Cum gatesc carnea de vita mai tare?
Raspunsuri - Pagina 2
Mik spune:
Carnea care pare mai tare : taiata in cuburi si facuta cu sos (tocanitza sanda marin, cu vin rosu si toate combinatiile imaginabile) sau tocata si facuta sarmale.
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii Poti gati o tocanita de carne de vita la foc mic (olandeza). Pui feliile de carne la prajit pe ambele parti intr in unt intr-o tigaie cu pereti inalti - si dupa ce s-a prafit un pic pe ambele parti, adaugi apa, ulei de masline, boabe de piper, foi de dafin si vin rosu, sare dupa gust. Lasi la foc mic - cam 4 ore pana devine o tocanita super moale si gustoasa si o servesti cu pireu de cartofi sau de pireu de cartofi amestecati cu morcovi. succes Sanatate si o zi cu soare va doresc! |
Am facut asta si a iesit bine
ligeea spune:
la oala cu presiune .
-daca ai electric dai pe cel cu aer , merge si fara si nu deschizi sub nici o forma usa timp de cca 30 minute.
Pofta Buna ...
luisa1983 spune:
Daca o tii 2-3 ore in frigider, la marinat, intr-un castron in care ai pus ulei, sare , 3-4 catei de usturoi tocati marunt si patrunjel tocat,poti s-o pui si pe gratar.
Ca sa fie frageda , carnea de vita nu trebuie gatita la foc iute.
Daca o frigi la teflon ,pune unt totusi in tigaie si dupa ce se frige pe ambele parti pui lapte , dai focul mic, condimentezi cu sare si piper si lasi sa fie absorbit complet laptele. Cand este gata o poti taia fasii subtiri si sa o servesti cu un sos pregatit separat.
daniela_b spune:
Saramura fragezeste perfect orice tip de carne.
Carnea trebuie tinuta citeva ore ( 3-4 ) in cazul in care e de vita sau mai putin daca e de la alt animal.
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
MadalinaM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LoraG76 Carnea de vita - daca e mai tare - eu o tin cu o zi inainte in frigider, cu lapte, ulei de masline si condimente. A doua zi e numai buna de gatit - iese foarte frageda. Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010) |
si cum o gatesti? pe gratar? o fierbi in sosul in care ai marinat-o, o faci supa/tocanita, scotand-o din acel sos?
Multumesc