Licurici de ianuarie-februarie 2009 (147)
Raspunsuri - Pagina 20
crisspy spune:
Cami vreau eu o cafelutza ca de la 5 jumate sunt treaza
...
Razvi tuseste de zor, cica are bronsita ca aseara am chemat dr sa-l vada.
Ledi si noi suntem in acelasi stadiu si cu vorbele si cu olita...eu tot sper sa-l invete astia la gradinita ce si cum si cu una si cu alta ca eu nu mai pot nene
... Vad ca prinde repede de la gradi diverse ca a invatat sa manance singur...si se pare ca e ambidextru ca baga cu lingurita cu ambele maini ![]()
Aseara intrasem un pic in panica ca ma apucasera niste contractii si eu la Razvi nu am avut nene mai deloc. Nici nu stiu care sunt adevarate / false, regulate / neregulate...plus nici contractul nu l-am semnat cu maternitatea deci nu am unde sa "livrez" daca e cazul...chestii d'astea.
Ma doare sufletul cand il vad ca se chinuie cu tusea aia, dar macar sta la aerosoli...ba isi mai si aranjeaza singur mascutza daca ii pica de pe nas
.
Diseara ma duc si eu la dr sa vad ce mai face maimutica mica...sper sa mai stea acolo ca acus chiar nu am timp de nascare. Plus mami vine la mine dupa 1 august si pana atunci tre' sa-l fac bine pe Razvi.
fetele
Crisspy,
fericita de
Razvi si
34 sapt
Andra - Maria
anna-mama spune:
Buna,
Crisspy, ai grija de tine, trebuie sa mai stea bebelina la caldura cateva saptamani
Sanatate multa lui Razvi
Irina, de ce nu ne mai spui nimic de Andreiutu? Noroc ca-l mai vad in pozici si vad ce baiat mare si frumos este!
Multumesc de intrebare, nu stiu inca ce e bebe, sper sa aflu maine la ecografie si sa nu am ghinionul ca la Vlad sa nu stiu pana la nastere 
Bee, cat de dulce e Alexiuta, off, mititica, pup eu zgaraietura de la manuta sa treaca 
Cami, succes cu drumul la Bucuresti, sa rezolvati repede si sa va intoarceti cu bine acasa
Vreau si eu un bebe cuminte ca Petra 
Ledi, eu cred ca nu ai de ce sa-ti faci probleme din cauza vorbitului lui David, o data ce zice cateva cuvinte nu cred ca are probleme. E rau ca nu doarme ziua, cred ca esti maxim obosita, off, poate isi revine si el cu somnul 
Miere, off, imi pare rau ca nu te poti baza pe ajutorul mamei sau al soacrei, oricum e f bine ca il ai pe sotul tau care este intelegator si te bazezi pe el. Sper sa te mai tina masina cat de mult se poate 
Lisa, mamica fericita de pui frumosi? Cum te descurci? V-ati facut un program cat de cat? 
Vero, ai grija de tine, offf, lasa curatenia ca o faci tu cand o sa poti, important e ca bebe sa fie linistit la caldurica
Si nu te mai stresa cu laptele pt Alice, lasa o perioada, poate il asocaiaza cu boala, uita, si apoi incerci din nou, treptat, poate sub o alta varianta decat il consuma inainte... 
de steluta norocoasa (09.02.2009) si
18+
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
miereamara spune:
Flowerbee, uite aici cateva informatii despre noile standarde
http://www.cpsc.gov/onsafety/2011/06/the-new-crib-standard-questions-and-answers/
http://www.cpsc.gov/businfo/frnotices/fr11/cribfinal.pdf
Si alta noutate...se recomanda (inca nu e lege dar vor sa o faca) ca () copiii sa fie tinuti cu spatele la directia de mers pana la implinirea varstei de doi ani (inainte aici era 1 an si 20 de lbs- cam 9.5 kg minim).
Crisspy, multa sanatate lui Razvanel! si tie...sa te lase contractiile...cred ca la a doua sarcina uterul este mai sensibil
, mai ales daca ai facut cezariana, asa este si in cazul meu, am contractii inca de pe acum si cand se misca copila ma doare in interior!
Anna-mama....azi afli ce ascunzi in burtica??? Asteptam cu nerabdare!
Fetele cu doi copii,. cum ati dispus scaunele in masini? Noi avem acum scaunul lui A. pe mijloc datorita faptului ca acolo este sistemul LATCH (in masina mea numai asa se poate instala scaunul cu sistem LATCH - pe mijloc, in masina sotului se poate instala si pe laterale).
Problema este ca masina mea e mica si doua scaune nu incap unul langa altul, unul la mijloc si unul langa pe laterala, ci numai pe laterale, unde se pot prinde doar cu centurile de siguranta.
In masina sotului incape unul pe mijloc si unul langa pe laterala si amandoua se prind cu sistem LATCH.
Daca ii pui unul langa altul, nu stati cu grija ca cel mare scapa o sticla sau altceva in capul celui mic?![]()
Nu ma simt deloc safe cu masina mea
, e veche, au inceput sa apara tot felul de probleme de safty, din pacate nu ne permitem sa o schimbam acum si nici in viitorul apropiat.
Tiny baby gator
Baby gator
crisspy spune:
Miere
nici eu nu stiu cum o sa ne descurcam cu un scaun si o scoica intr-un Ford Fiesta 
. Razvi sta pe mijloc acum si nu stiu daca incape si scoica langa, ca eu sincer abia intru langa el.
Nu mai zic ca daca o mai pun si pe mami la socoteala clar nu avem nici o sansa sa intram cu totii...concluzia: trebuie sa investim intr-o masina mai mare 

...ma apuc de jucat la loto ![]()
Anna
asteptam vesti de la echo...poate e o fetita cu bomboniere ca ale lui Vladutz 

Crisspy,
fericita de
Razvi si
34 sapt
Andra - Maria
roxanaz spune:
la noi scaunele stau pe lateral si sunt ok, asa au stat de la inceput. banui ca sistemul ala latch e un fel de isofix?
alinuk spune:
Noi in ambele masini (a mea e una mica de oras, cea de dist lungi e una mai maricica break) ii punem pe fiecare in scaunele si in centuri
unul in stanga (in spatele soferului), celalalt in dreapta.
Pe distante scurte punem cantecele din cutiutze pe care le cantam cu totii, pe distante mai lungi le pun dvd ul portabil si ii tin ocupati cu desene (cand era Andu bebe, il tineam ocupat' pe Teo, acum ii intereseaza pe amandoi).
Atat anul asta cat si anul trecut in vacanta am facut cam 2000km cu copiii in spate.
inca ceva, intre scaunelele lor, in ambele masini mai incape o persoana (statura medie)- de obicei e una dintre bunici
(acum amandoi stau in scaunele GRACO fix asta: http://www.nichiduta.ro/images/NEW/scaun-auto-graco-junior-maxi-gerald.jpg)
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">cronica unei sarbatori marca DC
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
anna-mama spune:
La noi in masina incape scaunul lui Vladut si un landou. Acum Vladut are scaunul fixat pe mijloc, dar cand o sa vina bebe o sa-l mut pe laterala si o sa-i pun scaunul lui bebe pe mijloc. Cat il priveste pe bebe nu stiu deloc cum o sa-l transport, imi plac de mor landourile auto de la Britax
, dar mi se par cam scumpe. Cealalta varianta e sa-i dau scaunul lui Vladut care merge de la 0 luni si sa-i cumpar lui un altul....?
Maine dimineata merg la eco, abia astept sa aflu si eu vesti despre bebe, nu de alta dar incep sa devin paranoica pt faptul ca eu nu am simtit inca miscarile
Sper sa aflam si sexul de data asta, ca sunt tare nerabdatoare ![]()
de steluta norocoasa (09.02.2009) si
18+
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
IRINA.C spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui flowerbee Miere, care sunt noile standarde pentru patuturi? Eu stiu ca a trebuit sa caut destul de mult pt ca sa gasesc standardul european pentru balistrada de la scara. Cica distanta intre bare trebuie sa fie asemanatoare cu distanta intre barele patutului. Asa se face in Austria si asa am facut si eu. |
Mona eu stiu ca 60 mm. Am citit mult atunci cand am scris postul din blog.Multumesc de apreciere.....ma simt atat de agitata incat pt a scrie pe forum trebuie sa ma opresc putin sa trag aer si atunci de obicei ma prabusesc. Ritmul este infernal, de obicei am garda luni, marti si miercuri lucrez pn la 8 seara in 2 locuri, joi garda si eventual si una sambata. Asa ca eu personal voi capitula, nu exista loc de copilul nr 2 financiar vorbind, si incep sa simt tot mai acut ca dc in afara as munci in ritmul asta ar fi alta socoteala.
flowerbee spune:
Irina, te cred ca esti f obosita. Pe mine ma oboseste numai ideea de a trebui sa fiu in mai multe locuri. Nu stiu cum te descurci, dar e f greu. Sotul meu are programari in nu stiu cate locuri, de regula din ora in ora, e tot timpul in masina si in trafic iar la sfarsitul zilei este terminat. E fff greu.
Am uitat sa va spun ca am fost la munte cu Alexia si ca i-a placut f mult. S-a distrat f bine, asa ca ne mai intoarcem acolo.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
miereamara spune:
Roxana, da, ala cred ca e sistemul ISOFIX, unde se prinde scaunul de niste inele de fier aflate intre banchete.
Alinuk, ala e booster nu? Nu mai are centuri proprii? Arata bine dar aici se recomanda genul acela de scaun folosit cu centura masinii cand copilul este mai mare, de pe la 3-4 ani si plus 40 de lbs (adica vreo 18 kg). amenda este 60 de doalri si 3 puncte pe carnet:)) daca nu te conformezi (cel putina aici in Fl)
Eu am cautat un scaun convertibil care sa se transforme in booster si in acelasi timp sa poata fi folosit cu centurile proprii pana la o greutate mai mare a copilului, cam pana la 27 de kg. Unul dintre scaunele noastre, de care sunt f f multumita este Evanflo Maestro
http://www.target.com/gp/detail.html/189-6246000-8851748?asin=B003VSEPLS&AFID=Froogle_df&LNM=|B003VSEPLS&CPNG=baby&ci_src=14110944&ci_sku=B003VSEPLS&ref=tgt_adv_XSG10001
Celalalt pe care il avem nu prea are reviews bune, plus ca nu imi place deloc cum ii sta gatul si capul cand doarme si probabil il vom schimba cat de curand.
Pt bebe am o scoica de la Chicco Fit si scaunul vechi a lui Aidan (convertbil)Britax, dar tb sa cumpar ceva care sa ii tina capul si corpul fix pt ca e cam maricel (scaunul)
Probabil le vom pune si noi pe laterale.
Tiny baby gator
Baby gator