Strumfi de iul-aug 2007 (219)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

mychydutza Ti-a placut in vacanta? Povesteste-ne mai multe.
Probabil ca fetita sefei tale are aceeasi boala (Hashimoto's disease), din cate am citit tiroida nu este distrusa complet in toate cazurile, uneori is revine la normal. Multumesc mult pentru urarile de bine. D-ne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

La multi ani cu sanatate andrei de ilenuta!

Io, in caz ca va-ntrebati, cu treburi, prinsa rau. Lasa, ma, mama, ma, duceti-va voi in concedii, ca ramanem noi, astia, aici sa muncim, sa ducem greul, sa scoatem tara din impasu' economic. Pan' va-ntoarceti voi din Belize rezolvam si cu criza asta si cu ailalta care n-a venit inca. Cand ajungeti inapoi la serviciu va dublam si salariile. Hai, ca ma cheama datoria.
Concediu placut, greierilor! Va saluta furnicutza.
Hai ca aberez de oboseala, imi joaca pauar-pointurile prin retina.
Noctem bonam, vorba pakistanezului.

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Mihaela,multumim mult.
Noi suntem bine.Aaron e la fel de nazbatios,a inceput sa pronunte litera r.De ziua lui am petrecut in familie,sotul e pe 22 si mai avem un prieten pe 22,am facut doua torturi,unul cu cioco pentru copii si unul cu iaurt si fructe pentru sot.
Am fost plecata doar cu copiii la Praid 6 zile,doar atat am reusit caci suntem foarte ocupati.
Sa mai spun cate ceva despre Aaron,are 20 de kg,la fel ca Iosua,este sasait si incepe sa pronunte pe r in anumite cuvinte.Am hotarat sa nu ii facem vaccinul de 4 ani,probabil nici unul de acum incolo .Cu problema urechilor,am mai amanat aeratoarele si bine am facut pentru ca toata vara nu a mai facut otiote,insa are o disfunctie la o ureche,are unele momente cand il doare,e legat de trompa lui Eustachio,insa ii fac aerosol,trebuie sa mestece gumasi sa umfle baloane.guma eu ni ii dau,insa toata ziua umfla la baloane.
Si ceva nostim,intr-o seara aude greiereii afara:
"mami ce se aude afala?
Eu:sunt greierii
El:de ce fac asa
Eu:canta
El:Pai de ce
El:de ce nu canta in limba lomana?
Eu:pai asa au fost creati
El:totusi as vrea sa inteleg ce canta.

La multi ani tutoror in continuare.
Simo,felicitari pentru samburel

Vio,esti tare,ma amuz tare cant te citesc.
Vivela,ma bucur mult pentru tine,nici la noi nu sunt toate terminate,dar nu as mai da niciodata viata de la casa pe cea de la bloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Buna dimineata si bine v-am regasit,

Ce de sarbatoriti in ultimele zile, ma grabesc si eu sa urez:

La Multi Ani, Aaron! Oanna, sa va traiasca baietelul si sa fiti sanatosi cu totii.

La Multi Ani, Liana!
La Multi Ani, Alexandru!
La Multi Ani, Horia Andrei!
La Multi Ani, Miruna!
La Multi Ani, Armin
La Multi Ani, Dan Stefan!
La Multi Ani, Dora !
La Multi Ani, Veronica!

La Multi Ani, Smaranda! Sa fii sanatoasa si fericita. Ioana, ma bucur mult ca ne-am putut vedea sa-ti traiasca fetele si sa fiti santosi cu totii.

La Multi Ani, Victor! Diana, felicitari si sa fiti sanatosi cu totii.

La Multi Ani, Nicolae!
La Multi Ani, Andrei !
La Multi Ani, Andrei Eric!
La Multi Ani, Luana Nicole
La Multi Ani, Maia Iulia
La Multi Ani, Ilinca! Cafera, nu ai mai scris de mult, felicitari si sa-ti traiasca printesele.

Cristina26 si eu am aceeasi problema de tiroida, Hashimoto. Mi-au descoperit-o acum vreo 8-9 ani. Dr mi-a explicat ca trebuie sa iau Tyroxina toata viata ca sa suplimentez functia ei incetinita. Tiroida "afectata" nu se reface insa avansarea bolii e oprita/incetinita de tratament. Anual fac un control la endocrinolog si o analiza da sange, daca e nevoie imi mai ajusteaza dozajul si atat. Pana acum totul e ok.
Daca se confirma ca e acelasi lucru si la tine, nu te ingrijora, important e ca au descoperit, sa incepi tratamentul si sa faci controalele regulate si totul va fi ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Tot eu .

Danagh despre Turcia: locul se numeste Ali Bey Resort Side. Grupul Ali Bey are trei resorturi, acesta e cel mai nou, deschis in 2010. E un domeniu de vreo 120 ha, cazarea se face in vile cu cate 20-30 camere sau apartamente. Noi am avut duplex, adica dormitor si baie (cu jacuzzi ) pt noi la un nivel si dormitor si baie cu dus la etaj pt copii. Exista si family room cu 2 dormitoare pe acelasi nivel, noi asa vroiam dar nu mai erau libere cand am rezervat. Insa pana la urma a fost ok, copiii sunt maricei, scara era imbracata in lemn (nu in marmura ca sa alunece) si sus avea bariera. Resortul are Aquaparc super doatat pt copii de toate varstele, inclusiv piscina cu nisip pe fund pentru copilasii cei mai mici, alta piscina mare pt adulti, plaja mare si aerisita, locuri libere peste tot si la orice ora, totul fff frumos si bine intretinut. Nu are Luna Parc, desi initial a fost pe "wish list" , in final nu ne-a lipsit, nu am apucat sa ne plictisim.

La Disneyland am stat la Newport Bay. Hotelul e dragut, fff mare, camera cu 2 paturi duble, cred ca toate sunt asa. In schimb baia cam obosita, curata bineinteles dar se vedea ca robinetele, chiuveta, cada si capacul de la toaleta si-au trait traiul. Are si piscina dar nu am apucat nici s-o vedem, desi initial a fost unul din motivele pentru care l-am ales. Dar sunt atat de multe lucruri de vazut si de facut acolo, ca in mod cert nu ai cum sa faci tot ce ti-ar placea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

salutare si de la noi

am fost o fuga pana la mare, bleah! nu ma mai duc ever in nicio statiune, o aglomeratie sa iti vina sa te impusti! cand m-oi mai duce, ma duc fie cu cortul, fie intr-un loc pustiu, sa apuc sa vad si marea . nu stiu, eu ma plictisesc de mor la mare, ca na, in disco nu ma duc, in restaurante nu imi place (ma duc de nevoie si mananc cat pot de repede sa scap de corvoada asta), de plimbat n-am avut unde (cu carutul e adevarata aventura prin aglomeratie).
am facut o incercare de a ajunge la gura portitei, am ajuns pana la un punct unde incepea rezervatia si nu se mai putea trece cu masina. se poate ajunge acolo cu bacul, dar pe alta parte si am renuntat.
n-am luat-o pe autostrada la intoarcere, ci pe slobozia, proasta idee. numai camioane in fata noastra, cred ca jumate din flota romaniei de camioane erau pe drum. am reusit sa facem vreo 6 ore!! pana acasa. plecati de la ora 11, dupa drumul spre gura portitei si cetatea histria, am ajuns la 12 noaptea acasa. copiii nervosi, obositi si eu la fel, deci mi-a ajuns "distractia asta", m-am intors mai obosita decat am plecat.
dar ce bine e acasa .

la multi ani sarbatoritilor de azi .

si sanatate multa tuturor .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Vivela chiar ma gandeam ca ai disparut de cand cu viata la conac...deci ai fost la mare. Ce sa zic...nici mie nu-mi place aglomeratia, te inteleg perfect...ma duc in concediu sa ma odihnesc, nu sa dau din coate sa trec strada

Baietilor le-a placut?

mami de Matei 28 iulie 2007 si16+ cu Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Le-a placut in prima zi, cand au stat non-stop in apa. Damian se descurca f bine, si nu de la mine a invatat . cred ca e ceva nativ, pana s-o pierde si instinctul asta...
de a doua zi s-au facut valuri mari si puternice, ma dadeau si pe mine jos (veneau si cu pietre, f nasoala senzatia), asa ca ei n-au mai putut sa stea in apa.

asta e, poate ne-om duce la munte mai incolo, cand o prinde al meu alte zile libere. tot tanjesc dupa transalpina, mai ales ca cica l-au asfaltat.

mi-e o lene...am bagajele nedesfacute si asa nu-mi vine sa ma apuc de ele...

Simo, bravo lui Matei cel destept! cum l-ai invatat sa citeasca? D stie toate literele, cu putin ajutor isi da seama de cuvant, daca este unul scurt, dar nu mereu. adica nu-si da seama ca insiruirea aia de litere formeaza un cuvant. si ma enerveaza ca astia cu magicienii cuvintelor l-au "invatat" sa zica litera, nu sunetul, de genul P este litera "pe", C este "ce", M este "em" si tot asa. normal ca nu-ti mai iese cuvantul daca le rostesti asa. si mi-e mila de el, ca il vad ca incearca si il enerveaza ca nu-i iese deloc , e frustrat si renunta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Vivela Cand vrei sa il inveti sa citeasca mai intai invata-l toate literele sa le stie foarte bine. Tu nu vrei sa il intrebi ce litera este asta si el sa nu stie si sa devina fustrat. Dupa ce le stie toate literele invata-l sunetele literelor ca de ex: intreaba ce zice M si el o sa zica mmmm, ce zice A si el o sa zica aaa. Dupa care poti sa ii scrii pe o pagina cuvinte care rimeaza, cuvinte foarte scurte ex: nu, tu, .... apoi cuvinte mai lungi ca ex: meu, leu...
Dupa care cumpara-i sau fa carti mici, cu multe cuvinte scurte (pe care le stie bine). ex de carti facute de tine: "Eu am 4 ani" Iar cand intoarce pagina puna o poza cu el. "Mama mea" si o poza cu tine cand intoarce pagina. "Tata meu" ..... Este foarte important ca prima experienta cu cititul sa fie placuta si usoara pt el. Bucura-te tare. Daca vine cineva la voi (bunici, etc) lauda-l ca stie sa citeasca.
Daca nu se bucura cand ii spui sa citeasca sau devine fustrat opreste-te, pentru ca faci ceva gresit. Experienta cu cititul, este experienta pe viata trebuie sa fie foarte placuta, pentru ca tu vrei ca el sa vrea sa citeasca tot timpul.
Cand citeste ceva bine, sau la inceput cand spune sunetul literelor corect bucurate foarte tare vizibil (pentru a il stimulta)
Intr-o luna daca te ocupi de el o sa citeasca carti usoare.
Copiii la varsta asta au un potential extraordinar, numai ce nu vrei nu ii poti invata.
Pentru noi experienta cu cititul a fost extraordinara. Mi-a placut la nebunie sa o invat sa citeasca. Eu am cumparat un program aici, care mi-a oferit toate cartile, DVD-uri, CD etc. A fost un pic mai usor sa o invat si mai scump. Eu zic ca si-a meritat toti banii. Daca vrei sa il inveti sa citeasca in engleza iti pot sugera ce sa cumperi.
Eu iti doresc succes!
Dar dupa cum zicea o prietena de a mea de aici, or si cum o sa invete sa citeasca curand, cand merge la scoala, nu este ceva foarte important sa citeasca acum.
Simo Pupici la Matei cel ce stie sa vorbeasca cateva limbi, sa citeasca si mai e si frumos foc. Ma bucur mult ca mai aduci un baietel/copil pe lume, mai infrumusetezi si tu lumea asta.
Antoanela , imi pare rau ca ai si tu boala asta, multumesc mult de incurajari. Dar sa vorbim de lucruri mai vesele, se pare ca ati avut o vacanta de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Buna dimi

Vivela la noi nu a fost atat de didactic. Stii ca Matei a fost mereu cu literele si Cristina are dreptate, trebuie intai sa stie f bine literele. Poti incerca M de la mama, D de la David (mai stii alte cuvinte care incep cu D?) si sa il lasi sa descopere singur. Si da, neaparat sa te bucuri zgomotos si sa il lauzi la toata lumea ce stie el mai nou. Exemplele pe care le dai mereu sa fie cuvinte scurte pe care mai apoi puteti sa le scrieti impreuna. Asta cere timp mult si din partea ta insa, nu stiu daca as fi putut cu un copil mic, casa noua...sa fac toate astea. Plus Matei intai a scris. Adica dupa ce a stapanit bine alfabetul (si creionul) a inceput intai cu numele lui, mama, tata, numele noastre; apoi ii dictam cuvinte scurte (stii cum se scrie....) si daca se blocheaza a o litera i-o dictam asa soptit ca pe un secret si el spunea ca a gasit singur si se bucura enorm. Cititul a inceput cu cuvinte gen mac, sac, pac, rac, cuvinte scurte la care sa schimbi numai o litera. Procesul a durat vreo 2 ani asa ca...., dar ma gandesc ca David e mai mare decat era Matei cand am inceput si daca isi doreste foarte tare o sa reuseasca. Iti amintesc ca Matei si-a dorit foarte foarte mult sa citesca singur si cred ca asa l-a impulsionat mai mult decat orice exercitiu. De exemplu mereu ma intreba ce scrie aici si cand eram plictisita ii raspundeam ca scrie Matei sa invete sa citeasca. Mai tarziu imi replica vezi, aici nu scrie matei sa invete sa citeasca, aici scrie....

Cristina vreau eu materialul cu cititul in engleza. De cand citeste in romana avem o problema cu faptul ca el vede scris cumva si eu il pronunt altcumva si se enerveaza (de ex duck il citeste cum il vede si oricat i-as spune eu pronuntia corecta sau ca asa se scrie rata in engleza, copilul asta vede asta scpune). Daca il intreb cum se spune rata imi raspunde corect si dupa care tine sa sublinieze ca acolo nu scrie "dac", scrie "duc".

Am terminat cefeaua

mami de Matei 28 iulie 2007 si16+ cu Gabriel

Mergi la inceput