Ce sentimente au copiii fata de mame

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemora

la noi e vorba de iubire pur si simplu. pur si simplu le iubesc si ele ma iubesc pe mine. nu sta nimeni sa socoteasca care cat a dat si a luat, in ce fel ne iubim, de cate ori pe zi si cum am probat iubirea si in fata cui. e ceva simplu si curat.

Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

iubirea prin sine inseamna ceva simplu si curat!

aici nu era vorba de a socoti cum si cat va iubiti!ci de modul de exprimare a sentimentelor..caci iubirea nu se invata,se simte..se instaoreaza,te cuprinde si te exprimi...ideea era cum se exprima micile nostre minuni,de impartasirea experientelor personale,de ineditul lor!nu facem statistici aici si nici observatii medicale!

*Blackmoon Lady 10+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Nemora, in cazul povestit de mine, mama respectiva sta cu ai ei numai in WE, copiii-s crescuti de bunici.
Stiu ce zici de tranzactii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

eu zic sa incercam sa facem din subiectul acesta ceva bun de citit si pentru altii si pentru noi!

daca ne straduim,putem

*Blackmoon Lady 10+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Copilul meu (10 ani) imi ofera flori.
Cand era mic imi culegea papadii din parc... acum imi cumpara destul de des.

O alta manifestare evidenta este saritul in brate atunci cand nu ne vedem o perioada de timp, desi perioadele astea sunt foarte rare.

Si ar mai fi vorbitul la telefon ... ma suna sa-mi spuna ca a inflorit trifoiul, ca s-a certat cu prietenul, ca i-a cazut un dinte si cate si mai cate, in conditiile in care oricum ne vedem la 17 acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Interesant ar fi sa discutam cum se manifesta cand sunt suparati pe noi.

Pe la 3-4 ani isi arunca prietenii imaginari in WC si tragea apa dupa ei.

Dupa 5 ani facea exact ce stia ca nu-mi place: mazgalea peretii, arunca mancarea pe jos, se stramba si altele de genu' asta.

Acuma pur si simplu ma confrunta. Si o face cu mare abilitate pana ajunge (crede ea) sa ma faca sa-mi para rau pentru o vorba sau un gest ce au suparat-o.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui Sinzianaaa

Dragostea copilului fata de mama sa este o continuare a legaturii organice care se stabileste intre copil si mama inca din fazele intrauterine.
La sugarul mic,domina reactiile afective primare,care de cele mai multe ori semnaleaza discomfortul:foamea,umezeala,frigul,lumina prea puternica,nevoia de somn.Toate acestea sunt adresate mamei,care trebuie sa il linisteasca nu numai oferindu-i confortul dorit insa si asigurandu-i linistea emotionala.

Daca inteleg bine aici e vorba despre nevoile copilului si modul in care ele sunt sau nu impinite de mama. Copilul cere instinctiv, mama este sau nu capabila intru totul sa (se) daruiasca.

Dupa trei luni,copilul isi poate manifesta simpatia sau antipatia.Mai mult,daca mama vorbeste cu cineva necunoscut in timp ce copilul suge,acesta se intrerupe,intorcand capul,uneori se uita incruntat contrariat,fapt care poate fi interpretat ca o forma de manifestare a geloziei.

Aici nu cred ca-i simpatie/antipatie ci puir si simplu reclamarea instinctiva si apararea unui drept, acela de a o avea pe mama pentru el si atenta la el cand e alaptat.

Odata cu trecerea timpului,copilul care a ajuns la varsta pubertatii incepe sa manifeste uneori neincredere in familie,uneori chiar si in sfaturile mamei.Devine mai retinut si mai rusinos,iar daca sunt mai multi frati,creste rivalitatea intre ei.Este mai mult izolat fata de mama si comunica mult mai putin dpdv afectiv.Acesta este momentul cand mama trebuie sa fie mai aproape ca oricand.

Ok, sarim peste copilarie direct in pubertate si vorbim de afirmarea personalitatii, de obtinerea treptata a independentei, de rolul mamei care 'e aproape' cumva, desi copilu comunica mai putin afectiv... Eu as zice ca dimpotriva comunica mai mult ca are un car de intrebari de pus

In adolescenta se estompeaza sentimentele fata de mama,in avantajul sentimentelor de dragoste erotica fata de sexul opus.Copilul devine din ce in ce mai mult independent afectiv fata de mama.Totusi sentimentele fata de mama se pastreaza la aceasta varsta.

"Sentimentele" se estompeaza dar se pastreaza la concurenta cu alea pentru sexul opus...

Mamici care deja aveti copilasi,ce au facut copiii vostri ca sa va arate sentimentele lor?

Ai mei au facut de toate: au aruncat cu mancarea, au trantit si au tipat cand au fost nervosi, au plans cand au fost tristi, au negociat in forta cand si-au dorit ceva sau cand nu le-a convenit un NU chiar si argumentat, explicat, ba mi-au zis si ca "te urasc" cateodata. Inimioare decupate am primit doar in felicitarile facute la scoala, niciodata din canapea , dar in desene fii-mea ma face supla si pe tocuri desi asa eram inainte sa se nasca ea, iar fiul meu face o curatenie exemplara in sufragerie daca-l rog frumos si niste sandvisuri la cuptor mai grozave ca pizza, e drept pt toata familia nu doar pt mine, deci nu cred ca se pune.
Cum spuneam paleta sentimentelor nu exclude nimic si tot nu inteleg despre ce e subiectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Interesant ar fi sa discutam cum se manifesta cand sunt suparati pe noi.

vivi

"Esti o rea, reao! Esti cea mai rea mama din lume! Eu nu stiu ce copil ar vrea o mama rea ca tine!"

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

"De ce nu am si eu niste parinti carora sa nu le pese de mine si doar sa-mi dea bani?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

"De ce nu am si eu niste parinti carora sa nu le pese de mine si doar sa-mi dea bani?"

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Asta e filosofie adanca :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Asta e filosofie adanca :).

Am primit si eu asa ceva. Si cand i-am spus ca asa o sa fac de azi inainte a intrat in panica.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput