Cum gatesc carnea de vita mai tare?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Carnea care pare mai tare : taiata in cuburi si facuta cu sos (tocanitza sanda marin, cu vin rosu si toate combinatiile imaginabile) sau tocata si facuta sarmale.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Poti gati o tocanita de carne de vita la foc mic (olandeza).

Pui feliile de carne la prajit pe ambele parti intr in unt intr-o tigaie cu pereti inalti - si dupa ce s-a prafit un pic pe ambele parti, adaugi apa, ulei de masline, boabe de piper, foi de dafin si vin rosu, sare dupa gust.
Lasi la foc mic - cam 4 ore pana devine o tocanita super moale si gustoasa si o servesti cu pireu de cartofi sau de pireu de cartofi amestecati cu morcovi.

succes

Sanatate si o zi cu soare va doresc!




Am facut asta si a iesit bine


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

la oala cu presiune .
-daca ai electric dai pe cel cu aer , merge si fara si nu deschizi sub nici o forma usa timp de cca 30 minute.
Pofta Buna ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Daca o tii 2-3 ore in frigider, la marinat, intr-un castron in care ai pus ulei, sare , 3-4 catei de usturoi tocati marunt si patrunjel tocat,poti s-o pui si pe gratar.

Ca sa fie frageda , carnea de vita nu trebuie gatita la foc iute.

Daca o frigi la teflon ,pune unt totusi in tigaie si dupa ce se frige pe ambele parti pui lapte , dai focul mic, condimentezi cu sare si piper si lasi sa fie absorbit complet laptele. Cand este gata o poti taia fasii subtiri si sa o servesti cu un sos pregatit separat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Saramura fragezeste perfect orice tip de carne.
Carnea trebuie tinuta citeva ore ( 3-4 ) in cazul in care e de vita sau mai putin daca e de la alt animal.


Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Carnea de vita - daca e mai tare - eu o tin cu o zi inainte in frigider, cu lapte, ulei de masline si condimente. A doua zi e numai buna de gatit - iese foarte frageda.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)



si cum o gatesti? pe gratar? o fierbi in sosul in care ai marinat-o, o faci supa/tocanita, scotand-o din acel sos?

Multumesc

Mergi la inceput