Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 60 -
Raspunsuri - Pagina 16
danezza spune:
Tonirro
din cate stiu eu si dr Coltea recomanda tarziu sau chiar deloc clexane dar mergi si vorbeste cu ea .. pana la urma urmei nici dr meu nu recomanda clexane si acum mi-a dat de cand am avut activitate cardiaca asa ca ....
o intrebare pt cunoscatoare LA - antcoag lupic este aceslasi lucru cu SAFL? parca stiu ca nu .. stiu ca pt al doilea e nevoie de mai multe teste
si eu am avut la Fundeni o data La pozitiv (facut inainte la Synevo -negativ)dupa care iar pozitiv dar dupa cum spun si fetele este influentabil rezultatul ..
bafta multa si sa vii cu stiri de la dr Avram, am auzit ca este super
Ileanasi
da .. mai am un pic si aflu si sexul .. luni cred ca ma duc
am emotii cu dublu test .....
pana la ficare ctrl cand aud pulsul am inima in gat si ma astept la orice
sper sa depasesc paranoia asta
MTHFR C677 Homozigot
in 10+
ochios_mic spune:
buna fetelor,
eu sunt o proaspata mamica. Acum ca am nascut (de o luna) am fost sa imi refac analizele pt trombofilie si se pare ca nu mai trebuie sa fac tratamentul cu clexane 0,4. De fapt trecusem pe Fraxiparine de 0,4 pt ca nu am mai gasit clexane in nicio farmacie.
Ideea este ca am ramas cu 5 seringi de Fraxiparine 0.4 pe care le-am cumparat compensat.
Asadar am de vanzare aceste 5 fiole Fraxiparine 0,4 la pret de 27 lei. Astept mesajul vostru daca e careva interesata.
Bafta tuturor si sper ca fiecare sa aiba bebei sanatosi si mancaciosi...
Miha3 spune:
tonirro - am patit acelasi lucru ca si tine la Fundeni. In aprilie 2010 am facut pachetul de sindrom antifosfolipinic de la Synevo si toate analizele au fost negative. In noiembrie 2010 si mai 2011 am facut analize la Fundeni si SAFL a fost negativ. In 08.07.2011 mi-a iesit la Fundeni SAFL pozitiv LA1=85.6 sec si LA2=48.05 sec. Doamna doctor nu mi-a dat nici o explicatie ca nu prea avea chef. AntiFXa = 0.36 si mi-a spus sa continui cu Clexane de 0.6 pe care il faceam. In mai antiFXa a iesit la 10 ore de la injectare 0.33 si la fel a zis ca e bun. Doctorita hematolog de la mine din oras a spus ca nu se poate sa se modifice acest SAFL si sa continui cu 0.6 pana in momentul cand voi depasi 90 de kg cand o sa fac de 0.4 de 2/zi.
tonirro spune:
Miha3 multumesc mult pentru raspuns, asa este, tie ti-a iesit bine rezultatul la anti FXa la 10 ore de la recoltare. Parca timpul de injumatatire este undeva in jur de 4-6 ore, de aceea si se face recoltarea la 4 ore de la ultima doza (sper sa nu gresesc). AntiFxa perfect este intre 0,5 - 1 la 4 ore de la ultima doza. Deci tu, la 10 ore, erai super
. Pe mine nu m-a intrebat cand am facut ultima doza, deci nu stiu ce calcule a facut. Rezultatul este trecut cu pixul pe o hartie, nu am datele interpretate de calculator sau altceva.danezza, multumesc de ajutor
. Eu una nu renunt la Clexane orice-ar fi. Sper ca doamna doctor Avram sa mearga putin pe paranoia mea
. Am inseminari nereusite, FIV nereusit cu ET in 5.05.2011 si sarcina asta am obtinut-o natural, facandu-mi de capul meu Clexane 0,2/zi de la ovulatie. La 10 zile, dupa primul BetaHCG, am trecut pe 0,4 desi de la Fundeni mi s-a spus sa raman pe 0,2 (apa de ploaie). Acum am 9 saptamani si este prima data cand rezultatele imi ies asa nasol, asa ca am trecut pe Clexane 0,6/zi (femibion 1, aspenter 1/zi, Magne b6 strong 1/zi, acid folic cu complex de B-uri 1/zi). O sa reevealuez situatia cand voi avea si rezultatul anti FXa de la Synevo. Din cate am inteles eu LA nu este acelasi lucru cu SAFL, dar sunt un criteriu de punere a diagnosticului daca ies pozitiv pe o perioada de 12 saptamani. Uite mai jos:Criteriul paraclinic de diagnosticare: - anticoagulant lupic (LA) prezent în plasm#259;, la cel pu#355;in 2 determin#259;ri efectuate la interval de minim 12 s#259;pt#259;mâni. Prezen#355;a LA se determin#259; prin screening complet al coagul#259;rii dependente de fosfolipide (PT – timp de protrombin#259;, aPTT – timp de protrombin#259; par#355;ial activat, KCT – timp de coagulare cu kaolin, DRVVT – dilute Russell's viper venom time, DTT – dilute thromboplastin time). - anticorpi anti-cardiolipinici (aACL) tip IgM sau IgG, în ser sau plasm#259;, cu titru mediu sau înalt, la cel pu#355;in 2 determin#259;ri efectuate la distan#355;#259; de minim 12 s#259;pt#259;mâni. Anticorpii anti-cardiolipinici se determin#259; prin metoda imunoenzimatic#259; ELISA #351;i sunt mai sensibili decât LA în diagnosticul SAFL. Sunt prezen#355;i îns#259; #351;i în infec#355;ia cu VHC, malarie, boala Lyme, sifilis, HIV, leucemii, cancere de orgen, ciroze alcoolice. Specificitatea aACL cre#351;te cu titrul #351;i este mai mare pentru IgG fa#355;#259; de IgM. - anticorpi anti-#946;2-glicoproteina I, tip IgG sau IgM, în ser sau plasm#259;.Sper ca te-am linistit; nu este cazul sa ne agitam (eu m-am agitat pana ieri
)Sarcina usoara si sa aveti un bebe sanatos
!MeAlex asa inclin sa cred si eu, ca am vreo zgaiba la o masea sau ceva. Va povestesc diseara cum a decurs intalnirea cu doamna doctor Avram.O zi buna tuturor! 
Maryela spune:
Fete dragi eu sunt asa de dezamagita .
Am fost in sfarsit la Fundeni la doamna doctor Uscatescu impropriu spus...la dansa pentru ca nu am vorbit nici 2 secunde cu ea.
Am ajuns la 7 dimineata, mi-a luat sange doamna asistenta Viorica si mi-a spus sa revin dupa-masa.
Am revenit la ora 15.00. Cred ca 3 asistente m-au intrebat cum ma cheama in decurs de vreo 2 ore. Toata lumea pleca numai eu stateam acolo. Intr-un final imi gaseste dosarul si...doamna Viorica incepe sa-mi povesteasca ce am de facut, ce am de luat...etc. Mi-a placut tare mult de dansa, a fost foooarte draguta cu mine, m-a incurajat tare mult.
Mi-a zis ca am de luat Aspenter, Femibion, Mg+ B6 si acid folic. Si dupa ce am testul pozitiv sa ma intorc la dansa.
Cu toate astea eu am crezut ca o sa vorbeasca macar cateva minute cu mine doamna doctor Uscatescu..nici nu stiu daca s-a uitat pe tot dosarul cu care am fost, noroc ca am scris eu pe prima pagina mutatiile pe care le am.
Si...am mai fost acum cateva saptamani la Fundeni, tot pentru screening trombofilie si dupa ce mi-a luat sange , cand am venit dupa rezultate si i-am zis eu unei asistente ca sunt la ciclu....abia atunci mi-a zis sa revin, sa refac analizele fara menstra. Ideea e ca atunci asistenta respectiva ( Claudia parca) mi-a dat doar Femibion, fara Aspenter)....
Eu zau daca mai stiu ce sa mai fac.
Sa urmez trataamentul doamnei Viorica?A! Si inca ceva: Reteta data este fara parafa, fara stampila medicului...e , asa, o bucata de hartie...
La fel a procedat doamna doctor si cu voi, sau am avut eu ghinion?
Va pup.
Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007)
:( o sarcina pierduta -mai 2011
& mutatia 1298 in gena MTHFR, in stare homozigota
& mutatia 844G in gena PAI in stare homozigota
MeAlex spune:
Maryela, e tot timpul la fel, eu am mai tras de dr. Uscatescu, am pus intrebari si ii povesteam ce am scris pe foaia cu mutatii...asa mi-a promis ca imi da Clexane de la confirmarea sarcinii...i-am zis ca imi e f frica altfel...si oricum,a am analizele la fel de proaste sub tratament su Aspenter si vitamine.
Eu as merge mai departe cu tratamentul recomandat. Si eu am cam acelasi tratament, cu mici diferente. Gandeste-te ca are multe paciente, ami are si foarte multe rezultate, ceea ce ii confera un statut (intelegi tu unde bat). Si eu am patit prima data sa imi tot ceara numele si sa nu ma cheme...asa ca acum, cand vad ca nu ma cheama ii zic eu numele
. Legat de analize, asa sunt mereu, fara stampile, fara semnatura...Sa nu te superi, ia partea OK a lucrurilor, informatiile primite, continua tratamentul si te duci cu testul pozitiv!
Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru
Ruxandrica spune:
Buna fetelor, am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta. Am facut luna asta un set de analize printre care si cele de trombofilie, iar la PAI 1 rezultatul este acesta 0,5 U/ml iar valorile de referinta sunt 2,0 - 7,0. Aveti idee ce inseamna asta? Multumesc
danezza spune:
Maryela,
subscriu la ce a spus Mealex
nu are ce sa-ti dea mai mult pana la test pozitiv
poate niste cetebe si folowise
dar in principiu trat este cam la fel pt mutante
ia pastilutzele si vino repede cu testul pozitiv! 
MTHFR C677 Homozigot
in 10+
MeAlex spune:
Ruxandrica, cred ca trebuia sa faci alta analiza: mutatia genei PAI, la Synevo se numeste Gena inhibitorului activatorilor plasminogenului PAI (polimorfism 675 4G/5G)-risc trombofilie. Despre dozarea cantitativa a genei PAI nu stiu nimic, decat ce am gasit pe site-ul Synevo: "Nivelurile crescute de PAI-1 au fost asociate cu tromboza venoasa si arteriala." Deci la tine nu ar fi probleme pentru ca este o valoare mai mica.
Numai bine! 
Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru
Maryela spune:
Fetelor, va multumesc mult pentru raspunsuri.
Eu nu vroiam neaparat alt tratament, dar as fi vrut sa am siguranta ca este corespunzator. Am senzatia ca doamna doctor nici nu s-a uitat la analizele mele, iar tratamentul este doar ca un fel de recomandare din partea doamnei Viorica( careia nu am ce sa-i reprosez, s-a purtat impecabil cu mine).
In fine...poate sunt eu usor stresa(n)ta dar ma gandesc ca un tratament trebuie prescris de un medic, nu de o asistenta, si pe o reteta parafata si stampilata, ce presupune asumarea raspunderii pentru tratamentul respectiv.
Am crezut ca eu sunt exceptia...care confirma regula, dar se pare ca nu...
Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007)
:( o sarcina pierduta -mai 2011
& mutatia 1298 in gena MTHFR, in stare homozigota
& mutatia 844G in gena PAI in stare homozigota