie atenti parintii in primele luni din clasa I?
Tot aud ca, in primele luni, multi copii isi uita la scoala diverse lucruri: caiete, carti, creioane, chiar si haine.
In primele luni de scoala este responsabilitatea parintelui de a verifica zilnic ghiozdanul micului scolar."

este dupa mine responsabilitatea parintelui de a-l invata sa-si faca ghiozdanul, cu orarul in fata. nu sa i-l faca, nu sa-l verifice, si nici sa i-l care...
garantat dupa 3 uitari de caiet si apostrofat de doamna, nu mai uita. si nici doamna nu vrea sa auda " a uitat mama sa-mi puna caietul...". sigur nu vrea, ca ne-a spus la sedinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analias spune:

Invatatoarea noastra ne-a rugat la prima sedinta cu parintii, care a avut loc in chiar prima zi de scoala: 'nu faceti din nou clasa I, alaturi de copilul dv!!! Fiti langa el in prima saptamana (sau primele 2 saptamani) si aratati-i cum se face ghiozdanul, cum se prepara temele, etc, apoi lasati copilul independent! Dupa prima saptamana ajutati-l la teme doar atunci cand va solicita ajutorul, dar nici atunci nu trebuie sa ii faceti dv tema, ci sa il ajutati sa inteleaga ce are de facut.' Eu oricum as fi lasat-o pe fiica mea sa fie ea insasi scolarita de clasa I, nu cu mama pe post de colega de banca. Ea oricum isi dorea aceasta independenta, cu riscurile de rigoare. E drept ca au existat cativa parinti care au insistat sa fie 'prezenti' in viata scolareasca a copiilor si fetita mea imi povestea amuzata cum isi cauta respectivii caietele prin ghiozdan si bombane 'unde mi-o fi pus mama caietul?'. Invatatoarea a repetat rugamintea la fiecare sedinta, semn ca remarcase ca unii copii erau in continuare 'secondati' de parinti.

Cat despre lucrurile uitate la scoala ... pustoaica si-a uitat bluza de trening in sala de sport de 2 ori: prima oara i-am atras eu atentia sa se duca sa si-o ia, a doua nu m-am mai preocupat, asa ca a tot uitat sa se duca dupa ea vreo luna. Intre timp se facuse vreme de iesit afara doar in trening si ar fi avut nevoie de bluza, dar nu i-am cumparat trening nou, deci nu a putut iesi in parc. Dupa asemenea experienta a tinut minte si a doua zi s-a dus intins sa isi caute bluza, pe care a si gasit-o de altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Indiferent daca e severa sau blanda, ceea ce conteaza cel mai tare e sa ii invete carte si sa o placa cel mic. Eu am avut marele noroc sa merg pe intuitie si sa castig. Dincolo de premiile obtinute la fel de fel de concursuri, ce atesta succesul scolar, a avut timp si de activitati extrascolare complexe(dans de performanta) si, mai presus de orice, copilul o iubeste si merge cu drag la scoala. Mai mult de atat nu pot cere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

rrox3, poti te rog detalia, de ce a suferit fata emotional si relational, ce n-a fost in regula? La ce scoala mergeti daca n epoti spune?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Cristina nu e departe de realitate. La fiica-mea in clasa au fost 25 de copii in ciclul primar. Era regula si gata, desi au fost refuzati multi alti doritori. Abia in gimnaziu numarul a crescut la 30.

lbelciug o sa-ti dau PM cu scoala. Nu vreau sa scriu aici numele respectivei doamne, majoritatea parintilor au fost multumiti de ea, evaluand doar rezultatele la invatatura si ignorand complet lucruri de genul: clasa nu a fost si nu este niciodata unita, isi fac unul altuia orice rautate le trece prin cap, sunt extrem de individualisti, nu au auzit vreodata de respect reciproc sau empatie. Nu am timp sa detaliez aici cum a contribuit doamna in mod determinist la situatia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu si copilul meu sa putem comunica cu ea.
sa fie placuta de copii.

michelle

Mergi la inceput