Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 60 -

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

Vineri am fost la Synevo sa fac anti FXa. La telefon mi s-a spus ca ultima doza sa o fac cu 4-6 ore inainte de recoltare. Rezultatul in 15 zile. Ce sa zic...m-a cam socat. M-am dus la Fundeni, oricum ramasese ca ma duc cu ecografia de 8 saptamani la control si refacut analize. Rezultatul...in aceeasi zi. Nu inteleg. la Synevo, sangele ala...ce naiba fac cu el atata timp? Ma rog, asta asa, in caz ca vreti sa stiti; nu stiu cate dintre noi pot astepta atat dupa rezultat. In schimb, la Fundeni, surpriza. SAFL pozitiv. Am vreo 6 analize facute la Fundeni si una la Matei Basarab, toate cu SAFL negativ. Si acusi.... Si "dragutul" acesta loveste cand vrea el? se activeaza asa, pe nepusa masa? LA1 47,5 sec, LA2 35,4 sec. Anti FXa 0,32 ui/ml. Concluzia, rezultatele nu sunt prea bune, dar daca sunt monitorizata totul poate merge bine. A! Si sa raman pe Clexane 0,4 in continuare. Ei, aici, am indoieli. Ultima data, in urma analizelor, mi-a zis sa raman pe Clexane 0,2. Eu, de capul meu (dupa ce am citit din experientele voastre) am marit la o,4. Inteleg ca doamna doctor Uscatescu ia in calcul ca tu ti-ai facut ultima doza de clexane seara (cum indica ea) si deci recoltezi la aprox 10 ore. Eu aveam intre 5 si 6 ore de la ultima doza si cu toate astea anti FXa este sub o,35 ui/ml - rezultat de la care ar trebui sa maresc doza cu 25% (daca am inteles eu bine, dintr-un tabel postat aici acum ceva timp). Acum, sincer, am mari iar doza. Mai ales ca aPTT este la limita minima 25 sec, si am citit ca in tratament cu anticoagulant, ar trebui sa fie de doua ori mai mare decat normal. Stiu ca nimeni nu ma poate sfatui ca sa fac dar daca ati trecut prin ceva asemanator...va rog...cum ati facut pana la urma? Nu am curaj sa astept rezultatul de la Synevo, mi-e teama ca risc. Asa rezultate urate n-am avut niciodata. Pana acum aPTT-ul era 33 sec, iar LA1 era 22 sau 23. Ooofff... Sper ca nu v-am plictisit total si ati reusit sa cititi pana la sfarsit. Si va multumesc oricum, pentru tot. Fara voi, n-as fi fost nici macar aici.O seara buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Draga Tonirro, din cate am citit pe site-ul dr. Tutunaru, diagnosticul de SAFL este mult mai complicat de pus. Sunt necesare mai multe analize: anticoagulantul lupic, anticorpii cardiolipinici si anticorpii anticorpii anti-B glicoproteina 1. La Synevo gasesti un profil numit Profil sindrom antifosfolipidic si contine aceste analize.
Din experienta mea si din ce mi-au explicat cativa medici, anticoagulantul lupic este o analiza foarte sensibila si este influentata de cea mai mica inflamatie/infectie din corp: o mica infectie dentara, o infectie urinara, ba chiar de eliminarea de nisip din rinichi sau vezica (cand apar niste mici leziuni pe traiectul urinar).

Daca as fi in locul tau, as incepe sa sun la toate clinicile importante din oras si as intreba in cat timp am rezultatele pentru anti FXa si as intreba si la cate ore dupa injectia de Clexane trebuie sa mi se recolteze. Asta ca sa fiu sigura ca absolut totul e corect. Din cate am mai citit eu aici, doza de Clexane trebuie raportata si la greutate, insa nu stiu exact cum.

si curaj, trebuie sa fie bine!

Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Buna dimineata ... imi pare tare rau ca sunt din ce in ce mai multe cu trombofilie, dar asta ma si bucura, inseamna ca medicii incep sa recomande aceste analize.
Imi pare rau ca aveti o astfel de problema, ma bucur insa ca stiti cu ce va luptati.
Gravidutelor, sarcina usoara si bebe sanatos nascut la termen.
Asiprantelor un bebe sanatos in burtica cat de curand care sa creasca mare

Am vazut ca mai nou se dau mai multe tipuri de anticoagulante
Clexane, Fraxiparine, Fragmin, Innohep ... poate mai stiti voi si altele. Am inteles ca Clexane nu se prea gaseste si ca de aceea recomanda medicii alte tipuri. Voi ce stiti sunt la fel de sigure?

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanasi spune:

Fetelor, am fost ieri la control si avem un baietel maaareee!!! E mai mare cu 2 sapt. decat varsta sarcinii, ceea ce inseamna ca tratamentul merge. Cred ca voi ramane la doza de 0.35 de Innohep, oricum, indiferent de rezultatele la antifactor X. Apropo de asta, la Synevo rezultatul dureaza 15 zile teoretic (vreo 10, de fapt), fiindca trimit probele in Gemania.

Pup gravidutele, succes aspirantelor.

A, stie cineva daca, in caz ca dublu test a iesit bine, mai are relevanta triplu test? Ca mie nu mi l-a mai dat sa-l fac.

Multumesc

MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; zilnic Aspenter, acid folic, Vit E, Q10, MgB6, Cetebe, Femibion
INNOHEP 0.35 ml

insarcinata in 15 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

ileanasi felicitari pt flacau !
pot sa iti spun ca cumatei mele dupa ce a facut DT si i-a iesit bine, Marinescu i-a zis ca nu are rost sa mai faca si TT.

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Ileanasi
felicitari pt grasunel
si eu stiu la fel
daca DT iese bine, nu se mai recomanda si TT

MTHFR C677 Homozigot
in 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanasi spune:

Multumesc fetelor!

Danezza, in curand afli si tu ce e. Mie dr. mi-a zis de la 11 sapt., dar a zis ca mai sigur imi zice la 15 s. :))

Qiao, multumesc, asa stiam si eu

MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; zilnic Aspenter, acid folic, Vit E, Q10, MgB6, Cetebe, Femibion
INNOHEP 0.35 ml

insarcinata in 15 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

Ileanasi felicitari!! Multa sanatate, sarcina usoara si la termen!Si mie mi-a trecut tot bitest de facut in sapt 11-12. in sapt 22-24 eco 3D (a zis ca 4D n-are nici un rost), apoi in sapt 32-34 inca o eco si ceva ce nu inteleg.MeAlex multumesc pentru raspuns; asa stiu si eu, ca este nevoie de oarece testari inainte de a pune diagnosticul de SAFL. Totusi, pe foaia aceea de la Fundeni, e trecut ca pozitiv si in paranteza 1,34. Mi-am facut programare maine la doamna doctor Avram; ma astept sa nu fie incantata de decizia mea de a mari doza de Clexane...poate macar ma lumineaza de unde pana unde mi-au iesit asa prost rezultatele. este prima intalnire cu dansa, sa vedem cum merge

Mergi la inceput

Tonirro, si mie imi iesea maricel LA...prima oara, am avut 4, apoi a scazut pana a intrat in interval...de fiecare data am avut o problema (extractie dentara, infectie urinara), doar atunci cand a iesit OK, nu aveam nicio buba :). Am o amica ce a mers la dr. Avram, i-a recomandat Clexane tarziu, cred ca din saptamana 32...pana atunci a luat Aspenter (are aceleasi mutatii ca si mine). Nu stiu ce sa zic, s-a putea sa ai dreptate si sa nu fie de acord cu cresterea dozei, dar insista si cere explicatii legate si de interpretarea analizei anti FXA fata de ultima doza de Clexane, dar si de greutatea gravidei.

Bafta!

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

Mergi la inceput

Ileana, felicitari pentru bebe grasun! Si eu stiu ca daca DT este OK, nu se mai recomanda TT.

pentru

Mergi la inceput