masina zgariata
Raspunsuri - Pagina 2
Mik spune:
Roxy, asta cu trecutul printre masini se face cu experienta.
Insa, daca esti mica de statura, incearca sa fii destul de inalta pe scaun ca sa vezi complet "botul" masinii. Asta ajuta enorm.
Si o masina inalta de tip 4X4 se conduce mai usor, chiar si decit masinile mici si compacte (Mini, Twingo).
Lorenza spune:
Da,asa e,vine cu timpul.Ar putea sa te ajute intratul si iesitul dintr-un garaj stramt de pe o strada ingusta,din care trebuie sa bagi masina dintr-o parte si din mai multe miscari.Nu stiu daca ai inteles ceva.Pe mine asta m-a ajutat.Am avut numai garaje in care accesul in el era dificil din cauza de masini parcate destul de aproape de el.Accesul era greoi,dar si iesitul ca trebuia sa faca "n" manevre ca sa pot iesi,volan stanga mers inainte,volan dreapta mers inapoi,pana reuseam sa-mi fac loc.Mi s-a intamplat de vreo doua ori sa ating oglinda,la inceputuri,ca uitam s-o iau si pe ea in calcul,ca am uitat sa zic,la unul din garaje,cel actual,trebuia sa trec si peste o bordura maricica.Trebuie sa tin bine si pedalele in frau...o intreaga inginerie,ca dac-o scap,buf in masina din spate.,din cauza de escaladat bordura.Oricum,acum n-am nicio treaba cu locurile inguste,apreciez foarte bine.
Lorenza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik Roxy, asta cu trecutul printre masini se face cu experienta. Insa, daca esti mica de statura, incearca sa fii destul de inalta pe scaun ca sa vezi complet "botul" masinii. Asta ajuta enorm. Si o masina inalta de tip 4X4 se conduce mai usor, chiar si decit masinile mici si compacte (Mini, Twingo). Mik. |
Sunt si masini la care nu le vezi botul.Exemplu:Citroen Xsara Picasso,care pe langa asta mai are si o raza de bracaj mare,sa te tii cand vrei sa virezi masina ajunsa la un scuar.
monica-elizabet spune:
Cea mai simpla solutie este montarea senzorilor de parcare ...nici eu nu-s super artista la parcat... desi am de 18 ani permis(nu am zgariat niciodata masina la parcare dar uneori am o frica sa nu o bag in gard) si tot zic ca-mi montez mi-a zis o d-na la scoala ca exista diverse tipuri de senzori(cu avertizare sonora, cu leduri,etc)
AB_AC spune:
Mei senzorii aceia is de speriat. Cel putin in conditiile de parking european cu incepi sa te parchezi cum tiui. In US nu ca otu-i larg.
Legat de distante. Mey uita-te bine in ambele oglinzi laterale si cand te parchezi mai iesi si vezi distanta reala si sa o asociezi.
Lorenza spune:
Pentru parcare,te ajuta putin senzorii,dar ca sa apreciezi distanta fata de masina langa care vrei sa te repliezi,nu te mai ajuta decat experienta.