Pufii de ian-feb 2010. La multi ani Sorina! (32)
Raspunsuri - Pagina 9
Ruxita spune:
seara buna!
care a fost ultimul subiect de discutie? dormitul/adormitul?
Mi-a trecut prin cap sa scriem fiecare mamica o lista de probleme cu pufii, ca sa facem workshopuri tematice intre mamici cu probleme similare...
Noi n-avem probleme cu somnul... si asta imi place maxim la copilul meu... ii zic "Kay hai la baie", sau "Kay la culcare" sau la plimbare/afara sau mancare/iaurt, piersica sau altele... isi abandoneaza activitatea si o ia in directia indicata de mine - baie/dormitor, bucatarie... la somn isi ia din mers si o carte cu el... la baie poate sa mearga cu creta (mazgaleste cu creta orice, inclusiv cada, mobile, mocheta, tot ce prinde)...
Cu somnicul, depinde de ora de trezire, activitatea de peste zi, plictisit sau interesat de joaca, important e sa aiba cel putin 5 ore de la ultima trezire (altfel nu reusesc sa-l adorm) si avem ritualuri! carticica, masaj, biberon si somn, stingem becul si stam pe intuneric bot in bot sau ne lingurim... ziua mai obisnuieste sa-mi bage degetele in nas/ochi/gura (ca mica distractie), in seara asta de ex. a adormit cu o mana pe sanul meu, l-a cautat, l-a gasit si a refuzat sa-i dea drumul, chiar statea intr-o pozitie incomoda, intors cu spatele, dar cu mana pe san!
Lista mea de probleme ar fi:
- nu face la olita;
- nu vorbeste! scoate doar niste sunete, silabe, cam aceleasi, nu avem silabe pentru diverse lucruri, avem aceleasi silabe pentru toate lucrurile (ba-pa de ex.), rarisim scoate cate un ma-ma... mai zice si altele, mai putin memorabile, ma intreb daca avem vreo problema in acest sens, de ce unii copii pot articula fraze intregi la 1 an si 6-7 luni si altii nu scot decat niste silabe;
- uneori loveste, ii zicem "batausul", nu ne ingrijoreaza foarte tare acest aspect, pentru ca lipseste componenta "rautate" sau "lovire cu intentie", totul e in joaca, cu rasete de ambele parti, acompaniate de pupaturi si imbratisari, dar ramane un semn de intrebare...
- si cam atat pana acum... (ce lista scurta!)
aaa, mai avem una... calculatorul, l-am obisnuit cu asocierile, imaginile in dinamica si acum se uita in carte si vrea si imagini pe calculator, vede balena, vrea balena in mai multe imagini si ipostaze, evetual un filmulet, avem un papagal in carte, trebuie sa-i arat alti 20 de papagali, maimute toate ziua de tot felul, ursi, castori, serpi, toata fauna... azi i-am luat enciclopedia despre pasari, evident ca a trebuit sa-i fac prezentari multimedia, doar carticica e prea putin... o fi asta o problema? cred ca trebuie sa limitam calculatorul la anumite scopuri educative precise si la anumite intervale de timp... baietelul e ceas, daca il reglez cum trebuie functie brici!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
Ruxita spune:
nyny, ca sa-ti raspund la intrebare... nu mi-a schimbat radical viata, n-am stat prea mult cu teroare pe cap, prima consultatie (medic de familie) a fost seara la 6 si a doua de confirmare (specialitate) la 12 ziua, deci mai putin de 24 de ore... m-am cam linistit de cu seara cand mi-am dat seara ca nu are de unde fi ceva nashpa rau, din moment ce eu aveam acea papiloma (doar ca nu stiam ce este) de ani buni (vreo 4-5). In concluzie, nu mi-a zdruncinat existenta, a fost o paranteza (socanta), dar a trecut relativ repede. Dar pot regandi unele aspecte ale vietii de acum inainte, fara a fi sub imperiul unei perspective terifiante.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Ruxita spune:
alexutza, multa putere mami, cred ca esti la capatul rezistentei psihice, dar ai intrat cumva intr-o stare de nu stiu cum sa-i zic... incerci sa nu faci mare caz din tot ce vi se intampla si sa vezi ce poti face concret zi de zi pentru puiul tau... pe de alta parte ii inteleg disperarea sotului, cu siguranta in Grecia abordarea medicala ar fi fost alta (din cele povestite de mama imi imaginez).
Ruxita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui larisel alexutza Toate ca toate, bine ca i-a scazut lu' Yannis febra si a inceput sa manance. Cu tati... nu shtiu ce sa zic, lasa-l o zi de dimi pana seara singur cu Yannis si poate mai uita de drobul de sare. Cat despre reactzia de acum... no comment. dece Vacantza suuper! -odihnitoare... sa aveti! Si sa se refaca Jiji complet! simpli Bucura-te si tu de vacantza... vine si bb intr-o zi... cand te astepti mai putzin. danasor Gemanutzele adorm singure cu suzeta in gura si cu plushatul in bratze... dar ele n-au mai avut parte de tzitzi demuuult... Si frecvent se cer chiar ele la somn (se culca pe jos pe parchet in linving). sorina Voi parca dupa weekend plecatzi, nu? _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare ![]() ![]() |
si Kay cand e mai obosit se poate culca singur, isi ia o carticica si se duce in dormitor, se instaleaza frumos, si-si face ritual de culcare singur...

nyny spune:
Danasor, Mire dar sa inlocuiti sanul cu biberonul cu lapte, iar cand se termina sa-l schimbati cu suzeta ati incercat... nu merge? Sau voi vreti de fapt sa scoateti completarea de lapte de la pranz? Oricum ar fi, o sa reusiti
. Asa e mereu la inceput... primele zile sunt mai grele, dupa care lucrurile incep sa intre in normal. Somnul lui Dav n-a fost niciodata legat de lapte. Avem ritualul nostru dupa-amiaza... il bag la culcare pe la 13, imediat dupa masa de pranz. Ne luam "la revedere" de la mamaia si de la Mara si mergem la "nana". Cu el in brate pregatesc camera de somn si ii si spun ce fac: lasam jaluzeaua jos, dam drumul la muzica pt copii ca sa faca David nani dupa care il pun in patut si ies din camera. Cateodata adoarme instant, altadata (cum a fost azi) mai palavrageste pe limba lui inca 10-15 minute si se culca.
Iar seara, va spuneam zilele trecute ca am schimbat un pic ritualul. Dupa ce le fac baie ne spalam pe dinti (asta e noua ... abia acum de curand am inceput cu David), dam pupici lu' tati si lu' mamaie si ii duc in dormitor. Urmeaza rugaciunea. Il iau mai intai pe David in brate, iar el se lipeste asa de frumos de mine
... si pune capul pe umarul meu, iar eu ma plimb cu el prin camera (cu lumina stinsa) cat spun in soapta Tatal nostru si Ingerasul. Sta ce sta si se mai ridica din cand in cand, se uita la mine si zice "mami?..."... ca si cand ar vrea sa ma intrebe ceva... da de fiecare data acelasi gest. E dulce foc... seara de seara asta este unul din momentele noastre speciale
. Dupa ce termin cu el il pun in patut, o iau pe Mara si facem exact acelasi lucru
. Ne pupam, ne spunem ca ne iubim, ne strangem in brate si fuge in pat. Dupa ce ies eu din camera incepe vorbaraia si hlizeala
... si mie mi-e drag de numai pot de ei.
M-am intins
, dar asa e la noi. Momentan eu sunt foarte multumita de faptul ca n-avem probleme cu somnul. E adevarat ca suntem si intr-o pauza cu dintii. Sper sa o tinem tot asa... vedem ce-o mai fi...
Mamica fericita de Mara si de David
Loredana71 spune:
Ce fain povestesti,Nyny
Ma bucur si de reusita cu masa Marei
Ruxita,nici Lara nu vorbeste...Zice mama,tata,papa,dar fara nici o legatura cu ceea ce inseamna,poate doar mama,poate,nu stiu...asa repeta mai multe cuvinte,cateva in italiana,cateva in romana,dar e deocamdata un papagal mic...Eu nu ma stresez deocamdata,ea evolueaza,e vesela si sanatoasa,nu imi fac griji...Nici Lara nu foloseste olita...pai daca nu o pun???
Haha,chiar,ar trebui sa incep si eu trainingul,ca olita am luat-o de mult,o foloseste ca scaunel cu capacul lasat![]()
Eu ma intreb uneori de ce nu ii plac cartile,tot aud pe toata lumea ca se uita copiii in carti...Are si Lara o gramada,dar prea putin o tenteaza...Oare cum sa o stimulez?Eu tot incerc sa ma uit cu ea,dar se plictiseste in secunda doi...
Jocul ei preferat e sa isi incarce din jucarii intr-o sacosa de hartie,se plimba cu ele prin casa,le scoate,le insira.iar le incarca,iar le plimba

Cred ca ii place shoppingul mai mult decat cartile![]()
A,si acum mai nou,merge cu masinuta prin casa,asa,cu picioarele pe jos,ca i-am scos suportul de picioare....
Mergem luni sa ne facem abonament la o sala aici langa noi,amandoua,sa mergem la gimnastica de copii si eu la gimnastica sa dau jos kilele...Acum am terminat de studiat site-ul,e fain,au tot felul de cursuri pentru copii,adulti,si dupa amiaza au si un loc de lasat copilul cat mami sau tati e la curs...De-abia astept sa vad cum e...
Astazi am fost la plimbare,i-am luat Larei niste ghetute,ca i-au ramas mici,si nu mai avea nimic inchis,doar sandalute...Cam atat despre noi....
Simply,am un feeling ca ramai luna urmatoare insarcinata,nu stiu de ce...![]()
Va pup cu drag!
miremia spune:
Ruxita, Nyny ce frumos ati povestit de pui si gemanutele ce scumpe tb sa fie intinse pe jos.

Nyny eu nu incerc sa-i scot nimic deocamdata, lapte din biberon nu cred ca o sa-mi bea vreodata oricum. Mara face urat fara motiv (cred eu). In seara asta iar a urlat ca la balamuc, mi-e si rusine de vecinii care nu cred ca stiau ca e copil mic la noi pana acum, a adormit de vreo 20 de minute dupa lupte seculare.
Si ea inainte cand o vedeam obosita ii spuneam sa mergem la somn, sugea putin, se intorcea cu spatele la mine si adormea. Acum o dau cu dentinox, o las in fundul gol, o pun la tzitzi, fac dansul ploii, o plimb prin casa, ii povestesc, nu functioneaza nimic. Are momente cand se linisteste si dupa 5 minute o luam de la capat.

_
Mirela si
Mara Ioana (ianuarie 2010)
Loredana71 spune:
Mire,o fi avand si ea niste zile mai proaste,mai mofturoase,poate o supara ceva...Eu nu cred ca trebuie sa iti fie jena de vecini,na,or sti si ei cum sunt copiii,nu e ca te apuci sa faci tu gauri cu bormasina la 12 noaptea
Sper ca maine sa se trezeasca voioasa si nemofturoasa!
decenuela spune:
neatza fetili....coffe..este..sau o dau io din deplasare ? ( l-a rugat JM pe unul sa-i dea cafea pt dimi..cantitate...ca noi suntem matinali si...pana se deschide...pravalia...)
hai sa va povestesc we meu de cosmar....
am plecat pe la 3....cand am ajuns cam prin herastrau...incepe jiji sa planga...si plange si plange...il ia ta-su din scaun...si plange si plange..incepuse sa--i coaca un ochi...in fine a tinut-o asa pana aproape de ploiesti...opresc....il iau in brate un sfert de ora..nik...nik...o luam la drum...se face o coada mareeeee..bara la bara.....profit intorc ...ala bucuresti ( ilegal)....merg 1 km...si adoarme...ce fac?....iar o intoarcere a la capitel...si ne reluam drumul bara la bara....
iesim cu bine pe drumul spre slanic( printr-o minune)....aglomeratie..
am ajuns pe la 6...dupa 3 ore de mers....cam 100 km....
in fine...si aici copil marait...nemancat....caut o farmacie...singura..imi spusese alex ce sa iau( dar am citit sms dupa ce m-am intors de la farmacie) am luat doar musetel....ajung aici constat ca mi-a venit ciclu...n-aveam nik la mine...
in fine...seara iar copil marait...facem dush...papa lapte ( doar asta a mancat ieri)....il iu in brate...ochii erau varza...tusea..febra....ii dau nurofen( care s-a dovedit sa fie 5 ml de aerius

)....papa lapte...si...nu mai termina din plansul ala...vomita...in jet..a fc varza pe aici...dar s-a linistit dupa...a adormit...s-a trezit de infundat..s-a foit toata noapte pe la 2 i-am dat bibe...si nurofen..si sosete ude a adormit...apoi l-a luat tusea....in fine...je n-am dormit mai deloc...
acu la 7 s-a trez fresh....a cerut bibe...si umbla pe aici....vad ca nu mai are nik la ochi....
ink n-am vb daca mai ramanem sau nu...
imi venea sa-mi dau in cap ca m-am reintors din drum si ca totusi am venit....
ce sa fac...
aici e ok....muuuuuuuult ptrea scump pt tot ce e ce....am macat cina...si am ramas socata cat a platit ...hai sa zic ca mai mult decat la un restaurant de fitze din buc...
e frumos..curat...piscina ok..f curata...la fel si strandul cu apa sarata...iarba tunsa...e ingrijit..dar muuuult prea scump....
va tin la curent cu aventura in prima noastra vacantza de we....
hai ca mai citesc sa recuperez
Mihaela,
de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
JUCARII PENTRU PITICI...
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...
ale1212xa spune:
neatza
dece
de cafea
nasol tare cu peripetiile astea...eu zic sa mai stati azi sa vedeti ce si cum. daca nu functie asta e...
si zis ca e scump hmmm...arata minunat din poze...
am fost si eu cu Dragos aseara la plimbare si vreo 2 ore a alergat pe jos...dar cand am ajuns acasa..a urlat efectiv o juma de ora...cum ma vedea urla, nu brate, nu bibee, nu tati, nu tv..nimic
l-am lasat in patut sa se linisteasca...si dupa juma de ora i-am dat bibe..atunci l-a acceptat si apoi era doar un zambet...asa de rau sa-l fi obosit
-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem