Pufi frumosi de ian-feb 2010 (33) LMA Sagetutza!
Raspunsuri - Pagina 17
Beatrice1982 spune:
salutari!!!!!!!!!!!!
nu mai pot de calddddddddddddddddddd
morrrrrrrrr
_
Bea, mami de doi baieti :
Ivan Matei (14.01.2010) si
21+ cu
Adam Stefan
Doamne ajuta sa fim sanatosi!
nyny spune:

Am reusit sa plecam vineri la munte si ne-am intors aseara terminati de oboseala. Am facut vreo 7-800 de km dus intors
, David a vomitat o data aproape cand sa ajungem acolo din cauza serpentinelor si de 2 ori la intoarcere
. Drumul lung, spatiu putin, plictiseala, au dormit pe rand... David n-a vrut sub nici o forma sa mai stea in scaunel si dai si lupta-te cu ei. Noaptea a fost un calvar si pt mine si pt ei pt ca se suceau in toate partile si nu aveam loc de niciun fel. Sambata noaptea colac peste pupaza a dat o ploaie cu tunete si fulgere si s-a oprit si curentul. Nu vedeam care incotro se fatzaie in pat ... sa nu cada, sa nu se loveasca intre ei cu picioarele. La un moment dat au inceput amn2 odata sa urle si de la 2 pana la 4.30 noaptea nu mai stiam ce sa-i fac lui David sa se potoleasca in coditiile in care nu vedeam absolut nimic in camera
. Bezna totala.
Pensiunea asta are o iesire directa la rau si am stat tot timpul cu sufletul la gura sa nu-i scap vreo secunda din ochi sa se duca acolo. Si ei de ce puteau sa fie mai atrasi decat de apa
... O caldura si acoloooo de mureai
...
Ne-am intors cum spuneam lesinati, varza de obositi si muciosi pe deasupra. Si atunci stau si ma intreb... de ce? Ca nici ei si nici noi nu ne-am bucurat de nimic. Zici ca am fost 3 zile intr-un maraton la care nu a castigat nimeni nimic.
Ce bine e acasa... Invatare de minte frate... cand mai plecam sa mergem cat mai aproape de noi, undeva la Cheia ne-am gandit noi ca ar fi ok data viitoare ... si cascat bine ochii la pensiune/hotel sa fie cat mai sigur si cofortabil pt 2 copii mici.
Mamica fericita de Mara si de David
nyny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Beatrice1982 mersi nyny de info..... da, ramasesi fara bani cateva luni ca la primul CIC sau a venit in continuare???????? |
Bea, din cate imi aduc eu aminte am primit ultima indeminzatie de la Mara in luna martie si urmatoarea parca in luna mai (cu restanta care a mai ramas din urma). Sper sa nu ma insel ... sunt varza cu capul

nyny spune:
| citat din mesajul lui Beatrice1982 suturi de la www.youtube.com/watch?v=sTXGnpTEA-8" target="_blank">Adam ![]() _ Bea, mami de doi baieti : Ivan Matei (14.01.2010) si 21+ cu Adam Stefan Doamne ajuta sa fim sanatosi!![]() |
Ce frumoooosss

.... si ce mi-e dooorrr
nyny spune:
Alexutza imi pare rau ca tot treceti prin necazuri
. O sa vina si vremuri mai bune, bine ca si-a mai revenit Yannis. Sanatate multa si tie si sotului, poate totusi nu este atat de grav si scapa fara operatie.
Mire am folosit si eu pampers chilot la Mara atunci cand vroiam sa o invat sa faca la olita. Se manevreaza mai usor, dar mie mi s-au parut cam grosi intre picioare... se cam irita de la ei
.
Bea, Danasor 
puii destepti si vorbareti.
Dece si David are acum o perioada de nu vrea sa mai manance. Am zis ca ori e de la caldura ... ca adevarul este ca nici eu n-as manca mai nimic... ori e de la dinti. I-a iesit al 8-lea zilele trecute. Ieri, in masina am observat ca avea sange la el
... e prima oara cand ii sangereaza gingia... In orice caz le-am luat siropul ala de care zicea si Alexutza cu multivitamine si minerale si le dau la aman2. Nu neaparat pt pofta de mancare (cu toate ca pe el scrie ca e si pt asa ceva
) cat pt a le asigura cat de cat necesarul de vitamine... ca daca nu mananca deloc de unde sa si le ia
?... si ei cum sunt in crestere, am considerat eu ca ar fi nevoie. La Mara se cunoaste, parca mananca mai cu pofta, a inceput sa ceara de la noi cand ne vede la masa, lucru mai rar intalnit... in schimb la el nu prea se vad schimbari.
nyny spune:
| citat din mesajul lui blue_flower Fetele, salutare, nu am mai scris de cateva zile bune. Noi am fost la Cheile Gradistei de vineri seara pana duminica la pranz. A fost foarte frumos, mai putin drumul, lung si cu un Dani foarte marait si f alintat si f toate cele....atat s-a foit in spate, evident l-am scos din scaunul lui ca plangea groaznic, atata s-a aruncat peste tot, pana la urma si-a golit stomacul in masina Azi de dimineata a plecat cu mamaie si tataie (parintii sotului) la bunica si bunicu' (adica parintii mei) pentru 2 saptamani. Speram sa rezistam 2 saptamani. Bine, cred ca mergem la sf. saptamanii sa il vedem, dar maica-mea zice sa il lasam 2 saptamani, sa ne mai odihnim si noi nitel. Vedem cat rezistam. Deja mi-e dor de el. Eu am o saptamana plina la servici. Va urez si voua o zi usoara. ![]() ![]() de Daniel, n.01.02.2010Mama fericita |
Parca mi-e atat de cunoscut scenariul cu drumul lung... copil agitat, golit stomacul
... si totusi bine ca a fost frumos in rest.Relaxare placuta in 2, daca puteti

... si sa treaca cat mai usor saptamana plina de la servici
.Mamica fericita de Mara si de David
nyny spune:
David doarme de la 12.30
. Cand mi-am dat seama cat e ceasul m-am dus repede la el in camera sa vad daca e bine
... e bine. Se recupereaza saracu' dupa mini-vacanta de la munte
.
tomaca spune:
Buna fetelor,
Am citit astazi, am incercat sa raspund cateceva, dar mergea forumul ca melcul asa ca am renuntat.
Intre timp am primit ceva info educativ de la gradi, poate va intereseaza. Am plecat acasa. O seara buna sa aveti.
In alta ordine de idei va anuntam ca am primit o multime de materiale pe care le rasfoim si o sa ne organizam de asa natura ca din toamna sa va punem si dumneavoastra la dispozitie din ele.
Una din temele foarte delicate este Disciplina pe care dorim sa o implementam fara a leza in vreun fel pe cei mici. Asa ca avide de informatie am citit si am inceput sa aplicam mai cu sarg decat inainte, avand suportul educational garantat si validat.
Citat prescurtat din Maria Montessori pe tema Disciplinei:
"Trebuie sa ne amintim ca disciplina interna este ceva deprins si ea nu a existat dintotdeauna in interiorul nostru. Noi avem rolul de a functiona ca un ghid al nostru personal pe drumul disciplinarii noastre. Aceasta va aparea cand copilul isi va concentra atentia pe un anumit obiect care il atrage si care il ajuta nu numai sa invete ceva util, dar sa si corecteze singur posibilele erori.
Prin intermediul acestor exercitii copilul ajunge sa se coordoneze individual, sa obtina linistea, fericirea radianta, este preocupat, iertator cu sine, acestea ducand in timp la indiferenta fata de recompensele materiale. Sarcina frumoasa a profesorului este de a le arata calea spre perfectiune, furnizand mijloacele si dand la o parte obstacolele, incepand cu el insusi (pentru ca profesorul poate constitui uneori cel mai mare obstacol in calea dezvoltarii copilului).
Daca disciplina ar fi un dar, munca noastra ar fi inutila, ar insemna ca micutii pot preveni toate eventualele dificultati din instinct. Dar copilul care ajunge la gradinita este un luptator impotriva sistemului coplesitor de pedepse. A dezvoltat deja o atitudine defensiva care ii mascheaza adevarata natura. Energiile superioare care il pot conduce la disciplina si pace interiora sunt dormante. Tot ce ramane activ este personalitatea superficiala care se oboseste pe sine prin miscari si idei necoordonate cautand numai sa lupte impotriva opresiunii adultilor. Dar disciplina si intelepciunea asteapta sa fie trezite in micuta fiinta..."
Ne propunem, ca in afara sedintelor de grup, sa impartasim cu dumneavoastra, din experienta de la clasa, si pe email deoarece numai daca lucram impreuna vom obtine cele mai bune rezultate.
Fara sa va retin prea mult timp va relatam in cateva cuvinte cum am avut succes cu o problema recurenta de disciplina cu doi dintre copiii nostri. O sa facem o regula prin care nu o sa dam nume pentru ca nu e important.
Tot pe acest model, de concentrare pe un singur lucru, incercam sa ii dezvatam pe copii de obiceiul de a lovi sau impinge pe ceilalti.
Am observat in timp ca daca doar ii atentionam, dar ii lasam in colectivitate sa isi continue activitatea inceputa nu avem succes prea mare.
Am inceput insa sa aplicam din teoria si practica Montessori care spune ca intr-o asemenea situatie copilului (chiar daca ramane in clasa, ideal sa mearga in alta incapere) trebuie sa i se limiteze dreptul la miscare libera pentru a-l face sa dea atentie spuselor profesorului sau parintelui si sa reflecteze la ceea ce i se spune. In timp, daca se aplica constant metoda, ajunge sa internalizeze obiceiul reflectiei si rezultatul este acea "normalizare"de care se vorbeste des in Montessori.
Atentie: acest lucru se face CU MULT TACT SI DRAGALASENIE (aceasta incluzand cel mai calm, dar ferm ton al vocii posibil). Se face de asemenea cu MULTA RABDARE si FARA PREJUDECATI la adresa comportamentului copilului. Odata inceput procesul trebuie finalizat. In caz contrar nu apare rezultatul.
Ex 1: un copil care a lovit un alt coleg a fost luat separat la dormitor si intrebat de ce face asta si cum crede el ca ii afecteaza pe ceilalti. La inceput a reactionat cu cuvinte urate si cu convingerea clar exprimata ca o sa loveasca in continuare. In aceasta situatie i s-a spus ca va fi lasat un pic singur, in liniste sa se gandeasca daca e frumos si daca pe ceialti nu ii doare cumva. I s-a spus si ce poate face in loc : de exemplu dialog cu colegul in loc de lovitura sau dialog cu profesorul caruia sa ii relateze ce il supara. A fost vizitat la fiecare cateva minute si intrebat/explicat de fiecare data aceleasi lucruri (cu multa dragalasenie si rabdare !!! - ingredient de baza :-) ). Era lasat de fiecare data in liniste sa se mai gandeasca (exact cu aceste cuvinte i s-a explicat). La fiecare "vizita" copilul era mai linsitit si mai cooperant, ca la final, dupa cca 10-15 minute sa cedeze complet, intr-o liniste totala, si sa spuna ca nu e frumos, urmarea fiind scuze cerute colegului lovit.
Aceasta nu inseamna ca am rezolvat problema pentru totdeauna, dar este un inceput foarte promitator si daca este aplicat constant (atat la gradi cat si acasa, in aceeasi maniera) atunci putem spera ca vom obtine rezultatele promise.
Ex2: un copil care a impins si a imbrancit din senin un alt coleg: s-a purtat dialog de aceeasi maniera. A durat mai mult procesul de reflectie, insa la final a spus numele tuturor copiilor imbranciti de-a lungul timpului si suna cam asa: nu frumos impins X, nu frumos impins Y, nu frumos impins Z, etc...:-)
Reactia cand vezi atata sinceritate de la un suflet atat de mic este sa il imbratisezi si sa il pupi. Au urmat scuze, de data aceasta mai timide dar a fost un inceput bun.
Acasa, puteti sa dedicati un scaun sau o masa sau o camera care sa fie numita camera linistii sau camera pacii si sa fie mereu locul de reculegere. Asteptam feedback cu rezultatele dvs :-)
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un 
miremia spune:
Buna seara fetelor!
Nyny imi pare tare rau ca nu a fost chiar vacanta ideala, recuperati data viitoare. Imi inchipui ca e tare greu cu 2 copii mici in vacanta.
Tomaca 
ca ne impartasesti informatiile primite.
BF sa va fie de bine iesirea! Ce parinti draguti aveti, cum s-au gandit ei sa va lase sa va odihniti.
Bea of, hai ca trece si canicula asta si te poti bucura de palat. Ce ginere vorbaret am! Si mai e si iubaret pe deasupra.
Va pup, sa aveti o noapte linistita si racoroasa!
_
Mirela si
Mara Ioana (ianuarie 2010)
decenuela spune:
neatza fetili...e cam dimi dar cafeaua e gata...
jiji s-a trezit pe la 5 ( cred ca adormea la loc
) si am sarit pt a-i duce lapte si....n-am mai adormit desi ma culcasem dupa 12....
ieri a adormit pe la 2 juma...pana la 6....si evident pana pe dupa 11 a fost fresh...
suntem mai bine cu bolili....insa cu mancarea la fel...
nyny..sorry...de escapada...imi suna atat de cunoscut..exact asa am zis si eu locatia pt o vacanta...we....etc trebuie aleasa cu mare grija...incepand de la hotel, pensiune ce-o fi pana la distantze metode de relaxare etc....asta pt ca sa-ti tihneasca si tie ceva...pt ca prima care nu se odihneste e....mama
totusi poate puneti si voi link....BF s tu...
eu pregatesc cu grija...hm...o escapada de we in 2...daca o sa fie totul ok...m-am gandit la delta....recomandari ceva?
tomaca sarumana de informatii....of...imi suna atat de cunoscute...important e sa reusim sa in momentul x....sa ne stapanim si sa reactionam....pedagogic daca ne tin balamalele...
nu mai stiu ce vroiam sa zic...
dar sa aveti o zi superba
Mihaela,
de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
JUCARII PENTRU PITICI...
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...